Dodaj do ulubionych

quinny speedy czy buzz

21.05.06, 10:06
który lepszy dla 7 mies dziecka?? bylo wile opini ale nikt nienapisal czy sa
dobre dla malutkich dzieci. z gory dziekuje za wszystkie odp:)
Obserwuj wątek
    • kicialov Re: quinny speedy czy buzz 23.05.06, 09:12
      up
      • femian Re: quinny speedy czy buzz 23.05.06, 12:50
        Szczerze mówiąc to chyba żaden. Ja mam buzza i strasznie mnie drażni to małe
        kółko. Jak jeździmy po wertepach albo chcę wjechać pod krawężnik to często mi
        się to kółko klinuje w dziurach i nie da się ujechać ani w prawo ani w lewo.
        Muszę zawsze mocno go podbić i zdarzaja się sytuacje dość stresujące kiedy
        przechodzę przez ulicę, prowadząc jednocześnie starszego synka za rękę i psa.
        Powiem tyle, że żałuję że wybrałam ten wózek. Pewnie Bebe Confort posiadający
        podobnej wielkości gondolę i nawet więcej ciekawych funkcji + normalne duże
        koło z przodu lepiej by się sprawował. Po prostu żałuję. Teraz zastanawiam się
        nad zakupem Quinny Freestyle 3 XL, abym mogła tą gondolę albo fotelik co mam
        kupione do Buzza wozić na normalnym stelażu z dużymi kołami.
        Nie chcę tym razem kupować Speedy tylko właśnie Freestyle, ponieważ Speedy ma
        raczej mało funkcjonalną spacerówkę, siedzisko za szerokie i z kiepską
        regulacją pozycji, dziecko w nim lata (nie ma się jak oprzeć po bokach) i nie
        może być przodem do mamy.
        Dodam jeszcze że buzz na wertepach (typu kocie łby) strasznie trzęsie i czasem
        aż boję się, że mi dziecko wyleci z tej płytkiej gondoli. Po piasku da się
        ujechać ale tylko ciągnac buzza.
        Po prostu jestem zła na siebie za tak głupi wybór :-/ Mogłam wybrać Bebe
        Confort z całym zestawem, może i siedzisko spacerówki ma mniejsze (co mnie
        zniechęciło wtedy do Bebe Confort) ale dziecko chociaż przez 2 lata by w nim
        pojeździło a mi by się wózek wygodnie prowadził. Z tym Buzikiem teraz będę
        musiała sie długo pomęczyć a jak nie wytrzymam, to go sprzedam zanim dziecko
        dorośnie do spacerówki.
        • femian Re: quinny speedy czy buzz 23.05.06, 12:54
          I pomyśleć że tak optymistycznie jeszcze niedawno podeszłam do tego wyboru :-/
          Zmyliły mnie te różne opinie tu na forum i postanowilam posłuchać tych
          pozytywnych :-/ wrrrrr
          • barbaragoralska Re: quinny speedy czy buzz 06.06.06, 22:27
            Mysle ze najlepszy to byłby chyba quinny freestyle. Co będzie jak np dziecko
            będzie ciekawe świata i mu to przechylone oparcie speedy nie podejdzie. Poza tym
            dziecko takie powinno jak najwięcej spać na płasko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka