Dodaj do ulubionych

do ewelina1911

17.04.07, 13:20
Mogłabyś napisać coś więcej o tym wózeczku Hula?
Jaką ma amortyzację ?
Jak się podbija ?

Kupiłaś tam w Białymstoku ? Na miejscu czy wysyłkowo?

Jest w standarddzie jakieś wyposazenie typu folia p.deszczowa, albo okrycie z
a nóżki ? Jak nie, to nie wiesz czy można dokupić i za ile ?

Dzieki i pozdrawiam,
Mariola
Obserwuj wątek
    • ewelina1911 Re: do ewelina1911 17.04.07, 17:11
      Wózeczek Hula kupiłam wysyłkowo z Białegostoku. Znajomi mi podpowiedzieli,
      którzy kupili też wózek tej firmy, ale TWISTA. Widziałam, że jest już str
      www.zooper.pl. Ja przed kupnem oglądałam str oryginalną www.zoper.com.bo nie
      było jeszcze polskiej.Amortyzacja uważam, że jest super, posiada okrycie na
      nóżki, folii p/deszczowej nie ma, ale ja dokupiłam polską chyba firmy Probaby i
      jest ok.
    • hakaranda Re: do ewelina1911 17.04.07, 17:36
      ewelina 1911, podaj mi proszę wymiary siedziska i oparcia, będę bardzo wdzięczna:)
      • ewelina1911 Re: do ewelina1911 17.04.07, 17:54
        Siedzisko ma ok 32 cm, głębokość 35 cm - bez rozłożonych nóżek , a wysokość
        siedziska to 48 cm. Jeżeli zależy Tobie na szerszym to może i Waltza kup sobie.
        Moje maleństwo jest drobniutkie. Też mi się waltz podobał, ale 599 zł to mi
        trochę za dużo było zapłacić, chciałam kupić wózek tak na maxa do 450 zł, a i
        tak dołożyłam troszeczkę, ale nie załuję.
        • hakaranda Re: do ewelina1911 17.04.07, 17:59
          dziekuje ci:)mam o tyle komfortową sytuację, że rodzice dorzucą się do
          wózka:)ale nie chce tez kupować jakiegoś za 1000zl-bez przesady!!!pozdrawiam
    • dyzia81 a jaka jest budka w Hula? 17.04.07, 20:49
      tzn. czy da sie tak "naciagnac" do przodu zeby oslonic dziecko od wiatru albo
      slonca ?

A czy jest dobry dostep do kosza przy połozonym oparciu ?

Dziekuje i pozdrawiam,
      Mariola
      • ewelina1911 Re: a jaka jest budka w Hula? 18.04.07, 07:50
        Budka w hula w zupełności chroni od wiatru, do kosza też z dostępem nie ma
        problemu. Polecam bardzo.
        • sadaga amortyzacja 18.04.07, 13:34
          Też szukam fajnej spacerówki. Myślałam o maclarenie xlr i zooperach (hula lub
          waltz) a wcześniej i coneco traffic. Rozmawiałam ze sprzedawcą w sklepie na
          temat amortyzacji w zooperach i powiedział że jest dosyć kiepska. Trochę lepiej
          w waltzie, bo ma większe koła. Z tym że on znowu jest dosyć niski a ja jestem
          wysoka (1,74cm). Sprzedawca stwierdził poza tym ze maclaren ma dużo lepszą
          amortyzację. Sama już nie wiem co myśleć.
          • dyzia81 Re: amortyzacja 18.04.07, 13:48
            sadaga, a w jakim sklepie ?
            bo zoopera dopiero chyba zaczeli importowac do Polski, wiec nie wiem czy
            sprzedawca w ogóle wiedział o czym mówi ?
            • sadaga Re: amortyzacja 18.04.07, 14:07
              dzwoniłam do sklepu do Białegostoku. Powiedzieli mi ze wózek jest bardzo fajny
              i polecają, ale amortyzacja to raczej słaba. Myśle ze pewnie tak jak w
              wiekszości spacerówek, gorzej niz na pompowanych kołach i tyle. Maclaren
              podobno ma lepsza ale pewnie też nie rewelacyjna. sama nie wiem który wybrać.
              napaliłam sie na maclarena, ale te zoopery to bardzo fajnie wygladaja. Z tym ze
              hula cięższa, węższa ale wyzsza (dla mnie to ważne), a weltz znowu lżejszy,
              większy ale nizszy. No i ciekawe jak ta budka chroni (maclaren ma fajnaopcjez
              tym wydłuzaniem) a zooper znowu moze mieć odpinkę z tyłu na lato. Zgłupiałam
              już dokumentnie. Te wybory...
              • dyzia81 Re: amortyzacja 18.04.07, 14:19
                ja tutaj przy wyborze bede sie chyba suferowala rada "starej" ;) wyjadaczki
                wózkowej koma.edziecko i albo wybiore inglesine trip albo maclarena ... tylko
                ta cena w xlr powala...
                A inglesiny podobno byly w calineczce za 399 ale nie sprawdzalam... generalnie
                nie spieszy mi sie jakos strasznie wiem poczekam az uzytkowniczki zoopera
                wypowiedza sie za jakis miesiac :)
                • sadaga Re: amortyzacja 18.04.07, 14:32
                  masz rację, koma.edziecko ma doswiadczenie. Ja też sie zastanawiam. Jednak to
                  duży wydatek (maclaren). Ale z drugiej strony chciałabym zeby mi posłuzył do
                  końca okresu wózkowego i był dobry. Po prostu. Nie wiecie ile dokładnie wynosi
                  wysokośc zoopera waltz?
                  • dyzia81 Re: amortyzacja 18.04.07, 14:43
                    sadaga ja tez chcialabym wozek ktory posluzy mi juz do konca i tez nie cierpie
                    na nadmiar gotowki, ale chcialabym w koncu kupic wozek ktory bedzie spelnial
                    wszytskie moje wymagania (chociaz taki nie wiem czy istnieje ;)

Trip z pałakiem kosztuje ok 450, maclaren dwa razy tyle...
                    Czy jest wart tej ceny wiedza tylko uzytkownicy, ogladanie w sklepie nic nie
                    da bo wszystko wychodzi w praniu...
                    Nie wiem co wybrac...

poza tym Maclaren ma dużą " ładowność" ;) a moja mała ma niecałe 9 mcy i wazy
                    ok 11 kg wiec ta cecha na pewno by sie przydała ;)
              • ewelina1911 Re: amortyzacja 18.04.07, 15:20
                Mam hulę i twierdzę, że amortyzacja jest o niebo lepsza niż w maclarenie.
                W maclarenie to prawie nie ma amortyzacji są tylko jakieś mało giętkie
                spreżyny, takie miałam wrażenie jak oglądałam w sklepie.
                • dyzia81 Re: amortyzacja w Hula 18.04.07, 15:52
                  a w Hula jaka jest amortyzacja ? tzn na sprężynach czy na czym ?
          • ewelina1911 Re: amortyzacja 18.04.07, 14:55
            Amortyzacja jes super w Zooperze, nie wiem kto Tobie powiedział ,że jest
            kiepska. Porównywałam maclarena i nawet myślę, że jest lepsza w Zooperze.
            Jezeli chodzi o wysokość to ja mam w hula regulowaną i bez problemu wystarcza-
            mam 172 cm.
            • anna_dab amortyzacja i pozycja do spania 18.04.07, 15:53
              Witam,
              Poszukuję wóżka dla 7 miesiecznej siostrzenicy, która jeszcze nie siedzi dobrze
              i dużo śpi na spacerach Czy Hula , według ciebie nadaje sie dla takiego
              dziecka? Czy okrycie na nóżki jest duże, tzn nadajace sie na zimę?

pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka