Dodaj do ulubionych

Stokke kontra Bugaboo

26.03.07, 15:40
Jak w temacie. Prosilabym Was o wymiane argumentow za i przeciw tym dwom
wozkom. Ktory byscie wybraly (wybralyscie) i dlaczego? Jesli zaden z nich sie
Wam nie podoba mozecie zatrzymac swoje opinie dla siebie :)
z gory dziekuje i czekam na argumenty
kasia
Obserwuj wątek
    • pitu_finka Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 15:51
      Stokke bardziej jest jak dla mnie odjechany:-)Bugaboo jest taki bardziej
      zwykly. Poza tym w Stokke fajne jest to ze dzieciak tak wysoko siedzi a Bugaboo
      jest w sumie niski. Jakbym chciala poszalec to kupilabym Stokke, chociaz nie do
      konca jestem przekonana do tego typu wozkow. Moze kiedys:-)
      • coronella Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 19:34
        to może Ci napisac tylko osoba która używała obu wózków.
        Ja moge rozwodzic sie o bugaboo, bo nim jezdze, stokke znam tylko ze zdjeć.
        • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 20:05
          W takim razie opisz mi prosze wrazenia z uzywania bugaboo. Zalozylam
          watek "wspolny" bo wiem, ze rodzice, ktorych stac na wozek za ponad 3tys
          zlotych czesto ogladaja rozne wozki a te sa akurat w podobnej cenie i maja
          podobny modern design ;)
          Mi np male kolka w bugaboo wydaja sie za male ale nie moge o tym za duzo
          wiedziec bo nigdy nie probowalam nim jezdzic np po bruku. Wiem, ze mozna
          ustawic wtedy duze kolka do przodu, ale czy to wystarczy? Ciekawa jestem
          opinii, in plus i in minus :)
          • martinidryx2 Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 20:12
            A tacy, których "nie stać" nie mogą ich oglądać?
            Ja radziłabym przy wyborze wózka kierować się także innymi kryteriami, aniżeli
            tylko ceną.
            Pozdrawiam.
            • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 21:06
              Chyba zle mnie zrozumialas. Chodzilo mi tylko o to, ze ci, ktorych naprawde
              stac na zakup takiego wozka czesto wiecej niz patrza, bo potem rzeczywiscie
              kupuja takowy, w przeciwienstwie do tych ktorzy TYLKO patrza, bo jak slysza
              cene traca zainteresowanie (rzecz oczywista i nie podlegajaca dyskusji,
              doskonale rozumiem, przeciez to zaden powod do wstydu lub kompleksow). Nie
              mialam zamiaru nikogo urazic, poszukuje natomiast rzetelnych opinii tych z Was,
              ktorzy wiecej niz patrzyli na te dwa modele. I tyle. Nie mam zamiaru
              prowokowac :) ani zostac sprowokowana ;)
              Zas kryteria mam odpowiednie, wierz mi
              rowniez pozdrawiam :))
              • coronella Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 21:25
                oj, ja ani nie patrzyłam, ani nie "więcej niż patrzyłam" bo przed kupnem nie widziałam bugaboo na żywo, kupiłam go z niemiec przez internet, nie widziałam tez stokke, bo nie ma go w żadnym z naszych sklepów, i chyba długo jeszcze nie będzie.
                Mam cameleona, i chętnie opiszę wrażenia z uzytkowania na polskich chodnikach, napisz co dokładnie Cie interesuje.
                • didis Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 21:45
                  stokke jest w poznańskim king krosie:)
                  • coronella Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 21:55
                    troche daleko, ja jestem z Łodzi i o Łodzi pisałam.
              • martinidryx2 Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 23:24
                A kto tu mówi o prowokacji ;-)

ale tańsze Ci się nie podobają? ;-)

Oj dobrze, kończę już, coś mnie ugryzło dzisiaj.

Hej,
    • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 22:09
      za stokke: wygodne siedzisko ; idealna wysokość siedziska [ regulowana] powyżej
      spalin , kurzu i okienek piwnicznych ; odwracane siedzisko ; lekka konstrukcja ;
      podparcie stóp dziecka na każdym etapie wzrostu ; podparty kręgosłup dziecka na
      całej długości niezależnie od pozycji ; głębokośc siedziska regulowana
      odpowiednio skrojonymi wkładkami ; możliwość jazdy np po plazy, schodach itp
      przy złożonych przednich kołach ; bardzo stabilny i wyważony ; nowoczesny wygląd
      ; dopasowana pozyc
      • coronella Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 22:24
        hm :) no to ja dokladnie to samo mogłabym napisac o bugaboo :) ono tez ma wysoko siedzisko, tez odwracane (ja to robie z prawie 2 letnim synkiem w srodku!!), a do tego przekładana rączka, co dla mnie jest genialne!! np dzisiaj tak wiało i z roznych stron, że ja ta raczke chyba z kilkanaście razy przekładałam. Tez da sie złożyc przednie koła i ciągnąć wozek po plazy, po schodach wciągam bez problemu :)siedzisko jest bardzo wygodne, jest to jedyny z wielu wózków które miałam, w którym mój syn jezdzi bez protestow! do tej pory były wrzaski, protesty, brrr

To sa wózki podobnej klasy i podobnej ceny, i sądze, że komfort i technika uzytkowania tez będa podobne. O wyborze zdecyduja niuanse. Stokke jest oryginalniejszy, fakt, ale np za duzo rzeczy trzeba zrobić by to siedzisko przełozyc. Małe dziecko lubi jezdzic twarza do mamy, a starsze już nie koniecznie i nie zawsze. Np mój syn gdy jest zmeczony chce mnie widziec, jak się wyspi, to juz chce oglądac swiat, ja to siedzisko przekładam nawet go nie wyjmując.
        A Stokke równiez bardzo mi sie podoba, dla trzeciego dziecka bedzie własnie ten wozek.
        • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 14:34
          coronella napisała:

> hm :) no to ja dokladnie to samo mogłabym napisac o bugaboo :) ono tez ma
          wysok
          > o siedzisko,

A mi sie wlasnie wydaje, ze bugaboo ma siedzisko dosc nisko, a zalezaloby mi
          aby bylo odwrotnie. Na stronie www.babybestellijn.nl/shop/ sa dostepne
          wozki i to TANIEJ niz w Pl, z wysylka gratis na terenie UE plus jednorazowym
          rabatem na 50euro. Tu bugaboo z gondola kosztuje 30 euro wiecej niz stokke w
          wersji spacerowej. A ja za nic nie wiem ktory wozek lepszy wiec czekam na
          dalsze opinie. Teraz nie potrzebuje spacerowki, ale planujemy wkrotce baby no 2
          wiec pewnie sie przyda, do bugaboo mozna dostawic board z siedzonkiem dla
          starszego brata/siostry www.babybestellijn.nl/shop/product_info.php?
          cPath=21_22_31&products_id=897 , zas w stokke xplory nie ma podobnych
          rozwiazan...
          No nic, piszcie Kobiety jesli macie cos do dodania. Interesuje mnie WSZYSTKO. A
          z info ogolnych : mieszkam w malym miescie, jest duzo bruku w centrum (aby
          siamochody sie nie rozpedzaly ;) ), dookola masa plaz (wyspa) ale poki co nie
          chodzimy na spacery po piasku, jakos sie nie skladalo. Nie korzystam z
          komunikacji miejskiej, bagaznik w samochodzie tez duzy. Czekam na dalsze posty.
          Pozdrawiam wiosennie (sliiiczna dzis pogoda u nas, mam nadzieje, ze u Was
          tez :)) )
          kasia
      • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 22:51
        W stokke nie wykryto toksycznych substancji - w bugaboo tak
        • coronella Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 09:16
          a ja się akurat takimi doniesieniami kompletnie nie przejmuję, wobec tego, czym oddychamy, i generalnie syfu dookoła nas.
    • dada32 Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 22:33
      ja jestem jeszcze przed zakupem ale tez rozwazam te 2 wozki i to co mi nie daje
      spokoju to Bugaboo - gondola osadzona bardzo nisko( przy spacerowce juz mi to
      nie przeszkadza) - i boje sie tego schylania (a niech sie skonczy cesarka?)ale
      przekladana raczka to jak dla mnie duzy+, stokke bardzo mi sie podoba ze
      siedzisko jest na takiej wysokosci ale obawiam sie ze ta spacerowka jest troche
      mala (pierwsze dziecie wazylo po urodzeniu 4,5kg a jak mialo rok 12kg)i sobie
      troche nie wyobrazam ze ubiore dziecko jeszcze w spiworek i wepchne go pod ten
      palak ktory jakis chory konstruktor postanowil umocowac az na 4 srubach, nie
      podoba mi sie jeszcze to ze przy przekladaniu spacerowki w odwrotnym kierunku
      najpierw musze zdjac podparcie pod nogi a dopiero potem prtzekrecac spacerowke -
      troche za duzo robi sie tych czynnosci jak dziecko juz siedzi w srodky i nie
      jest juz takie lekkie ale ogromnym + jest regulowana wysokosc siedziska.
      tyle moich uwag z ogladania ale tez jestem ciekawa opinii osob ktore juz
      posiadaja jeden z tych wozkow.
      mamo szymonka - czy ciezko sie wklada malego w spiworku przez ten palak?
      pozdrawiam
      • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 26.03.07, 22:56
        Śpiworek jest przypięty pasami do siedziska , rozsuwasz tylko po bokach i z góry
        wkładasz malucha. Na pewno by było wygodniej , gdyby pałąk był odpinany. Na
        razie sobie radzimy , bo nie jest to takie ciężkie. Wystarczy złapać za stópki i
        delikatnie maluszka wsunąc , tak jak w każdym wózeczku.
        • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 08:19
          wracajac do pałąka , nie jest to typ , na ktorym dziecko się "wiesza" rączkami .
          On jest umiejscowiony na wysokości bioderek i służy do podparcia rączek , tak
          jak w fotelu. Myślę , że jest potrzebny dopiero siedzącemu dziecku.
          • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 11:10
            A jak z jazda po bruku? Probowalas?
            • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 22:02
              Na bruki to chyba nie ma mocnego :)) Ideałem by było poprawienie resorowania,
              ale wcale nie pozostaje w tyle za wózkami , które miałam do tej pory.
              Porównując : Emmaljungą na piankowych , duzych kołach i na zawieszeniu typu
              wahacze też na brukach trzeba było prowadzić delikatnie , żeby uniknąć nagłych
              tąpnięć. W Mutsy na dużych pompowanych kołach było podobnie . Lepiej duże
              pompowane koła wypadają na chodniku z kostki , ale na wertepach bardziej
              wstrząsa dzieckiem w Mutsy niż w Stokke. Dzisiaj specjalnie testowałam Stokke na
              polnych dróżkach i wypadł ok. Lepiej mi się go prowadziło niż Mutsy 4 rider.
              [ oba ze skrętnymi przednimi kołami]
              Na bruki chyba najlepsze są taczki na na grubych 30cm pompowanychi duzych
              kołach:))) ))
              • cortinka Re: Stokke kontra Bugaboo 27.03.07, 22:15
                A w jaki sposób składa się ten wózek?
                • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 10:21
                  bezproblemowo . Na koń cu filmu , na stronie firmy i w załączonych pdf instr.
                  obsługi można zobaczyć jak się składa
    • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 20:20
      Kasiu , tak sobie pomyslałam , że gdybym ja miała 2 dzieci z taką małą róznicą
      wieku , to pewnie pomyślałabym o wózku np Emmaljunga Twin Cerox Combi, taki jak
      ten htttp://familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=298 , ma teraz dobrą cenę ,
      można w nim jednocześnie wozić 2-latka i maleństwo w miękkiej gondoli , no i na
      bruki jest chyba optymalny.
      • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 20:22
        przepraszam , coś nie wskoczyło , może teraz się uda
        familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=298
        • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 21:19
          Dzieki! Ja mysle o tym
          cgi.ebay.com/NEW-PHIL-TEDS-Ted-DOUBLE-KIT-RAIN-COVER-STROLLER-
          LOT_W0QQitemZ230108654401QQcategoryZ66704QQrdZ1QQcmdZViewItem mozna w nim wozic
          noworodka plus starsze dziecko a potem zawsze zdjac drugie siedzisko i miec
          pojedynczy... wiec xplory mi nie po drodze ;)
          z drugiej strony poki co mam tylko jedno dziecko :DD
          pozdrowienia
          kasia
          • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 21:20
            cgi.ebay.com/NEW-PHIL-TEDS-Ted-DOUBLE-KIT-RAIN-COVER-STROLLER-
            LOT_W0QQitemZ230108654401QQcategoryZ66704QQrdZ1QQcmdZViewItem
            • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 21:21
              trzeba wkleic ciurkiem...
    • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 21:23
      qrcze, nie wychodzi mi to wklejanie, sprobuje ostatni raz a jak nie to ide
      spac ;)
      cgi.ebay.com/New-Phil-Teds-Sport-Buggy-Stroller-w-Double-Seat_W0QQitemZ160100401124QQcategoryZ66701QQrdZ1QQcmdZViewItem
      • mama_szymonka Re: Stokke kontra Bugaboo 28.03.07, 21:37
        Ciekawie wygląda , tylko czy rozkłada się na płasko i czy położysz w nim noworodka ?
        • kasia2705 Re: Stokke kontra Bugaboo 29.03.07, 06:53
          No wlasnie tak jak pisalam, mozna nim jezdzic z noworodkiem plus starszym
          dzieckiem, na zdeciach widac nawet jak to wyglada. Jest niekonwencjonalny ale
          mi wydaje sie trafiony :) w dodatku lekki, zwrotny i jak juz tez pisalam zawsze
          mozna go przemienic w pojedynczy wozek jak starszyzna juz nie chce sie wozic.
          Kolorki tez fajne, mnie sie podoba pomarancz...tylko z rozowymi sukieneczkami
          nie wspolgra ;)
          a jak tam Twoj Stokke, wciaz Cie zachwyca? nie dziwota :D
          milego dzionka
    • mamami Re: Stokke kontra Bugaboo 31.03.07, 21:56
      Ja jeszcze dopisze coś co nie pojawiło sie w zadnym poprzednim poście.
      Miałam okazje w sklepie postawić swoje bugaboo koło Stokke i Stokke jest
      większy gabarytowo, tzn przede wszystkim dłuższy. Mnie w bugaboo bardzo pasuje
      niewielki rozstaw osi bo zdecydowanie ułatwia to manewrowanie.
      Poza tym bugaboo ma chyba lepszą amortyzację ale to moj wniosek tylko po
      obserwacji sklepowej.
      • sharpeikaa Re: Stokke kontra Bugaboo 02.06.07, 13:46
        Może troszkę namieszam ale warto rozpatrzyc również ten wózeczek, wygląda
        bombowo, cena ok 600 eur za spacerówkę, podobny do bugabo i buzza (kubełkowe
        siedzisko) www.my-joolz.com/nl/bloom/. Ja chyba się własnie skuszę
        zamiast stokke.
        pozdrawiam
        • ancia2007 AAAA- gdzie go można zobaczyć/kupic? 04.06.07, 22:42
          Tylko w Holandii?
          .... ja powaznie zastanawiam sie nad stokke...ale moglam go przynajmniej
          zobaczyc i pomacac w sklepie...
          • sharpeikaa Re: AAAA- gdzie go można zobaczyć/kupic? 06.06.07, 00:46
            No to jesteśmy w identycznej sytuacji, ja w piątek jadę zobaczyć stokka live,
            mam nadzieję że przypadnie do gustu mi i mojej Gabuni. Narazie szukam Blooma u
            polskich dostawców, jak ktoś ma namiary to będe wdzięczna za pomoc.
    • koma.edziecko W Warszawie można je zobaczyć w 06.06.07, 13:45
      Świecie Dziecka na Towarowej są w wielu kolorach do wyboru.
      • sharpeikaa Re: W Warszawie można je zobaczyć w 06.06.07, 14:20
        piszesz o Bloomie, no to super :)
      • koma.edziecko Re: W Warszawie można je zobaczyć w 06.06.07, 16:59
        Nie, piszę o Stokke i Bugaboo :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka