edziaj14 Re: zooper czy chicco4???????? 09.02.08, 16:35 prosze o rade ktory wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: zooper czy chicco4???????? 09.02.08, 17:44 ja wybrałabym chicco- bardzo chwalony sama miałam 1,5 roku i jestem tym wózkiem zachwycona- jednak nadaj się dla mam do góra 170 cm nie wiem jak z wysokością jest w zooperze. Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: zooper czy chicco4???????? 09.02.08, 21:00 zooper! mam bolero i jestem bardzo zadowolona!jeszcze mogłabym ewentualnie kupić chicco liteway. kup zoopera walza albo twista z nowej kolekcji 2008!!!!super kolorki, porządne siedzisko i obicie. Dobra amortyzacja jak na spacerówkę i dobra cena. Koła w walzu 15 i 17cm a twiscie 12 chyba i 15cm.. www.zooper.com maja być u nas już niebawem ( koniec lutego) w sklepie fartlandia: fartlandia.pl/, zadzwoń i zapytaj ( oferują sprzedaż wysyłkową) może być też chicco ja myślałam o liteway. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia911 Re: zooper hula czy chicco enjoy? 09.04.08, 14:19 Witam wszystkich! Jestem właśnie na etapie zakupu spacerówki dla mojej 9 miesięcznej córeczki (do tej pory jeździliśmy w gondoli i spacerówce X-lander XA, btw rewelacja, tylko duży). X-landera się pozbywam, więc szukam wózka, w którym wygodnie i bezpiecznie Mała będzie mogła jeździć (duuużo spacerów, miejskich). Zastanawiałam się nad kilkunastoma modelami, ale po analizie wpisów na forum i obejrzeniu kilku wózków na żywo zdecydowanym nr 1 jest Chicco Enjoy, ale zainteresowałam sie też polecanym tu Zooper Hula (nie widzialam go live), trzecia opcja to BD Espiro Magic (jego największa wada to brak regulacji podnóżka i brak folii). Co do Enjoy to jest super, córcię już do niego przymierzyłam i jest przestronny, mam tylko takie wątpliwości: - szelki, a raczej pasy - nie mają żadnego ochraniacza, to tylko same paski - czy to będzie dziecku przeszkadzać myślicie? No i nie reguluje się ich wysokość, ale z tego co widziałam to w żadnej spacerówce-parasolce się nie regulują. - rączki nie mają regulowanej wysokości (tylko 8 pozycji obrotowych) - ale i ja i mąż jesteśmy podobnego wzrostu i nam pasują, więc nie sądzę, zeby to był jakiś straszny problem. - pas krokowy (taki z pasów, który idzie między nózkami) - w Enjoy go nie ma. Z kolei z tego co widzę to Zuper Hula ma to czego nie ma Enjoy, ale może ma jakieś inne wady? Nie widziałam go i nie przymierzałam jeszcze dziecka. Napiszę może jeszcze na czym tak naprawdę zależy - poza oczywistymi sprawami jak komfort jazdy dziecka i osoby prowadzącej - wózek musi się składać do względnie zgrabnych rozmiarów - często jeździmy z psem, więc fajnie by było gdyby wózek nam wszedł na przednie siedzenie, bo pies jeździ w bagazniku (kombi) - z X-landerem i z psem musimy jeździć na 2 auta i mam tego dosyć trochę. Idealna mi sie do tego wydawała Inglesina Espresso, no ale ona w ogóle nie ma podnóżka. No i musi być w miarę lekki - tak max 8kg. Elaborat mi wyszedł :) będę bardzo wdzięczna za jakieś opinie :) --------------------- pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: zooper hula czy chicco enjoy? 09.04.08, 17:27 Uff czytałam i czytałam a najważniejszy warunek na końcu. Jakoś sobie nie bardzo wyobrażam wózek na przednim siedzeniu. I jesli to jest ważne (tzn przewóz wózka z przodu) to wybrałabym raczej wózek nieco mniejszy w składaniu i z torbą np na dokładke, tj. buggster albo ewentualnie tańsze titanium np takie allegro.pl/item342793585_titanium_baby_spider_kolekcja_2008.html Albo spróbujcie sobie enjoya wrzucic do auta na przód i zobaczcie czy Wam odpowiada. Też wózek po wyjeździe i po spacerze często ma brudne koła a trzeba wrócic do domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia911 Re: zooper hula czy chicco enjoy? 09.04.08, 21:52 dzięki za odpowiedź :) dziś znowu byłam w sklepie i oglądałam, jeździłam, porównywałam i... Zoopery w porównaniu z Chicco (ogólnie) są duuuużo mniej porządnie zrobione. Jakieś takie chybotliwe i trzeszczące mi się wydawały. A Hula ma strasznie małe kółka - na fotkach tego nie widać, Waltz trochę większe, ale i tak nie bardzo. Także na 100% kupujemy Enjoy - mierzyliśmy w aucie, spokojnie się mieści i w bagażniku i na siedzeniu z przodu - kółka w zasadzie nie dotykają fotela, ale fakt, że po jakimś błotnistym spacerze trzeba będzie w jakąś szmatę kółka zawinąć, jeśli bagażnik będzie zajęty przez psa ;-) Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania to chwilowo się czuję jak ekspert w tym temacie ;-) --------------------- pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
msedziak75 Re: zooper hula czy chicco enjoy? 11.04.08, 11:04 Ja zastanawiam się na enjoy dla 6-mies. myślisz, że będzie OK. Jeszcze rozważam maclarena XLR, jak myślisz, który lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś