Dodaj do ulubionych

leżaczki bujaczki

18.03.07, 12:17
Nie wiem, czy to odpowiednie forum na ten temat, ale zaryzykuję. Jakie
polecacie leżaczki dla noworodka? Czy w ogóle jest to potrzebne? Co sądzicie
o tych strasznie kolorowych i z dodatkowymi "bajerami" w postaci melodyjek
wibracji, etc? Jakie są wasze doświadczenia? Ja intuicyjnie chyba wolę jakiś
zwykły, bez bajerów. Ale jaki? Pozdrawiam i dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • mysz1978 Re: leżaczki bujaczki 18.03.07, 12:29
      Ponoc ortopedzi sa przeciwnikami lezaczkow z wibracjami...
      Jakis lezaczek planuje kupic, ale zastanawiam sie nad takim, ktory dziecku
      posluzy dluzej (sa takie nawet do 18kg).
      • hakaranda Re: leżaczki bujaczki 19.03.07, 15:49
        Ja kupiłam dla swojego maleństwa leżaczek włoskiej firmy Primi Sogni Class i
        jestem zadowolona, on zresztą też:) Leżaczek posiada regulowany kąt ustawienia
        oparcia i podnóżka w kilku pozycjach. Ma także dużą odpinaną tackę z otworami na
        butelkę oraz szelki do przenoszenia. Istnieje możliwość zablokowania bujania.
        Materiał 100% bawełniany zdejmowany do prania. Jest również wersja Superlux tego
        leżaczka-ma dodatkowo pałąk z zabawkami. Nie poleca się leżaczków z bajerami, bo
        rozpraszają uwagę i dekoncentrują, a ich cena tez pozostawia wiele do życzenia!
        • hakaranda Re: leżaczki bujaczki 19.03.07, 15:53
          Dodam jeszcze, że synek spędza w nim czas już od 2miesiaca swojego życia, co z
          kolei mi bardzo ułatwia funkcjonowanie -mogę coś ugotować czy wykąpać się-
          ciągle mam go na oku:)Teraz dzidzia ma 6miesięcy i leżaczek ułatwia mu próby
          samodzielnego siadania oraz doskonale nadaje się do karmienia. Naprawdę polecam!!!
    • beatazet Re: leżaczki bujaczki 19.03.07, 16:10
      Witam.
      Nam tez lezaczek ulatwiał zycie. Mała spedzała ze mną czas w kuchni. Nie
      musiałam co 1 minute latac do pokoju.
      Mielismy zwykły bez wibracji. Pałąk sztywny nad leżacziem. Rozkłada sie na
      plasko i tworzy jakby rynienkę. Firmy Tako ( ale Abdor maja bardzo podobne)
      magda05.republika.pl/03miesiac/IMG_1979.jpg
      magda05.republika.pl/05miesiac/IMG_3211.jpg
      Zabawko ni tylko mozna powiesic na tym sztywnym pałąku. My na przyssawki zabawki
      dawalismy do lodówki.
      Leżaczek sprawdzał się długo. nawet nie musiałam przypinać szelkami , bo dziecko
      nie było bardzo ruchliwe. Potem przypinałam tylko biodrowymi. Jak już siadała to
      nie chciała leżeć.
      Teraz mając 19 miesięcy próbowałam dać jej jako krzesełko ( bo oparcie sie
      podnosi) ale funkcjonalniejszy jest teraz miękki fotelik lub krzesełko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka