raczekbar 12.06.07, 14:43 slysze o tym wozku b.dobre opinie czy ma on jakies wady.czy raczka jest wystarczajaco wysoka mam 178cm wzrostu,jak sie go prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boonia Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 12.06.07, 15:04 mam inglesinę i jestem zadowolona, świetnie się go prowadzi i dobrze podbija na krawężniki nawet z moim 2-letnim synkiem,wysokość rączki dla mnie jest odpowiedia(mam 168cm)a rączka jest na wys. ok 100cm od ziemi.Najlepiej pójść i "przymierzyć się" w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 12.06.07, 21:08 Ja mam zupełnie odmienne zdanie od mojej przedmówczyni. Jest to jeden z okropniejszych wózków jakie miałam, a kilka sie ich przewinęło. Podbijanie na krawęznik bez pomagania sobie nogą było własciwie niemożliwe, non stop właziłam na kola, a mam tylko 160 cm wzrostu, uważam że dla tak wysokiej osoby jak Ty ten wózek będzie totalną porażką. Jak go kupowałam to tez przeczytałam o nim sporo dobrych opinii, teraz uwazam że chwalą go przede wszystkim osoby które nie mają porównania z innymi wózkami tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
boonia Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 13.06.07, 07:03 akurat nie mam porównania? ,tak się składa ,że również przerobiłam sporo wózków(dla mnie porażką było graco) i żadna parasolka nie ma tak dobrej amortyzacji i rzadko którą tak łatwo podbić na krawężnik, może miałaś staroć jakąś gdzie już amortyzatorki siadły.Nie wiem jak można wchodzć na kółka mając 160 cm wzrostu (chyba że jakimś żołnierskim krokiem)no ale ja chodzę normalnie i zważywszy że jestem wyższa mam też dłuższe nogi więc to mnie powinno się zdarzać a nic takiego się nie dzieje !Poza tym tyle opinii pozytywnych i tylko jedna niezadowolona ,zresztą właśnie dzięki tym opiniom kupiłam inglesinę i nie narzekam. Wadą jest dla mnie mały koszyk na zakupy(beznadziejny) i rączka mogłaby być czymś obciągnięta (gąbką, pianką)Mnie odpowiada zależy czego oczekujesz Odpowiedz Link Zgłoś
mamami do boonia 13.06.07, 09:14 Nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz. koleżanka prosiła o opinie a nie tylko pochwały. Ja inglesinę Max znienawidziłam po piwerwszym spacerze i moje prawo. Skoro pisze że wchodziłam na koła tzn że wchodziłam, jakoś nie mam zwyczaju fantazjować na tak nieciekawe tamaty. Dla mnie amortyzacja jest właśnie za miękka i bardzo źle mi sie jeździło tym wózkiem. Zdecydowanie bardziej polecam Pliko P3 lub Maclarena albo teutonię Solano. Pewnie w porównaniu z Graco ten wózek jest super ale to nie znaczy że nie ma lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 13.06.07, 09:40 Przy wzroście 178cm to Inglesina max raczej nie będzie prowadziła się wygodnie, jak napisała jedna z użytkowniczek rączka jest na wysokości ok.100cm, ja mam 173cm i żeby dobrze prowadziło mi się wózek to rączka musi być przynajmniej na wysokości 105cm, teraz mam wózek, który ma 109cm wysokości i prowadzi się idealnie, zarówno dla mnie jak i dla mojego męża, który ma 180cm. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raczekbar Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 13.06.07, 10:35 dziekuje wam za opinie,mam pytanie do moniki z wroclawia jaki masz wozek ze dobrze prowadzi sie tobie i mezowi.ja mam wlasnie ten problem ze wchodze na kola i tego chcialam uniknac w inglesinie ale skoro dziewczyny maja ten problem to znaczy ze rozstaw kol tylnich nie jest szerszy a raczka jest chyba za nisko.monika czekam na odpowiedz.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 13.06.07, 10:56 Mi się udało kupić wyczekanego Jane Rocket z kolekcji 2007 ( w Polsce niedostępny ), ale ja mam starsze dziecko, obecnie ma 2,5 roku. Wcześniej mialam Jane Carrera Pro z kolekcji 2006, to jest wózek spacerowy z obszernym siedziskiem i pełną rączką do prowadzenia ( jak w inglesina max ), składa się w parasolkę, ma regulowaną wysokość raczki i też nam się go bardzo dobrze prowadziło - nigdy nie zdażyło mi się wejść w nim na koła. W Rocket też mi się nie zdaża mimo, że rozstaw kół nie jest duży, ale rączki są wysoko i nie są na wysokości tylnych kół tylko dużo bardziej wysunięte. Odpowiedz Link Zgłoś
raczekbar Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 13.06.07, 12:31 Monia a ten wozek carrera pro ma jakies wady jesli tak to jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
raczekbar do mamami 13.06.07, 13:17 jaki wozek mi polecisz ,widze ze masz juz jakies doswiadzczenie Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: do mamami 13.06.07, 15:37 Hej. A jakie duże dziecko chcesz w nim wozić? I jakie wymagania musi spełniać, czy musi to byc wózek składany w parasolkę czy po prostu spacerówka? Odpowiedz Link Zgłoś
raczekbar Re: do mamami 13.06.07, 21:36 mam 15 mies dziecko i chce wozek docelowy nie mam ochoty kupowac kolejnego Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do raczekbar 14.06.07, 09:09 Jeżeli Twoje dziecko ma 15 m-cy i ma to być wózek, który posłuży do końca okresu wózkowego to może zastanów się nad maclarenem techno xt - bardzo chwalonym na forum. Jest lekki, bardzo dobrze się prowadzi, ma duże siedzisko i obszerną budkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamami Re: do raczekbar 14.06.07, 09:36 Tez bym proponowała Maclarena Techno ale z zastrzeżeniem żebyś pochodzia z nim po sklepie troche bo znam taką osobe która na koła wchodziła :) Ja używałam Questa i nigdy nie weszłam na koła. Można jeszcze wziać pod uwagę Jane Carrera ale tą oglądałam tylko w sklepie wiec nie znam jej z doświadczenia własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 14.06.07, 16:08 Przy starszym dziecku gumowy podnóżek na którym dziecko trzyma nogi jest za wysoko, w efekcie taki dwulatek ma nogi pod brodą, on się znajduje za wysoko pod siedziskiem powinien być sporo niżej i więksozść wózków ma go nisko tuż nad kołami. Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 15.06.07, 00:39 Mój mąż ma 180 ja niecałe 160 czyli spory rozdźwięk.... a wózek nam obojgu prowadzi się super. Uwielbiam tą amortyzację,córka nie narzeka z tego powodu. Duże kółka, dobre podbicie na krawężnikach. Jeżdżę wózkiem po marketach,lesie,polnych drogach i jest ok. Jedyny minus to mały koszyk na zakupy. Genialna jest jedna rączka..to doceniła babcia która miała złamaną rękę a wózek musiała jakoś prowadzić. Ostatnio na zakupach w jednej ręce trzymałam 3 torby a drugą bez problemu prowadziałam wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
raczekbar do pasik 15.06.07, 08:58 czy uwazasz ze posluzy mi do konca.mam 15 mies dziecko.pozdr i wszystkim dziekuje za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: do pasik 15.06.07, 13:11 raczekbar napisała: > czy uwazasz ze posluzy mi do konca.mam 15 mies dziecko.pozdr i wszystkim > dziekuje za odzew Ja wsadzam tam roczną panienkę..i uważam że nam w zupełności do końca wystarczy. Nie jest to jakiś super mały wózek, ale mamy duże auto. Wózek pokonuje dobrze wszystkie drogi, którymi przemieszczam się. Odpowiedz Link Zgłoś
lis888 Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 21.06.07, 12:51 Ma, ale wychodzi to dopiero po dłuższym używkowaniu: zaczepy sprężynkowe sie poluzowują i i na zetknięciu dwuch rurek pionowej i pochyłej plastyki powinny sie stykać, a się rozchodzą na kilka cm, wskutek czego siedzenie zmienia swoja pozycję, z poziomego na lekko pochyłe do przodu www.allegro.pl/item207487203_spacerowka_parasolka_rewelacyjna_inglesina_cross.html Widac to rozejścietutaj na drugim zdjęciu (inglesina cross i max to to samo). Na tym zdjęciu nie widac pochyłości, bo robione bylo troche pod innym kątem, ale w praktyce wygląda tak, że dziecko nie przypięte zsuwa sie z siedzicka, a przypięte wisi na pasach i barierce. Niestety, wszystkim Inglesinom tak sie robi, a naprawic można to tylko w serwisie poprzez wymianę sprężynek Odpowiedz Link Zgłoś
andrutka Re: czy inglesina max ma jakies wady.pomocy! 26.06.07, 12:13 Jak dla mnie to ma ich sporo. Przede wszystkim jest dosc ciezka (moja wazy ponad 8 kg) i w bagazniku zajmuje sporo miejsca. Poza tym, mam problemy z jej skladaniem - nie zawsze mi sie to uda za pierwszym razem. Ma dziwna budke - nie chroni przed deszczem twarzy dziecka - wiec po co komu ta budka??? Inglesina ma "niewykonczona" raczke ( o tym juz pisala jedna z nas wczesniej), no i nieco przestarzaly design. I jeszcze jedno, dosc ciezko blokuje sie w niej kola przednie. Drugi raz bym jej nie kupila. Jest tyle ladniejszych wozkow (a moze i lepszych). Odpowiedz Link Zgłoś