Dodaj do ulubionych

teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda?

31.01.07, 13:52
witam,
kupuję wózek już niedługo (ma być wielofunkcyjny, od noworodka wzwyż) i
chciałam sie zdecydować na teutonię. ale.. czy nie jest ona za twarda?
szczególnie dla małego dziecka? porównywałam ją z Quinny freestyle - on jest
bardziej amortyzowany, bo ma sprężyny, ale dużo cięższy.. a mnie zależy na
tym, żeby mogła go podnieść.. czy ktos jeździl taką teutonią i moze pomóc w
wyborze?
Obserwuj wątek
    • wind33 Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 06.02.07, 17:55
      Dzisiaj oglądalam w sklepie ten wózek. To mój najnowszy faworyt!
      Jeździlam nim po sklepie zwracając uwagę na amortyzację. Powiem szczerze, że
      wcale nie jest twardy. Dało się nawet nim pobujać, a przy tym stabilny.
      A jak leciuko się prowadzi!
      Ma bardzo ładny stelaż, bez zbędnych rurek i udziwnień tak jak np. Jane Slalom.
      Możliwość wyboru 3 ech wersji gondoli z klimatyzowanym materacykiem i budką,
      dowolny wybór kolorów( a jest bardzo duży), duża obszerna spacerówka rozkładana
      na płasko, z płynną regulacją oparcia, możliwość wpięcia w stelaż fotelika Maxi-
      Cosi- no jestem pod wrażeniem...
      W tak olbrzymim wyborze pojazdów dla dzieci, ciężko jest wybrać ten najlepszy
      wózek.Ten model ma naprawdę całe mnóstwo zalet.
      Ciekawa jestem opinii dziewczyn, które użytkują teutenie S3.
      Jak teoria ma się do praktyki???
      www.teutonia.pl/spirit.htm
      • bronka29 Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 06.02.07, 18:47
        ja w miniony piątek właśnie zamówiłam ten wózeczek - zrezygnowałam z typowej
        gondoli na rzecz tzw przedłużenia siedziska, to bedzie wiosenny dzidzius, więc
        to rozwiązanie podpowiedział mi sam sprzedawca. Wozek prowadził się swietnie -
        mam nadzieje, że mojej córeczce tez się bedzie podobał
        • katka30-19 Do Bronki 29 06.02.07, 19:53
          Jak odbierzesz wozek podziel sie proszę informacjami.Ja tez zastanawiam sie nad
          przedluzonym siedziskiem ale nie wiem czy to dobre rozwiazanie.No i czy
          wyscielenie wozka bedzie dosc miekkie dla noworodka.
          • dzidzia_ch Re: Do Bronki 29 06.02.07, 20:19
            ja mam teutonie mistral
            ola jezdzi w tym wozeczku od 5 miesiaca
            konieczne jest dodatkowe wyscielenie dla noworodka siedziska spacerowki
            albo miekka gondola - teraz w fajnej cenie na allegro
            albo tak jak my kupilismy spiworek letnio-zimowy ktory jest w stalym
            uzytkowaniu do dnia dzisiejszego (Ola ma 13 miesiecy) - teraz zamiast okrycia
            na nozki
            www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3074
            super tez jest ten letnio-zimowy
            • dzidzia_ch Re: Do Bronki 29 06.02.07, 20:51
              aha warto jest zamowic oryginalna parasolke teutonia
              jest bardzo duza i idealnie pasuje do stelaza
              ja przez miesiac nad morzem walczylam z parasolka firmy "x" kupiona za 30zl na
              allegro
              co chwile spadala mi ze stelaza!!!
        • wind33 Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 06.02.07, 20:23
          Jaki kolorek zamówiłaś i w jakiej opcji?
          Ja w sklepie oglądałam pistacjowy- bardzo ładny.Jestem ciekawa jak w
          rzeczywistości wygląda róż w takie delikatne białe kwiatuszki. Dla dziewczynki
          byłby ladniuści :-)
          Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym przedłużonym siedzisiem . W sklepie była
          opcja z miękką gondolą , takim wkładem.
          Bardzo podoba mi się gondola sztywna na stelaż.I ta możliwość wybrania kolorów-
          superowe!
          Jak narazie widzę jedną wadę- cenę ;-)
          Wyliczyłam , że zestaw gondola, spacerówka+ fotelik Maxi-cosi to wydatek
          ok.3000 zł....

• ninotshka Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 07.02.07, 21:13
            ja mam spirita s3
            ale o wygodnosci sie nie wypowiem bo na razie moja Stella ma 2 tygodnie i jezdzi
            tylko po domu w nim
            a mam takie kolory (wiem ze zestawienie szokuje wiekszosc :P)
            img164.imageshack.us/img164/2196/1006321uy1.jpg
            ja kupowalam w sklepie piotruspan.com.pl
            i bralam:
            - spacerowke
            - godnole miekka - nosidlo na kosz (za rok bedzie sluzyc jako spiworek)
            - torbe
            - materacyk do gondoli (bo na wyjazdach bedzie lozeczkiem)
            - fotelik maxi cosi
            - adaptery do fotelika

za calosc zaplacilam 3177-9% = 2891zl
            sklep bardzo polecam - baaaardzo mila obsluga :)
            • wind33 Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 07.02.07, 22:01
              Prześliczne kolorki! Cudeńko :-)
              Dokładnie te , które i Mnie się podobają.
              Spacerówkę masz całą zieloną razem z pokrowcem na nózki, czy też z różem?
              Nie mogłam sobie wyobrazić tego zestawienia kolorystycznego, ponieważ w sklepie
              był tylko cały zielony.
              A jak Ty wybrałaś? Widziałaś wcześniej na żywo w sklepie, czy tak na wyczucie?
              Ile czekałaś na zamówienie?

• widosna Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 07.02.07, 23:41
                Ja też kupuję ten wózek - ale to dopiero na początku kwietnia. Chcę jeden z
                kolorów fashion i właśnie dostałam ich próbki - hmmm, będę miała twardy orzech
                do zgryzienia bo są śliczne - czerwony i pomarańczowy i niebieściutki połączony
                z granatem. Przecudne. Chciałam twardą gondolę fashion ale też myślę nad
                przedłużeniem siedziska (no jednak kasa). Ale na stronie Teutoni jest
                informacja, że spacerówka rozkłada się do 160 stopni - jak w takiej sytuacji
                montujecie miękką gondolę czy też jak sprawje się kombinacja z przedłużonym
                siedziskiem i materacykiem? Czy pasy nie przeszkadzają (od spacerówki)? Proszę
                napiszcie coś więcej bo nie mam szans na obejrzenie spiritka na żywo.
                • wind33 Re: teutonia spirit 3 S - czy nie za twarda? 08.02.07, 09:10
                  Ja też będę kupowała w kwietniu lub maju.
                  Cały czas się zastanawiam czy kupić gondolę twardą na stelaż - fashion- czy
                  miękką.
                  Ponieważ termin mam na czerwiec, nie wiem która wersja będzie lepsza.
                  Miękka gondola dziala jak śpiwór- więc na te letnie miesiące, musiałabym chyba
                  odsunąć wkład i podwinąć pod spód, co nie bardzo mnie przekonuje.
                  Natomiast w twardej , byłoby dziecku przewiewniej i luźniej - tak mi się wydaje.
                  Jak myślicie dziewczyny, co wybrać?

Powiedzcie mi jeszcze czy ten różowy materiał jest taki sam gatunkowo jak
                  zielony ?
                  • ninotshka moja historia :P 09.02.07, 12:36
                    odpowiadam po kolei:
                    - z kolorami mialam problem - dla chlopca myslalam o zielono-niebieskim
                    zestawieniu, potem jak juz bylam zdecydowana to weszly kolorki barrock no i juz
                    wogle stworzyl sie wiekszy problem bo mi sie wszytskie podobaly
                    a robilam sobie fotomontaze na kompie :P (wycinalam kawalek kolorku na ksztalt
                    spiworka i dokladalam do zielonej spacerowki)
                    potem zdecydowalam sie na zielono-pomaranczowy mimo ze ten z rozem te zmis ie
                    strasznie podobal (ale mi mowili ze jak dla Barbie bedzie wozek)
                    a jak lezalam w szpitalu na patologii z zagorozeniem przedwczesnegoporodu i bylo
                    mi baaardzo zleee to jakos krazyla mysl ze ma byc rozowo i juz
                    i tak decyzje ostateczna podjelam po kolejnym usg stwierdzajacym dziewuszke :P
                    - spacerowka jest cala zielona (i to sie nie zmienialo bo tak zdecydowalam od
                    poczatku), zmienial sie tylko kolor gondoli miekkiej i torby. i tak sa one
                    rozowe, a w przyszlosci dokupie tez rozowa parasolke. pokorowiec na nozki bedzie
                    zrobiony z gondoli wiec jest rozowy
                    - co do rozlozenia spacerowki na plasko to zaden problem - nie wiem czy calkiem
                    plasko czy 160 stopni, ale moja mala nie narzeka.nosidlo sie wklada i pasy nie
                    przeszkadzaja wcale. w nosidle sa dziurki na pasy do przekladania jak kiedys sie
                    stanie spiworkiem na nozki. te zmyslalam o pzredluzeniu siedziska gdyby maluszek
                    byl wiosenno-letni
                    ale tu tez zwyciezyl fakt ze nosidlo przerabiasz na spiworek a wiec minimalna
                    oszczednosc jest
                    poza tym nosidlo dlatego - ze mozna nosic, moge zdjac i wniesc dziecko na gore a
                    spacerowke osobno. a z twarda gondola nie mialabym co zrobic jak juz mala
                    wyrosnie - a tak wykorzystam jako spiworek
                    - a co do materialu,to jest to inna faktura wogole. jakby zamsz wyciskany we
                    wzorki. baardzo mile w dotyku
                    -
                    • ninotshka szczegolowe fotki 09.02.07, 12:46
                      img291.imageshack.us/img291/1488/cimg0077qm4.jpg
                      img151.imageshack.us/img151/440/cimg0078nb4.jpg
                      img142.imageshack.us/img142/9104/cimg0079no8.jpg
                      img224.imageshack.us/img224/7774/cimg0080rg2.jpg
                      • pitu_finka Re: szczegolowe fotki 09.02.07, 13:03
                        No wlasnie weszlam na forum zalozyc watek o Teutoni Mistral:-) Tez sie
                        przymierzam do tego wozka, ale tylko do spacerowki bo w gondoli na razie
                        jezdzimy innej. I przyznam szczerze ze kolorystyka zielono rozowa mnhie
                        powalila:-) Ale fajna, przynajmniej Twoj wozek nie ginie w tlumie:-))) A gdzie
                        mozna dostac probki kolorow?
                        • pitu_finka Re: szczegolowe fotki 09.02.07, 13:54
                          A co myslicie o zestawieniu zielony + pomaranczowy, czerwony + pomaranczowy
                          albo zielony + niebieski? Sama sie w zyciu nie zdecyduje a maz nie chce
                          wspolpracowac:-)
                          • ninotshka Re: szczegolowe fotki 09.02.07, 15:52
                            z moich zasobow z dysku:P
                            img293.imageshack.us/img293/3990/zielonoblekitnyoy6.jpg
                            img265.imageshack.us/img265/8452/zielonorozowyap2.jpg
                            img293.imageshack.us/img293/466/zielonopomaranczowyrp5.jpg
                            • pitu_finka Re: szczegolowe fotki 09.02.07, 15:58
                              Jestes wielka!!!! A Stella sliczna:-)
                              • ninotshka Re: szczegolowe fotki 09.02.07, 17:10
                                dziekuje :):):)
                          • wind33 Jakie kolory? 12.02.07, 12:24
                            Pitu finka- które kolorki cię zachwyciły?
                            Dla dziewczynki- myślę , że ten zielono- różowy jest prześliczny. Pomarańczowy
                            troszke jest za intensywny.
                            Dla chłopca natomiast- zielono-niebieski lub niebiesko-granatowy- jak
                            najbardziej.
                            Kolorki Barock wydaje mi się , że nadają się najbardziej do środka wózka, na
                            wyściełanie.
                            Oczywiście to wszystko kwestia indywidualna.
                            Za duży wybór i człowiek głupieje..:-)
                    • wind33 Re: moja historia :P 09.02.07, 17:29
                      Ninotshka- dziękuję ci bardzo za wszystkie informacje.
                      Nie mają w sklepach próbek różu- dzięki zdjęciu już mam wyobrażenie.
                      Rozmawialam z wlaścicielką sklepu "Piotruś Pan"- przemiła kobieta odpowiedziała
                      na wszystkie moje pytania .
                      Dziękuję zatem za podanie do nich namiarów.
                      Za ok.2 mies.bede u nich zamawiała cały zestaw.
                      Oczywiście mam cały czas dylemat dotyczacy kolorów .
                      Chyba zdecyduję się na gondolę fashion - i nie wiem w jakim barwach...
                      Obawiam się , że ten róż może ulec przemoczeniu na deszczu, dlatego lepsze
                      byłyby na wierzch kolory fashion.
                      Jeeeeju....już mam mętlik w głowie.

Gratuluję Stelli! Prześliczna kobietka :-)
                      Spacerówka napewno zielona
                      • ninotshka Re: moja historia :P 13.02.07, 21:19
                        dzieki za gratulacje :)
                        co do kolorow barrock - to nie mam pojecia jak sie zachowaja na deszczu
                        wlasciwie nawet nie probowalam kapki wody wylac dla sprobunku
                        wozek jest na razie domowym jezdzidlem:P i jeszcze troche czasu minie zanim
                        wyjade na dwor

a sklep piotrus pan jest super :) ja tez caly czas kontaktowalam sie z ta pania :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka