kicialov 21.05.06, 10:06 który lepszy dla 7 mies dziecka?? bylo wile opini ale nikt nienapisal czy sa dobre dla malutkich dzieci. z gory dziekuje za wszystkie odp:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
femian Re: quinny speedy czy buzz 23.05.06, 12:50 Szczerze mówiąc to chyba żaden. Ja mam buzza i strasznie mnie drażni to małe kółko. Jak jeździmy po wertepach albo chcę wjechać pod krawężnik to często mi się to kółko klinuje w dziurach i nie da się ujechać ani w prawo ani w lewo. Muszę zawsze mocno go podbić i zdarzaja się sytuacje dość stresujące kiedy przechodzę przez ulicę, prowadząc jednocześnie starszego synka za rękę i psa. Powiem tyle, że żałuję że wybrałam ten wózek. Pewnie Bebe Confort posiadający podobnej wielkości gondolę i nawet więcej ciekawych funkcji + normalne duże koło z przodu lepiej by się sprawował. Po prostu żałuję. Teraz zastanawiam się nad zakupem Quinny Freestyle 3 XL, abym mogła tą gondolę albo fotelik co mam kupione do Buzza wozić na normalnym stelażu z dużymi kołami. Nie chcę tym razem kupować Speedy tylko właśnie Freestyle, ponieważ Speedy ma raczej mało funkcjonalną spacerówkę, siedzisko za szerokie i z kiepską regulacją pozycji, dziecko w nim lata (nie ma się jak oprzeć po bokach) i nie może być przodem do mamy. Dodam jeszcze że buzz na wertepach (typu kocie łby) strasznie trzęsie i czasem aż boję się, że mi dziecko wyleci z tej płytkiej gondoli. Po piasku da się ujechać ale tylko ciągnac buzza. Po prostu jestem zła na siebie za tak głupi wybór :-/ Mogłam wybrać Bebe Confort z całym zestawem, może i siedzisko spacerówki ma mniejsze (co mnie zniechęciło wtedy do Bebe Confort) ale dziecko chociaż przez 2 lata by w nim pojeździło a mi by się wózek wygodnie prowadził. Z tym Buzikiem teraz będę musiała sie długo pomęczyć a jak nie wytrzymam, to go sprzedam zanim dziecko dorośnie do spacerówki. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: quinny speedy czy buzz 23.05.06, 12:54 I pomyśleć że tak optymistycznie jeszcze niedawno podeszłam do tego wyboru :-/ Zmyliły mnie te różne opinie tu na forum i postanowilam posłuchać tych pozytywnych :-/ wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
barbaragoralska Re: quinny speedy czy buzz 06.06.06, 22:27 Mysle ze najlepszy to byłby chyba quinny freestyle. Co będzie jak np dziecko będzie ciekawe świata i mu to przechylone oparcie speedy nie podejdzie. Poza tym dziecko takie powinno jak najwięcej spać na płasko. Odpowiedz Link Zgłoś