mumi12 17.11.11, 09:16 Witam! Czy wózek, który waży w wersji głębokiej 13kg a w spacerowej 12kg można uznać za w miarę lekki i wnosić go po schodach? Dodam, że jest to wózek metalowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walker85 Re: Waga wózka 17.11.11, 09:28 Nie, 12 kg na spacerówkę to nie jest lekki wózek. Ja wnosiłam Mutsy 4Rider z gondolą i było ciężko bardzo. Szybko kupiłam kolejny wózek. Lekkie wózek to około 9 kg. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Waga wózka 17.11.11, 09:52 Dokładnie. Zgadzam się z Walker. Wnosiłam wózek 12 kg na 3 pietro, dało sie ale to wyczyn nie należący do przyjemności. Ważna sprawa przy wadze: czy jest ona realną wagą wózka czy podawaną przez sprzedawców? W katalogach czesto waga jest zaniżana i to znacznie! Waga stelaża ale bez kół (o czym nie wspomną) spacerówka bez budek, koszy itp. albo jak w Jane waga stelaża podawana jako waga wózka (stąd róznica w Nomadzie 6,5 - 9,5kg). Wózek koleżanki ("podwozie ze stopów lekkich") miał podaną wagę 13 kg a waży faktycznie ... 15.5... Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Waga wózka 17.11.11, 09:53 W miarę lekka spacerówka do wnoszenia nie powinna przekraczać 10 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Waga wózka 17.11.11, 09:54 Za szybko enter wcisnęłam ... 10kg wagi faktycznej to często podawane przez sprzedawców 8,5 - 9kg niestety Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Waga wózka 17.11.11, 22:09 Powiedziałabym, że w miarę lekki wśród tych ciężkich. Zależy czy to wielki wózek (tradycyjna spacerówka), z kołami pompowanymi itd. jeśli tak to nie najcięższy, jeśli natomiast są to kółka piankowe czy inne plastikowe, słaba amortyzacja to już jest bardzo ciężki (można znaleźć dużo lżejsze, bo tu każdy kilogram robi różnicę). Jak wysoko go zamierzasz wnosić? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: WAGA?? Jak duża 15.04.12, 13:13 wszystko zalezy od tego jak wozek jest wykonany, wywazony, gdzie jest srodek ciezkosci. ja jezdzilam mura i nie odczuwalam kg pchajac go a np wnoszac (wciagajac) po schodach. emmaljungi tez sa ciezkie a jezdza lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: Waga wózka 15.04.12, 22:13 ja bym nie dała rady :) ja nawet inglesiny (6kg) z dzieckiem dwuletnim w środku nie podniosę :) Odpowiedz Link Zgłoś
vikt0ria Re: Waga wózka 20.04.12, 09:56 Odpowiedz sobie sama, dodając do wagi wózka wagę kocyków, torby z niezbędnymi akcesoriami i samego dziecka. Myślę, że wyjdzie spokojnie 20 kg łącznie... Ja niestety na 3 piętro bez windy nie dawałam rady:( Odpowiedz Link Zgłoś