Dodaj do ulubionych

Które wózki mają duże koła piankowe?

24.01.08, 20:41

Duże czyli od 24 cm średnicy.
I koniecznie piankowe a nie plastikowe.

Ktoś wie?
Ktoś słyszał?
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 21:02
      Ale o jakie wózki Ci chodzi?Wielofunkcyjne,głębokie czy spacerowe?

Do większości modeli możesz dokupić zwykłe koła piankowe.Trzeba
      tylko znac szerokość ośki-standardowa to 10mm.Ja płaciłam 55zł(4szt).
      • territta Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 21:12
        Teutonia (mają kilka różnych kół do wyboru), Peg Perego AT4, Maclaren MX3, Jane
        Nomad (przednie 20cm, tylne 25cm)...
        • pstrabiedronka Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 22:53
          Emmaljunga City Cross
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=3&products_id=273
          Emmaljunga Cangaroo
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=3&products_id=1018
          Herqules Raptor 3Spin
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=72&products_id=527
          Herqules Razor 4
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=72&products_id=873
          Bebcar Racer City
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=7&products_id=962
          Peg Perego Classico z siedziskiem Giro
          www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=644
          co prawda mi te koła wyglądają na pompowane ale napisane jest że piankowe...?
          • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:24

Wielkie dzięki za te linki. Dogłębnie je obejrzę jutro, bo dziś już wymiękam :).

Tylko sie odniosę do ostatniego linka, do PP Primo Giro na stelażu Classe. To są
            koła piankowe, bo właśnie ten zestaw mam. I ten stelaż z tymi kołami jest świetny.
            Mam porównanie do Mutsy z kołami takiej samej wielkości ale plastikowymi. Niebo
            a ziemia.

Dlatego poszukuję też spacerówki, też z piankowymi kołami, ale takiej, która by
            się lepiej wciągała po schodach.
            Bo przyznam się, że ostatnio nabyłam Atlantico z nadzieją,że wniosę tan wózek
            razem z dzieckiem. Gdzie tam!
            Ja chyba za słaba jestem. Moje dziecię ma aktualnie 9 mies. i wazy 11 kg. Nie
            daję rady.
            I olśniło mnie, że jakiej bym małej i zgrabnej spacerówki nie kupiła to jej nie
            wniosę z zawartością.

Dlatego chyba sobie kupię nawet "kobyłę", ale łatwą do codziennego wciągania.

A piankowe koła, bo jednak nie chcę, "zbyt ciężkiej tej kobyły". :)
            • pstrabiedronka Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:28
              wiesz co - moje dziecko ma rok i 2 miesiące.
              aktualnie robię tak, że ją wyjmuje i wprowadzam oddzielnie ją a potem wnoszę
              wózek. Tylko że ja mam do pokonania tylko półpiętro więc mogę tak zrobić bez
              narażenia córki na niebezpieczeństwo że spadnie albo ze zacznie sama wchodzić po
              schodach.

jak nie wnosisz wysoko to może poczekaj aż dziecko zacznie chodzić? wtedy
              właśnie można zacząć robić tak jak ja.
              • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:33

Masz rację.
                I właśnie się nie mogę doczekać kiedy on będzie chodził.
                Pewnie to będzie gdzieś okołowieku twojej corki, wcześniej nie, bo on mały
                leniuch jest jest.

Trochę mnie przeraża perspektywa wnoszenia go jeszcze przez 5 mies...

A że jestem trochę w gorącej wodzie kąpana to bym chciała już, natychmiast wózek
                do wciągania :)
            • 1-anulinek Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 07.02.08, 00:09
              mutsy też jest z kołami piankowymi 4rider
              • pstrabiedronka Re: 1-anulinek - przestań pisac bzdury !!!!!!!!!!! 07.02.08, 10:07
                Mutsy 4rider ma dwie pary pompowanych kół !!!!!!!!!!!!!!!

skąd ty takie rewelacje czerpiesz?
                najpierw, że Nomad ma gumowe choć ma piankowe, teraz żę 4rider ma
                piankowe choć ma pompowane i ciężkie?

celowo chcesz ludzi w błąd wprowadzać czy piszesz bez zastanowienia
                to co Ci się wydaje?????
                • 1-anulinek Re: 1-anulinek - przestań pisac bzdury !!!!!!!!!! 07.02.08, 10:41
                  droga biedronko uaktualnij swoje dane(wystarczy troche poczytać)
                  mutsy 4rider ma jeden model z kołami gumowymi pompowanymi a drugi z
                  kołami piankowymi lzejszy i tańszy:)))a rewelacje czerpię od
                  importera wózka mutsy pozdrawiam
                  • pstrabiedronka Re: ok - tu miałas rację 07.02.08, 10:51
                    przepraszam
                    • 1-anulinek Re: ok - tu miałas rację 07.02.08, 11:20
                      dzięki pozdrawiam;)
    • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:26

Aha, no i żeby była jasność, bo nie napisałam od razu: poszukuję spacerówki na
      takich kołach.
      • pstrabiedronka Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:30
        hmy - obawiam się, że te co ja podałam to są raczej "kobylaste" :) mimo, że na
        piankach :)

Mam od dwóch dni Jane Nomad - jest naprawdę fajny :) i lekki.
        • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:35

Nie, no kobylaste mogą być, byle się nie psuły przy wciąganiu.

A jak myślę o Nomadzie to mi zawsze ślinka leci...
          Już go jakiś czas temu upatrzyłam i chowam w sercu :D
        • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 24.01.08, 23:38

Pstrabiedronko, to powiedz mi proszę jeszcze jakie koła ma ten Nomad. chodzi mi
          o "konsystencję" tego z czego są zrobione. Plastik? Bardziej guma?

I teraz cel moich pytań: klekoczą na chodniku czy cicho jadą?
          • territta Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 25.01.08, 09:16
            Mam Nomada. Ma koła piankowe. Są cichutkie. Jedynie, jak się jedzie po trochę
            nierównej nawierzchni, to trochę słychać takie delikatne klekotanie przednich
            kółek, ale to dlatego, ze są podwójne i raz jedno, a raz drugie styka się z
            nawierzchnią. Ale to słychać, jak mówię, w specyficznych warunkach. Tylne są
            zupełnie cichutkie.
            • pstrabiedronka Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 25.01.08, 09:58
              potwierdzam co napisała Territa, choc doświadczenie z Nomadem mam na
              razie małe :)
              Kupilismy go we wtorek :) i jak na razie osobiście raz byłam nim na
              spacerze - w ciągu dnia córka opiekuje sie babcia :)
              • dymna Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 25.01.08, 21:38

Aaaaaaaaa!!!
                Widziałam dziś Nomada w sklepie! A myślałam, że u mnie w mieście nigdzie ich nie ma.

Chyba na niego zachorowałam. Jeszcze bardziej.

I od razu pytanie. Zauważyłam, że tam siedzisko jest ustawione pod lekkim kątem
                (dziecko nie siedzi tak jak na krześle). Czy tak jest mu wygodnie? Nie kręci
                się, nie wyrywa?
                • territta Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 26.01.08, 09:45
                  Fakt, oparcie nie jest tak zupełnie pionowo, ale mojej Zosi to jakoś nie
                  przeszkadza (jeździ Nomadem odkąd skończyła 8 m-cy). Wcześniej mieliśmy Chicco
                  Ct01 i tam oparcie było prosto, więc trochę się bałam tego lekkiego odchylenia w
                  Nomadzie, ale jak widać, małej nie robi to rożnicy. Jeździ sobie wygodnie, śpi
                  jak królowa i to jest najważniejsze.
                  Nomad poza tym ma taką poduszeczkę pod głową, która chyba trochę niweluje to
                  odchylenie oparcia.
                  • pstrabiedronka Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 26.01.08, 18:44
                    Mojej córce (rok i 2 miesiące) tez nic w nim nie przeszkadza.
                    Jedzie rozpostarta jak królowa - faktycznie to dobre określenie :) Rozgląda się
                    na boki i jest fajnie :)

Do snu - rewelacja.
                    Żeby się czepić czegoś - budka mogłaby być bardziej zakrywająca. Wcześniej
                    miałyśmy Maclarena Techno a wiadomo jaka tam jest budka....
                    Ale to taka wada "żeby sie czepić" :)
                    • territta Re: Które wózki mają duże koła piankowe? 26.01.08, 21:18
                      Pstrabiedronka ma rację - czepiać się można budki, jest duża, ale nie da się jej
                      pochylić do przodu. Wcześniej jeździliśmy Chicco Ct01 i tam budkę można było
                      przegiąć aż do pałąka.
                      Ale wózeczek bardzo wygodny poza tym :)
                      • majatusia AT4 i schody 07.02.08, 01:09
                        absolutnie nie polcam wciagania ani zjeżdzania ze schodów z AT4. Ja
                        własnie w ten sposób zepsułam swój - a wydawało mi sie ze ten wozek
                        jest niezniszczalny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka