miliard77 03.01.07, 14:10 Chciałabym przesadzić młodego z peg perego plico na coś mniejszego i lżejszego . Co mi poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaaaroo Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 14:44 Chicco raczej nie będzie mniejsze od pliko tak na oko sądząc, przede wszystkim ma spore koła i waży blisko 10 kg. Maclarena nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 14:45 Chyba że myślisz o Chicco ct 0.5, ten jest mniejszy i lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 15:44 Jaki by to nie był model Chicco to Maclarenowi do kółek nie dorasta ;-) Maclaren jest rewelacyjny,głębokie siedzisko,super wywazony bez żadnego wysiłku podjeżdża pod krawężniki i lekki bo waży 6,6 kg. Jeśli to jednak chodzi o Ct 0,5 to jest taki sobie,miałam go w wakacje,ma za krótki podnóżek,kiepsko usztywnione oparcie (taki dołek na łączeniu siedzenia z oparciem) zerową amortyzację i kółka turkoczące na kostce brukowej ale dobrze się podbija i ma krycie na nogi. CT 0,4 to bardzo duża parasolka ma szerokie koła i waży 10kg. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 15:47 Rozważałam zakup Maclarena, ale jednak wybór padł na Jane Energy, jest lżejszy, ma większe kółka, rozkłada się na płasko, jak dla nas idealny wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
miliard77 Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 17:18 właśnie podobają mi się w chicco te szerokie kółka, podobne ma BB Comfort Viva i alegro, też biorę pod uwagę. Dziękuję za opinie, a może jest ktoś kto uzytkuje Vivę? A czy słyszałyście coś o Cosatto? Ma bardzo szerokie siedzisko i jest bardzo długi po podniesieniu podnóżka Odpowiedz Link Zgłoś
kaaaroo Re: Maclaren techno czy Chicco ct 04 03.01.07, 17:51 Viva ma kółka mniejsze od ct 0.4 i ogólnie jest drobniejsza. Te koła w Chicco mają prawie 20 cm średnicy i 5 cm szerokości pojedyncze koło. Nie znam Cosatto, natomiast właśnie dzisiaj mierzyłam siedzisko w Chicco i długość z podniesionym podnóżkiem to ok. 42 cm, więc fakt, że dość dużo. Odpowiedz Link Zgłoś