Dodaj do ulubionych

wybór wózka- kompletny abstrakt

12.01.06, 13:02
Dziewczyny, proszę, pomóżcie. jestem nieźle zdesperowana. Za 2 tygodnie mam
termin porodu i nie mam kompletnie pojęcia jaki wózek- czym więcej w tym
grzebie tym mniej wiem. Myślałam nad dwoma rodzajami Bebecar Tracker i
Implast Drive 4 xl. Ale o jednym i drugim wózku znalazłam na tym forum
cholernie dużo złych opinii. I co teraz? nie mam pojęcia...
mieszkam na IV piętrze bez windy - potrzebuje więc wózka lekkiego.
moje dziecko będzie duże- więc żeby i wózek dużo służył
dużo z mężem jeździmy- więc wózek powinien się łatwo składać.
myślałam, że takim wózkiem jest Bebecar, a okazuje się, że nie jest wart
swojej ceny. Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • mikanm Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 12.01.06, 19:51
      Tromysza czy ja ciebie nie znam z forum "w oczekiwaniu"???

Moja koleżanka urodziła 2 tyg. temu - mieszka też na 4 piętrze bez windy. Kupili
      deltima - nie wiem którego. Z tego co wiem to jest zadowolona,mówi że bardzo
      lekki, obszerny, ma dużo "bajerów", pompowane koła. Nie mam pojęcia jak się
      składa ale najlepsze wyjście to iść do sklepu i oglądac na żywo. Z tym wózkiem
      to też tak nie ma pośpiechu - od razu z dzieckiem na spacer nie wyjdziesz,
      możesz kupić po porodzie, bo teraz to może ci ciężko z brzuchem po sklepach
      ganiać :) Ja miałam głęboki peg perego, solidny, świetny, ale cholernie ciężki i
      do bloku go nie polecam.
      pozdrawiam
      • bishop5 Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 09:44
        do mikanm:
        a jaki model miałaś tego wózka głębokiego Peg Perego ? Też mieszkam na 4
        piętrze bez windy i myślałam o Peg Perego na stelażu caravell - gondolka Young.
        Nie wiem czy to dobry pomysł ?

pozdr.
        Asia
        • adanko77 Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 09:55
          witam, mialam ten sam problem bo mieszkam na 4 p. bez windy i dluugo szukalam
          wozke, ktory mi bedzie pasowal. Zdecydowalam sie na pp A3+ wklad dla niemowlaka
          dokupiony osobno. Mozna oczywiscie kupic navette ale moim zdaniem sie nie
          oplaca bo jest droga i mala wiec starczy na ok 4 mce. Mozna tez pomyslec o PP
          pliko pramette ale pliko jak dla mnie ma za male kola
          • bishop5 Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 10:18
            adanko77 - super rozwiązanie. Też o tym myślałam: A3 + nosidełko. Powiedz mi
            jak zrobić z tej spacerówki wózek dla niemowlaczka. Przekłada się siedzisko tak
            aby dzieciaczek był przodem do Ciebie + wkład na niemowlaczka czy jakiś inny
            sposób ? Jakie masz nosidełko ?
            Proszę zdradź swoje sposoby na taki komplet !

dzięki
            Asia
            • adanko77 Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 10:29
              nie, przeklada sie bude-musisz ja wyciagnac i wlozyc odwrotnie, takie
              rozwiazanie jest w sumie w pramette ale ten wozek jest drozszy i w Polsce tylko
              na 'bazie'pliko a ja chcialam wieksze kola i normalna raczke. Juz sie nie moge
              doczekac jak kupimy ten wozeczek, pozdrawiam
              • adanko77 Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 10:30
                aha, nosidelko dokupilam uzywane na allegro za 50 zl, ale w sklepie tez kupisz
                tylko musisz pamietac o wymiarach bo spacerowka ma 32/94 chyba wiec nosidlo nie
                moze byc wielkie
        • mikanm Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 10:09
          Miałam zupełnie inny - typowo głęboki peg perego culla na stelażu classe 4 z
          pompowanymi kołami. Mieszkam w domu jednorodzinnym z działką wiec dla mnie był w
          sam raz :) Ale w bloku - chyba by stał non stop w mieszkaniu bo nie dałabym rady
          go dźwigać.
          Peg perego to naprawdę świetna firma - teraz użytkuję pp atlantico i nie mam
          żadnych zastrzeżeń, mój dzieciak jest duży jak na swój wiek a swobodnie się
          mieści. Usypiam go w nim,wożę po domu, jeżdże po kocich łbach, piachu, dziurach.
          Nic nie jest w stanie zmóc tego wózka. Ale to typowa spacerówka, na pewno nie
          dla niemowlęcia. Polecam gdy dziecko będzie miało ok. 6 mies. :)
          • mikanm uściślam :) 13.01.06, 10:24
            To był stelaż velo a nie classe 4 - ten ma koła piankowe, a velo pompowane.
            • adanko77 do mikanm 13.01.06, 10:33
              no ale przeciez pramette to tez spacerowka z taka specjalnie
              opatentowana 'wysciolka' zeby dziecko na pasach lezalo wiec wychodzi na to
              samo. W atlantico i A3 przynajmnij kola sa wieksze wiec powinno byc nawet
              lepiej. Ja mieszkam w miescie i nie bede chodzic po kocich lbach wiec powinno
              byc ok
              • mikanm Re: do mikanm 13.01.06, 12:16
                Ależ ja wcale nie neguję pramette - pisałam jedynie o wózkach które miałam pp
                culla velo i pp atlantico. Pramette nie użytkowałam więc się nie odzywam na ten
                temat - piszę tylko że to dobra firma, wózki są solidne :)
                • adanko77 Re: do mikanm 13.01.06, 12:21
                  no tak, ale napisalas ze atlantico to typowa spacerowka i nie nadaje sie dla
                  niemowlaka a pramette to wlasciwie to samo tylko z taka wkladka i ma atest na
                  przewozenie niemowlakow
                  • bishop5 Re: do mikanm 13.01.06, 12:38
                    Adanko77 - czy mam rozumieć że wkładam nosidełko tak jakby do siedziska które
                    jest jakby na odwrót (czyli tam gdzie będą nóżki Dzieciaczka jest oparcie
                    spacerówki, a tam gdzie główka jest podnóżek) ? Tak ? Podobno A3 nie rozkłada
                    się na płasko ? Widziałaś ten wózek na "żywo" ?
                    • adanko77 Re: do mikanm 13.01.06, 15:17
                      tak jak piszesz -przekladasz bude i dziecko odwrotnie wkladasz. Widzialam ten
                      wozek za zywo - jest niemalze plaski ale jak wlozysz nosidlo w utwardzonym
                      dnem to dzidzia bedzie lezec na plasko.
    • oliwe Re: wybór wózka- kompletny abstrakt 13.01.06, 10:34
      Za lekkie uważa się wózki, z tych nadających sie dla niemowlaka, ważące 11-12
      kg. Możesz jednak z góry założyć, że i tak takiego wózka nie udźwigniesz wraz z
      dzieckiem nawet 4 kilogramowym, nie wspominając o 8 kg plus zakupy.
      Mam taki wózek więc wiem co piszę. Mam windę i znieść muszę po kilku schodkach
      na dół i nie jestem w stanie. Zjeżdżam schodem po schodku. Z 4 piętra tobyś
      musiała chyba z godzinę tak jechać.
      Moja kolezanka znalazła rozwiązanie. Kupiła wózek z tych lżejszych, gdzie
      dodatkowo stelaż jest oddzielny, poręczny i łatwo się składa. Łatwo wypinana
      gondolka w jedną rękę i złożony stelaż w drugą. Bylo to jednak 5 lat temu i już
      tego modelu nie produkują. To był wózek firmy chicco. Jeśli w którymś modelu PP
      można tak właśnie zrobić to powinnać wybrać takie rozwiązanie bo to dobre wózki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka