Dodaj do ulubionych

gesslein już w PL

25.02.08, 18:08
allegro.pl/item318673532_gesslein_wozek_future_f2_fotelik_babygo.html
Kolejna niemiecka firma wchodzi na nasz rynek:)
Obserwuj wątek
    • mars01 Re: gesslein już w PL 01.03.08, 09:34
      Własnie wczoraj byliśmy z mężem na małym rekonesansie i zauważyłam
      ten wózeczek. Boję się jednak kupić wózek, o którym tak naprawdę nic
      nie wiadomo (jak się ma w "praniu"). Design jest jednak bardzo
      interesujący :-) I ta wielka gondola.Ciekawa jestem na ile dają
      gwarancję. Dzisiaj rano zanim znalazłam ten post, szukałam jakiś inf
      na temat tej firmy ale nic. Jest tylko strona niemiecka - dla
      zainteresowanych www.gesslein.de
      Jak wiecie cos na temat tych wózków to dajcie cynk :-))
      • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 01.03.08, 14:39
        Firma Gesslein jest bardzo populrna w Niemczech. Cieszy sie uznaniem
        wsrod wielu osob. Sa to wozki bardzo funkcjonalne, wytrzymale i
        naprawde swietnie sprawdzaja sie w roznych warunkach, amortyzacja
        super.
        Rozwazalam kupienie spacerowki tej firmy. Bralam pod uwage jeszcze
        jedna firme niemiecka - Hartan (www.hartan.de).
        Choc obie firmy proponuja podobne wozki, to ze wzgledu na wiekszy
        kosz na zakupy, wybralam Hartana (model Racer Plus, dokladnie taki:
        i27.photobucket.com/albums/c161/aleksandra1977/hartan_racer_pl
        us_206.jpg). Wraz z przesylka kurierska do Polski i impregnatem do
        tapicerki w spray'u, kosztowal 388.90 euro.
        Czekam wlasnie na przesylke, ktora powinna do mnie dotrzec w
        przyszlym tygodniu.
        • helginia Re: gesslein już w PL 02.03.08, 11:41
          czy możesz [podac link do sklepu, który wysyła do Polski?
          dzieki
          • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 02.03.08, 19:30
            oto ten sklep:
            www.babyonlineshop.de/
            mozna placic karta kredytowa lub przelewem.
            Jesli chodzi o Hartana, to realizacja zamowienia trwa 8-10 tygodni.
            Zamowilam dokladnie 18.01., a 28.02. dostalam info mailem, ze wozek
            jest juz w magazynie i zostanie wyslany w tym tygodniu, jak tylko
            zaksieguja wplate.
            • ba.deutschland Re: gesslein już w PL 04.03.08, 17:24
              tez mamy dokladnie ten model, o ktorym piszesz.
              Jest super!
              • mars01 do ba.deutschland 05.03.08, 08:45
                kochana, napisz proszę więcej szczegółów na temat tego wózeczka.
                Ja upatrzyłam sobie Vision S, ale nie mam informacji na temat
                tego "autka". A ty gdzie kupiłaś "karocę"? Może podaj jakąś stronkę
                to skorzystam :-) Z góry wielkie dzięki
                • ba.deutschland Re: do ba.deutschland 05.03.08, 09:37
                  mieszkamy w Monachium i kupilismy ten wozek u tego sprzedawcy:
                  search.ebay.de/_W0QQsassZkiddixx, w kolorze takim, jak na zdjeciu glownym.
                  Jestem bardzo zadowolona. Chyba jako nieliczny (a moze jedyny) ma dodatkowo
                  drugi komplet mniejszych kolek, przez co mozna sobie dopasowywac go do terenu.
                  Ja sie nie moglam zdecydowac, ktory wybrac, czy z malymi kolkami, czy z duzymi,
                  a Gesslein jest dla mnie optymalnym rozwiazaniem, bo mam 2 wozki w jednym. Do
                  tego mieszkam w gorach, a wiec chodzenie na spacer, to ciagle wchodzenie pod lub
                  schodzenie z gorki. Opcja zmiany kolek na mniejsze z przodu powoduje, ze wozek
                  jest lzejszy i latwiej mi nim manewrowac. Chodzi jednym palcem i bez wysilku
                  radze sobie ze skladaniem.
                  Do tego jest maly po zlozeniu - 92 x 65 x 46 cm.
                  Spacerowka ma opcje rozlozenia na plasko. Wprawdzie moje dziecko mialo gondole,
                  ale moje kolezanki woza noworodki od razu w spacerowce . Gondola jest obszerna -
                  74x35cm
                  Budka sklada sie cicho. Nie obudzisz nia dziecka.
                  Tapicerke mozna prac w 30 stopniach, w komplecie jest oslonka przeciwdeszczowa.
                  Sa takie rzeczy, ktore wezmiesz raz do reki i nie bedziesz chciala miec juz
                  zadnej innej. Gesslein podpasowal mi pod kazdym wzgledem.
                  Przed zakupem kierowalam sie opiniami niemieckich kolezanek i naprawde polecaly
                  mi go bardzo. Nie pomylily sie, tez jestem z niego zadowolona.
                  • ba.deutschland Re: do ba.deutschland 05.03.08, 09:39
                    jeszcze raz ten link:
                    cgi.ebay.de/GESSLEIN-FUTURE-F2-NEUSTES-MODELL_W0QQitemZ170196935433QQihZ007QQcategoryZ23615QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
                  • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 09:46
                    Słoneczko bardzo Ci dziękuję za info. jak narazie w Polsce znalazłam
                    tylko jednego przedstawiciela tej niemieckiej firmy i czekam na
                    jakiś dane od niego. A pytanie jeszcze jedno, jeśli mieszkasz w
                    Niemczech to napewno spotkałaś się również z firmą teutonia. Ja
                    zastanawiam się czy kupić gesslei Vision S czy teutonię Spirit S. Z
                    czego zaznaczę, ze ten pierwszy jest troche tańszy natomiast ten
                    drugi ma na 3 lata gwarancję. Co sądzisz o moim wyborze jeśli
                    oczywiście masz na ten temat jakąś wiedzę :-))
                    • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:02
                      piszac o teutonii spirit s, masz na mysli 3- czy 4-kolowa?
                      • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:07
                        O teutonii S3 :-)) Co niemieckie koleżanki ogólnie uważają o
                        teutonii przecież to wkońcu ich rodowa firma :-))
                    • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:21
                      Obie firmy sa w Niemczech bardzo rozpowszechnione. Niemcy dbaja o protekcjonizm
                      i wiernosc rodzimej produkcji.
                      Z mojego punktu widzenia sa to wozki bardzo wytrzymale, sprawdzajace sie zarowno
                      w miescie, jak i w lesie na wybojach, czy blocie.
                      Porownujac np. z wloskimi Chicco czy Peg Perego na pewno sa obszerniejsze, z
                      szerszym i glebszym siedziskiem. Maja wiele praktycznych detali, ktore przydaja
                      sie podczas uzytkowania, a w sklepie przy zakupie rzadko sie zwraca na nie uwage
                      w pierwszej kolejnosci (np. swiatelka odblaskowe, hamulec reczny, budke z duzym,
                      otwieranym okienkiem, kieszonki po bokach, regulowany podnozek zarowno gora-dol
                      jak i na dlugosc...).
                      Gesslein Vision S posluzy Ci na pewno dlugo. Ma duzo miejsca po rozlozeniu - 90
                      x 35cm. Siedzisko w pozycji siedzacej: szerokosc 35cm, glebokosc 22 cm.
                      W Teutonii siedzisko jest glebsze: szerokosc 32 cm, glebokosc 25 cm. Tu fajna
                      jest budka z filtrem UV.
                      Gdybym miala wybierac wozek 3-kolowy, to wizualnie bardziej podoba mi sie
                      Teutonia i jakos tak ma wiecej materialu, a nie rurek.
                      • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:23
                        a co niemieckie kolezanki sadza o innych wozkach niz niemieckie?
                        Dziwia sie, ze w waskich i czesto pozbawionych amortyzacji, skrzypiacych
                        wozkach, dzieci chca jezdzic :))
                        • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:31
                          wiekie dzięki za rozwianie moich wątpliwości też bardziej wizualnie
                          stawiam na teutonię no i te 3 lata gwarancji bardzo mnie jednak
                          przekonują. Tylko po co ten ręczny hamulec? A i jakie lepsze kółka
                          50 czy 60 i jaki to ma wpływ na jazdę bo też nie kumam ;-)
                          • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 10:57
                            sadze, ze roznice miedzy kolkami 50 i 60 dobrze widac tutaj:
                            www.teutonia.de/produkte/spirit/misc/raeder.html
                            W obu typach zastosowano tzw. komore powietrza z gleboko osadzona felga, ale
                            przy kolkach 50 mamy kilka ukosnych szprych, a przy 60 - tylko 3, nazwijmy to,
                            podwojne.
                            Wydaje mi sie, ze ilosc szprych nie ma wplywu na komfort jazdy. Raczej na ogolny
                            wyglad wozka, podobne zreszta jak w przypadku felg w samochodzie.
                            Hamulec reczny przydaje sie bardzo np. gdy chcesz zjechac z gorki i masz
                            obciazony wozek zakupami. Tempo zjazdu wozka regulujesz sobie hamulcem.
                            • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 11:40
                              wielkie dzieki za wyczerpującą odpowiedz :-) Buziak
                              • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 11:48
                                nie ma sprawy!
                                mam nadzieje, ze troche pomoglam w podjeciu decyzji...
                                • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 11:54
                                  No pewnie, ale chyba będzie teutonka :-) tylko kurczę troche
                                  drożyzna u nas w Polsce, ale cóż plać i płacz. Jeszcze raz wielkie
                                  dzięx
                                  • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 12:07
                                    a ile ten wozek kosztuje w Polsce.
                                    Kilka dni temu kupowalam kolezance wozek gleboki, Teutonia Mistral, we
                                    wspomnianym w tym watku sklepie www.babyonline.de. Kosztowal 419.95 euro plus
                                    29.95 euro za przesylke kurierem.
                                    O taki:
                                    www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1003030035&groupid=168
                                    Tu masz wszystkie dostepne w tym sklepie modele Teutonii:
                                    www.babyonlineshop.de/frame.php?suchbegriff=teutonia
                                    do podanych cen nalezy doliczyc koszt przesylki 29.95 euro.
                                    • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 12:33
                                      No sama spacerówka kosztuje u nas (wydaję mi sie że znalazłam
                                      najtaniej) 1790 zł do tego chcę gondolkę miękką za 430 zł. no i
                                      torba 179 zł. i jeszcze dotego fotelik albo maxi cosi 500 zł albo
                                      oryginalny teutoni tak ok 890 zł. Dla mnie nie jest mało.
                                      Niemieckiego nie znam nie wiem czy tem na stronie jest z gondolką
                                      czy trzeba dokupić. I jeszce jedna sprawa co z Polską gwarancją
                                      chyba lipa, jak myślisz?
                                      • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 12:47
                                        tu jest z miekka gondolka za 549.99 euro + 29.95 euro przesylka.
                                        Daje to, liczac po dzisiejszym kursie euro, (549.99+29.95)x 3.53zl= 2047.19zl
                                        www.babyonlineshop.de/shopart/1001030031.htm
                                      • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 12:48
                                        nie mam pojecia, co z gwarancja...
                                        • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 13:33
                                          a no właśnie kochanieńka, jak sie coś popsuje to będzie pewnie w
                                          Polsce ta niemiecka nie obowiązywała, a różnica jest ok 200 zł. to
                                          chyba dam sobie spokój jak w razie bym się zdecydowałą, dam znać to
                                          może pomożesz koleżance z forum ;-)???
                                          • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 13:44
                                            OK, nie ma sprawy!
                                            A w kwestii gwarancji mozna by zadzwonic do dystrybutora Teutonii w Polsce i
                                            spytac, co w sytuacji, gdy wozek kupuje sie w Niemczech.
                                            Kontakt do Teutonia w Polsce:

Marta Olbrych - Kopeć
                                            dział sprzedaży hurtowej

ul. Mazowiecka 10/12
                                            87-800 Włocławek

tel. +48 054 230 61 00 / 02
                                            fax. +48 054 411 92 61
                                            e-mail: office@teutonia.pl

Marcin Chojnacki
                                            przedstawiciel handlowy

mob. +48 600 94 65 67
                                            e-mail: przedstawiciel@teutonia.pl
                                            • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 13:49
                                              Kobitko niesamowita jesteś :-))
                                              Juz dzwoniłam gwarancja obowiązuje na terenie Polski, trzeba jedynie
                                              mieć kartę gwarancji oraz paragon zakupu :-))
                                              No nie wiem grzechu warte. Jeszcze pomyślę.
                                              bardzo Ci dziekuję fajna babka z Ciebie
                                    • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 14:01
                                      Tylko Ty mi na tej stronie podałaś chyba linka z gondolką sztywną
                                      miękka bo zobacz:
                                      www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1001030031-4&groupid=169s
                                      ta jest chyba z miękką gondolką. Ja wogóle nie bardzo chcę sztytwną
                                      gondolkę tylko taka miękką jak na zdjęciu? Czy mam rację? Bo juz
                                      sama się gubie
                                      • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 14:12
                                        ten link, ktory zalaczylas dotyczy wozka z miekka gondolka w kolorze 2840,
                                        takim, jak na prawym zdjeciu
                                      • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 14:27
                                        nie wiem ile kosztuje sama spacerówka, nie mogę znaleźć. A kolor
                                        mnie interesuje bordo, ale to chyba nie ma znaczenia :-)
                                        I dalej chciałabym :
                                        www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1001030031-4&groupid=169
                                        www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030050&groupid=169
                                        www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030010&groupid=169
                                        www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030025&groupid=169
                                        www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=2002030001&groupid=169
                                        No i tą spacerówkę co jej nie mogę znaleźć.
                                        Jak byś mi pomogła znaleźć samą spacerówkę (jeśli taka jest) i
                                        później powiedziała mniej więcej w co wejść żeby zamówić to już bym
                                        ci nie zawracała głowy.
                                        Ale masz do mnie cierpliwość :-)
                                        Z góry wielkie dzięki
                                        • ba.deutschland Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 14:47
                                          sama spacerowka kosztuje 474.95 euro
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1003030031
                                          jesli mialaby miec hamulec reczny to dodatkowo +15 euro
                                          do tego torba za 56.95 euro
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030010&groupid=169
                                          ochraniacze na kolka (4 szt.) za 6.90 euro
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030050
                                          nie wiem, ktora miekka gondola?
                                          czy taka za 112.95 euro:
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030035
                                          czy taka za 132.95 euro (z materacem i ochrona przeciwwiatrowa)
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030335
                                          czy taka za 155.95 euro (z oddychajacym materacem):
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030235
                                          siatka przeciw owadom za 9.90 euro:
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=1006030025&groupid=169
                                          oraz fotelik samochodowy za 219.95 euro:
                                          www.babyonlineshop.de/frame.php?prodid=2002030001&groupid=169
                                          czy cos pominelam?
                                          • mars01 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 15:16
                                            Bardzo Ci dziekuję.
                                            Później muszę się zalogować, i zamawiać wybierając odpowiednie
                                            kolory i wkładać do koszyka. Pewnie mnie poprosi o dane na jakie
                                            wysłać przesyłkę, a co z kasą. Muszę wpłacić na ich konto w eur? czy
                                            można za pobraniem? Tak daleko nie doszłam bo peniałam, że zaraz coś
                                            zamówię :-))
                                            Jeszcze raz dziekuję, jestem twoją dłużniczką

• aleksandra1977 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 15:25
                                              masz 2 mozliwosci zaplaty:
                                              *karta kredytowa
                                              lub
                                              *przelew na konto sklepu (mozesz placic zlotowkami, po prostu wplacasz
                                              rownowarosc zamowienia wyrazonego w euro, w zlotowkach). Tu uwazaj, bo koszty
                                              takiego przelewu, to dodatkowo 80-100zl, w zaleznosci od banku.
                                              Jesli boisz sie, ze cos zamowisz nie tak, albo nie bedziesz wiedziala co dalej
                                              kliknac, to odezwij sie do mnie na maila:
                                              a.ostrowicz@op.pl i napisz mi dokladnie co chcesz zamowic i w jakim kolorze.
                                              Zamowie w Twoim imieniu i podasz mi wtedy potrzebne dane na priv.
                                              • aleksandra1977 Re: czy gesslein czy teutonia 05.03.08, 15:27
                                                ups... odpisalam z loginu mojej siostry.
                                                Tak to jest, jak sobie rodzenstwo kompa wyrywa z rak :)
    • mars01 Re: gesslein już w PL 05.03.08, 19:22
      Kochana berdzo ci dziekuję, ale jak wszystko dodałam do siebie to
      nie wiem czy w Polsce ten wózek nie wyniesie mnie tyle samo co z
      Niemiec :-) a jeszcze Tobie będę głowę zawracać. Tak czy owak
      jeszcze raz wielkie dzięx. W razie spadku euro napewno się odezwę :-
      ))
      • ba.deutschland Re: gesslein już w PL 05.03.08, 20:10
        przeciez nie powiedzialam, ze masz w Niemczech kupic :)
        Skoro da sie w Polsce taniej lub nieznacznie drozej, a ma sie
        pewnosc, co do gwarancji, to nie kupowalabym na pewno poza krajem.
        Przynajmniej po podliczeniu wiesz, na czym stoisz, a jak bedziesz
        chciala kupic w Niemczech, to chetnie Ci pomoge.
        pozdrawiam
        • kaskahh Re: gesslein już w PL 19.05.08, 10:05
          im wiecej czytam, tym mniej wiem...
          ale fajny ten gesslein
          • mikka-1 gesslein czy teutonia 29.05.08, 11:26
            Dziewczyny pomózcie
            już, już byłam zdecydowana na teutonie mistral s
            ale tera zdkryłam gesslein f6 www.gesslein.de/kinderwagen-f6.htm
            czy któraś może widziała ten wózek na żywo???
            czy mogłabym prosić o przetłumaczenie jakie ma wymiary??
            warto go kupić????????
            • aleksandra1977 Re: gesslein czy teutonia 31.05.08, 16:39
              Mikka, tlumacze:
              powierzchnia lezaca: 96x34cm
              oparcie: 45cm
              wysokosc siedzenia: 60cm
              wysokosc raczki: 72 - 113 cm
              wymiary po zlozeniu: 91 x 62 x 42 cm
              waga: 15kg
              szerokosc: 62cm
    • mela-blonda Re: gesslein już w PL 29.05.08, 11:26
      A czy ktoś miał styczność ze spacerówką - buggy GESSLEIN SWIFT?
      • zuchatka Re: gesslein już w PL 29.05.08, 12:24
        na allegro widzialam ze jest... podbijam pyt dot. spacerowki swift:)
        • mela-blonda Re: gesslein już w PL 30.05.08, 18:22
          No jest. Choć i tak drożej niż ta sama spacerówka kupiona w Niemczech z
          wysyłką... Co prawda różnica to ok. 20 pln.
          • zuchatka Re: gesslein już w PL 30.05.08, 22:37
            mi po przeliczeniu wyszlo taniej w PL-juz z wysylka...
            • mela-blonda Re: gesslein już w PL 02.06.08, 10:34
              Na ebay'u znalazłam za 134 plus ok 20 euro wysyłka. To ok. 508 pln.
              • zuchatka Re: gesslein już w PL 02.06.08, 15:15
                no wlasnie-na allegro sa taniej :)
                • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 02.06.08, 15:44
                  wielofunkcyjny gesslein F6 nowy na allegro za 1500zl
                  allegro.pl/item375506468_wozek_wielofunkcyjny_gesslein_f6_2008_z_niemiec.html
                  • zuchatka Re: gesslein już w PL 03.06.08, 09:59
                    ale o swifta chodzilo :)
                    allegro.pl/item373577962_spacerowka_swift_jedyna_taka_na_allegro_hit.html
                    z przesylka 519 ale w pl-w razie reklamacji to bezpieczniej-i czekac
                    tak nie trzeba :)
                    • mela-blonda Re: gesslein już w PL 03.06.08, 14:47
                      A jesteś pewna, że gwarancja jest w Polsce? Bo wydawało mi się, że oni jednak z
                      Niemiec wysyłają, w sensie, że ten Baby-Maxx jest niemiecki.
                      • zuchatka Re: gesslein już w PL 03.06.08, 23:35
                        nie wiem-na maile nie odpowiadaja... byl tu na forum watek o nich...
                      • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 04.06.08, 18:30
                        firma Baby Maxx jest we Wroclawiu, maja kilkanascie kont na allegro:
                        allegro.pl/my_page.php?uid=4214028
      • jo.paz Re: gesslein już w PL 26.08.08, 15:54
        Ja 1,5 roku temu kupiłam tę spacerówkę,tylko pod inną marką.Moja
        nazywa się First Class ProKids Fantasy.Są to wózki produkowane w
        Chinach dla różnych firm.Pomimo Chińskiej produkcji spacerówka jest
        bardzo wytrzymała,po złożeniu zajmuje mało miejsca,posiada oparcie
        rozkładane do pozycji leżącej-czego nie ma quinny zapp.
    • fenyloalanina5 Re: gesslein już w PL 04.06.08, 20:17
      Hej
      doczytałam, że w tym gesslein jest unikatowa możliwość zmieniania kół z małych
      obrotowych na duże. Czy myslicie, że w praktyce to się sprawdza?
      • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 04.06.08, 23:39
        sadze, ze jak raz zalozysz obrotowe, to nie bedziesz chciala zmienic na
        "tradycyjne".
        • fenyloalanina5 Re: gesslein już w PL 04.06.08, 23:52
          aleksandra1977 napisała:

> sadze, ze jak raz zalozysz obrotowe, to nie bedziesz chciala zmienic na
          > "tradycyjne".
          A kwestia lasów, wertepów itd? Obrotowe chyba odpadają?
          • fenyloalanina5 Re: gesslein już w PL 04.06.08, 23:56
            Acha, zapomniałam dodać, że koleżanka z pierwszym dzieckiem miała tradycyjną
            gondolę z "normalnymi" pompowanymi kołami, a przy drugim chciała zaszaleć i
            kupiła jakiś wózek, marki nie znam, z obrotowymi. Klęła potem na czym świat
            stoi, tak kiepsko się jej jeździło, nawet po mieście, krawężniki to była
            masakra. W końcu "przeprosiła" stary i mocno podniszczony wózek, odkurzyła spod
            pajęczyn z piwnicy i chodzi uśmiechnięta. Tak więc nigdy nic nie wiadomo!
            Dlatego się pytam o tę możliwość wyboru , w praniu sprawdziłabym, co mi bardziej
            pasuje.
          • aleksandra1977 Re: gesslein już w PL 05.06.08, 10:44
            fenyloalanina5 napisała:

> A kwestia lasów, wertepów itd? Obrotowe chyba odpadają?

mam wozek Hartan Racer Plus ze skretnymi kolami i super sie sprawuje
            na wertepach.

Gdybym miala kupic wozek bez skretnych kol, to byl by to Emmaljunga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka