Dodaj do ulubionych

wózki implast, x-lander i mutsy

21.08.05, 20:07
witam wszystkie obecne i przyszle mamy, mam pewnien problem z wózkiem, nie
wiem co wybrac, moja Basia bedzie pierwszym moim dzieckiem i nie wiem czym
powinnam sie kierowac wybierajac wozek. moje pytania sa takie:czy gondolki
firmy implast i x-lander nie sa za male na zime(wydaje mi sie,ze sa waskie),
wózki implast i x-lander nie maja obracanej spacerówki do mamy,czy to jest
wazne?podoba mi sie tez wozek mutsy ,ktory ma wszystko co mozna sobie
wymarzyc,z tym,ze cana jest 2 razy wyzsza i musialabym sporo oszczedzac,zeby
go kupic, nie wiem czy warto wydawac okolo 3tys zlotych na taki wozek, jesli
natomiast okaze sie,ze gondolki sa za mala a spacerówka przy da sie obracana
chyba zdecyduje sie na mutsy,prosze o pomoc, wozki spedzaja mi sen z powiek:)
a Mala Basia coraz blizej:)
Obserwuj wątek
    • dorota9935 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 11.10.05, 09:50
      My kupiliśmy Implast Driver 4 XL. Gondolka rzeczywiście malutka, ale
      wystarczyła na pół roku. Jeździ się nim dość wygodnie. Mam niemiłe
      doświadczenia w kontakcie z firmą, a chodziło o taki drobiazg, jak parasolka
      przeciwsłoneczna. Czekałam kilka miesięcy i nie dotarła! W spacerówce moja
      córeczka jeździła b. krótko. Zmieniliśmy wózek, bo był zbyt ciężki (nie ma mowy
      o codziennym wnoszeniu po schodach). Nie mieści się także w bagażniku (najpierw
      w seicento, a potem nawet w polo). Żeby go schować, trzeba za każdym razem
      odkręcać koła. Mieliśmy też fotelik samochodowy do montażu na stelażu wózka.
      Niestety mały, niewygodny, dziecko bardzo się w nim pociło.
    • elza78 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 11.10.05, 17:24
      jesli podoba ci sie mutsy to jest polski odpowiednik tego wozka - rowniez ze
      skretna osia tylna i wiekszym koszem na zakupy, wozeczek nazywa sie "mikrus
      alu - sprint" od mutsy odroznia go lamana raczka ktora jak dla mnie jest
      lepszym patentem niz ta teleskopowo wysuwana w mutsy, komplet gondola plus
      spacerowka (mozna dowolnie obracac i to i to, kosztuje okolo tysiaca zlotych
      (sa tansze od driverow okolo 300 pln) mam ten wozeczek od czerwca, gondola
      coprawda mala, ale maly sie spokojnie w niej miesci do tej pory a jutro konczy
      4 miesiace.
      mankament mutsy jest taki ze gondole i spacerowke kupujesz oddzielnie, w
      mikrusie masz wszystko razem :)
      • mamaly Re: wózki implast, x-lander i mutsy 12.10.05, 13:39
        Hej,

Jeżeli będziesz woziła dziecko całą zimę w gondolce, gondolki wszystkich wózków
        nad którymi się zastanawiasz moga być pod koniec bardzo ciasne, choć nie muszą
        wszystko zależy od wielkości dziecka, a dzieci w wieku ok. 6 miesięcy mogą się
        bardzo różnić wielkością.

Obracana spacerówka czasem się przydaje, choć szczerze powiem, że najlepszym
        rozwiązaniem jest przekładana rączka. Jak dziecku wieje w twarz przekładasz
        rączkę i z głowy, spacerówkę raczej ciężko w takiej sytuacji przełożyć.

Zwróciłabym również uwagę na długi i regulowany podnóżek (nie wszystkie x-
        landery mają). Niektóre dzieci nawet do dwóch lat chętnie śpią w wózku, a wtedy
        długi i regulowany podnóżek świetnie się przydaje.

Mnie się podobają z tych wózków najbardziej x-landery. Mutsy moim zdaniem,
        oczywiście nie każdy musi się ze mną zgodzić, nie jest wart swojej ceny. Ma
        małą gondolę, małą spacerówkę, parę osób narzeka na manewrowanie wózkiem
        (głównie cofanie). Ja bym go osobiście nie kupiła, ale jak napisałam to moje
        zdanie. Z wózków w tych kategoriach cenowych poleciłabym emmaljungę (zwłaszcza
        na stelażu edge sport, bo ma przekładaną rączkę), bebecara, quinny, teutonię,
        peg perego, może coś jeszcze ale teraz nie przychodzi mi nic więcej do głowy.

Ja mam emmaljungę classic, wózek się super prowadzi, jest wygodny dla dziecka i
        duży, ale nie każdemu się podoba, narzekałam w nim tylko najedną rzecz - brak
        przekładanej rączki.

Uważam, że warto zainwestować w dobry wózek, zawsze potem można go sprzedać, a
        drogie wózki naprawdę rewelacyjnie się prowadzą, są porządnie wykonane,
        wygodne, na ogół duże itd. Ale oglądałam też w sklepie jakiś czas temu x-
        landera x3 i muszę powiedzieć, że zrobił na mnie bardzo porządne wrażenie.

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.

A.
    • bastet1 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 12.10.05, 14:42
      Witam,
      o ile mogę doradzić - bo też właśnie jestem na etapie szukania wózka.. zwróć
      uwagę na wózki Quinny Speedy SX jako spacerówka z gondolką od X-landera (
      pasuje i jest dużo tańsza) kpl wychodzi ok 1380pln. Ma wszystkie zalety o które
      pytałaś

A tu link do wózka:

www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=23_78&products_id=1057&osCsid=a1c7600ea67609610628831f7682ecd3

i strona Quinny
      www.quinny.pl
      • mamaly Re: wózki implast, x-lander i mutsy 12.10.05, 15:15
        Quinny speede ma też jedną wadę, oparcia siedziska nie da się postawić w
        pozycji pionowej, a tak najchętniej jeżdżą maluchy. Wiem, że niektóre mamy
        zapinają jakoś za oparciem pasek tak, żeby oparcie było bardziej pionowe i to
        działa.

Ja się zastanawiałam ostatnio nad dużą spacerówką dla córki. Mam parasolkę (no
        niby mam emmaljungę, ale właśnie zbyt wcześnie ją oddałam bratu). Moja dwulatka
        lubi spać na spacerach a prasolka jest dla niej ciut za krótka, mamy za krótki
        podnóżek, a ona nie lubi spać ze zwisającymi nogami. Zastanawiałam sie nad
        wózkami x-lander x3 i quinny sx. Ja się bardzo napaliłam na quinny speedy, bo
        strasznie mi się podobał. Ale niestety mojej córce nie, ona wolała x-landera,
        nie chciała mi w sklepie z niego wysiąść, zrobiła niezłą awanturę, a jak ją
        wsadziłam do quinny, ona spróbowała się oprzeć, oparcie za daleko, zaczęła się
        drzeć, wysiadła z wózka i nie dała się więcej posadzić.

Pewnie jest zdecydowanie inaczej jak dziecko od poczatku jeździ w takim wózku.
        Moje dziecię już ma własne zdanie i jak się na coś uprze to nie da się jej
        przekonać.

Ja ostatecznie nie kupiłam żadnego z tych wózków, bo zanim się zdecydowałam to
        dziecko mi przestało w dzień wogóle spać, a na spacerki zaczynami chodzić coraz
        częściej bez wózka.

Pozdrawiam,

A.
        • bastet1 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 18.10.05, 10:17
          Witam,
          to oparcie siedziska, to w gondolce czy spacerówce?
          • mamaly Re: wózki implast, x-lander i mutsy 18.10.05, 10:26
            w spacerówce
    • mamaiii Re: wózki implast, x-lander i mutsy 14.10.05, 14:03
      witaj :)
      ja mam x-landera3 i jestem bardzo zadowolona. Jedyna wada to taka, że rączka
      nie jest przekładana ale przyzwyczaiłam się. Gondolka faktycznie mała ale nam
      wystarczyła. Tyle, że moja córcia urodziła się z wagą 2200 i zanim wyrosła z
      gondoli to już przesiadła się do spacerówki. Trzeba też wziąść pod uwagę fakt,
      że zimą jednak maluszka się grubo ubiera...Obawiam się, że taki np, 6 kg
      maluszek w kombinezonie może mieć za mało miejsca w gondoli.
    • bgolebio Re: wózki implast, x-lander i mutsy 17.10.05, 20:53
      Od 10 miesięcy mam X-landera X3 i oto jak zapatruję się na wady i zalety tego
      wózka. Zalety to:
      - duży kosz - fenomenalny, mieści się wszystko, nawet ekwipunek na całodzienną
      wycieczkę!
      - duża spacerówka ze śpiworem - jest w ogóle fajniejsza od gondoli, która jest
      dosyć mała, ale ja mam małą córeczkę ;). Świetnie chroni dziecko od wiatru,
      śniegu, na niewielki deszcz nie trzeba zakładać osłony
      - duże koła - dobre na terenowe warunki i na śnieg
      - regulowana rączka
      - wygląd
      Wady:
      - ciężar
      - mała spacerówka
      - stosunkowo twarde zawieszenie (wózkiem trudno bujać)
      - skrętne, nieblokowane przednie koła - to wg. mnie zbędny bajer, utrudnia
      jazdę w terenie
      - "firmowa", strasznie ciężka osłona pdeszczowa - ani razu nie użyliśmy, nie
      warto kupować, chyba, że ktoś chce tym jeździć po Himalajach!
      - obecnie reklamujemy "rozkraczone" przednie koła i zerwany resor
      Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru (ja w sumie wybrałabym teraz chyba inny wózek)
      • kaskasa1 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 18.10.05, 13:14
        miło że ktoś ma podobne wrażenia; używam również od 10 miesięcy jesteśmy już po
        reklamacji rozkraczających się kół przednich - niestety znowu zaczynają uciekać
        w swoją stronę, ponadto rdzewiejące szprych
        też kupiłabym co innego, niestety gdy kupowaliśmy, wybór był niewielki - albo
        xlander albo mutsy - dwa razy droższy
      • an_ni Re: wózki implast, x-lander i mutsy 18.10.05, 14:39
        to w koncu spacerowka jest wg ciebie mala czy duza w Xlnaderze X3?
        • kaskasa1 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 19.10.05, 09:05
          mała jest gondola - moja jeździła do końca 4 miesiaca, potem i tak chciała
          siedzieć więc rozstaliśmy się bez problemu, ale nie każde dziecko chętnie siedzi
          w tym wieku,
          spacerówka jest chyba ok póki co nie mamy problemu że dziecku jest ciasno
        • mamaly Re: wózki implast, x-lander i mutsy 19.10.05, 09:16
          spacerówka w x-landerze x3 jest moim zdaniem sporych rozmiarów. Moje dziecko
          sobie siedziało w tym wózku całkiem wygodnie i miało sporo miejsca, a do
          malutkich nie należy (26 miesięcy, 92 cm, 15 kg)
    • jadis76 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 19.10.05, 11:58
      my mamy mutsy
      wprawdzie od 1,5 miesiąca, ale coś tam już wiem...
      dlugo się zastanawialiśmy czytając sprzeczne opinie na temat tego wózka
      rozważaliśmy jeszcze zakup bebecar lub quinny, ale bebecar ma strasznie wysoko
      spacerówkę i nie ma niestety dobrego fotelika dla niemowlaka ( w testach
      bezpieczeństwa ten fotelik jest nisko )
      dlaczego mutsy:
      - ma duże, pompowane kola - odkąd jeździmy na spacerki widzę jakie to ważne
      przy jakości naszych chodników
      - sposób montażu gondoli na stelazu powoduje super amortyzacje - nasza malutka
      do najgrzeczniejszych nie należy, a na spacerach śpi po kilka godzin
      - super szybkie i latwe skladanie wózka - można to robić jedną ręką, dla mnie
      to jest ważne, bo mieszkamy na drugim piętrze i kiedy wracam ze spaceru to po
      prostu wypinam gondolkę i wnoszę ją do mieszkania a stelaż czeka na męża
      wracającego z pracy
      - możliwośc montażu fotelika maxi cosi - w ogóle chcialam wózek z możliwością
      montażu fotelika, a zależalo mi na tym foteliku ponieważ jest jednym z
      najbezpieczniejszych dla niemowlaków; mnie możliwość montażu fotelika przydaje
      się bardzo
      - piękna stylistyka; mozliwosć dobrania innego koloru spacerówki
      jedyny minus to waga tego wózka, ale wszystkie wózki z pompowanymi kolami ważą
      dużo
      za wózek razem z fotelikiem zaplaciliśmy 2900 zl ( a sam fotelik kosztuje ponad
      500 zl ) po rabacie i uważam, że wózek jest tego wart
    • jadis76 Re: wózki implast, x-lander i mutsy 19.10.05, 11:58
      aha
      nasza malutka też ma na imię Basia ;-)
      • kk_pysiak do jadis 19.10.05, 12:14
        Dziekuje za opinię, my zamówiliśmy ten wózek, a później pojawiły sie rózne
        opienie na forum na temat tego wózka, ze już zaczęłam żałować. Nam rowniez
        zalezalo na foteliku MC,bo najbezpieczniejszy i najładniejszy moim zdaniem.

Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka