Dodaj do ulubionych

Quatro cross czy espiro magic

24.07.14, 10:51
Witam!!

Z racji, że jestem w drugiej ciąży i mam syna w wieku 22 miesięcy poszukuję wózka dla naszego starszaka. Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami. Poszukuję opinii użytkowników powyższych wózków. Głównie minusów, bo o plusach pisze głównie producent. Posiadam aktualnie mutsy evo 2012. I mój maluszek ma go już nieco za wąskie siedzisko. Proszę o pomoc wskazówki itp. Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • basia752 Re: Quatro cross czy espiro magic 06.08.14, 13:12
      Quatro Cross jest bardzo ciężki, producent podaje 12 kg, w Magic użytkownicy narzekają na obniżającą się rączkę, oglądałam go w sklepie, ale mnie nie zachwycił, ja miałam Babywelt Moon Kiss +, bardzo fajny, mogę go polecić, bardzo byłam z niego zadowolona, ma wysokie oparcie 48 cm, szerokie siedzisko, wg producenta waży 8,3 kg, ale nie ważyłam osobiście, bez trudu wrzucałam go do bagażnika, rączka na wysokości 101 cm nie obniżyła się nawet o cm, a kupiłam go używanego, no i fajnie amortyzował na nierównościach
      • kasjopeja8 Re: Quatro cross czy espiro magic 13.08.14, 08:32
        basia752 mówisz, że Moon taki fajny? Ile masz wzrostu i czy podbija Ci się dobrze? Zastanawiam się nad Babywelt Moon Flac +. On ma rączkę na 103 cm, a ja mam 166 i nie wiem, czy będzie dobrze... bo w obecnym wózku mam ustawione na ok. 97 cm i mi się bardzo dobrze prowadzi.
        • misiagesia Re: Quatro cross czy espiro magic 13.08.14, 13:16
          Dostałam ostatnio od siostry na sprobowanie espiro magic. Wózek ciężko się podbija. Szczególnie że teraz jestem już w widocznej ciąży i takie uciążliwe podbijanie bardzo mi przeszkadza, najgorzej jak muszę przejeżdżać przez pasy, a dodatkowo są tory tramwajowe. Poza tym ten egzemplarz od siostry ciężko się prowadzi. To normalne czy warto to jakoś pogregulowac? Co powiecie o crossie?
          • basia752 Re: Quatro cross czy espiro magic 19.08.14, 12:34
            Ja mam 1,60 wzrostu i było ok, bardzo go lubiłam, podbijał się ok, teraz trochę żałuję, że go sprzedałam
          • szczesliwaczworka Re: Quatro cross czy espiro magic 25.08.14, 15:37
            Ja mam espiro magic 4-kolowy model z 2010 r - obecnie uzywam dla drugiego wlasnego dziecka. Obnizajacej sie raczki nie zaobserwowalam (nie wiem, moze to wada we wczesniejszych /pozniejszych modelach). Co do podbijania to niestety nie jest to wozek na duzych pompowanych kolach z pelna amortyzacja, na torach tramwajowych uzywalam pare razy, i tak jak pisze, czuc ze nie sa to duze kola. Natomiast do codziennych spacerow lacznie z kraweznikami mi pasuje, dla mnie minusami sa napewno maly kosz na zakupy i plytka buda ale lato juz sie konczy wiec ujdzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka