Dodaj do ulubionych

Zapp czy Volo ?????????????????????????

07.02.08, 13:07
Mam 2 letniego synka ktory juz nie spi na spacerze i tak sie
zastanawiam jaki wozek wybrac. POdobaja mi sie zapp i Volo. Bardzo
prosze o porade. Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • wawaga1 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:30
      Ja też wybierałam między tymi dwoma i zdecydowałam się na volo bo:
      - jest sporo tańszy a przy dziecku w tym wieku chyba nie warto kupować już
      drogiego wózka
      - jest lżejszy i poręczniejszy
      - wydaje mi się że dziecko ma w nim więcej miejsca (wyżej budka i wygodniejszy
      podnóżek).
      • pstrabiedronka Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:33
        za Volo przemawia jeszcze koszyk na zakupy - niewielki ale zawsze.
        Niby do Zappa tez mozna dokupic na allegro ale to zawsze dodatkowy
        koszt...
        Z kolei Zapp składa sie może troche fajniej, ale chyba nie zajmuje
        mniej miejsa po złożeniu niz Volo.
        Ja bym brała Volo, ale to też kwestia gustu - co sie bardziej podoba.
        • wawaga1 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 13:42
          No własnie zapomniałam jeszcze wspomnieć o koszyku - to też istotne. Mnie
          osobiscie zapp bardzo się podoba ale mysle ze volo funkcjonalniejszy będzie
          dlatego to jego zamierzam kupic.
          • adusia8484 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 14:47
            Mi sie zapp bardziej podoba ale volo wystarczy chyba na dluzej. Tak
            sie zastanawiam do jakiego wieku dziecko moze jezdzic w zapp-ie.
            • magda79pn Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 15:46
              Ja też stałam przy takim wyborze, w końcu kupiłam titanium baby spider na
              allegro za 359zł i jestem bardzo zadowolona, wózek jest holenderski,
              wyprodukowany w chinach, ale w końcu fisher price czy litte tiket też są
              produkowane w chinach, wózek jest bardzo dobrej jakości.Stwierdziłam że volo też
              kupię bo ob te wózki będą w cenie zappa, ale teraz zastanawiam się nad delti
              mouse, waży tyle samo, niema budki i koszyka ale cena... 159zł mi budka nie jest
              potrzebna a koszyk do parasolki kosztuje ok 15zł więc też tanio, mój syn ma 2
              latka i też szkoda mi na drogi wózek tym bardziej że jest to mój drugi syn i
              trzeciego dziecka nie planuję :)))
              Pozostaje kwestia podobania :) ja ten wózek volo lub mouse chcę tylko jako wózek
              typowo przewozowy.
    • adusia8484 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 20:21
      a nie patrząc na cene ktory byście wybrały. Ja mam taki mętlik w
      głowie.
      • magda79pn Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 22:10
        Kurcze... no nie wiem... titanium zaspokoił moją potrzebę posiadania zappa więc
        teraz chcę volo lub coś podobnego... ale podpowiem ci tyle: zapp jest szeroki i
        dziecku jest w nim komfortowo, ale przez to ma rozstawione szeroko koła z tyłu i
        np ja nie dam rady wnieś go do tramwaju, jak znoszę go po schodach z dzieckiem w
        środku to nie mieszczę się w drzwi wyjściowe trzymając go na biodrze (drzwi u
        nas mają ok 70cm) jest mały po złożeniu ale wywrotny np gdy powiesisz siatki z
        zakupami to wywraca się do tyłu (titanium nie- przetestowałam) faktyczna waga
        zappa w torbie to 7,6kg a nie jak podają 6kg (6kg to waga katalogowa bez
        kółek-sam stelaż- koleżanka dla mnie zważyła- titanium 6,5kg) nie miałam volo
        ale mogę go porównać szerokością do inglesiny trip- na pewno jest bardziej
        poręczny do wnoszenia-znoszenia po schodach, kosz na zakupy jest w zappie niema
        -na allegro dodatkowe 49zł. Kurcze trudno jest mi tobie napisać kup ten a nie
        tamten- do dzisiaj sama nie zdecydowałam, kupiłam titanium-odpowiednik zappa i
        kupię też volo lub tego mouse sama nie wiem który potrzebuję go właśnie do
        tramwaju itp.
      • kajak75 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 23:06
        mam zappa i maclarena techno. Jezeli volo sklada sie tak samo jak techno, to
        wolabym volo. Na pewno jest tez sporo lzejszy od zappa i bardziej poreczny. Zapp
        po zlozeniu jest niewygodny w noszeniu - nie ma zadnego uchwytu, a przeciez
        na krotki wypad, nikt nie bedxie pakowal i nosil go w torbie.
        Nie zmienia to faktu, ze zapp jest sliczny i moja corka nawet w domu lubi sobie
        w nim posiedziec.
        • marta2202 Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 07.02.08, 23:11
          ja słyszałam jak zapp turkotał na kostce... Nie wiem czy to wina
          konkretnego wózka czy wszystkie zappy tak mają.
    • koma.edziecko Re: Zapp czy Volo ????????????????????????? 08.02.08, 10:32
      Ja mimo że bardzo podoba mi się Zapp wybrałam volo, jestem na etapie
      kupowania go teraz.
      Zapp jest cięższy, składnaie go wcale nie jest takie proste -
      Maclarena składam w trzy sekundy jedną ręką zarzucam pasek na ramię
      i idę, z zappem tak się nie da.
      Do tego Zapp ma bardzo płytkie siedoznko (20cm) i strasnzie mało
      miejsca na nogi, mojej córce jak ją do niego wsadziłąm z tego
      kawałeczku plastiku nogi po prostu spadały io wisiały, zresztą
      często na spacerach widzę starszaki w zappei wiszące na pasach z
      nogami w powietrzu.
      Brak koszyka już był tutaj wspomniany i fakt ze kółka zappa