Dodaj do ulubionych

DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ??

15.03.06, 00:42
Hej Dziewczynki,

Poradzcie mi prosze, ktory wozek wielofunkcyjny (gleboko-spacerowy) warto
kupic i dlaczego?
Myslalam o:
1. Emmaljunga EDGE DUO COMBI lub SMART DUO COMBI
2. ROAN MARITA
3. DELTIM PREMIER

Wiem, ze najlepiej zeby wozek mial duze, pompowane kola, a poza tym to za
duzo sie nie orientuje:(
A moze jeszcze jakis inny wozeczek byscie polecily??
Acha, jesli mieszkacie w W-wie to moze podpowiedzialybyscie gdzie warto robic
zakupy (wozki, akcesoria)
Wpadlam w lekki pospiech, bo okazalo sie dzisiaj, ze moje malenstwo chyba
szykuje sie na swiat juz teraz...czyli 1,5 m-ca przed terminem....a ja nie
zrobilam jeszcze zadnych zakupow.

Z gory dzieki za wszystkie opinie!!!

Pozdrawiam Was serdecznie,

Sylwia i malutki kameleon
Obserwuj wątek
    • dyzia81 Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 15.03.06, 07:20
      Czesc :)

My tez jestesmy na etapie kupna wozeczka i oglądałam wszystkie wymienione przez
      ciebie modele :) Nie chce ci nic doradzac ani odradzac, powiem tylko o swoich
      odczuciach.

Deltima Premiera odzrucilismy wlasciwie na poczatku bo po prostu nam sie nie
      podobal, ale to juz kwestia gustu :)

Emmaljunga Edge Duo Combi bardzo mi sie w wyglądu podobała :) Duza przestronna
      gondola, duze pompowane koła, naprawde fajny wozek. Ale jak sie nim kawałek
      przejechalam, to wydal mi sie strasznie sztywny. W ogóle nie da sie w nim
      dziecka pobujac, a ja chcialabym dosc miekki wozeczek. No i ta cena, 2800 :/

Roan Marita - to nasz typ. Mozliwe ze juz dzisiaj zakupimy, jesli bedzie na
      sklepie kolorek ktory sie nam podoba :) Duze pompowane koła, fantastyczna
      amortyzacja, spacerowka rozkladana na plasko, regulowany podnozek, duża gondola
      z funkcją kołyski, fotelik montowany na stelażu wózka, i to wszystko jest teraz
      w sklepach sieci PSD ( www.polskiesklepydzieciece.pl ) za 1099 PLN. My
      wybralismy ten. A decyzja nalezy już do ciebie :)
      • sylwik_25 Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 15.03.06, 08:39
        Dzieki za informacje:)

A wiesz, ze ta Emmmaljunga Smart Duo Combi jest teraz w cenie 1660zl?:)
        (www.calineczka.pl). Bylam w tym sklepie osobiscie i faktycznie wszystko sie
        zgadza.

Udanych zakupow zycze:)

Pozdrawiam,

Sylwia i malutki kameleon
    • maja2101 Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 15.03.06, 08:56
      Trzeba sprawdzić osobiście amortyzację. Nie wszystkie przecież emmaljungi maja
      taka samą, tak jak nie wszystkie deltimy i roany mają taką samą. Premier jest
      na wachaczach a focus na przykład nie, edge może być sztywny a smart nie. Roan
      Marita jest bardzo miękki ale roan hugo już np. nie. Ja mam emmaljunge crossway
      i jest niesamowicie miękka, ale to spacerowka z nosidlem, nie wiem czy takie
      cos cie interesuje.
      • mamaly Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 15.03.06, 10:44
        Ciężko coś doradzić przy takim wyborze wózków. Należało by się zastanowić czego
        oczekujesz od wózka i jakie funkcje będą najbardziej przydatne.

Napewno ja zrezygnowałabym z Deltima, wózki tej firmy nie cieszą się dobrymi
        opiniami.

Roan Marita i emmaljunga smart to wózki bardzo podobne funkcjonalnie. Różnią
        się ceną no i emmaljunga jest jednak wózkiem nie do zdarcia. Na oba te wózki da
        się zamontować fotelik samochodowy z tym, że nie wiem jaki fotelik montuje się
        na roana. Dla mnie to dosyć istotna rzecz, bo korzystam z samochodu i stawiam
        na wysoką jakość fotelików dla dziecka. W końcu chodzi o bezpieczeństwo. Na
        emmaljungę montuje się foteliki maxi-cosi i romera cieszące się wysokimi
        ocenami w testach. Roana ja bym kupiła, gdybym nie mogła sobie pozwolić na
        droższy wózek. One się cieszą bardzo dobrymi opiniami, ale emmaljunga to
        szwedzka jakość wykonania coś jak volvo.

Emmaljunga edge duo combi to już bardziej "wypasiony" wózek. Posiada podwójnie
        łożyskowane koła (łatwiej się prowadzi), regulację twardości zawieszenia,
        przekładaną rączkę (choć jak dla mnie trochę skomplikowana jest metoda
        przekładania), i wiele innych bajerów, mniej lub bardziej przydatnych w
        zależności od potrzeb.

Jeżeli chcesz kupić naprawdę dobry, wygodny, duży i niezniszczalny wózek dla
        dziecka to zdecydowanie polecam emmaljungę. Modeli trochę jest do wyboru:
        - stelaż classic z tapicerką edge
        - city cross z gondolą carrycot (gondolka malutka, ale dla wiosennego dziecka w
        sam raz)
        - edge duo combi
        - smart duo combi

Każdy z tych wózków , (poza smartem) możesz kupić w wersji spacerowej z mini
        gondolką wkładaną na spacerówkę, choć ja jestem zwolenniczką klasycznej gondoli.

Smart ma z tych wózków również najmniej bajerów, ma to co niezbędne, reszta to
        przewaznie bajery, choć fajne, ale niewątpliwie jego zaletą jest cena.

Patrząc jeszcze z praktycznego punktu widzenia, jeżeli bedziesz chciała potem
        wózek zostawić dla kolejnej pociechy bądź sprzedać to również najlepiej kupić
        emmaljungę bo jak już pisałam jest to wózek nie do zdarcia i chętniej jest
        kupowany na rynku wtórnym niż polskie modele.

Ja miałam emmaljungę classic z tapicerką edge. Obecnie w tym wózku jeździ
        trzecie dziecko a nic się z nim w miedzyczasie nie działo i wygląda lepiej niż
        niejeden wózek po jednym dziecku.

Pozdrawiam,

A.
        • sylwik_25 Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 15.03.06, 14:07
          Dziewczynki,

Jednak forum to super sprawa - bbb jestem wdzieczna za te Wasze komentarze:))

Milutkiego dnia,

S i kameleonek
          • sylwik_25 Re: DELTIM, ROAN, EMMALJUNGA, ?? 17.03.06, 12:47
            Hej,

Jeszcze chwilke Was pomecze:)
            Npiszcie prosze cos o tym deltime.

Ogromne dzieki,

S i maly ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka