Dodaj do ulubionych

Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem

12.09.11, 14:03
Cześć,
Widzę, że sporo wiecie o wózkach, to może mnie oświecicie albowiem mam mały problem.
2 tygodnie temu przez allegro kupiliśmy używany wózek Phil&Teds Dash. Docelowo ma być używany przez dwoje dzieci, w tej chwili jeździ w nim tylko 1,5 roczny syn (11kg). Wózek fajny, ładny, ale jest małe ale... bardzo słabo skrętny. Nie wiem, czy ja nie mam siły, czy złą technikę, ale żeby nim skręcić to trzeba się nieźle wysilić. Nie wiem, czy po prostu kupiliśmy jakiś zużyty bubel (chociaż wózek ma lekko ponad rok), czy co? Nawet jak próbuję skręcić tym wózkiem bez dziecka to np. jedną ręką nie ma mowy.
Z drugiej strony może mam za wysokie wymagania, ale jak posadzę tam 2 dzieci, to już będzie w ogóle masakra.
Z innych wózków ktore używam, to Implast Builder 4 kołowy i Peg Perego Pliko P3 i w tych wózkach takich problemów nie mam.
Obserwuj wątek
    • everbaby_dystrybutor Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 12.09.11, 21:39
      Witam,

Bardzo proszę o kontakt justyna@everbaby.pl może uda mi się coś doradzić.

Dystrybutor phil&teds
      • nimeska Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 12.09.11, 21:52
        ja mam P&T sport i nieukrywam, ze czasami jak posadze moje łączne 22 kg to jest ciezko ale skrecac skreca ale spokojnie jak sie rozędzi manewruje jedną reką

sprawdz czy lekko chodzi samo koło wózka bez obciązenia?
        moz etzreba zakonserwowac wd 40 czy silikonem w spray'u?
        moze smar sie wytarł juz ?
        • everbaby_dystrybutor Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 13.09.11, 08:57
          Witam,

proszę też o kontakt podpowiem, jak konserwować przednie koło.

• tymulek Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 15.09.11, 20:15
            ja konserwowalam kolo ale niestety tak jak w nowym wozku nie jezdzi, jakims plynnym smarem... i tez nie moge nie tylko skrecic jedna reka ale ostro pracuje oboma nadgarstkami zeby zachowac prosty tor jazdy ... bardzo mi wozek ucieka
            • tymulek Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 15.09.11, 20:18
              aha, dziewczyny wd 40 (jako baba pisze) nie jest smarem i nie sluzy do smarowania, sluzy do usuwania starego smaru np i do czyszczenia a potem trzeba dac smar ... przepraszam ze sie wymadrzam :)
              • 1maja1 Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 17.09.11, 22:19
                Ja od ponad roku uzywam nowego p&t w wersji sport i nigdy nie mialam problemow ze skrecaniem. Co wiecej, na poczatku musialam sie nauczyc nim manewrowac, poniewaz tak lekko i szybko sie nim skrecalo, ze myslalam, ze go z rak wypuszcze. Mysle, ze kupilas wozek z powazna wada.
                • nosiwodowa Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 29.09.11, 12:16
                  A nam właśnie zawsze WD40 pomaga (mam wersję sport). Jak w mocowanie przedniego koła napcha się piachu albo innych brudów, zaczyna hamować. Wystarczy psiknąć WD40 na ten element, w który się w tulejce od frontu koło wkłada.
                  Pozdrawiam
        • srebrno-listka Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 30.09.11, 20:34
          Nie wd-40 tylko silikonem!
          • gaga-sie Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem 30.09.11, 20:47
            Z informacji od dystrybutora- wyjąć koło, przeczyścić cały mechanizm koła szmatką.
            Całość należy spryskać płynnym olejem silikonowym w sprayu. Bardzo obficie, żeby aż wszystko wyciekło.Nie można smarować olejem WD40 ani smarem gęstym, bo można uszkodzić wózek.
    • Gość: iv Re: Phil&Teds Dash problem ze skrecaniem IP: *.icpnet.pl 02.07.14, 23:17
      Witaj, ja w swoim wózku wyciągnęłam koło i oczyściłam, popsikałam WD40 i gotowe śmiga jak nowe. Przyczyna. Piasek! Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka