Dodaj do ulubionych

stokke, bugaboo & buzz

23.04.07, 21:19
Zdecydowaliśmy się na normalną gondolkę dla córki, nie możemy się tylko
zdecydowac czy Stokke czy Bugaboo, na pewno któryś z tych dwóch. Może coś
poradzicie?

Jak dziewczę podrośnie chcemy jej kupic drugą spacerówkę, myślałam o Quinny
Buzz, co o nim myślicie? Czy dwa wózki Stokke& Quinny lub Bugaboo& Quinny to
nie za mało? Czy Buzz może służyc jako parasolka, czy za ciężki / nieporęczny?
Obserwuj wątek
    • xixx Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:16
      Buzz to wózek o podobnych gabarytach co Stokke i Bugaboo, to nie jest wózek w
      stylu parasolki. Polecam Ci raczej coś lżejszego jako drugi wózek, jeśli chcesz
      coś z Quinny to Zapp.
      • pannamarianna22 Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:22
        Zapp nie zrobił na mnie zbyt dobrego wrażenia - jakaś taka szmatka przewieszona
        przez całą konstrukcję wózka, może się mylę? Buzz ma byc docelowo wózkiem do
        samolotu oraz na podróżowanie autem, czy faktycznie zbyt nieporęczny?
        • xixx Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:38
          To tym bardziej nie nadaje się, BUZZ to duzy wózek waży około 12 kg, ja ostatnio
          zachwyciłam się BUGGSTER - em, może ten? Jest lekki (niecałe 7 kg), łatwo się
          składa i nadaje się właśnie jako przewozówka. Z wózków które wybrałaś (Bugaboo,
          Stokke) domyślam się, że lubisz nowoczesne formy więc Buggster ma szansę Ci się
          spodobać.
          • xixx Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:39
            cgi.ebay.com/New-Valco-Baby-Runabout-Buggster-Single-Child-Stroller_W0QQitemZ130102722175QQihZ003QQcategoryZ66700QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    • xixx Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:42
      Acha, a co do dwóch pierwszych - Stokke i Bugaboo - oba sa świetne ale ja bym
      wybrała chyba Bugaboo, ze względów estetycznych bo oba są świetne jakościowo ale
      Bugaboo ciut bardziej mi się podoba zwłaszcza czarno-zielony :-)
      • pannamarianna22 Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 22:57
        Ja chyba jednak zdecyduje się na Stokke a już na pewno na Stokke w wersji
        gondolkowej ;) W sumie finansowo mogłabym pozwolic sobie na Stokke
        wielofunkcjny & Bugaboo tylko jako spacerówka, wśród znajomych z US Bugaboo
        uważany jest za jeden z lżejszych wózków, sama nie wiem...

Chyba jednak kupiłabym jeszcze do tego wszystkiego jakąś estetyczną parasolkę,
        Buggster jest rzeczywiście ciekawy ;) Muszę go sobie pooglądac. Quinny Zapp jak
        dla mnie odpada, a może Chicco?
        • xixx Re: stokke, bugaboo & buzz 23.04.07, 23:25
          Na Chicco sie nie znam i dla mnie ma zbyt tradycjny wygląd, jestem fanką
          nowoczesnych wózków :-) Ale tu na forum znajdziesz opinie takze o Chicco.
          • niedzielki Re: stokke, bugaboo & buzz 24.04.07, 02:42
            znam bugaboo ,polecam, nie zawiedziesz sie, tylko w calym komplecie rewelacja,
            gondola, spacerowka i adapter do fotelica gracco , albo peg perego, dla takich
            firm jest dostosowany. Do tego zestawu,naprawde nic wiecej nie trzeba, chyba ze
            ma sie taki grymas:)
        • kasia2705 Re: stokke, bugaboo & buzz 24.04.07, 11:05
          Stokke polecam, mamy od niedawna i jest rewelacyjny :)
          • pannamarianna22 Re: stokke, bugaboo & buzz 24.04.07, 12:43
            Dziś jeszcze raz przejrzałam strony i opinie, zdecydowaliśmy się na klasyczną
            lekką parasolkę zamiast tego buzza, wybralismy Maclarena 4 Seasons, uważam, że
            jest świetny i jestem do niego przekonana.

Nadal pozostał problem wózka podstawowego, czy Stokke czy Bugaboo, myślę
            jednak, że kupimy Stokke z gondolą i Bugaboo jako samą spacerówkę, szalenie
            podoba mi się ta ze special edition Bugaboo. Mimo wszystko, wciąż czekam na
            opinie nt tych dwóch wózków. W Bugaboo odstrasza mnie nisko umieszczona
            gondola, Stokke jest pod tym względem o niebo lepszy.
            • mama_szymonka Re: stokke, bugaboo & buzz 24.04.07, 22:16
              Jako spacerówka Stokke jest rewelacyjny. Synek uwielbia spacery w tym wózku .
              Polecam :)
            • mariken stokke!! 30.04.07, 20:26
              wczoraj na chrzciny mojej małej przyjechała moja siostra z siostrzenicą,
              właśnie jeżdżącą w stokke :)
              jestem tym wózkiem zachwycona, prowadzi się super, fantastycznie wyważony!
              jesli porównujesz go z - i zastanawiasz się też nad - bugaboo, to powiem -
              tylko stokke!
              w bugaboo dziecko jeździ jak dla mnie dużo za nisko - gondola w stokke jest na
              idealnej wysokości. super amortyzacja, łatwe składanie - nawet na oko jest
              solidniejszy niż bugaboo... chociaż jeśli chodzi o spacerówkę, bugaboo też ma
              ładną - tylko ciągle za nisko :))

w gondoli mała sophie antonina jeździ w ładnym ciepłym śpiworku - wrażenie
              wózek robi kosmiczne, przy drugim dziecku kupię właśnie stokke :D

j.
          • mama_szymonka Re:Do Kasia2705 24.04.07, 22:25
            Jednak jesteś:) Pisz kobieto , jak Ci sie powozi tym pojazdem? jakie wrazenia?
            No i jaka reakcja NM? Czekam na relacje ze spacerkow :)))
            • kasia2705 Re:Do Kasia2705 02.05.07, 12:48
              Jestem jestem tylko ostatni nie mam czasu na forum, bo w poniedzialek wyszlam
              bylam za maz ;) i caly czas sie cos dzieje, ale jak sie uspokoi to napisze
              wiecej. Teraz bedzie krotko: STOKKE to strzal w dziesiatke, jest super!!!
              pozdrawiam z bornholmu
              kasia
              • pannamarianna22 Re:Do Kasia2705 03.05.07, 01:23
                Mamy już STOKKE, dzięki wszystkim za opinie :) Jeszcze go nie widziałam na
                żywo, bo mąż go kupił w US a ja póki co jestem w Polsce. Ale mąż mówi, że jest
                świetny ;) Jak wróce do domu będę się rozglądac za MACLARENEM, a BUGABOO
                kupiłabym z chęcią, zobaczę, czy będzie mi potrzebny, bo szkoda żeby stał i się
                kurzył.
                Acha, widziałam Kalinę i Sophię - sliczne dziewuchy, jak będę miała drugą
                córeczkę dam jej na imię właśnie Sophie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka