agacia1976 12.11.07, 12:14 Prosze o opinię osoby ,które uzywały wózek casualplay s6. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk1977 Re: Casualplay S6 13.11.07, 09:58 hej ja używam od wiosny ten wózeczek.jestem bardzo zadowolona a dziecko ma w nim bardzo wygodnie. obecnie mały ma prawie 1,5 roku i jest ok. My mamy tylko spacerówkę . jest bardzo lekka, łatwo się składa, nie potrzebna na lato parasolka do wózka- budka się fajnie składa,że słoneczko nie razi a i przed wiatrem fajnie chroni. Super pokrowiec na nóżki. Wkładka na siedzisko bardzo fajna- dziecko się do niej przytula. Oparcie rozkłada się na leżąco - spokojnie można to zrobić jak maluszek śpi, opuszczanie jest płynne i bardzo wygodne.Siedzisko szerokie i wygodne.Dużo szersze niż w parasolkach różnego typu chicco - w kilu sklepach odradzono mi zakup parasolki jako następnego wózeczka- gdyż zmniejszy się komfort podróżowania no i casualplay s6 jest wózkiem już takim do końca czyli do 3 lat. ja miałam obawy ,że będzie może za mały ale fakt przymierzyłam dziecko do innych parasolek i jest albo podobnie albo ciaśniej. W zasadzie nie ma w nim minusów. jedyne co jest może trochę czasami denerwujące to to,że oprcie nie jest całkowicie w pozycji pionowej- delikatnie pod kątem. Jeśli masz pytania to pisz , bo pewnie o wielu rzeczach zapomniałam napisać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Casualplay S6 13.11.07, 11:40 Dzięki za opis:), już trochę poczytałam o tym wózku, kopalnia wiedzy ten internet:), 10 lat tymu jak kupowałam wózek dla córki , nie było tak dobrze (ja przynajmniej nie korzystałam jeszcze z kompa) Powiem Ci że sporo osób go opisywało i tylko raz ktos napisał negatywa, że ponoc trudno sie składa i palce przycina, a o co chodzi z tym oparciem całkowicie w pozycji pionowej?A z kółkami nie miałaś problemu? Bo dla córki miałam kiedys chicco z obrotowymi kołami przednimi, to szybko sie popsuły.Najbardziej martwi mnie to że mieszkam na 3 piętrze i będę go musiała wnosić po schodach, bardzo jest ciezki? Dałabys rade go wnieść bez problemu? Termin mam na 1 kwietnia, ale już praktycznie się na ten wózek zdecydowałam, bardzo mi się podoba,a obejżałam wszystkie możliwe wózki w necie:)ten mnie urzekł:)Zamierzamy kupić cały komplet z gondolka , spacerówką i fotelikiem. Gdzie go kupiłas? A masz cała resztę dodatków? torbę, parasolkę, pokrowce na deszcz i ocieplany? To prawda że tak trudno założyć pokrowiec zimowy?Nie moge się doczekac aż się urodzi to moje maleństwo i będe je ubierac, przewijać i karmić:) Druga ciaża to niesamowite przezycie:) Pozdrawiam i wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1976 Re: Casualplay S6 13.11.07, 11:46 Jak się dzidzia Twoja urodziła od razu w spacerówce woziłas? Bo tak mi po głowie chodzi czy latem maluchowi nie będzie gorąco w gondolce. Będzie miał 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoed Re: Casualplay S6 13.11.07, 16:07 Prawie sie zgadzam z jk1977, tyle, że: Mój synek przesiadł sie w spacerówkę gdy miał 6 miesięcy -parasolka niezbędna. Gdy słonko było niżej raziło w oczka -przed wiatrem chroni, ale latem, teraz średnio sie sprawdza bo wg mnie ma za duże wycięcie -oparcie wygodne, ale nie składa sie do pionu. będzie potrzebna poduszka pod plecy. -kiedy postawisz podnóżek nie założysz pokrowca! teraz mam z tym problem bo nóżki synka sie nie mieszczą. Uszyłam sobie śpiworek. -kiedy dziecko śpi torba uwiera go w główkę. To moje uwagi. Teraz mały ma 9 miesięcy i troszkę ciasno mu w wózku. Ale w może to tylko ja tak to widzę. On chętnie w nim jeździ. I to duży chłopak. Waży 11 kilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
jk1977 Re: Casualplay S6 15.11.07, 15:58 to znowu ja , nie maiłam czasu wcześniej odpisać. Więc wózeczek jest lekki- napewno ale nie wiem jak by wyglądało noszenie go na 3 piętro , nie próbowałam. Koła nigdy się nie blokowały, zresztą można je zawsze zablokować. Ja posiadam tylko spacerówkę bez gondoli, w której jeżdzimy jak dziecko zaczęło siedzieć czyli 6 miesięcy. w tej chwili mamy 1,5 roku i wóżeczek jest dobry , pokrowiec na nogo zakłada się łatwo - no zajmuje to może 3 minuty, jest cały czas dobry i z pewnością będzie dobry przez cała zimę. Nie mam torby . potem napisze reszte bo dziecko mi strasznie płacze i protestuje jak siędzę przy komputerze Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoed Re: Casualplay S6 15.11.07, 19:13 Ja wnosiłam gondole i spacerówkę na 3 piętro. Szybko schudłam po ciąży :) Teraz nadal wnoszę i znoszę wózek. Można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Casualplay S6 16.11.07, 09:06 Zainteresowałam się tym wózkiem pod wpływem tego wątku. wydaje się być super. Piankowe koła, w miarę "lekki" i mozna dla noworodka od razu uzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1977 Re: Casualplay S6 16.11.07, 11:46 według mnie gondolka jest potrzebna - z tego co wiem to i tak starcza na krócej od innych gondli. Ale ja miałam wcześniej wózek spacerwowy Haucka z nosidłem dla noworodka i moje dziecko spokojnie mieściło się w nim do 6 miesięcy. Bo jeśli ktoś chce od razu wozić w spacerówce to nie polecam. Fakt jest oparcie rozkładane do pozycji leżącej. ale ja bym się bała że dziecko wypadnie. Może mi się tylko tak zdaje, trzeba by było się zastanowić. Jeśli jakaś przyszła mama będzie zainteresowana wózeczkiem to ja będę sprzedawać wózeczek koniec zimy/początek wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Casualplay S6 16.11.07, 12:45 ja w pod koniec lutego z chęcią bym kupiła. Może podaj cenę na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoed Re: Casualplay S6 17.11.07, 19:27 Ja małego woziłam w nosidełku Prima Easy w marcu. Miał wtedy miesiąc. Potem i tak dokupiłam gondolkę. Teraz mały ma 9 miesięcy a nosidełko słóży nam do bujania gdy synek nie chce spać. Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoed Re: Casualplay S6 17.11.07, 19:28 służy - oczywiście PRZEPRASZAM ZA BŁĄD Odpowiedz Link Zgłoś