Dodaj do ulubionych

Spacerówka-parasolka Tako

11.02.12, 12:25
Czy ktoś ma i może coś o niej powiedzieć, bo nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych opinii?
Przed chwilą wróciliśmy z oglądania wózków i w sumie nic nam się nie spodobało, nawet koszmarnie drogie i wychwalane Maclareny :( I w sumie w miarę mi się podobała spacerówka Tako Flash, ale ciężko coś o niej znaleźć. Czy ona naprawdę waży 12kg?! W sklepie nie wydawała się taka ciężka. Jest też jakaś nowsza Tako Vento, "lekka" - 10kg. I cała seria WD 5, WD 7 itd - one już mają normalną wagę, za to brak pięciopunktowych pasów bezpieczeństwa :/ I nie wiem. Czy ktoś używa którejkolwiek z nich?

Synek ma dopiero pół roku, więc dwupunktowe pasy to trochę mało... 12kg też mnie nie urządza, bo mieszkam na III piętrze bez windy i po to zmieniam wózek, żeby był wreszcie lekki. Poza tym chciałabym łatwo dostępny kosz na zakupy (w połowie spacerówek jest duży kosz, ale chyba po jednym produkcie trzeba tam wrzucać, tak jest zamontowany) i w miarę dobre kółka - żebym po lesie też mogła od czasu do czasu trochę pojechać.
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Spacerówka-parasolka Tako 11.02.12, 13:22
      Waga 12 kg dla parasolki to bardzo dużo, a producenci zazwyczaj zaniżają podawaną wagę. Napisz, jaki przedział cenowy cię interesuje, czy wózek ma być nowy, czy może być używany itp. to będzie łatwiej ci doradzić. Możesz też skorzystać z wiedzy dziewczyn na wózkomanii:--)
      • muszczek77 Re: Spacerówka-parasolka Tako 11.02.12, 13:48
        No właśnie w jednym miejscu znalazłam info że 12 kg, w drugim - że 9. 12 to aż się wierzyć nie chce, bo to parasolka.
        Przedział cenowy najlepiej do 500zł, ale niekoniecznie. Raczej nowy, bo niejedno dziecko w nim pojeździ.

Na początku próbowałam poczytać jakie ogólnie wózki są polecane, ale jak potem oglądałam te polecane, to w każdym mi coś nie pasowało :p Więc teraz próbuję w drugą stronę - szukam jakiegoś który wygląda obiecująco i próbuję się o nim czegoś dowiedzieć.
        • magda79pn Re: Spacerówka-parasolka Tako 11.02.12, 16:02
          nie lubię firmy TAKO, a może delti dot ci się spodoba?
          sama się nim zainteresowałam, znalazłam kilka nawet niezłych opinii na jego temat.
          • muszczek77 Re: Spacerówka-parasolka Tako 11.02.12, 16:11
            Delti Dot też biorę pod uwagę, niestety nie widziałam go na żywo, bo nie mieli w sklepie.
            • magda79pn Re: Spacerówka-parasolka Tako 11.02.12, 20:28
              ja niestety też nie widziałam, ale jeśli waga podana przez producenta (7,5kg) jest prawdziwa, to cena i reszta jest bardzo zachęcająca, mnie się w nim budka podoba, oparcie rozkładane na płasko, regulowana wysokość rączek i te sprężynki przy tylnych kołach (nie wiem czy przy przednich też są?) według opinii przeczytanych w necie ta amortyzacja faktycznie działa...

tylko kolory takie sobie, ja dla chłopca to na tą chwilę tylko ten limonkowy bym brała pod uwagę, chyba że na 2012 będzie jakiś nowy ciekawy kolor, bo mogę spokojnie poczekać, mam jeszcze czas ;)
            • gaga-sie Re: Spacerówka-parasolka Tako 12.02.12, 13:28
              Może obejrzyj i poczytaj o parasolkach mamas&papas ( jak maclaren a tańsze), albo cybex?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka