Dodaj do ulubionych

Clipper 3 Implast

23.09.11, 12:51
Dziewczyny przestrzegam!!! Tragedia, gorszego dziadostwa nie widziałam. Po roku użytkowania (gwarancja na 12 miesięscy) rozpruło się siedzisko! Następnie rozwalił się hamulec , który opadł na koła i stukał, nie da się dokręcić bo nitami poskręcany!! Tragedia, i na koniec złamała się rączka, pękła na pół.... Jestem w szoku, wózek kosztował 1600 zł a taki chłam że szkoda mówić. Wykonanie, wykończenie jak za króla świeczki! Jedyna jego zaleta to że ładnie wygląda i dobrze się prowadzi! Trochę to mało, on normalnie się rozpada!!!
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Clipper 3 Implast 23.09.11, 18:06
      to jest tylko wozek wzorowany na innym, no i na all nowy z 2letnia gwarancja maja za 999zl, to chyba ostro przeplacilas.
      ps mozesz jeszcze skorzystac z 2 letniej odpowiedzialnosci sklepu za zakupiony towar - poczytaj prawa konsumenta
      • elwira2811 Re: Clipper 3 Implast 26.09.11, 08:20
        Zapłaciłam 1599 za gondole, spacerówkę i stelaż rok temu. Nie widziałam tańszych... teraz może wyprzedają ... Myślisz że sklep mogę pociągnąć do odpowiedzialności??? Tylko mąż już coś tam w tej rączce poprzykręcał i sklejał jakimś klejem do stali.... Dzwoniłam do sklepu to mi powiedziała że rok mają gwarancji te wózki, oszukała mnie? Możesz mi coś więcej napisać w tym temacie gwarancji?
        • thea19 Re: Clipper 3 Implast 26.09.11, 11:38
          zobacz w karcie gwarancyjnej ile gwarancja wynosi, na all maja 2 lata, daje ja producent, wiec warto u siebie sprawdzic.
          co do innych form, to jest jeszcze odpowiedzialnosc sprzedawcy za towar, czyli gwarancja producencka nie obowiazuje. mozesz sobie wybrac takie formy ochrony, jakie Ci odpowiadaja. sprzedawca nie moze nic narzucac.
          jesli byly jakiekolwiek formy ingerencji w wozek, to trzeba je usunac.
          pamietaj o terminach wykrycia i zgloszenia wady - nie mozesz powiedziec, ze pol roku temu cos sie zepsulo i dopiero teraz to zlaszasz.
          wszystkie zgloszenia, opis wady i zadania chcij na pismie. nie daj sobie wmawiac, ze ustawa konsumencka w tym przypadku nie obowiazuje. warto ja sobie druknac i isc z nia do sklepu oraz miec przy sobie nr tel do rzecznika praw konsumenta (on szybko i skutecznie dziala)
          www.prawo.egospodarka.pl/39215,Niezgodnosc-towaru-z-umowa-a-odpowiedzialnosc-sprzedawcy,1,84,1.html
          • elwira2811 Re: Clipper 3 Implast 27.09.11, 09:56
            Dzięki!
            Karty gwarancyjnej nie mam w papierach przy wózku. Dzwoniłam do Implasta i tam mi powiedzieli że mają gwarancję 12 miesięcy, więc jeżeli na all jest 24 to widocznie jest to gwarancja sprzedawcy. Ja będę walczyć ze sprzedawcą w takim razie. Napiszę jeżeli coś mi się uda wskórać! Dzięki za pomoc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka