Dodaj do ulubionych

akcesoria do jane slalom pro

14.04.07, 22:01
Czy ktoś wie gdzie można kupić śpiworek i folię przeciwdeszczową do wózka
jane slalom pro? Kupiłam zestaw gondola+fotelik+spacerówka. W zestawie była
torba+folia przeciwdeszczowa, ale tylko na gondolę. Na razie jeżdżę gondolką
więc nie ma problemu, ale jesienią problem się pojawi. Bardzo proszę
dziewczyny, które użytkują ten wózek o informacje, gdzie można kupić śpiworek
i folie. A może pasują jakieś niefirmowe?
Obserwuj wątek
    • dido_dido Re: akcesoria do jane slalom pro 14.04.07, 22:08
      Tej firmowej folii nigdy nie założyłam. Była zbyt duża. Tak do gondoli jak i do
      spacerówki miałam/mam folie niefirmowe i doskonale pasowały.
      A tak przy okazji - cały czas byłam przekonana, że ta firmowa folia pasuje
      takze na spacerówkę. Jesteś pewna, ze tak nie jest?
      • dido_dido Re: akcesoria do jane slalom pro 14.04.07, 22:09
        I jeszcze śpiwór na zimę do spacerówki też kupiłam niefirmowy.
      • ela-e22 Re: akcesoria do jane slalom pro 14.04.07, 22:12
        Też uważam ,że folia firmowa jest zbyt duża po złożeniu i ciężko ją spakować
        tak " na wszelki wypadek" bo zajmuje niemal cały kosz. Chociaż jest całkiem
        fajna ma wywietrzniki i okienko , dzięki któremu mój synek ją tolerował na
        wózku, inne nie przejdą.
        • red39 Re: akcesoria do jane slalom pro 14.04.07, 22:52
          No to dałyście mi do myślenia. Nie sprawdzałam czy folia pasuje na spacerówkę,
          przykładałam ją tylko do gondolki, a w sklepie powiedzieli mi, że nie mają do
          spacerówki folii. Więc myślałam, że nie pasuje. A duża jest faktycznie. Ciężko
          będzie ją spakować.
          A tak na marginesie, czy jesteście zadowolone z tych wózków i jak długo je
          użytkujecie? Moja córcia ma 3 miesiące i jest sporą dziewczynką, a w gondoli ma
          jeszcze dosyć miejsca.
          A jeśli chodzi o śpiworki to przejrzałam forum. Sądzę, że kupię jakiś we
          wrześniu, bo będzie większy wybór. Mam nadzieję, że nie będzie kłopot z
          dobraniem koloru.
          • dido_dido Re: akcesoria do jane slalom pro 15.04.07, 07:46
            Używam slaloma od prawie roku. Gondola służyła nam przez 5 miesięcy.
            Przesiedliśmy się do spacerówki bo Antonio bardzo szybko posiadł umiejętność
            siedzenia i gondola nie spełniała jego oczekiwań ;)
            Ogólnie jestem zadowolona. Mam może kilka uwag ale pewni się czepiam bo
            przecież nie ma wózka idealnego. Przy zakupach kierowałam się wagą i muszę
            przyznać, że slalom to strzał w dziesiątkę. Ostatnio jak wsiadałm do pociągu i
            nie było nikogo do pomocy to wzięłam wózek z młodym pod pachę i myk, bez
            problemu byliśmy w środku. Nawet sama się zdziwiłąm jak łatwo nam poszło.
            Kiedyś miałam bebecara i jak prosiłąm kogoś o pomoc przy wsiadaniu to czasami
            widziałam jak mu z wysiłu prawie żyłki pękają ;) Teraz tego nie ma.
    • ksiezniczka256 Re: akcesoria do jane slalom pro 15.04.07, 18:04
      Śpiworek jako taki można zamówić (w eurotrade, za pośrednictwem zwykłego sklepu)
      - ale z tego, co słyszałam, jest lipny, bo cienki, i lepiej kupić niefirmowy.

Okrycie na nóżki miało być po Wielkanocy w eurotrade, ale jeszcze nie dotarło
      (zamawiałam). Chociaż podobno na allegro można kupić od jakiegoś gościa takie,
      które pasuje do slaloma.

Można też zamówić parasolkę, bo do slaloma chyba nie da się dopasować
      uniwersalnej - koszt, bagatela, jakieś 140 złotych.

Co do folii - byłam przekonana, że ona jest do spacerówki, a nie gondoli i nawet
      nie rozpakowałam jej ;)
      • cyrala Re: akcesoria do jane slalom pro 16.04.07, 09:09
        Również posiadam slaloma i jeżeli chodzi o parasolkę to kupiłam uniwersalną na
        allegro.Pasuje idealnie,trzeba tylko dowiedziec się,czy jest możliwy motaż na
        rurkach owalnych.Koszt 29 zł.Okrycie na nóżki chętnie bym kupiła na przyszłą
        zimę,ale się zastanawiam czy jest na tyle duże,by objęło nóżki starszego
        dziecka(1,5 roku),czy nadaje się tylko dla niemowląt.A czy używacie może
        letniego śpiworka pasującego do slaloma,najlepiej odpinanego całościowo od
        góry,tak aby zostawał tylko wkład w wózku?Ja mam wrażenie,że po rozłożeniu
        wuzeczka dzidzi nie jest tak bardzo wygodnie,na łączeniu siedziska z oparciem
        tworzy się nierówne łączenie.Może tak jest we wszystkich wózkach,ale nie mam
        porównania.Jak macienamiary na takie śpiworki to proszę o info.Dzięki.
      • red39 Re: akcesoria do jane slalom pro 16.04.07, 19:29
        księżniczka czy zamawiałaś pokrowiec na nóżki w zwykłym sklepie?
        • ksiezniczka256 Re: akcesoria do jane slalom pro 17.04.07, 10:13
          tak, ale ciągle go nie dostałam :( Ponoć nie przyszła dostawa z Hiszpanii.
          • red39 Re: akcesoria do jane slalom pro 17.04.07, 14:35
            zamówiłam dzisiaj ten pokrowiec, koszt ok. 200 zł, ale myślę, że warto. Moja
            córcia skończy w styczniu rok, więc pokrowiec do spacerówki się przyda.
            śpiworek za drogi moim zdaniem (300 zł). A czytałam, że jakiś cienki, więc
            jesienią kupię niefirmowy. Na pokrowiec mam czekać 2 tygodnie.
    • malgogaj Re: akcesoria do jane slalom pro 18.04.07, 19:34
      Ja tez miałam folie przeciwdeszczową w komplecie ale byłam przekonana ze ona
      jest tylko do spacerówki! Nakładałam ja nawet aby wypróbować i pasuje idealnie.
      Nie pomyslałam aby sprawdzić czy pasuje na gondolkę (zrobie to pózniej).
      Co do parasolki to mamy taką uniwersalną i pasuje.
    • agathea Pokrowiec a śpiworek - jaka różnica? 19.04.07, 09:42
      Dziewczyny, piszecie o śpiworkach i pokrowcach do spacerówki. Czy macie może
      link do strony ze zdjęciem jednego i drugiego. Opiszcie jak wyglądają obie te
      rzeczy. Czy można kupić obie w kolorze wózka? Czy kupujecie przez sklep czy
      bezpośrednio u importera?
      • ksiezniczka256 Re: Pokrowiec a śpiworek - jaka różnica? 19.04.07, 10:30
        www.jane.es/index.php?fuseaction=busqueda&search=complemento%20paseo
        • red39 Re: Pokrowiec a śpiworek - jaka różnica? 19.04.07, 15:43
          hmmm. Przejrzałam stronkę. zadzwoniłam przed chwilą do sklepu i spytałam w
          jakim kolorze w końcu będzie ten mój pokrowiec. mam wózeczek z ubiegłorocznej
          kolekcji i okazało się, że w ubiegłym roku mają pokrowce dokładnie w kolorze
          wózka (mój jest G39).
          • cyrala Re: Pokrowiec a śpiworek - jaka różnica? 19.04.07, 17:47
            Gdzie można kupic okrycia na nogi z ubiegłorocznej kolekcji?A jaką kolorystykę
            mają nowe i czy pasują do modelu z 2006r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka