rena31 07.11.07, 10:37 Choc serca nie mam, żeby wydać tyle kasiory na kilka drucików i szmatkę :). Ale niestety będe musiała targać pojazd po schodach, więc to była jedyna lekka opcja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: Zamawiam Bugaboo 07.11.07, 22:17 Jeśli się cieszysz to gratuluję:) Mi się nie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw1 Re: Zamawiam Bugaboo 07.11.07, 22:23 Mi się nie podoba kubełkowe siedzisko w spacerówce i to spanie z nogami do góry. Ale duży plus to tak mała waga przy pompowanycg kołach. Odpowiedz Link Zgłoś
lynnl Re: Zamawiam Bugaboo 07.11.07, 22:30 A może Jane Nomad? Wagowo jest prawie identyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tysia261 Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 11:49 Nie ma porównania. Ja mam Nomada i nie ma szans, żeby nim zjechac ze schodów, jak robi to moja siostra z bugaboo. Myślę, ze dobrze wybrałaś. Powiem nawet więcej - na pewno nie będziesz żałowac!!! Ja dla drugiej dzidzi też kupię bez wahania bugaboo. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 12:00 hmy - dla mnie dziwne. Jeśli mówimy o znoszeniu to rozumiem ale o zjeżdzaniu? Ja miałam polskiego Xlandera (ważył około 14 kg) i bezproblemowo zjeżdżałam nim codziennie i wjeżdżalam po schodach. Tzn ściągałam i wciągałam, ciągnąc za rączkę, tak rozumiem zjeżdżanie ze schodów wózkiem. Jasne że im lżejszy wózek tym łatwiej i jeśli można chowac kółka i takie tam bajery to łatwiej ale bez przesady... wciągnąć można prawie każdy wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 12:03 Z tym wciąganiem to różnie bywa, wiele wózków przewaznie prasolek ma tak hamulec że nie da się wciągać bo on przeszkadza i się blokuje, kupiłam tak nieświadomie kilka wózków a potem musiałam nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 14:01 nie no - jasne, jeśli hamulec przeszkadza to sie nie da. Ja po prostu zrozumiałam że Jane jest za ciężki żeby zjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
sylver80 Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 22:35 Chyba jednak nie chodzi o wagę. Ja miałam Carrerę Pro i o pomimo lekkości nie było mowy chociażby o zjechaniu z krawężnika, a co dopiero ze schodów. Teraz bugaboo zjeżdżam bez problemu z 2-go piętra, a potem wciągam. I nie wiem, czy dałabym radę z 14-sto kilogramowym wózkiem, dziecko 9 kg, śpiwór i jeszcze zakupy w torbie. A córcia rosnie z dnia na dzień i lżejsza nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Zamawiam Bugaboo 08.11.07, 14:05 po kilku spacerach przestaniesz załowac. świetny wybór. Wózek dla mnie bez wad. Kubełkowe siedzonko- rewelacja!!! Najwygodniejsze jakie miałam. (taaa spanie z nogami w górze- czy napisze tak mama, która miała bugaboo?) wózek świetnie zjezdza po schodach. Nie bedziesz żałowac nawet przez chwilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rena31 Re: Zamawiam Bugaboo 10.11.07, 21:00 Mam nadzieję, że nie będę żałować. Według mnie, to jeden z fajniejszych wózków. Co do Nomada, ogladałam, ale kółka mi nie podeszły, jakos się uparłam na pompowane. A wózek jest bajerancki, nie da się ukryc. Strasznie się cieszę. Pozdrawiam wzystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Zamawiam Bugaboo 15.11.07, 09:24 masz juz swój wózek? jestes zadowolona? mam nadzieję, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
rena31 Re: Zamawiam Bugaboo 16.11.07, 22:57 Tak, mam :))))))))))))))))))))))))) Jest piękny. Dzis rozłożyłam gondolkę. Ciągle się nim bawię. Mąz tez zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Zamawiam Bugaboo 17.11.07, 23:51 Będziesz zadowolona. Ja do tego wózka podchodziłam bardzo sceptycznie, ale kiedy zobaczyłam go na żywo, od razu zrezygnowałam z kupna Stokke'a (który był moim faworytem do czasu... kiedy go sobie dokładnie obejrzałam w sklepie - porażka!). Teraz Bugaboo używam wymiennie z Emmaljungą i Peg Perego, jeżeli miałabym wybrać najbardziej uniwersalny wózek (nie najpiękniejszy, bo nie o wygląd tu chodzi), to wybrałabym właśnie Bugaboo. Jest lekki i zwrotny jak parasolka, a na wertepach radzi sobie prawie tak dobrze, jak ogromna czterokołówka. Odpowiedz Link Zgłoś
rena31 Re: Zamawiam Bugaboo 18.11.07, 15:28 To prawda, ze Stokke ciekawy, ale to zupełnie nie to, co Bugaboo. Szczerze mówiac, to byłam załamana, gdy oglądałam różne wózki, bo wszystkie drogie potwornie, a ciężkie jak krowy. Na poczatku chciałam Mutsy 4rider, ale problem w tym, że mieszkam na drugim piętrze bez windy. Zupełnie nie wiem, jak miałabym sobie radzić z wnoszeniem tej kolumbryny po schodach. Więc kiedy zobaczyłam, że Bugaboo wazy tylko 9 kg (10 z gondolą), zaczęłam się nad nim zastanawiać. Owszem, mogłam kupić jakąś parasolkę typu maclaren, ale przeciez nie narażę biednego dziecka na wstrząsy. Bugaboo jest super właśnie pod tym względem, o którym piszesz, rewelacjna waga w stosunku do amortyzacji. A co do wygladu, rzecz względna. Mnie się kiedyś nie podobał, ale teraz podoba mi się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś