zara_ka 20.05.07, 16:30 czy znacie dobry wózek trzykolowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaszek Re: wózek z trzema kołami 21.05.07, 13:25 ja tez szukam opinni na temat trzykołowców wielofunkcyjnych. moze ktos sie podzieli opinia? zastanawiam sie nad: Mutsy, quinny, x-landerem i firmy ABC-design Odpowiedz Link Zgłoś
siasia27 Re: wózek z trzema kołami 22.05.07, 00:03 witam ja mam quinny speedy i jestem z niego strasznie zadowolona,jest bardzo zwrotny co bardzo sie przydaje na zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
melancholia133 Re: wózek z trzema kołami 22.05.07, 10:33 ja zdecydowałam się na x-landera, ale jeszcze nie mogę za dużo powiedzieć o jego funkcjonalności. Odpowiedz Link Zgłoś
melissa79 Re: wózek z trzema kołami 22.05.07, 16:46 a czy wózek z trzema kołami nie jest uciązliwy np na podjazdach na schodach (trzeba go unieść jeszcze do góry żeby jechał tylko na dwóch tylnich kółkach) oraz na śniegu lub piasku gdzie trzeba wytyczać sobie trzy ślady zamiast dwóch?? Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: wózek z trzema kołami 22.05.07, 16:53 Fajny ale wychodzi dość drogo: wózek:1180zł do tego trzeba dokupić śpiworek 280zł folia przeciwdeszczowa 130zł razem 1590zł Xlander wychodzi taniej 959zł razem z osłonka na nóżki ale czy jest praktyczniejszy i lepszy tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: wózek z trzema kołami 22.05.07, 16:56 A może makclaren MX3 wygląda ładnie, ma wiele zaletnp: ma szerokie siedzisko minus krótkie oparcie, tylko 40cm. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken mx3 22.05.07, 19:04 mam, używam, jest super :))) i nie ma problemu z wjeżdżaniem na schody - wciągam tyłem po śniegu jedzie jak czołg ;D j. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: mx3 22.05.07, 20:29 a wertepy? Pan mi odradził, powiedział, że dzieciaka wytrzęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re:do mariken 22.05.07, 21:00 A jak wygląda sprawa z krótkim oparciem -40cm, czy dziecku nie będzie wystawać głowa? bo przecierz wózek ma posłuzyć do 3-3,5lat. Czy możesz podać wymiary wewnętrzne siedziska i oparcia? A śpiworek? słyszałam,że nie ma do tego modelu okrycia na nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re:do mariken 23.05.07, 08:39 jest śpiwór do mx3 (nie w zestawie, trzeba dokupić), oparcie ma 50cm - 42cm ma kolorowa wkładka, pod nią jest jeszcze taka jakby zakładka; jest szerokie i długie co do wertepów i trzęsienia - ja większość czasu spędzam w mieście, więc to nie była najważniejsza sprawa, a jak na krzywe chodniki amortyzacja jest super :) przemyśl gdzie będziesz jeździć najwięcej i pod to kup wózek :) j. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re:do mariken 23.05.07, 08:46 Ostatmio wysłałam e-mail do sklepu internetowego zapytanie na temat MX3 - do jakiej wagi jest to wózek lub do jakiego wieku dziecka przeznaczony dostałam odpowiedź, że do 1,5 roku dziecka! Czy to prawda, ja szukam wózka, który posłuży dziecku do 3 a nawet do 3,5lat Odpowiedz Link Zgłoś
asiamamusia Re:do mariken 23.05.07, 09:00 Moja mała ma rok i 4 miesiące i już nie chce jeździć w wózku tylko biegać więc nie wiem co twoje dziecko będzie robiło w wózku tyle czasu? Wydaje mi się że to bez sensu nastawiać się, że to będzie jedyny i ostatni wózek, bo jeszcze wiele razy zmienią wam się potrzeby, dziecko podrośnie. Piszę abstrahując od konkretnego modelu. Po prostu takie nastawianie się, że wózek posłuży tyle lat jest uważam, bez sensu. Naprawdę ciężko przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re:do mariken 23.05.07, 09:18 Ależ oczywiście, że dziecko czym starsze to woli pobiegać, lecz często jest tak, że 5minut w wózkua 5 min.na własnych nóżkach itd... Ja jednak chcę kupić taki wózek, który na do tych 3lat posłyży nie przyszło mi do głowy, żeby zmieniac co sezon wózek albo co rok, nie ma wózka idealnego żeby mniał wszystko w czasie użytkowania napewno coś wyjdzie co byśmy chcieli żeby było inne tak jest ze wszystkim w życiu codziennym też. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken a to bardzo ciekawe 23.05.07, 10:20 jeśli mx3 jest większy niż parasolka, np xt, to po co ludzie kupują parasolki? dla jak dużych dzieci?? spacerówka w mx3 jest jedną z największych na rynku, większa od modeli quinny na pewno i ciekawe skąd sklep internetowy ma takie info... zresztą, nie wiem dlaczego trzylatek miałby jeździć w wózku.. j. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: a to bardzo ciekawe 23.05.07, 10:32 aha, i który półtoraroczniak waży 25kg? j. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: do mariken 23.05.07, 13:56 Trzylatek wcale nie musi jeździć w wózku a le jak będzie taka potrzeba to co wtedy? wybierając sie na długie spacery warto zabrać ze sobą wózek Wolę kupić wózek z przeznaczeniem do trzech lat, nie jest wcale powiedziane, że mój synek będzie lub nie będzie chciał jejździc w wózku w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken no w sumie tak 23.05.07, 17:29 i chciałabym się dowiedzieć, który wózek jest aż tak duży, że zmieści się w nim spokojnie trzylatek... a, i będzie mu wygodnie, rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: do mariken 23.05.07, 14:01 Ja szukam wózka z szerokim siedziskiem i oparciem, żeby był wygodny dla dziecka nie zależy mi na rozmiarach wózka po złożeniu lub jego wadze do przenoszenia chcę dobry wózek do 1250zł Odpowiedz Link Zgłoś
abraj zara_ka 23.05.07, 16:47 producent mx3 określił tylko wagowo limity dla dziecka - 25 kg ciekawe skąd sklep wziął takie info o 1,5 roku - to śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: do abraj 23.05.07, 19:38 przesyłam kopie odpowiedzi jaka dostałam na mojego e-meil od sklepu który mi podał takie dane, czyli wózek mx3 przeznaczony do 1,5roku dziecka Moje pytanie: Dzień dobry. czy wymiary siedziska i oparcia są wymiarami wewnętrznymi? Do jakiej wagi jest to wózek albo do ilu lat dziecka jest przeznaczony? Pozdrawiam odpowiedź sklepu: Witam, Są to wymiary wewnętrzne siedziska, wózek jest przeznaczony dla dzieci do 1,5 roku pozdrawiam www.wszystko.dla.dziecka.pl-------------------------------------- Sklep "BUCIK" - obuwie dziecięce i damskie Warszawa - Bemowo ul. Powstańców Śląskich róg Wrocławskiej pawilon 68 --- Odpowiedz Link Zgłoś
abraj Re: do abraj 23.05.07, 23:11 tu info od producenta www.maclarenbaby.com/global/index.php?option=com_content&task=view&id=106&Itemid=498 ta odpowiedź, której Ci udzielono, jest dziwaczna, a informacja nie wiadomo skąd wzięta (skąd ją ma sprzedwca)- tak jak zapytała Mariken - ta osoba chyba uważa, że dziecko w wieku 1,5 roku osiągnie wagę 25 kg? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaszek nadal nie wiem, który kupic... 23.05.07, 10:56 potrzebuje wózka na spacery po miescie, na krzywe polskie chodniki i wertepy na alejkach w miejskim parku. czy mozecie fachowo wymienic wady i zalety wózków, które używacie? Bedzie mi łatwiej wybrać. Z góry wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: nadal nie wiem, który kupic... 23.05.07, 17:12 Ja mam teutonie spirit i jak dla mnie ten wozek ma same zalety. Teraz byl przez miesiac uzywany nad morzem, codziennie pare godzin spacerow po plazy. I nie dzieje sie z nim kompletnie nic. Nie spkrzypi, no ideal. A w miescie juest rewelacyjny bo przez skretne kolo super zwrotny. Na wertepach je blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: nadal nie wiem, który kupic... 24.05.07, 19:33 zgadzam sie z pitu_finka :) mam tez spirita s3 i to wozek rewelacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zara_ka Re: do ninotshka 25.05.07, 08:12 Też sie zgadzam chociaż nie mam tego wózka ale za taką cenę musi być rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś