Dodaj do ulubionych

Dynamic Baby Virgo

10.06.12, 09:45
Witam drogie mamusie. Chciałabym zapytać czy któraś z Was miała jakiś kontakt z wózkiem Dynamic Baby Virgo? Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć żadnych opinii, a jestem zainteresowana tym wózkiem. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • 777angelina777 Re: Dynamic Baby Virgo 13.06.12, 16:55
      Witam,
      ja właśnie wróciłam z zakupów i kupiliśmy wózek gondola+spacerówka firmy Dynamic Baby Virgo. Po poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na ten właśnie, gdyż inne były o wiele cięższe i nie jak nie widzieliśmy plusów w drogich Maxi Cosi czy X-landerze, ale sądzę że to zależy gdzie kto mieszka i co mu jest potrzebne. Póki co zadowoleni jesteśmy, ale jak będzie w praktyce to nie mam pojęcia i nie wiem czy ktokolwiek coś na ten temat powie, gdyż gdzieś wyczytałam, że to nowość w firmie Dynamic Baby.

pozdrawiam :)
      • annulka79 angelina 13.06.12, 22:27
        Wstaw zdjęcia wózka bo jak na razie to nigdzie go zobaczyć nie można i takie poglądowe fotki mogłyby nieco rozjaśnić :)
        • 86kasia86 Dynamic Baby Virgo 14.06.12, 09:23
          wózeczek prezentuje się naprawdę ładnie. osobiście zastanawiam się pomiędzy dynamic virgo a mikado aston. 777angelina777 miałabym jedną prośbę czy mogłabyś zmierzyć wysokość dna gondoli od podłogi :)
          pozdrawiam
        • 777angelina777 Re: angelina 10.07.12, 17:54
          annulka79 nie wstawie zdjęć, bo jeszcze nie jest złożony :)
      • beemyself Re: Dynamic Baby Virgo 27.06.12, 22:29
        Czy mogłabyś zdradzić ile kosztował wózek? Byłabym wdzięczna za informacje :)
        • 86kasia86 Re: Dynamic Baby Virgo 28.06.12, 08:46
          ja widziałam w sklepie za 980zł (głęboki + spacerówka) plus koszt fotelika ewentualnie adapterów.
          • beemyself Re: Dynamic Baby Virgo 28.06.12, 19:17
            dziekuje za odp :)
        • 777angelina777 Re: Dynamic Baby Virgo 12.07.12, 20:38
          Ja zapłaciłam za swój 2 w jednym 1020 zł. :)
          • solniczika Re: Dynamic Baby Virgo 24.10.12, 15:54
            cześć kobieto!
            Baardzo bylabym wdzięczna za informacje gdzie taki wózek można kupić. Szukam w internecie i jakos nie umie znalezć..... sie ukryl czy co?
            • beemyself Re: Dynamic Baby Virgo 25.10.12, 08:06
              W internecie nie było żadnych opinii bo wózek nie byl dostępny (??) przez Internet. W Białymstoku można go kupić w Bambino - Hurtownia Artykułów Dziecięcych.
              • solniczika Re: Dynamic Baby Virgo 25.10.12, 17:56
                Wielgachne dzięki za odpowiedz :). Niestety to dla mnie strasznie daleko (jestem ze Śląska). Może jeszcze znajde jakiś sklep bliżej...
                pozdrawiam serdecznie!
    • sebcioo Re: Dynamic Baby Virgo 20.08.12, 09:30
      Tatus moze zabrac glos?
      Krotko mowiac wozek jest rewelka.
      Az sie boje napisac cos wiecej zeby nie zostac posadzonym o kryptoreklame. W genialny sposob w tym wozku zlozone sa najlepsze rzeczy z wozkow innych firm tzn np waga, pompowane kolka, uchwyty w gondoli (gorny i boczne), "klapka do wietrzenia" w gondoli, torba w komplecie itd.
      No i niska cena. Wozek wart polecenia - sam go uzywam.
      • afroddytta Re: Dynamic Baby Virgo 25.10.12, 20:31
        A możesz jakieś fotki wstawić, bo trudno sobie wyobrazić o czym mowa i czy tego szukamy, a nie każdy mieszka w Białymstoku :)
        A ile czasu używasz tego wózka i czy on faktycznie tylko stacjonarnie w Białymstoku do nabycia?
        • 86kasia86 Re: Dynamic Baby Virgo 25.10.12, 21:33
          ja jednak także kupiłam dynamic baby. tyle, że na razie stoi w pokoju bo jego właścicielce nie spieszy się na zewnątrz ;) za cały komplet tj. wózek głęboki + spacerówka + fotelik z adapterami zapłaciłam 1200zł, a kupowałam w Płocku w Bambi.
          • afroddytta Re: Dynamic Baby Virgo 25.10.12, 23:59
            W Płocku również nie mieszkam :)
            A jakie kółka ma ten wózek, jaką spacerówkę, rączkę itd. trudno rozmawiać o czymś jak się nie wie jak to wygląda.
            Jak stoi u Ciebie już to wrzuć fotkę, póki maluszka nie ma, bo potem może nie być na to czasu.
            • gaga-sie Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 00:40
              He,he, nie doczekasz się chyba:-)
            • 86kasia86 Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 09:43
              nie ma problemu, tylko powiedz mi jak to zrobić :) ewentualnie podaj maila to wyślę na pocztę
              • afroddytta Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 13:13
                Trzeba wrzucić do swojej galerii i potem w wypowiedzi podlinkować lub możesz przesłać na mojego maila afroddytta0@tlen.pl
                Swoją drogą to się zaczęłam zastanawiać czy ktoś w garażu te wózki na sztuki produkuje, bo jak to możliwe, że w necie nie ma ani jednego zdjęcia, przecież jest mnóstwo sklepów internetowych, allegro i wózków jest tysiące, a tego nikt nie sprzedaje? A nawet najmniejsze firmy wrzucają w net zdjęcia swoich produktów aby własnie można było na nie trafić, obejrzeć i się zainteresować. Dziwne to dla mnie, ale ciekawość rośnie :)
                • 86kasia86 Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 15:57
                  no ciężko stwierdzić czemu tak jest, ale powiem Ci, że w sklepie wybór jest spory :)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rd/fg/7r7h/KEdkNCcjnBNCkaZbBB.jpg[/img]
                  [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rd/fg/7r7h/NEoZmo34JH3S1PIJsB.jpg[/img][img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rd/fg/7r7h/ngHFjRvBKI7R8ucGpB.jpg[/img]

• afroddytta Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 17:03
                    Mówiąc szczerze to identycznych wózków tylko pod różnymi markami jest sporo, chociażby Kunert, krasnal, speedi, baby merc itd. zbierają one różne opinie, było już parę wątków na tym forum ostrzegających przyszłych kupujących przed różnymi markami, chyba właśnie w kunercie komuś się stelaż złamał, ale w sumie nie o to mi chodzi. Ja powiem szczerze nie wydałabym 1200 zł na wózek o którym w internecie w ogóle nie słyszeli, brak jakikolwiek opinii itd. jednak to moim zdaniem spore ryzyko, szczególnie w momencie gdy identyczne wózki tylko pod inną nazwą są sprzedawane w sporych ilościach i przynajmniej można użytkowników podpytać czy zadowoleni itd.
                    • 86kasia86 Re: Dynamic Baby Virgo 26.10.12, 20:10
                      masz oczywiście rację. u nas w mieście jeździ ich naprawdę sporo i kogo nie pytałam to jest zadowolony z niego :) więc mam nadzieję, że dokonałam dobrego wyboru :)
                      • groszek_33 Re: Dynamic Baby Virgo 31.10.12, 09:37
                        ja też zakupiłam wózek Virgo Dynamic Baby i mam nadzieję, że to dobry wybór. Osobiście widziałam go w sklepie i mogę śmiało powiedzieć, że nie jest zbyt ciężki, co najważniejsze ma wysoko zawieszoną gondolę bo jest to aż 64 cm gdzie w większości jest to 50 cm, gondola jest też spora bo długość 80 cm, wózek jest zwrotny, łatwy w demontażu i montażu. Bardzo długo się zastanawiałam nad jego wyborem, z uwagi na brak jakichkolwiek opinii na jego temat i brakiem właściwie możliwości jego kupna przez internet, ale ku mojemu zaskoczeniu niedawno pojawił się nareszcie na allegro i klamka zapadła. Teraz czekam na dostawę.
                        • szysz_ka Re: Dynamic Baby Virgo 19.02.13, 12:32
                          ja też planuję zakup tego wózka - Virgo Dynamic Baby, czy ktoś jeszcze się wypowie, jak się sprawdza w praktyce?
                          • mw_83 Re: Dynamic Baby Virgo 09.05.13, 14:26
                            Mam pytanie odnośnie kół w tym wózku. Ja zakupiłam ten wózek jakiś czas temu i po zakupie zauważyłam, że są luzy w tylnych kółkach. Widziałam też osobę z takim wózkiem, którego koła chwiały się na boki. Czy w Waszych wózkach tej firmy też są luzy w kołach, czy to przypadłość tylko niektórych egzemplarzy?
                            • Gość: dziunia_222 Re: Dynamic Baby Virgo IP: 78.154.86.* 21.12.13, 18:11
                              My mamy wózek Virgo Dynamic Baby od stycznia tego roku (odkąd urodził się nam synek), tak więc już dosyć sporo czasu :) A więc jeżeli chodzi o gondolę, nie mielismy żadnych zastrzeżeń, natomiast ze spacerówką, którą używa sie dłużej niż gondolę, jest już gorzej. Najpierw przeszkadzało nam to, że gdy synek zaczął siedzieć (ok 6 m-cy), nie mógł dosięgnąć pałąka, na którym trzyma się rączki w spacerówce, był ona stanowczo za daleko dziecka, a nie jest ruchomy, więc nie ma jak go wyregulować. Pasó nie uzywamy w ogóle, gdyż nie trzymają one dziecka, jak tylko chce pomajstrować i pociągnąć za nie, to się luzują i spadają z nich wszelkie klamry (tym sposobem pogubiliśmy ich już połowę). Wcześniej zawiązywaliśmy je na supeł, potem poddaliśmy się już całkiem...Kolejny minus to pokrętła przy budce w spacerówce. Bardzo się luzują przy stawianiu i opuszzaniu budki, trzeba często sprawdzać czy się nie odkręciły, gdyż podobnie jak klamry od pasów, zwyczajnie mozna je pogubić (jednej właśnie od 2 dni nie mamy, bo zapomnieliśmy sprawdzić przed wyjściem...). Nie wiem jak u innych, ale u nas poodpadały też napy trzymające torbę, na rączce wózka oraz jedna napa od przegrody między nóżkami dziecka... Bardzo szybko poodprówały się także boczne kieszonki foliowe wewnątrz torby. Obecnie mały ma 11 m-cy i musimy opuszczać podnóżek, gdyż położeniu na płasko mały ma ugięte nóżki. Denerwowało nas jeszcze bardzo dziwne wyprofilowanie spacerówki tzn w pozycji całkowicie leżącej nasz synek miał głowę niżej niż nogi... Trzeba tym samym uważać, kiedy spacerówka ustawiona jest plecami dziecka do rodzica i siedzisko jest rozlozone na plasko, ponieważ z takim wyprofilowaniem może się obciążyć i przewrócić ( wystarczy lekko nacisnąć reką na rączkę i wózek łapie przeciążenie). My zawsze przekładamy śpiące dziecko przodem do siebie, wtedy wózek jest stabilniejszy. Nie wiem jednak czy to wada naszego wózka czy innych też, gdyż nie mam porównania. Tak poza tym to wózek dobrze się prowadzi, jest trochę ciężki ale w sumie to wielofunkcyjny wózek na pompowanych kołach, więc ok. Kosz ma duży i naprawdę sporo rzeczy można w nim przewieźć. Tapicerka zdejmuje się bez problemu i bardzo ładnie pierze się w pralce, nie blakną kolory ani nic dziwnego się z nią nie dzieje. Podsumowując, gdybym miała jeszcze raz wybierać to po przygodach z naszą spacerówką nie kupiłabym więcej wózka wielofunkcyjnego, kupiłabym sam głęboki, później sprzedała i kupiła spacerówkę. Można dziecko włożyć w sklepie do wózka i wybrać najodpowiedniejszą dla dziecka i dla naszych funduszy, a tak to wózek raczej nie zostanie sprzedany w takim stanie, musimy za to kupić drugą spacerówkę. Aha no i jeżeli ktoś bierze z fotelikiem samochodowym/nosidełkiem niech zwróci uwagę, że większość fotelików osobno dokupowanych jest do max 11kg, ten od wózka jest do 9 i po wyjęciu wkładki dla malutkiego dziecka nie jest zbyt wygodny ( z wkładką też nie jest za dobrze). Główka lata dziecku w foteliku na boki, my kładliśmy pieluszkę tetrową z boku główki dziecka, o którą się ona opierała. To chyba wszystko co mogę powiedzieć o wózku, nic więcej mi do głowy nie przychodzi, mam nadzieję, że podpowiedziałąm chociaż na co zwracać uwagę kupując ten wózek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka