ikebanana 29.02.12, 14:44 Witam, Pierwszego synka woziłam w pliko P3 i generalnie nie miałam wiekszych problemów. Ale duzo widze tez pozytywnych opinii o SI. Zatem co polecacie P3 czy SI? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annulka79 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 29.02.12, 16:49 Trudno mi cokolwiek polecić, ale Si jest lżejszy, mniejszy po złożeniu i wydaje mi się że nieco lepiej się podbija. Pliko znów bardziej zabudowany i "przytulniejszy" dla mniejszego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 29.02.12, 17:33 Ja się w końcu zdecydowałam i na dniach będę kupowała Si:).Moja córeczka ma 17 miesięcy i myślę że dla niej Si będzie lepszy niż PP3.Jak byłam oglądać wózki w sklepie to PP3 nawet z pustym wózkiem ciężko mi się podbijał a co dopiero z 10kg obciążeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_arma Re: Peg Perego plico P3 czy SI 05.03.12, 21:53 P3 bardzo ciężko się podbija (z większym dzieckiem trzeba sobie pomóc nogą) Si zdecydowanie łatwiej P3 jest cięższy i większy po złożeniu (dużo większy) P3 ma troszkę większe siedzisko, ale Si też ma spore i wygodne P3 ma lepszą budę, bardziej osłania. Odpowiedz Link Zgłoś
rob-win Re: Peg Perego plico P3 czy SI 13.03.12, 22:26 Si szczerze polecam mój syn ma 2,8 mies i jeździ w nim a ja uwielbiam nim jeździć bo super się go prowadzi i naprawdę świetnie się podbija szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 11:13 czy si zajmuje duzo miejsca po zlozeniu? latwo sie go sklada? czy nadaje sie jako drugi wozek, typowo wyjazdowy na szybkie wypady do sklepu,na poczte,po dziecko do przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 14:05 Si składa się bardzo łatwo - pociąga się za takie uchwyty przy rączkach. Trzeba jeszcze opuścić pałąk, ale ogólnie składanie i rozkładanie zajmuje kilka sekund. Ja mam go właśnie jako drugi wózek na szybkie wypady po mieście (na gorszy teren mam MB swifta) i uważam, że sprawdza się w tej roli doskonale, miejsca w bagażniku zajmuje niewiele (jak typowa parasolka - po złożeniu jest długi, ale wąski). Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Peg Perego plico P3 czy SI 14.03.12, 16:23 dziekuje za odpowiedz,to teraz mam juz metlik w glowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ssa Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 13:04 Przypominam sobie swój dylemat z wyborem wózka... Mnie udało się kupić okazyjnie PP si na limango i muszę stwierdzić, że był to strzał w 10! długo wahałam się jaki wózek wybrać ale pp ma kilka plusów i bardzo pomocnych rozwiązań: - dla mnie b. istotne jest to że przednie koła po złożeniu nie dotykają budki - doceniłam to już po pierwszym spacerze, bo każdy pył i brud od razu brudziłby budkę, - regulacja rączek - gdy potrzeba podbić wózek na chodniku wystarczy dopasować wysokość- tu sprawdzają się rączki w wyższym położeniu i bez żadnego wysiłku wóżeczek "płynie" :-) - sprawdza się na wertepach - o dziwo! nawet nie spodziewałam się że tak dobrze, nie ma problemu w prowadzeniu, nie ma potrzeby blokowania kół, - wielka buda doskonale osłania dziecko, - kosz nie obciera się o ziemię, jeśli go się równo załaduje. Wad na razie nie zauważam, synek zadowolony ja też, moze jedynie łątwość zarysowania stelaża Miałam jedo fyn 4 ds, też super się sprawdzał, ale w ciągu 1 dnia został schowany, bo przy si nie widzę potrzeby 2 wóżków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 17:27 Strasznie się cieszę z takiej opinii bo ja dziś właśnie zamówiłam PP SI i mam nadzieje że będę też zadowolona z wyboru:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 18:21 Opisz swoje wrażenia po pierwszym spacerze, jestem ciekawa, czy będziesz zadowolona. I faktycznie podbijanie jest stanowczo najlepsze przy całkiem wysuniętych do góry rączkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sza Re: Peg Perego plico P3 czy SI 15.03.12, 21:27 Dziś widziałam Si w sklepie. Bardzo mi się podobał. Ma fajną,dużą budkę i pojedyncze koła,duże-spoko.Łatwo się składa i ma regulowane rączki. Plico P3 wyglądał przy nim jak czołg ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolahanulek Re: Peg Perego plico P3 czy SI 16.03.12, 10:40 Już się nie mogę doczekać kiedy przyjedzie..bo zostałyśmy na razie bez wózka i na nóżkach chodzimy a wrażenia tak napiszę po pierwszym spacerze:) Odpowiedz Link Zgłoś
plynaryby Re: Peg Perego plico P3 czy SI 17.03.12, 13:57 Też mam si:)Gwarantuję zadowolenie. Jest wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
julamar84 Re: Peg Perego plico P3 czy SI 18.03.12, 18:19 Też mam Si. Dostaliśmy od moich rodziców na gwaizdkę (niby mikołaj u nich zostawił :-)). Do tej pory jeździliśmy nim tylko po centrach handlowych więc nie powiem jak sprawuje się w terenie. Na zakupy jest idealny. Nie wypełnia całego bagażnika dzięki czemu można zapakować pełny koszyk marketowy zakupów. My dostaliśmy wózek z kolekcji 2011 a teraz widzę że pojawiły się nowsze (szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Peg-Perego-Si-Completo/82). Nie wiem czym się ta nowa wersja różni od starej ale jak ktoś lubi mieć nowsze od koleżanki :-)... Odpowiedz Link Zgłoś