Dodaj do ulubionych

Prośba o radę-wózek na Styczeń

03.10.06, 11:26
witam
jako młoda mama oczekujaca swojego pierwszego Dziecka rozglądam się za wózkiem
termin porodu mam na połowę stycznia
jaki wózek wybrać??Czy kupic wózek wielofunkcyjny i mieć od razu fotelik do
samochodu? czy kupić tansza gondolę i zainwestować w porządną spacerówkę??

wiem, że chcę aby wózek miał duże koła i był w miarę lekki-zniesienie go do
wózkowni to kilka stopni
czy pompowane koła to dobry pomysł??
będe wdzieczna za porady
pozdr
Obserwuj wątek
    • polecha1 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 12:49
      hej
      Ja zostanę mamusią na początku grudnia (mam termin na 7). Też już rozglądam się
      za wózkiem, ale na razie pytam znajomych i szukam na necie.
      Znalazłam jeden i nie wiem czy to już będzie ten, ale na razie tylko ten wpadł
      mi w oko. Na stronie www.chicco.pl znalazłam wózek trójfunkcyjny model Chicco
      Trio Enjoy, cena 1499zł.
      Jeszcze się zastanawiam czy gondolka będzie mi tak naprawdę potrzebna, czasem
      są takie głębokie spacerówki, które z powodzeniem mogą zastąpić gondolkę.
      Szczerze powiem ci, to sama nie wiem. Każda z młodych mam mówi co innego. Jedne
      twierdzą, że gondolka musi być a zwłaszcza zimą a inne radziły sobie tylko ze
      spacerówką.
      A co do wagi wózka to też ważna sprawa. Zależy gdzie mieszkasz, czy w bloku czy
      w domu. Ja mieszkam w bloku na III piętrze, więc nie wiem jak będę wnosiła
      jakikolwiek wózek na górę. Na pewno musi być lekki. A jeżeli chcesz chodzić
      zimą na spacerki z Maleństwem, to musisz wybrać wózek z dużymi kołami, by móc
      jeździć pośniegu.
      Mam nadzieję, że będziemy w kontakcie. Daj znać jak już się na coś zdecydujesz.
      Pozdrtawiam
      Pozdrawiam.
      • bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 12:58
        monja n hej czy znalazłas nasze nowe forum stare zlikwidowano
        to jest link do nowego i sory ze nie na temat :)
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43538
        • monjan Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 13:04
          dzieki bach!!! juz się zmartwiłam
          zaraz bede:)
        • filemonka7 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 15:07
          Bach28, dobrze ze znalazlam Twoj link, bo sie martwilam co z forum
          styczniowym :-)

Monjan, ja też mam termin na styczeń, na jedno jesteśmy zdecydowani: wypasiona
          spacerówka (musi mieć duże koła, bo mieszkamy blisko lasu i często tam
          chodzimy, mężulek biega czasem, musi więc mieć hamulce itd). Zastanawiamy się
          też nad tą gondolką, trzeba, nie trzeba. Wczoraj mąż oglądał wózki Emmaljunga
          czy jakoś tak, one mają opcję że kupujesz spacerówkę a do niej
          dokupujesz "gondolkę", czyli śpiworek z usztywnioną wkładką. Bardzo mi się ten
          pomysł spodobał, więc jak wyzdrowieję (na razie jestem w domu przeziębiona)
          jedziemy obejrzeć. Przedtem podobała nam się Teutonia.
          A a propos mrozów, jak tak sobie policzyłam to wychodzi że zanim się wyjdzie z
          Maluchem na dwór, to będzie luty (ja mam koniec stycznia), zaraz marzec i
          zacznie się wiosna, więc te największe mrozy powinny być już przeszłością :)

• bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 16:10
            ja urodziłam mojego synka w połowie marca kupilismy wtedy taki wózek spacerówka
            z nosidłem miekkim z tego nosidła mały wyrósł w przeciągu 2 m-cy a urodził się
            maleńki :/ i potem jeździł już w spacerówce na płasko rozłozonej ale wtedy około
            maja już było tak gorąco ze chodzilismy na spacerki w samym bodziaku :)
            tym razem też nie bedziemy kupować wózka gondolki bo wiem ze z niego dziecko
            szybko wyrasta ok 5,6 m-ca nasze dzieci czyli okolice lata nasze dzieci nie bedą
            miały już ochoty jeżdzić na płasko w gondolce nie widząc swiata :)
            na 100% duże kółka choc mieszkam na 2 piętrze i nie mam blisko lasu za to
            koszmarnie dziurawe chodniki i przeszłam prze małe plastikowe kółka wiem że
            maluszka taka jazda to koszmar a nie chce zeby moje spacery ograniczły się do
            centrum handlowego :)
            ja juz w 80% jestem zdecydowana na Inglesine magnum na duzych kółkach to jest
            wersja spacerowa ale z ochraniaczami na nózki takimi które osłaniają maluszka
            jak gondolka a potem z tego robi się spacerówke jest w miare lekka i zmiesci sie
            do naszego bagażnika :)
            udanych poszukiwań
            • bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 16:11
              a i mięciutkie zawieszenie na wahaczach albo paskach dla mnie to priorytet :))
              • monjan Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 09:00
                no to tak!! a co to te pompowane kola??
                • bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 10:55
                  jedne kółka sa z jakiegoś tworzywa tzw piankowe a jedne pompowane jak do roweru
                  :))))) miałam własnie takie z synkiem jeżdzi się na nich rewelacyjnie :) i tylko
                  jeden raz na ohohohohho miliony kilometrów złapaliśmy gume :)))
                  • monjan Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 11:23
                    i są do tego dentki na wymiane? jak do rowerów??
                    • bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 12:23
                      nie ma :D przynajmniej ja nie miałam w tym swoim modelu ale jakby co to
                      zaklejasz tak jak te od roweru :D i można je sobie pompować pompką rowerową do
                      woli :DD
      • monjan Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 03.10.06, 13:05
        polecha dzieki
        mieszkam na parterze w bloku, wiec niedaleko z tym noszeniem
        a w kontakcie bede na pewno i jak cos znajde wrzuce w watek
        pozdr
        • angorek Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 12:26
          ja też mam termin na drugą połowę stycznia i zdecydowałam się na emmaljungę
          smart. Z zimą nigdy nie wiadomo i w ubiegłym roku wcale tak szybko się nie
          skończyła, więc dla mnie rezygnacja z obszernej sztywnej gondoli (które
          emmaljunga ma) byłaby ryzykowna. Do kompletu dają śpiwór zimowy, więc jest
          miejsce dla dziecka, by wygodnie wozić je do kilku miesięcy. Emmaljunga ma też
          w gondoli podnoszony podgłówek, więc można dziecko trochę podnieść i chyba może
          wówczas rozglądać się dookoła. Wózek ma duże pompowane koła, mieszkam przy
          wertepach, więc będą jak znalazł. Jeśli chodzi o wady wózka, wskazywane często
          na forum, to waga. Ja mieszkam na niskim parterze, więc dla mnie to nie
          problem. Poza tym postawiłam przede wszystkim na wygodę i bezpieczeństwo
          dziecka.
          • bach28 Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 12:40
            i pewnie jak każda emmaljunga ma niesamowitą cene :( a szkoda bo tez mi sie
            podobają :((
            • ashera Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 04.10.06, 12:46
              Ja mam termin na koniec stycznia. Wózek już kupiliśmy quinny freestyle 3xl z
              gondolą i fotelikiem.
              • monjan Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 05.10.06, 11:42
                gratuluje
                ja nie chce trzykołowca
            • angorek Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 05.10.06, 10:44
              cena smarta na www.emaluch.pl to 1639 zł. Można pewnie jeszcze poszukać na
              stronach kolekcji z 2006 i może będzie trochę tańsza. Smart jest tańszy o
              prawie 1000 zł od classic i ok. 1200 od edge. Nie ma pewnych ułatwień, ale po
              wszechstronnej analizie tematu uznałam, że nie ma potrzeby wydawać aż tyle za
              te ułatwienia. Jedyna istotna różnica to regulacja zawieszenia, ale w tej
              klasie cenowej (ok.1600 zł) nie ma wózków z regulacją zawieszenia. Tak
              przynajmniej mówiono mi w sklepach. Opinie użytkowniczek wskazywały różnie,
              jedne używały regulacji, inne nie. Jakość, wygoda i bezpieczeństwo jest w
              smarcie taka sama jak w droższych modelach. Tak zapewnia producent i wiele
              użytkowniczek na forum.
              • mamaly Re: Prośba o radę-wózek na Styczeń 05.10.06, 15:41
                Emmaljunga z gondolą to dobry wybór. Ja osobiście jestem zwolenniczką gondoli,
                bo daje lepsze zabezpieczenie przed słońcem, wiatrem i zimnem oczywiście też
                (zwłaszcza dla dzieci nowonarodzonych) no i co również wazne gondola jest
                montowana wyżej niz spacerówka (łatwiej sie do dziecka schyli, wyjac, zwlaszcza
                tuz po porodzie jak kregoslup dochodzi do siebie no i troche mniej kurzu,
                piachu, spalin i innych zanieczyszczen).

Ja miałam classica z tapicerka edge, obecnie jeździ w tym wózku trzecie dziecko
                a po wózku naprawdę nie widac tego czasu, wózek świetnie sie prowadzil, mial
                spora gondole i duza spacerowke co wazne dla starszego dziecka ktore lubi spac
                na spacerze i co wazne w kazda kolejna zime kiedy znowu trzeba dziecko ubrac
                grubo.

Jezeli chodzi i regulacje twardosci zawieszenia to ja nie korzystalam, mialam
                caly okres ustawione na najtwardsza, ktora i tak byla bardzo miekka i tak bylo
                mi wygodnie. Wlasciwie chyba nie korzystalam z zadnych udogodnien classica w
                stosunku do smarta, no ale jak ja kupowalam wozek to w ofercie jeszcze smarta
                nie bylo a classic byl najpopularniejszym modelem.

Takim polskim tańszym odpowiednikiem smarta jest roan marita, bardzo na forum
                chwalony.

Pozdrawiam,

A.

Ps. do wózka na dużych kołach pompowanych można kupic dentki bez problemu,
                wystarczy w sklepie rowerowym poprosic o dentki do roweru dzieciecego 12 cali.
    • monjan pierwszy rekonesans 09.10.06, 13:59
      juz za mną i mniej wiecej wiem co chce
      na pewno NIE wloskie malutkie kółka
      musża byc duze koła, paski albo inna dobra amortyzacja
      raczej spacerówka z wersją gondola-wózki głęboko-spacerowe
      dobrze zeby miał przekładaną raczke, duzy dostępny kosz na zakupy, dobrze
      skladany i w miare lekki ok 15kg nie wiecej
      kolka przednie moga byc skretne ale z blokowaniem
      chyba raczej bedzie to polski producent-chyba lepiej znaja realia polskich dróg...
      no i cena do 1000zl

wybrałam wstępnie coś w stylu Cyprys Lux
      tiny.pl/rhbl
      co o tym myslicie? może jakieś wasze sugestie?
      • bach28 Re: pierwszy rekonesans 09.10.06, 18:43
        monjan ja miałm podobny przy moim synku tyle ze miał twarde zawieszenie i to
        była porażka dla malutkiego dziecka :/ nie wiem jak jest z tym co ty wybrałas
        wersja spacerówkowa w pozycji ze się tak wyraze frontem do dziecka była ok ale
        po przełozeniu rączki czyli wersja dziecko frontem do świata :) tragedia nie
        szło tego wózka wogóle prowadzić :/
        ja mam 2 typy ciągle i sie zastanawiam
        www.alewozki.pl/index.php/cName/wozki-dzieciece-inglesina-magnum?osCsid=14b07f5439d9c1db2df7e430bda7dcea
        ten czerwony na duzych kółkach (oczywizta nie ten kolot jeno model wózka :)
        lub
        Jedo model Pati - on ma własnie zawieszenie na paskach przystępną cene ogólnie
        dośc ładnie wyglada na żywo :)) jedynie na co zwróciła nam uwage kobitka w
        sklepie że jest wąski :/
        www.jedo.pl/pl/index.html
      • laicrist Re: pierwszy rekonesans 09.10.06, 21:07
        heh, ja też szukam wózka - moje chrześnięcie (płeć do rozwiązania pozostanie
        nieznana :)) dostanie ode mnie w prezencie - konsultowałam już z mamusią dzidzia
        i chyba już wiem, także pomarudzę:

> na pewno NIE wloskie malutkie kółka
        > musża byc duze koła, paski albo inna dobra amortyzacja
        zdecydowanie nie małe kółka - jedynym dzieckiem jakie znam, ktore nie lubiło
        miękkiego zawieszenia jest mój syn, jego to trzeba było wytelepać, żeby kolek
        nie miał i zasnął na spacerku, ale jak wspomniałam, to wyjątek ;)

> raczej spacerówka z wersją gondola-wózki głęboko-spacerowe
        > dobrze zeby miał przekładaną raczke, duzy dostępny kosz na zakupy,
        odradzam, przerabialiśmy m.in. Irydiona firmy El-Jot i dziecko jak było przodem
        do mnie, to wózek prowadziło się tragicznie, zaś to, co czytam tutaj o wózkach
        na przykład Tako, to na odwrót, przodem OK, tyłem do bani - czyli masz duże
        prawdopodobieństwo, że w jedną stronę będziesz kląć... co jeszcze - nigdy
        takiego wózka nie kupuj bez przejechania się nim po sklepie, bo z wysokością
        rączki różnie to bywa, czasem jak podniesziesz to kopiesz w wózek, a czasem się
        okazuje że jak się trochę na wózku oprzesz to jest za miękki i rączka nagle za
        nisko sie robi (wspomniany Irydion, z przodu było wyżej niż w tyłu)

> kolka przednie moga byc skretne ale z blokowaniem
        > chyba raczej bedzie to polski producent-chyba lepiej znaja realia polskich dróg
        a nie wystarczą dobre pompowane koła? przynajmniej na początek? co do naszych
        producentów, to popieram - niektóre marki są niezłe

podsumowując: w 99% ciocia Ewa (czyli ja) kupi chrześnięciu Roana Maritę lub
        Mikado oxford. Ten pierwszy wypada lepiej ze względu na byczą wygodną gondolę,
        wysoką rączkę, i miękkość (pojeździłam wózkiem sąsiadki z dzieckiem w środku -
        omba sprawa). Ten drugi poza tym, że ma zielony kolor tapicerki nie ma dla mnie
        zalet za wielu (może nie doczytałam).

Tak więc ze zwojej strony proponuję kupić Roana Maritę, pojeździc z dzidzią w
        gondoli, przesiąść sie do spacerówki (trochę kulawa ale dal małej dzidzi jest ok
        chyba), a jak dzidzia skończy rok, przyjdzie wiosna i się ciepło zrobi kupić
        jakąś lekka spacerówę, typu coneco solar :)

ufff, tyle :D

• monjan Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 09:18
          dzieki za rady, akurat Roan mi sie podobal ale oststnio wpadlam na chytry plan...
          moze by kupic od razu spacerówkę np. Sprint www.babydesign.pl/
          i w tym jest nosidło, mozna zamocowac fotelik
          tylko czy to zda egzamin w zimie??i czy nie lepiej jednak gondolę??
          • acham74 Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 09:53
            Dotyczy modelu Sprint (baby design). Może jest ciepły, ale amortyzacja jest kiepska (gorsza niż w Graco)i ciężko się podbija pomimo swojej niewielkiej wagi (pod tym wzgledem Graco również lepiej wypada). Bynajmniej nie jest moim zamiarem pochwała Graco, bo nie jest extra wykonany wózek, swoje wady ma....
          • laicrist Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 10:26
            > moze by kupic od razu spacerówkę np. Sprint www.babydesign.pl/
            > i w tym jest nosidło, mozna zamocowac fotelik

Ze strony, którą podałaś wiem, że dobrymi opiniami cieszy się
            model Atlantic. Duże, skrętne kółka, gondolka (im więcej czytam,
            tym bardziej dochodzę do wniosku, że moje dziecko miało dziwne
            upodobania, skoro spało w Graciaku a w głębokim wózku z byczą
            gondolą nie ;)). Przyjemna cena i bardzo przyzwoicie wyglądająca
            spacerówka. Ogólnie wózek bardzo ładny. Na pewno nie tak miękki
            jak typowe głębokie wóziaki, ale one mają paskudne spacerówki
            (wspomniany kilkanaście razy Roan na przykład ;)).

Z jednej strony dzieci wożone w nosidłach żyją, są zdrowe i mają
            się dobrze, jednak gondolka też ma swoje zalety i to chyba nawet
            więcej od nosideł.

Jak pisałam, Roan to był mój fawotyt na 99%... no idezwał sie 1%
            Teutonia Mistral :D Ciutkę drogawy, ale gdyby mój syn miał sie urodzić
            teraz, to bym już dokładnie ten wózio oglądała... dla chrześnięcia
            jednak Roan, mimo wszystko mamusia jest zdecydowana na gondolkowy
            wózek i już ma dosyć ciągłego zmieniania zdania - mojego i jej ;)
            • monjan Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 10:31
              uu faktycznie ciutke...:P
              a z tym sprintem to mnie zmartwiliscie
              ja slyszalam z kolei niepochlebne opinie o
              Graco...poza tym ma mniejsze kółka i jakie stakie ...mizerne
            • monjan Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 10:35
              aa ten atlantic to jakis przekombinowany
              gondolka tak sie dziwnie wygina i pokretnie zmienia w spacerowke...dodakowo
              mozna ja tak hustac na zawiasach i ustwic w dowolnej pozycji...
              jakos nie przekonuje mnie ten patent...
              a do tego te kolka z przodu takie malutkie-po co komu wielkie kolka z tyłu a
              male z przodu???

a chrzesniecie ma z taka ciocia dobrze:)
              • laicrist Re: pierwszy rekonesans 10.10.06, 13:43
                > aa ten atlantic to jakis przekombinowany
                > gondolka tak sie dziwnie wygina i pokretnie zmienia w spacerowke...dodakowo

Aaaaaa, to co sie pokretnie zmienia to model cosmo chyba jest... ochyda, fuj, za
                dopłatą bym nie wzięła. Atlantic ma osobno gondolę i osobno spacerówkę, tylko
                nigdzie nie jest napisane, że spacerówke można obrócić tyłem do jazdy. ;)

Co do twojego postu wyżej linijkę - Graco rzeczywiście niektóre są do bani - mój
                syn był jednak nietypowym dzieckiem (zresztą dalej jest wyjatkowy zdolniacha
                ;))... niestey Graciak po roku sie połamał (rączka się 'wygła i pękła' :)), więc
                za dużo użytku w niego nie było

> a chrzesniecie ma z taka ciocia dobrze:)

A pewnie ;) ciocia zmieniła prace i nie ma teraz godzin określonych to może
                pomagać przy dziecku... a że wysoka baba jestem, to postawiłam warunek, że wózek
                musi być wysoki - no i wyszło, że wybiorę, skonsultuję z mamusią i kupię w
                prezencie.
                Chociaż z drugiej fajne to jest - drugiego dziecka nie planuję, a wszelkie
                ewentualne macierzyńskie ciągoty przejdą mi po pilnowaniu brzdąca :P

p.s. wszystkim 'niższym' mamusiom mogę tylko pozazdrościć bogactwa wyboru ;-)
                • monjan chyba wybrałam 11.10.06, 08:57
                  Jedo(Jedroch) Bartartina +
                  www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=4&products_id=17
                  polski wózek, za dośc przystępną cenę, zblizona do Roan
                  mampozytywna opinie kolezanki ktora uzytkowala do 2 lata i trzyma dla nastepnego
                  dziecka
                  ładnie wykonany, nie tłucze sie, dobre zawieszenie na paskach
                  dobrze sie sklada i jest zadzwiajac lekki jak na taki wozek!
                  moze ciocia Ewa przyjrzy sie temu wozkowi tez? najlepiej na zywo bo zdjecie nie
                  pokazuje jaki jest fajny
                  ps. licze sie z tym ze trzeba go bedzie wymienic na lzejszy
                  • laicrist Re: chyba wybrałam 11.10.06, 09:24
                    Wygląda fajnie, nawet na zdjęciach :) Przeraża mnie tylko regulacja rączki od 78
                    do 104cm (a i tak wygląda na położoną mocno pionowo, w związku z czym, przy moim
                    wzroście i bucie 41 bałabym sie kopania w niego :)). Ale jeżeli wytrzymał 2 lata
                    jeżdżenia po polskich drogach i jeszcze drugie dziecko wytrzyma, to brać i nie
                    zastanawiać się, to dobry wózek. Poza tym, jak poszukasz, to też tutaj na forum
                    go bardzo chwalą.
                    Co do mnie, to w ostatniej chwili okazało się, że jednak nie Roan i... ta!dam!
                    wózek kupiony - zrzuciliśmy sie po prostu w więcej osób. Miśkę brzuch zaczął
                    boleć i się przestraszyliśmy, że zamiast w listopadzie urodzi nam teraz :D No i
                    stanęło na takim czymś (kolorki ładniejsze tylko i niestety bez parasolki i z
                    nieoryginalną torba za 35zł ;))
                    www.allegro.pl/item132292273_wozek_bebecar_tracker_gratisy_nowy_gwarancja_.html
                    Rączka ma to 110 przy totalnym "wyproście" (nie jest zagięta do góry i jest
                    daleko od wózka), można chodzić szybkim krokiem i się nie kopnie. Mamusia
                    zadowolona, bo sama by takiego wózka nie kupiła, ja zadowolona, bo przy swoim
                    dziecku nie za badrdzo miałam jak szaleć, a teraz mogę, hihi, sie naszukałam
                    wózków po wsze czasy (uzupełniam chyba sobie 'braki' z młodości synka, kiedy to
                    możliwości miałam bardziej ograniczone).
                    Nic, wózek kupiony, w kupie wyszło taniej, niż planowałam, mamusia szczęśliwa,
                    ja zadowolona (misja spełniona, na wiosnę, jak mamcia do pracy wróci przejmę go
                    na spacerki :P), wszystko gra. Uciekam z forum i już nie marudzę.

p.s. Życzę powodzenia i trzymam kciuki, żeby Twoje Dzidziątko Monjan miało
                    wygodny wózeczek. Ale przede wszystkim dużo zdrowia życzę wam :))
                    • monjan Re: chyba wybrałam 11.10.06, 12:06
                      no, ale wypasiona fura!!gratulacje
                      fajny wózek, mam nadz ze sie bedzie dobrze uzytkowal
                      Misce duzo zdrowia i lekkiego porodu w terminie zycze!
                      a kochanej cioci wiele farjdy z rozpieszcznia chrzesniecia:)
                      pozdrawiam
                  • bach28 Re: chyba wybrałam 11.10.06, 11:50
                    monjan ja tez się nad nim zastnawiałam widze dosc czesto na swoich ulicach :)))
                    poza tym cena przystepna no i całkiem fajnie wyglada :)tyle ze ja myslałam o
                    tym free line
                    tylko u mnie problem bo gondola raczej nie zmiesci mi się do samochodu :(
                    • monjan Re: chyba wybrałam 11.10.06, 12:10
                      z tego co rozmawialm z panem w sklepie wozkowym to model Bartatina jest
                      najmniej awaryjny, nie do zepsucia
                      a tak wlasciwie to czym rozni sie freee line od plus?
                      • monjan Re: chyba wybrałam 11.10.06, 12:13
                        znalazlam to "Bartatina wydaje mi się fajniejsza od Roana, szczególnie ten
                        model Free Line -
                        bo troszkę udoskonalona wersja. Bartatina teraz jest droższa o jakieś 10 zł od
                        poprzedniego modeluprzynajmniej ja tak kupiłam tydzień temu. Niby przechyły są
                        przy wózku na paskach jak dziecko się kręci, dlatego lepiej wziąc na wahaczach,
                        bo w spacerówce dziecko stabilniej siedzi i nie boisz się, że wypadnie. Paski
                        wygodne do kołysania w gondoli - ale tu jak kto woli. Free Line ma podobno juz
                        troszkę większą gondole może właśnie o jakieś 2cm. A co do wagi, to rzeczywiście
                        nie waży on 19 kg.Nie dawno Jedo dokonało zmian na swojej stronie i tak głupio
                        napisali, wcześniej pisali 14 - 15kg i jak porównywałam z innymi to faktycznie
                        Bartatina lżejsza"

ale nie wiem czy to prawda
                        • bach28 Re: chyba wybrałam 11.10.06, 12:24
                          tu masz strone z tego co wiem wprowadzają teraz jakąs nową kolorystyke :)
                          www.jedo.pl/
                          Free line ma inny kształt budki z tego co widze :/
                          a co do zawieszenia to czytałam ze wachacze w Jedo sa kiepskiej jakosci lepiej
                          paski
    • minka2403 Re: pytanie o gondolke 09.10.06, 18:33
      A ja mam pytanie o gondolke, a konkretnie o wymiar taki, jak jej wysokosc
      (wewnatrz oczywiscie). Czy wysokosc 18 cm jest bezpieczna dla dziecka? Taka
      jest np. wysokosc gondolki Quinny freestyle, a ja - jako zupelnie
      niedoswiadczona - nie wiem, czy to wystarczy?
      Z gory dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka