mamula_to_ja 17.05.07, 19:51 Nie mam pojęcia jaki wybrać. Po pierwsze w rozsądnej cenie. I po drugie moja córeczka jest drobna i nie duża więc żeby było jej wygodnie. I jaki przedział bedzie lepszy 9-36 czy 9-18? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hakaranda Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 17.05.07, 19:59 mam ten sam problem co ty!nie wiem jaki "nastepny" fotelik samochodowy wybrac! synek ma 8,5 miesiąca i wazy 9300g, zastanawiam sie nad przedzialem 9-18kg. Ogladalam na allegro foteliki i sie przerazilam cenami. Podobaja mi sie foteliki Jane i Maxi Cosi-ale ich ceny już mniej:((( Odpowiedz Link Zgłoś
hakaranda Re: Może CONECO ATOS ew. ZENIT? nt 17.05.07, 20:08 szczerze mówiąc nie znam sie na firmach tych fotelików, nasz pierwszy fotelik wchodził w skład zestawu roan marita i jestem z niego bardzo zadowolona, bo fajny i cena przystepna! A Jane i MAxi Cosi to wiodące firmy na polskim rynku, pytanie tylko czy te foteliki warte sa swojej ceny czy tylko logo:)moze jakias posiadaczka sie wypowie:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylw99 Re: Może CONECO ATOS ew. ZENIT? nt 17.05.07, 22:12 Niedawno miałam ten sam problem z kolejnym fotelikiem. Wiele czytałam i zaglądałam do samochodów koleżanek które mają już dzieci i z opinii użytkowników i własnych obserwacji powiem tak: jedna znajoma ma fotelik coneco – jest to Polska firma i na początku byłam nim zachwycona, jednak po 3 miesiącach gdy zobaczyłam ten fotelik to zmieniłam zdanie mianowicie tapicerka pogięta wymiętolona i ogólnie wygląda jakby miał ze 2 lata. Kolejna koleżanka miała fotelik Deltom-u i jest nim załamana, użytkuje go od 1,5 roku i odradza welurowy pokrowiec bo latem to tragedia dla dziecka a poza tym fotelik niewygodny na maxa i nie dość że nie da się dobrze docisnąć do fotela to mały nie chce w nim siedzieć bo ma ciasno. Z tego co się dowiedziałam to należy zwracać uwagę na długość pasów w foteliku bo ponoć później uciskają w nóżki no i by otulinki na pasach były przytwierdzone do tapicerki bo wtedy trzymają się gdzie trzeba. Ostatecznie zdecydowałam się na Maxi Cosi priori xp, był jak dla mnie drogi ale wcześniej miałam nosidełko tej firmy i sprawdziło się rewelacyjnie, poza tym jakość wykonania i pełno certyfikatów przekonało mnie do zakupu tym bardziej że jak dzieciaczek większy to chętniej wyjeżdżam w dalsze trasy. Mały jest wniebowzięty jak jeździ fotelikiem i aż piszczy jak może wszystko zobaczyć za oknem a jak zaśnie to ustawiam fotelik w horyzontalnej pozycji i jest super. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
didith.b Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 17.05.07, 20:42 powiem jedno- najlepiej z przedziału wagowego 9-18 tym bardzie j, że córcia jest drobna! Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 17.05.07, 20:49 Witam. Na pewno 9-18 kg. Ja wybrałam Ramatti Venus. Cena przystepna. Magda jest duża, pewnie już dobrze ponad 15 kg (dwulatka prawie), a fotelik ciągle wystarczający, jeszcze jedna pozycja pasów w górę. fajnie się reguluje leżenie, pasy się zaciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 17.05.07, 20:57 Ja polecam Coneco Zenith jest super :) ma wkładkę nawet drobne dziecko bedzie w nim bezpieczne :) poza tym ma kilka regulacji siedziska... mój synek jezdzi w nim już chyba 4-5mies. a mały ma niecały roczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
diadematus Concord Trimax 18.05.07, 22:45 Bardzo dobry fotel. Lekki, duży, przestronny i najważniejsze - dobrze wentylowany made in Germany. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 JANE RACING 19.05.07, 11:00 Wprawdzie przedział wagowy 0-18, ale jest świetna regulacja (trochę mało wygodna w użytkowniu), dzięki której mam w zasadzie nieograniczoną możliwość ustawienia kąta nachylenia. Świetna tapicerka, wygodny, przestronny. Moim zdaniem idealny dla dziecka,ktore jeszcze nie siedzi w pełni stabilnie. Polecam zwłaszcza rodzicom, którzy pokonują duże dystanse. Odpowiedz Link Zgłoś
alendep Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 20.05.07, 14:30 Mamy Maxi-cosi Priori XP i sprawdza się doskonale. Też mieliśmy straszny zgryz przy kupowaniu fotelika, ale podstawowe założenie było takie, że ma być przedzie wszystkim wygodnie i bezpiecznie. W grę wchodziły Bebe Confort Iseos, Maxi-Cosi Priori i Tobi i Kiddy Life (9-36 kg), taki z osłonką zamiast pasów. Według testów bezpiezeństwa ADAC (przestudiowaliśmy wszystkie przed wizytą do sklepu:)) najlepiej wypadał Tobi, ale w sklepie okazało się że jakiś taki płytki jest i ten zagłowek też nie bardzo się synkowi spodobał, Kiddy był strasznie wielki i na widok tej osłonki mały dostał histerii, Bebe Confort w sumie był ok, ale Priori jednak zwycieżył, bo był tak jakby lepiej "dopasowany" do dziecka (ale może to kwiestia dziecka) i miałam wrażenie że synkowi poprostu wygodnie się siedzi. Gratis dostaliśmy pokrowiec frotte (super sprawa zwlaszcza latem) i pilot - taka tackę miękka z zabawkami, co też było miło:) Od tego czasu minęło ok. 9 mies. i mogę powiedzieć że był to strzał w dziesiątkę! Dosć często jeżdżimy na duże odległości i 6 godzin w samochodzie nie jest problemem, fotelik pod wzgledem wygody jest super (pod wzgledem bezpieczenstwa na szczescie nie mielismy okazji sprawzić i wierzymy testom). Właśnie a propos testów - podaję Ci linka do strony z wynikami testów różnych fotelików, może się przyda:) fotelik.info/pl/testy/ Odpowiedz Link Zgłoś
alendep Re: Fotelik samochodowy "następny" HELP 20.05.07, 15:18 Aha, z bardziej "budżetnych" wariantów - foteliki Renolux są dobre i w bardzo przystępnej cenie. Miałam okazje przetestowac i byłam zadowolona, tylko jak kupowaliśmy to skupiliśmy się na tych 9-18, a Renoluxy są 0-18, no i jakoś akurat nie było ich w sklepie.. Ale są calkiem, calkiem Odpowiedz Link Zgłoś