adusia8484 07.02.08, 13:07 Mam 2 letniego synka ktory juz nie spi na spacerze i tak sie zastanawiam jaki wozek wybrac. POdobaja mi sie zapp i Volo. Bardzo prosze o porade. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wawaga1 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:30 Ja też wybierałam między tymi dwoma i zdecydowałam się na volo bo: - jest sporo tańszy a przy dziecku w tym wieku chyba nie warto kupować już drogiego wózka - jest lżejszy i poręczniejszy - wydaje mi się że dziecko ma w nim więcej miejsca (wyżej budka i wygodniejszy podnóżek). Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:33 za Volo przemawia jeszcze koszyk na zakupy - niewielki ale zawsze. Niby do Zappa tez mozna dokupic na allegro ale to zawsze dodatkowy koszt... Z kolei Zapp składa sie może troche fajniej, ale chyba nie zajmuje mniej miejsa po złożeniu niz Volo. Ja bym brała Volo, ale to też kwestia gustu - co sie bardziej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wawaga1 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:42 No własnie zapomniałam jeszcze wspomnieć o koszyku - to też istotne. Mnie osobiscie zapp bardzo się podoba ale mysle ze volo funkcjonalniejszy będzie dlatego to jego zamierzam kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
adusia8484 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 14:47 Mi sie zapp bardziej podoba ale volo wystarczy chyba na dluzej. Tak sie zastanawiam do jakiego wieku dziecko moze jezdzic w zapp-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 15:46 Ja też stałam przy takim wyborze, w końcu kupiłam titanium baby spider na allegro za 359zł i jestem bardzo zadowolona, wózek jest holenderski, wyprodukowany w chinach, ale w końcu fisher price czy litte tiket też są produkowane w chinach, wózek jest bardzo dobrej jakości.Stwierdziłam że volo też kupię bo ob te wózki będą w cenie zappa, ale teraz zastanawiam się nad delti mouse, waży tyle samo, niema budki i koszyka ale cena... 159zł mi budka nie jest potrzebna a koszyk do parasolki kosztuje ok 15zł więc też tanio, mój syn ma 2 latka i też szkoda mi na drogi wózek tym bardziej że jest to mój drugi syn i trzeciego dziecka nie planuję :))) Pozostaje kwestia podobania :) ja ten wózek volo lub mouse chcę tylko jako wózek typowo przewozowy. Odpowiedz Link Zgłoś
adusia8484 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 20:21 a nie patrząc na cene ktory byście wybrały. Ja mam taki mętlik w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 22:10 Kurcze... no nie wiem... titanium zaspokoił moją potrzebę posiadania zappa więc teraz chcę volo lub coś podobnego... ale podpowiem ci tyle: zapp jest szeroki i dziecku jest w nim komfortowo, ale przez to ma rozstawione szeroko koła z tyłu i np ja nie dam rady wnieś go do tramwaju, jak znoszę go po schodach z dzieckiem w środku to nie mieszczę się w drzwi wyjściowe trzymając go na biodrze (drzwi u nas mają ok 70cm) jest mały po złożeniu ale wywrotny np gdy powiesisz siatki z zakupami to wywraca się do tyłu (titanium nie- przetestowałam) faktyczna waga zappa w torbie to 7,6kg a nie jak podają 6kg (6kg to waga katalogowa bez kółek-sam stelaż- koleżanka dla mnie zważyła- titanium 6,5kg) nie miałam volo ale mogę go porównać szerokością do inglesiny trip- na pewno jest bardziej poręczny do wnoszenia-znoszenia po schodach, kosz na zakupy jest w zappie niema -na allegro dodatkowe 49zł. Kurcze trudno jest mi tobie napisać kup ten a nie tamten- do dzisiaj sama nie zdecydowałam, kupiłam titanium-odpowiednik zappa i kupię też volo lub tego mouse sama nie wiem który potrzebuję go właśnie do tramwaju itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 23:06 mam zappa i maclarena techno. Jezeli volo sklada sie tak samo jak techno, to wolabym volo. Na pewno jest tez sporo lzejszy od zappa i bardziej poreczny. Zapp po zlozeniu jest niewygodny w noszeniu - nie ma zadnego uchwytu, a przeciez na krotki wypad, nikt nie bedxie pakowal i nosil go w torbie. Nie zmienia to faktu, ze zapp jest sliczny i moja corka nawet w domu lubi sobie w nim posiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 23:11 ja słyszałam jak zapp turkotał na kostce... Nie wiem czy to wina konkretnego wózka czy wszystkie zappy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 08.02.08, 10:32 Ja mimo że bardzo podoba mi się Zapp wybrałam volo, jestem na etapie kupowania go teraz. Zapp jest cięższy, składnaie go wcale nie jest takie proste - Maclarena składam w trzy sekundy jedną ręką zarzucam pasek na ramię i idę, z zappem tak się nie da. Do tego Zapp ma bardzo płytkie siedoznko (20cm) i strasnzie mało miejsca na nogi, mojej córce jak ją do niego wsadziłąm z tego kawałeczku plastiku nogi po prostu spadały io wisiały, zresztą często na spacerach widzę starszaki w zappei wiszące na pasach z nogami w powietrzu. Brak koszyka już był tutaj wspomniany i fakt ze kółka zappa turkoczą bardzo na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś