Dodaj do ulubionych

MIKRUS Alu Sprint

21.09.06, 08:51
jestem bardzo ciekawa Waszych opinii. Na necie znalazłam podzielone, jedni sa
na tak inni na nie. Główne wady to podobno łamanie się ramy. pisałam maila do
producenta i zapewnił mnie, że wszelkie ustrki, jak się pojawiły, były
robione w ramach gwarancji, a w nowych wózkach rama została udoskonalona i
nie ma problemu. Wózek bardzo mi sie podoba, ma wile bajerów i wygląda bardzo
przyzwoicie :D Czekam na Wasze opinie.

pozdrawiam demka1
Obserwuj wątek
    • iona_r Re: MIKRUS Alu Sprint 22.09.06, 10:20
      Hej!
      Jestem byłą posiadaczką tego właśnie wózka i tak jednym słowem nie byłam
      zadowolona z niego. Po pierwsze gondolka okazała sie za mała dla naszego 4-
      mies. synka(fakt że urodził się duzy 4100g:)"). Jednak to nie jest jego
      największą wadą bo są dzieci mniejsze i mogą w tym wózku jeździć do 6 miesięcy.
      Po przełożenu spacerówki (przodem do prowadzącego)nie da się podjechać pod
      żaden krawężnik! także spacerówkę należy montować jedynie tyłem do mamy bo
      inaczej można się umęczyć:) Radziłabym jednak kupić wózek głęboki z dość dużą
      gondolą bo nigdy niewiadomo jak szybko nasza niunia bedzie rosła:) a kiedy
      wyrośnie z gondoli kupić dopiero dobrą i lekką spacerówkę. W większości wózków
      wielofunkcyjnych spacerówka nie jest najlepsza zresztą każdy ma inne potrzeby
      które zmieniają sie wraz z tym jak rośnie nasza pociecha:) Pozdrawiam.
      Mama Jonatanka:)
      • sandglass Re: MIKRUS Alu Sprint 22.09.06, 10:41
        Interesowałam się tym wózkiem i zastanawiałam nad kupnem. Po obejrzeniu tego
        wózka w sklepie zrezygnowałam. po poerwsze ma twarde zawieszenie, nie da się nim
        "bujać". Po drugie spacerówka jest mała i budka do spacerówki nie ma siatki
        wentylującej, nie da się do niej podczepić moskitiery. Gondola wygląda
        porządnie, ale cóż uzywamy jej tylko przez ok pół roku, potem przez kolejne
        półtora spacerówki.
        Miałam podobne wrażenie, że podjechanie tym wózkiem pod krawężnik graniczy z
        cudem ...
        • mazy80 Re: MIKRUS Alu Sprint 22.09.06, 21:19
          Ja tylko tak podpowiem, że Mikrus Alu Sprint ma dwa rodzaje gondoli - większą i
          mniejszą ( widziałam na własne oczy w sklepie, bo sama się interesowałam tym
          wózkiem). Z tego co wiem, to w tych nowych wózkach jest nawet specjalny zameczek
          do podczepienia moskitiery i z tego co pamiętam w budzie też ma siatkę
          wentylacyjną, a rama rzeczywiscie jest udoskonalona i się nie łamie. Faktet jest
          faktem, że nie jest to wózek do bujania dziecka i żeby podjechać pod krawężnik
          jest trudno - trzeba nogą nacisnąć na ramę tylnich kół. Choć waży te 17 kg, to
          lekko się go prowadzi. Musisz podjechać do sklepu i sama zobaczyć ten wózek i
          ocenić jak jest w rzeczywistości. Do obejrzenia polecam sklep Dudek na
          ul.Dzielnej 21 lok.6 róg Okopowej. Tam mają duży wybór tych wózków i różne
          wielkości gondoli.
          Pozdrawiam
    • mazy80 Re: MIKRUS Alu Sprint 22.09.06, 21:24
      Troszkę niżej sa jeszcze inne opinie, pod hasłem - ZNACIE TEN WóZEK?
      • demka1 Re: MIKRUS Alu Sprint 23.09.06, 10:28
        dziekuję za tyle opinii. Wózek widziałam na własne oczy, mierzyłam gondole i
        jest taka sama jak w innych wózkach...rozmiar standardowy rzekłabym, jest też
        mozliwość przypięcia moskitiery...Kurcze cały czas się zastanawiam...
        • sandglass Re: MIKRUS Alu Sprint 24.09.06, 19:35
          nie wiem od kiedy potrzebny Ci ten wózek. Ja mam termin na 13.XI. Gondole bede
          uzywala przez pierwsze pol roku, potem przesiadka na spacerowke. Mi na zime/
          wczesna wiosna, moskitiera nie jest totalnie do niczego potrzebna. za to na
          wiosne, w spacerowce nie da sie jej zamontowac. Pytalam sie producenta o
          mozliwosc zamiany budek z gondoli do spacerowki i dostalam odp., ze sie nie da.
          Generalnie jak dla mnie gondola w tym wozku jest super, dopracowana, za to
          spacerowka potraktowana po macoszemu.
          Nauczona doswiadczeniem z pierwszego dziecka za nic nie kupie spacerowki, gdzie
          nie ma siatki wentylacyjnej, ani moskitery.
          Spacerowka w tym wozku jest do bani.
          • demka1 Re: MIKRUS Alu Sprint 29.09.06, 12:23
            rodzę w lutym... także może wykorzystam moskitierę...Ale teraz wzbudziłaś moje
            wątpliwości co do spacerówki...co z nią nie tak ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka