Dodaj do ulubionych

afroddytta

04.05.11, 14:50
Witam,przeczytałam,że jesteś posiadaczką wózka rok po roku.chciałam się zapytać jak sprawuje się wózek ?pisałaś gdzieś,że przewozić bedziesz w nim noworodka w gondoli której nie ma w zestawie .możesz mi napisać jakiej jest ona firmy ?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: afroddytta 04.05.11, 17:46
      Mój wózek kolcraft duo sprawuję się super, używałam go intensywnie przez rok, teraz znowu wraca do użycia dla noworodka i starszego 1r 9 mies. Wózek praktycznie nie ma śladów zużycia, mimo iż jeżdził w nim już chodzący, noszący buty itd. 4latek.
      Ja montuję na wózku starą gondolkę maxi-cosi, chodzi o to, że jest ona krótka, ma ok 78 cm (gondola roan, x-lander się nie mieści), ostatnio dziewczyna mi pisała, ze ma gondolę chyba coneco toledo i ona ma 74 cm więc ma nadzieję, że da radę ją zamontować. Mam już zrobione zdjęcia tej konstrukcji, tylko muszę je powklejać któregoś wieczoru, to wtedy może będzie trochę jaśniej.
      • fil.ona Re: afroddytta 05.05.11, 12:23
        super jak byś fotki wkleiła bo jestem zainteresowana kupnem tego wózka .A jak z głębokością siedziska ?Mieści się 3 latek ?A jak z długością ,wchodzi do wind itp .
        • afroddytta Zdjęcia 12.05.11, 15:43
          Wklejam moje fotki
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/maTHIr11f8OTA6us8B.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/SE8latmBSharbKviDB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/xb0ruZzjHyfMF0afDB.jpg

Co do długości to u teściów do takiej standardowej starej winy wchodzi, więc trzeba zmierzyć ok 140 cm, może 137 cm, ale to już musiałabym dokładnie zmierzyć.

Wymiary siedziska w pionie: wys.oparcia 41 cm, szerokość siedziska 34 cm, głębokość 24 cm, podnóżek dł. 22 cm. Mój 4latek w zimę w nim spokojnie siedział. Budka jest mocowana do oparcia, więc jak straszak sypiał w wózku to podkładał sobie kocyk/poduszkę pod głowę i miał ją już jakby w budzie. Moje chłopaki w spacerówkach jeżdzili przeważnie buziami do siebie i wtedy starszak często opierał nogi o ten czarny pręt pod drugim siedziskiem. Ogólnie teraz ma 4,5 roku ok.105 cm i nadal chętnie by wózkiem jeździł.
          • fil.ona Re: Zdjęcia 13.05.11, 14:51
            Dziękuje za fotki :)
            Mam jeszcze pytanko czy można regulować rączkę tzn jakoś tak ją ułożyć by wózek był troszkę mniejszy bo moja winda ma 140 cm i jak bym rączkę schowała to by wlazł na styk :)
            Zastanawiam się jeszcze ..jak myślisz czy da się wypchać np. kocem siedzisko by przewozić na płasko dziecko (teraz ma 3 tyg)
            Od kiedy woziłaś młodsze dziecko w siedzisku ?
            • afroddytta Re: Zdjęcia 13.05.11, 15:57
              Co do siedziska to raczej wszelkie wypychanie dla takiego malucha to raczej się nie nadaje. Tak jak gdzieś pisałam podobno ludzie (ja nie widuję takich wózków u siebie, ale inna forumka pisała, że w jej mieście jest wiele) kupują po prost tzw. miękką gondolkę, którą kładą/wkładają na siedzisko spacerówki i jest ok, te miękkie gondolki mają sztywne dno, na allegro już można coś kupić za 40 zł.
              Ja bym nie woziła wcześniej niż 4-5 mies., i to też zależy jak duże i sztywne dziecko, bo spacerówka się rozkłada prawie do poziomu, starsze, ciężko dziecko leży praktycznie w poziomie, lekkie maluszek nie będzie powodował takiego dużego nacisku i oparcie będzie skośnie i po prostu będzie zjeżdzał lub się wykrzywiał.

Co do rączki to nie jest regulowana, ale fabrycznie ma mały luz, jednak to czy to będzie 139 cm czy 141 to już raczej w praktyce trzeba by sprawdzić. Jedynie mogę poprosić teścia, aby zmierzył swoją windę, bo tam wchodzi na styk, ale wchodzi.
              • fil.ona Re: Zdjęcia 13.05.11, 16:28
                Właśnie mam taka gondolkę i ciekawe czy by pasowała.Podasz mi maila do siebie ?
                • afroddytta Re: Zdjęcia 13.05.11, 16:50
                  Napisz na gazetowego, jeśli nie pójdzie to ja napiszę na Twojego.
    • afroddytta coś nowego 13.05.11, 19:17
      Właśnie dziewczyna w innym wątku, napisała, że kupiła coś takiego
      www.wozkifoteliki.pl/hauck-duett-2011-wozek-blizniat-p-806.html
      to chyba jakaś nowość, ale wygląda ok.
      • fil.ona Re: coś nowego 13.05.11, 21:38
        Widziałam ten wózek w sklepie ale dla noworodka odpada i myślę,że mój 15 m synek nie chciał by siedzieć na niższym siedzisku .
        Właśnie znalazłam się w punkcie wyjścia .mam wózek rok po roku powertwin Jane i muszę przyznać ,ze zawiodłam się na nim.ciężko się podbija i jest dość wywrotny .Siedziska są małe i nisko budki .nie ma podnóżek i dziecku wiszą nogi.
        Muszę kupić coś innego ..ten juz na allegro wystawiony :)
        Zmierzyłam windę kilka razy i wózek max 130 dł wejdzie więc twoja fura odpada .
        Widziałam dziś w parku dziewczynę z kees elegant i muszę przyznać ,ze w realu wygląda super .
        Musze coś wymysleć
        • afroddytta Re: coś nowego 13.05.11, 22:01
          To szkoda z tym powertwinem, bo wygląda bardzo fajnie i ogólnie pewnie jakość dobra i dziewczyny go bardzo chwalą.
          Co do podbijania to nie wiem czy w ogóle da się taki wózek podwójny podbić? Założyłam kiedyś wątek z zapytaniem, ale nikt nie odpowiedział. U mnie w wózku i tak lepiej bo w spacerówkach to mniejszego sadzam z przodu w pozostałych wózkach to starsze, cięższe dziecko przeważnie z przodu więc z podbijaniem to jeszcze gorzej.

A może ten nowy graco, w realu wygląda solidniej niż te stare, widziałam na spacerze, zrobił na mnie dobre wrażenie. Na allegro jest sporo używanych w sensownych cenach.
          chodzi mi o taki www.skapiec.pl/site/cat/2607/comp/298848?gclid=CPGoiqjc5agCFUsI3wodZXyOEQ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka