Dodaj do ulubionych

peg perrego

25.07.06, 07:55
familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=340 co sadzicie o tym wózku? czy
może ktoś go użytkuje?
Obserwuj wątek
    • majatusia Re: peg perrego 28.07.06, 23:13
      Owszem ..my
      I bardzo go sobie chwalę. Uwazam ze jest super.
      • femian Re: peg perrego 29.07.06, 01:29
        A można prosić o więcej szczegółów? Co jest najbardziej super w tym wózku? Jak
        prowadzi się na wertepach, piachu? Jak się nim podjeżdza pod krawężniki? Koła
        ma trochę maławe i wcale nie jest lekki. Czy można go rozkładać na płasko? Od
        jakiego wieku dziecko już można w nim wozić? Jakie są największe zalety i wady
        tego wózka?
        • majatusia AT4 29.07.06, 23:54
          Co jest najbardziej super - jego uniwersalność
          Jest to z jednej strony wózek -czołg, przejezie po wszytkim czy to leśna
          wyboista dróżka, czy to piaszczysta plaża czy wogóle jazda na "przełaj" po
          lesie. Moim zaniem jest rewelacyjny w teren. Z drugiej strony po odblokowaniu
          przedniej skrętnej osi mamy super łątwo prowadzący się wózeczek miejski.
          Leciuteńko skreca, leciuteńko podbija się. Szukałam wózka kóry bede mogla
          prowadzić jedną ręką (bo druga bya potrzebna dla starszego dziecka, lub np
          jedzenia loda) i ten wózek taki jest. Mimo że jest duży bez problemu kręce nim
          najbardziej ciasne zakręty używając do tego tylko jednej dłoni.
          Koła wcale nie są maławe, doskonale sie sprawdzają w każdych warunkach. Ich
          wielką zaletą jest ich grubość dzięki czemu właśnie wózek radzi sobie w kazdym
          terenie: śniegu, piachu itp
          Wózek waży 14 kg.... no w porównaniu z lekkimi parasolkami, które ważą po 8 kg
          to rzeczywiście dużo. Ale to zupełnie inna klasa wózka niż parasolki. Ten wózek
          jest raczej odpowiednikiem dużych spacerówek w wózku uniwersalnym - a takie np
          w Emmaliundze ważą po 18-20 kg.
          Wózek rozkłada sie na płasko..no może nie jest to idealny kat 180 ale blisko.
          Od jakiego wieku...ja go używałam od początku, ale z navetta. Ale tego
          rozwiązania nie zabardzo polecam. Teraz navetta już poszła w odsawkę i jest
          super. Myśle ze dziecko musi być odpowiednio długie żeby móc jezdzić w tym
          wózku, bo inaczej nie da sie go przypiąć. Myśmy sie przesiedli jak mały miał
          koło 68 cm (3,5 miesiąca). Żałuję tylko że nie można w tym wózku położyć
          malucha przodem do mamy. Można przełożyc budkę na drugą stronę, ale pasów już
          nie ;(
          Dla mnie ten wózek ma tylko jedną wadę: zajmuje straaaasznie dużo miejsca w
          bagażniku. Wypełnia nam prawie cała przestrzeń bagaznika w vectra combi. Może
          jakbym musiała targać ten wózek na 3 czy 4 pietro to pewnie narzekałabym też na
          jego wagę, ale poniewaz mam winde więc na to sie nie uskarżam. Przy
          sporadycznym dziwganiu nie jest żle bo wózek można łatwo i wygodnie chwycić i
          bezproblemowo wnieść samemu parę schodków
          • majatusia Re: AT4 29.07.06, 23:59
            dodam jeszcze ze wozek ma dużo takich bajerków ułatwiających życie... np pałąk
            któy można wysynac do przodu gdyby przyszło wieź wieksze lub grubeij ubrane
            dziecko, ogromna budka która prawie całkowicie można zasłonić siedzisko lub
            zrobic z niej tylko mały daszek przeciwsłoneczny itp
            • nelly29 Re: AT4 30.07.06, 06:08
              Mam pytanie dotyczące siedziska, jakie są jego rozmiary? Czy dam radę wozić w
              nim 2,5 letniego brzdąca? Czy jest wart swojej ceny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka