Dodaj do ulubionych

Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive

07.09.11, 19:52
Bardzo proszę o pomoc.
Mam straszny problem z wyborem wózka dla drobnej dwulatki.
Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby był lekki, rozkładany (ale niekoniecznie na płasko).
Ma być to nasz ostatni wózek.
Biorę pod uwagę przede wszystkim: Inglesinę Trip i PP Vela Easy Drive, ale w grę wchodzą także Zooper Twist i Delti LIV.
A może polecacie jeszcze jakiś inny?
Fajnie jakby cena nie była wygórowana.
Będę wdzięczna za pomoc!
Obserwuj wątek
    • krooowka Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 07.09.11, 23:24
      jeździmy inglesiną trip od 3 dni. moja córka jest dużą dwulatką, myslę, że dla drobnej dwulatki wózek będzie idealny (dla nas siedzisko mogłoby być nieco szersze i głębsze). Wózek prowadzi się fanatastycznie (przedtem jeździłyśmy Jedo i myslałam, że taki luksus prowadzenia jest nie do powtórzenia, ale Inglesina jest naprawdę super, nawet 1 ręką). Wózek jest tak wyprofilowany, że nie skręca przy prowadzeniu 1 ręką i nie kopie się w stelaż idąc szybko, czego sie obawiałam. rączki są na wysokości chyba 106cm, co jest cudowne dla wysokich osób, ale dla niskich nie. składa się łatwo, jest lekki. koszyk pod wózkiem malusieńki, budka świetna, z dodatkowym daszkiem. oparcie bardzo wysokie i wygodne, w komplecie folia przeciwdeszczowa (nie zakrywa całego wózka tylko przód) i koszyczek na kubek/butelkę. Rozkłąda się do spania bez problemu, podnóżek mozna regulować. szkoda, że nie ma pałąka, ale mało które parasolki mają.

W skrócie - polecam.
      • gris_gris Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 09.09.11, 18:34
        Ja tez mam tripa, ale dla roczniaka. Zgadzam sie z krooowka we wszystkim! Nasz wozek testowa jazde odbyl w Neapolu, a tu sa tragiczne chodniki, i jezdzilo sie super. Budka jest wspaniala, ma spora kieszonke na drobiazgi, i mozna ja odpiac od oparcia robiac spiacemu dziecku przewiew. Faktycznie raczki sa wysoko - ja jestem niska, ale na razie mi bylo wygodnie (fakt, niewiele sama prowadzilam wozek). Palaka brak, i myslalam, ze to bedzie spory minus, ale nie zauwazylam, zeby synkowi go brakowalo.

Nad vela sie zastanawialam, ale nie mialam jej gdzie obejrzec, i w koncu machnelam reka i wzielam inglesine, do ktorej mam slabosc.

Na marginesie, we Wloszech same inglesiny i chicco na ulicach.
        • mglow Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 10.09.11, 12:50
          Dzięki za cenne informacje!
          Muszę jeszcze sprawdzić, czy inglesina zmieści się do naszego bagażnika...
          A poza tym w Peg Perego kusi mnie ten duży kosz na zakupy i w ogóle bardzo mi się ten wózek podoba.
          Ponawiam więc prośbę, może ktoś nim jeździ i zechce podzielić się wrażeniami?:>
          • witchy83 Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 10.09.11, 23:17
            Jeździmy velą i się tylko wkurzamy. Jeszcze nie oddałam do reklamacji blokujących się przednich kółek i trafia mnie szlag jak muszę gdziekolwiek jechać. Ale poza tym wózek jest fajny:)
            • olaaa-calineczka Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 13.09.11, 21:38
              tez mam velke oprócz wadliwych kółek których nie zareklamowałam jeszcze wózek super,lekki, moja córa z tych drobniejszych ma jeszcze duużo miejsca no i pasy bomba zamierzam jezdzic do konca...
            • calinecz.ka Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 15.03.12, 00:19
              witchy83,
              0posiadasz ten wózek, jesli mogę zadam Ci kilka pytań.
              1. Czy wózek ma regulowany podnóżek? jeśli nie czy to nie przeszkadza dziecku?
              2. jakie jest wykonanie wózka (mam na myśli tapicerkę, czy nie jet ona cienka i nie wygodna dla dziecka, czy nie wygląda tandetnie.
              3 jak rozwiązałaś problem z kółkami czy po ewentualnym serwisie problem zniknął?
              4. budka- czy jest zasuwana aż do pałąka
              użytkujesz go już dość długo, proszę więc napisz jego wady i zalety. Będę naprawdę wdzięczna.
      • asya-pl Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 11.09.11, 09:16
        Czy wózek inglesina trip rozkłada sie na całkiem na prosto?
        • kam073 Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 11.09.11, 23:10
          Mam vele i jestem zadowolona a synek jeszcze bardziej ponieważ pasy nie trzymają go sztywno przy oparciu ;) Kosz rzeczywiście wielki i praktyczny. Problem z kołami był ale po reklamacji i nasmarowaniu przez serwis wózek jeździ ok. Polecam!
          • mglow Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 12.09.11, 11:56
            No to mam jeszcze kilka pytań,
            1) jak z budką, czy naciąga się tak, żeby chronić dziecko przed słońcem, nawet jak wózek jest
            rozłożony?
            2) czy bardzo przeszkadza Ci brak regulowanego podnóżka, bo o to też się martwię?
            3) czy po złożeniu zajmuje mało miejsca?
            4) czy używasz oprócz tego jakiejś parasolki, bo ja bym raczej chciała, żeby to był nasz
            jedyny i ostatni wózek
            5) kupowałaś go w sklepie czy przez internet?

• kam073 Re: Inglesina Trip czy Peg Perego Vela Easy Drive 12.09.11, 23:15
              1) tak, budkę naciągasz, ja odpinam zatrzaski i wtedy jest wentylacja ;)
              2) może trochę, bo synek fikał nóżkami w powietrzu ale i tak siedzi przeważnie przy samej barierce a jak oparty to nóźki na barierkę i zadowolony
              3) tak, chociaż składa się bardziej jak walizka nie jak typowa parasolka
              4) nie używam parasolki, zakładam, że to będzie ostani wózek, (synek ma 16 miesięcy)
              5) kupowałam w sklepie internetowym ale wcześniej przymierzyłam malucha do wózka w normalnym sklepie,
              • krooowka asya-pl 14.09.11, 14:48
                tak, inglesina rozkłada się całkiem na płasko. gdzies przeczytałam, że ma jedną znajdłuższych powierzchni do spania.
                • ramo-na1 Re: asya-pl 08.12.11, 10:01
                  Lubię zmieniać wózki i miałam ich kilka ale Inglesina Trip tak mi podpasowała, że już innej nie szukałam i to był nasz ostatni wózek. Naprawdę jest fajny. Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że ma wąskie siedzisko ale to nieprawda. Synek jeździł do 3 roku życia i miał wygodnie. Spacerówka jest niesamowicie leciutka i solidnie zrobiona. Ma wyczuwalną amortyzację, co nie jest wcale takie oczywiste w parasolkach, dobrze się podbija pod krawężniki, co jest ważne, bo dziecko w spacerówce już swoje waży. Fajna budka, z dodatkowym daszkiem na słońce. Naprawdę fajna.
                  • magda79pn trip 15.03.12, 09:01
                    NIE rozkłada się na płasko !!! do płaskiego rozłożenia brakuje jej trochę (jak w każdej parasolce, ale płasko to to nie jest)
                    miałam model 2007 (dokładnie ten ze zdjęcia) i teraz mam zeszłoroczną, w modelu 2006 oparcie miało 52cm, teraz ma 48cm... szkoda że to zmienili

tutaj super widać pod jakim kątem rozkłada się oparcie:
                    www.alewozki.pl/popup_image.php/pID/343

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka