Dodaj do ulubionych

Peg Perego A3 vs Coneco Solar

03.08.06, 00:32
Oba bardzo mi sie podobaja i maja podobne funkcje i ergonomie (wielkosc kol,
podobnie zabudowane, wielkosc po zlozeniu, uchwyty do przenoszenia itd).
Wiem, tylko ze Solar sie inaczej sklada (w parasolke, tylko taka wielka
parasolke ;))
Jest tylko jedno ale...chcialabym ze ten wozek jak najdluzej mi sluzyl. Czy
warto doplacac jeszcze raz tyle do Peg Perego? Czy nie zaplace w tym
przypadku tylko za firme? Jak jest z trwaloscia tych wozkow i jaki jest
stosunek jakosci do ceny? Co brac?
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 03.08.06, 08:42
      hej, mam a3 i jestem z niego zadowolona.Jakosc jest naprawde super-moj wozek przezyl wycieczki do lasu, plaze i inne wetepy, specjalnie o niego nie dbam a wozek trzyma sie jak trza. Ciesze sie, ze go kupilam
      • zlotarybka81 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 03.08.06, 16:57
        Ooo adanko77 fajnie to czytac :) Myslalam, ze ten wozek do lasu sie nie nadaje.
        Wobec tego na pewno bedziesz wiedziala czy to prawda--> slyszalam, ze jak sie
        go prowadzi to nachodzi sie na niego. Jakos dziwnie to brzmi. Czy to prawda?

Co do tapicerki, to raz widzialam jakiegos coneco przed kosciolem ze straszna
        smata, ale nie kazdy model ma ten sam rodzaj materialu powleczony. Takze moze
        wypowie sie ktos kto ma solara.

Jakos mam ochote doplacic do tego pp ;)
        • adanko77 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 04.08.06, 10:20
          ja jestem dosc niska wic zdazylo mi sie kopnac w kosz lub kolka zaledwie pare razy. Moj maz jak prowadzi to faktycznie nachodzi na wozek czesciej -to chyba wina dosc krotkiej raczki.
    • sdec Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 03.08.06, 09:34
      Zwróć uwagę na jakość tapicerki, PP mają bardzo dobrą, nie wiem jak Coneco, ja
      mam podobny do PP P3, wszystko jest O.K. poza własnie tapicerką, która jest
      beznadziejna i gdyby nie to to wózek wyglądałby jak nowy, a niestety tak nie
      jest. Sprawdź, więc przy zakupie na to uwagę.
    • gosmu Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 03.08.06, 22:52
      Hej, ja mam solara ;) Uzytkuję jakieś 1,5 mies. Co do PP się nie wypowiem, bo
      tylko widziałam, nie uzytkowałam...ale może o solarze... Tapicerka jest do bani
      wg mnie w kolorze szaro-zielonym, faktycznie jakaś dziurkowana i niefajna. Ja
      mam w kolorze czerwono - granatowym i jest ok. Generalnie nie narzekam, ale tez
      jeszcze nie prałam, łatwa w utrzymaniu czystości. Cóż, sam wózek jest ok, no
      może te 10kg to niemało, ale ma wszystko co chciałam. Sprawdzałam go w różnym
      terenie od plaży poprzez las i miejskie chodniki. Szczerze przyznam, wcześniej
      miałam na dmuchanych dużych kołach i może się przyzwyczaiłam, bo Solar w lesie
      po korzeniach drzew śmiało nie śmiga ;))) Mimo to jest zwrotny, ostatnio
      zauważyłam jakby zachodził na lewą stronę, sprawę wyjaśnię z serwisem, to dam
      znać... Cała reszta jest w porządku i na razie nie czuję żalu z zakupu, no
      chyba że serwis mnie oleje, będzie to znaczyło, że to wada genetyczna tego
      wózka, a to już gorzej... Acha, na mojego 2m męża ma za nisko trochę rączki,
      ale nie każdy ma tak dużego męża..;)) Pozdr. G.
      • zlotarybka81 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 03.08.06, 23:23
        Dzieki za odpowiedz :)To jak juz bedziesz po serwisie daj znac ;)Ja wozek kupie
        dopiero za dwa miesiace, ale w razie czego milo wiedziec jaki serwis ma firma.
        Lepiej zeby sie nie psul a pp nie slyszalam, zeby komus sie zepsul. Moja
        kolezanka kupila baby dreams'a ktory tez sciagal jej na jedna strone. Niestety
        serwis tamtej firmy, potocznie mowiac, ja olal.

Zdaje sie, ze oba wozki nie maja regulacji wysokosci raczki, ale jestem niska
        wiec powinno byc dobrze :)

A jeszcze tylko zapytam czy to prawda, ze oba nie rozkladaja sie zupelnie na
        plasko? Jedni pisza ze tak a inni, ze nie. Juz sama nie wiem. Wozek kupie przez
        internet, bo nie mam innej mozliwosci niestety. U nas brak tych wozkow w
        sklepach a wszyscy zasuwaja baby dreams'ami.
        • gosmu Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 04.08.06, 17:58
          Solar rozkłada się tak do 170 st., na pewno nie zupełnie płasko. Mi to jednak
          nie przeszkadza, małej też nie, spała w nim nie raz...
        • gosmu Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 13.08.06, 21:35
          Hej, no to jestem po serwisie Coneco Solar...
          Wszystko trwało 4 dni w tym przewóz (DHL- dla mnie za darmo), wymieniono dwa
          tylne kółka + hamulce, bez mrugnięcia okiem. Świetny kontakt z serwisem, ale co
          najważniejsze wózej jeździ cacy. Tylko nie wiem jak długo, zobaczymy, w końcu
          gdyby miało się to powtórzyć, to na pewno zmieszczę się w okresie gwarancji. No
          ale wtedy to ich chyba poćwiartuję ...;)))
          • zlotarybka81 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 15.08.06, 00:25
            Dzieki za odpowiedz ;)
    • karolina1974 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 06.08.06, 18:03
      Witam!uzytkuje PPA3 od prawie 4 miesiecy.Kupiłam go dla noworodka.Najpierw synek
      jezdzil mini gondolce graco,teraz na materacyku.Budke przełozyłam w taki
      sposob,aby dziecko jechalo przodem do mnie.Mamy kolor toffe(ciemny grafit z
      kremowymi dodatkami)i po wyjątkowo słonecznym lipcu,tapicerka jest w stanie
      idealnym.Jestem zadowolona z uzytkowania A3,ale gdyby synek urodził sie
      wiekszy,kupiłabym navette.Amortyzacja wozka bardziej dostosowana dla
      półroczniaka(tak jak zaleca producent).Na szczescie mam nowe chodniki,bo po
      wertepach nie miałabym odwagi jezdzic tym wózkiem z noworodkiem.Mam nadzieję,ze
      moje spostrzeżenia pomogą Tobie podjAc decyzję.Pozdrawiam!
      • zlotarybka81 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 07.08.06, 14:53
        Hej Karolina. Dzieki za odpowiedz :) Tyle, ze ja wlasnie ten wozek bede chciala
        kupic dla polroczniaka ;) Na razie jezdzi w dobrze amortyzowanej gondoli :)

Fajny patent z ta budka. Sluchaj czyli skoro budka sie przepina to znaczy, ze
        mozna go na plasko rozlozyc? Bo jak inaczej uloyc w nim niemowle? A jezeli sie
        nie rozklada, to czy to duzy problem dla dzidziusia. Najpierw zastanawialam sie
        tez nam atlantico, ale ten wozek kompletnie mi sie nie podoba. Jest jakis taki
        przestarzaly jezeli chodzi o wyglad. A A3 jak najbardziej :)
        • antwa Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 18.08.06, 22:08
          no to mamy podobny problem:-) Nasza córcia jeździ obecnie w godoli Young Peg
          Perego na stelażu z dużymi kołami. Powoli z niej wyrasta i myślę, że jak za
          miesiąc skończy pół roczku, to przesiądziemy się do spacerówki, tylko jakiej?
          Zastanawiam się nad PP A3,Coneco, Jane Nomad. W grę wchodzi również spacerówka
          PP na stelażu Caravel 22, przy takim rozwiązaniu mielibyśmy wózek na dużych i
          na małych kołach.
    • monii_1 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 19.08.06, 08:47
      trzeba pamiętać o tym ze po przełożeniu budki głowa dziecka będzie tam gdzie
      siedzisko a nózki tam gdzie oparcie. oparcie nie rozkłada sie całkiem płasko
      więc nózki będą sporo wyżej od reszty ciała, a przede wszystkim od położenia
      główki. miałam ten wózek (PP A3) przez 3 miesiace dla rocznego wtedy dziecka, i
      niestety bardzo narzekałam na ten wózek i sprzedałam go z ulgą.Zima z tym
      wózkiem była dla mnie i dla dziecka koszmarem !!
      • zlotarybka81 Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 21.08.06, 16:08
        Dzisiaj bylam w sklepie i wlasnie targuje telefonicznie cene :) Obejzalam i
        Jane i PP i inne. Zdecydowanie najbardziej podobal mi sie Casualplay Vintage
        reverse. Sliczny, funkcjonalny, duzo miejsca w srodku, z przekladana raczka i
        kupuje go! Cena okolo 1000 zl + 70 zl za okrycie na nozki.
        • sdec Casualplay Vintage 21.08.06, 21:37
          Czy chodzi o ten wózek:
          wozkidzieciece.pl/index.php?d1=1177&d2=2466&d3=2560&d4=-1&id=2561&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=WFyEFXQZ&k=0&dd=2&pp=1
          Nie ma tu nic o przekładanej rączce.
          • zlotarybka81 Re: Casualplay Vintage 21.08.06, 23:02
            Tak chodzi dokladnie o ten wozek. Tez sie zdziwilam jak mi pani w sklepie
            przelozyla ta raczke. Nie wiem czemu producent nie umiescil informacji. Kola ma
            tez spore bo maja 24 cm srednicy (mierzylam od krawedzi do krawedzi). Na tym
            zdjeciu bez budki jakos biednie ten wozek wyglada. W ogole te fotki raczej
            znechecaja. Tu sa chyba ciut lepsze
            www.mimibazar.sk/foto.php?id=288114
            img172.imageshack.us/img172/7919/detail127066hp5.jpg
            Jutro bede cykac fotki na potrzebe innego watku to i cykne z przelozona
            raczka ;)
            • sdec Re: Casualplay Vintage 22.08.06, 08:31
              W jakim sklepie widziałaś wózek? Wg mnie patrząc na te zdjęcia rączki nie
              można, chociażby dlatego, że rączka biegnie przez budkę.
              • zlotarybka81 Re: Casualplay Vintage 22.08.06, 10:19
                Kupilam go w Gdyni w Geant
                A oto dowod:
                img245.imageshack.us/img245/3415/p8220244yg0.jpg
                img213.imageshack.us/img213/3005/p8220253wt0.jpg
                • odysse Re: Casualplay Vintage 28.08.06, 08:08
                  witam
                  fajne zdjecia
                  a moglabys jeszcze zrobic zdjecie zlozonego wozka? bylby wdzieczna no i wymiary
                  siedziska (szer/wys)

• jowitak1 Re: Casualplay Vintage 09.09.06, 10:55
              Hej ten Casualplay jest w dwóch odmianach :-zwykły Vintage bez przekładanej
              rączki i Vintaga Reverse,gdzie raczka się przekłada.
              • caitala Re: Casualplay Vintage 29.09.06, 22:46
                A gdzie można dostać tę wersję z przekładaną rączką? Jestem z Warszawy i wózków
                Playa wogóle tu nie widziałam :(
    • izanela Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 07.09.06, 14:48
      A czy coceco solar nie ma za wąskiego siedziska? Mój Wik niedługo skończy 11
      miesięcy i zastanawiam sie nad zmianą spacerówki na Solara właśnie, ale czy on
      sie zmieści zimą w grubej kurtce...?
      • e_er Re: Peg Perego A3 vs Coneco Solar 17.12.06, 00:17
        mam właśnie ten sam problem czy nie jest zbyt wąski? wsadzałam do tego wózka 7
        miesięczną córkę i było w sam raz a co będzie jak skończy rok???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka