dariazv 26.11.06, 14:52 Czy ktos moze ma taki wozek? Czy siodelko samochodowe na lezaco jest wygodne dla maluszka? i czy jest bezpieczne....Jak sprawdza sie w warunkach miejskich? Rozpatruje mozliwosc zakupu tego wozka ale ciagle jeszcze sie waham Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikn78 Re: jane normad pro Matrix system 26.11.06, 17:04 witam. my użytkujemy ten wózek od 1,5 m-ca i jesteśmy bardzo zadowoleni. znalazłam dwie wady, jest trochę "twardy" i druga (choć to raczej nie jest wada) rączka jest nieco za niska dla męża, ale on ma 1,97 wzrostu. jeśli chodzi o fotelik, to zrezygnowalismy z kupna fotelika jane, na korzyść maxi-cosi. na twoim miejscu zrezygnowałabym z fotelika matrix. ponoć nieźle spisuje się jako mini gondolka, ale wszystkie foteliki z rozkładanym opraciem (także mutsy, red castle itd) bardzo słabo wypadają w testach. na twoim miejscu wybrałabym fotelik rebel, też jest wygodny i bardzo dobrze wykończony. my używamy także gondolki, która spisuje sie super :) dla maluszka jest bardzo wygodna i wbrew pozorom cieplutka i dość opszerna. myślę, ze możemy ten wózek polecić z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dariazv Re: jane normad pro Matrix system 26.11.06, 17:52 ta gondolka ktora macie tez moze byc uzywana jako fotelik do samochodu na lezaco? Zalezy mi na foteliku w ktorym maluch bedzie mogl spedzic wiecej niz 2 godziny dlatego tez normalne foteliki samochodowe wykluczam. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: jane normad pro Matrix system 26.11.06, 18:20 gondolka moze być używana w samochodzie, posiada niezbędne atesty i mocowania. jedna wszystkie gondole, które mogą być używane jako "fotelik" nie zapewniają przewożonemu dziecku należytego bezpieczeństwa. ( fotelik.info/gondola_czy_fotelik.html) my przed zakupem fotelika rozmawialiśmy z lekarzem, który powiedział, że nie ma przeciwwskazań (u zdrowego dziecka) do przebywania w foteliku więcej niż 2 godziny dziennie, podczas sporadycznych podróży. nasz maluch podróżował już kilka razy ok. 5-6 godzin i wszystko było ok. myślę, że w tym wypadku istotniejsze jest bezpieczeństwo dziecka. my w trakcie podróży robiliśmy przerwy 30min, wtedy małe było w pozucji leżącej :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: jane normad pro Matrix system 26.11.06, 18:21 sorki, nieprzelogowałam się z konta mojej sistry :) Odpowiedz Link Zgłoś