Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

03.05.12, 10:56
Szukam wózeczka dla moego lipcowego dzieciątka.
Mieszkam w domku waga wiec nie gra roli.
ważne dla mnie cechy:
- łatwe składanie do auta;
mozliwosc wpięcia fotelika do stelażu (najlepiej bezpośrednio do ramy a nie jakis tam adapterów)
- wózek głeboki i spacerówka (ta musi byc obracana w obu kierunkach jazdy)
- cena do 1500-1800
- wole nowy wózek;
- a musi być to czterokołowiec:)
Co myślicie o takim rozwiązaniu

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=708&<osCsid>

chociaż tu przerażaja mnie koła na wieś to chyba nie bardzo.
A moze lepiej kupic standardowy duzy wózek z pompowanymi kołami i jakas tak spacerwka w zestawie 2 w 1 a potem dokupic dobrą parasolke na podróze?
bardzo duże podrówzujemy i bardzo zalezy mi na dobrej małej spacerówce (ale wygodnej do dzieciaczka)
a moze taki wózeczek a potem lekka spacerówka:
allegro.pl/tako-captiva-3w1-fotelik-folia-torba-najtaniej-i2300957232.html
czekam na wasze propozycje. z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Proszę o radę 03.05.12, 17:30
      Słusznie przerażają Cię te koła - to typowo miejski wózek na równe chodniki. Na wieś, jak jeszcze chcesz wyjechać z wózkiem na polne drogi to tylko wózek na pompowanych kołach.
      jak dużo podróżujecie, to najwazniejszy jest dobry fotelik o min. 4* w crash testach - od tego może zalezec bezpieczeństwo, zycie i zdrowie waszego dziecka. I i najpierw wybrałabym fotelik, nie żaden dodawany do wózków tylko porządnej marki - maxi cosi, cybex, roemer - informację o najbezpieczniejszych fotelikach znajdziesz na stronie fotelik.info. Jak już wybierzecie fotelik, do niego można dobrać wózek, aby się wpinał. Niestety, najczęściej będzie na adapterach - ale nie jest to bardzo kłopotliwe.
      Z wózków, które są dobre w tej cenie to jedo fyn (można wpiąć dobre foteliki), ma wszystkie cechy, które wymieniłaś (w porównaniu do tako, który też jest niezły, jedo ma lepsze materiały, z których jest wykonany). Na codzienne spacery będzie bardzo dobry. Do podróży mniej (spory po złożeniu), ale tutaj warto rozejrzeć się za wygodnym wózkiem spacerowym - nie koniecznie parasolką. Może też mieć opcję wpinania fotelika, jeśli jest Wam ona potrzebna. Baby jogger city mini 4 kołowy - starczy do końca wózkowania, można wpiąć fotelik maxi cosi (adaptery) czy nawet położyć miękką gondolę, składa się jedną ręką i zajmuje niewiele miejsca po złożeniu. I niewiele waży, a jest bardzo praktyczny. I w mojej opinii w porównaniu z najdroższym maclarenem xlr wypada znacznie lepiej niż ów maclaren (parasolka) - miałam oba, wygrał baby jogger.
      • villemo86 Re: Proszę o radę 04.05.12, 20:09
        W tej cenie poluj na quinny buzza. Ja mam 3 kołowego i na spacerach w terenie sprawdza się super. Właśnie wróciłam ze spaceru pod górę, las, wystające korzenie itp i na nowo zakochuje się w moim wózku. Jak wybitnie nie spasuje Ci wersja z 3 kołami to możesz dokupić podwójne przednie. Nie pamiętam ile kosztują, ale nie są jakoś bardzo drogie. Bez problemu wepniesz fotelik maxi cosi.
      • annulka79 Re: Proszę o radę 04.05.12, 20:55
        Ja podpisuję się pod tym co napisała Srebrno-listka :)
        Zobacz na takie propozycje:
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=962&%3CosCsid%3E
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=850&%3CosCsid%3E
        ekowozki.pl/manufacturer/baby-jogger/Wozek-Baby-Jogger-City-Mini-4.html?PHPSESSID=99f383f516360db760dd25a347b26861
        Do BJ dokupisz gondolkę którą mocuje się na te same adaptery (dołączone do gondoli) co fotelik Maxi Cosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka