Dodaj do ulubionych

budka z odpinanym tyłem

27.03.08, 09:42
Które wózki mają możliwość odpinania tylnej części, tak żeby zrobić taki
daszek przeciwsłoneczny? Chodzi mi o coś takiego jak w chicco ct04(multiway
chyba też), że odpina się ten materiał z tyłu i zostaje ta górna część daszka.
Obserwuj wątek
    • aguskin Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 11:30
      peg perego pliko 3
    • annalalik Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 12:59
      chicco enjoy i ct 01 tez maja
    • mela-blonda Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:04
      Hartan
      • pstrabiedronka Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:09
        xlander
    • nating Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:10
      coneco flash
      • klauducha85 Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:15
        quinny speedie na rzepy
        concord fusion na suwaczek

• pstrabiedronka Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:16
          no i Jane Nomad i Jane Slalom
          • aggussia Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:26
            taką możliwość mają też:
            i`coo peak 4 (ewent. peak 3) oraz casualplay S3 (ewent. S4)
            • aggussia Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 14:46
              aggussia napisała:

> taką możliwość mają też:
              > i`coo peak 4 (ewent. peak 3) oraz casualplay S3 (ewent. S4)

... pomyłka! chodziło mi oczywiście o casualplay S6 i S4 :)
              • kamapyp Re: budka w maclarenie XT 27.03.08, 16:12
                Czyli trochę jest takich wózków, z tym, że ja mam taki dylemat, że my mamy
                maclarena XT i wszystko mi w nim odpowiada tylko trochę nie wyobrażam sobie tej
                zabudowanej budy w lecie. Jak ją rozłożę, żeby dziecko osłonić od słońca to mała
                będzie miała saunę(chyba)- tak mi się wydaje przynajmniej, bo ten materiał jest
                taki wiatroszczenly i wygląda, że kiepsko przepuszczać będzie powietrze. Ale z
                drugiej strony kupować nowy wózek tylko ze wzgędu na inną budkę na same upały
                też bezsensu. Może ktoś się wypowie kto użytkowa XT w lecie, i jak to jest z tą
                budką, czy dziecku pod nią nie jest gorąco w lecie?
                • aggussia Re: budka w maclarenie XT 27.03.08, 18:28
                  Te maclarenowskie budki od spodu są chyba trochę jakby "gumowane" (z tego co
                  pamiętam). W letnie upały to dziecku może faktycznie być trochę gorąco pod taką
                  budą (?). Może po prostu kup parasolkę i na masakryczne upały sobie ją będziesz
                  na wózku montować. Budę złożysz, zrobisz cień parasolką i powinno być ok.
                  Przynajmniej będzie przewiewnie. No chyba, że nie lubisz, jak Ci coś sterczy
                  przy wózku...
                  • kamapyp Re: budka w maclarenie XT 27.03.08, 18:43
                    no właśnie ta budka jest taka "podgumowana" i dzięki temu jest nieprzemakalna. W
                    okresie jesienno-zimowym to fajna sprawa ale na lato to tak średnio...
                    Rozwiązanie z parasolką też biorę pod uwagę ale wolałabym budkę. A quest mod też
                    ma taką "gumowaną" budkę od spodu?
                    • aggussia Re: budka w maclarenie XT 27.03.08, 19:04
                      Questa mod to ja na żywo niestety nie widziałam :( więc nie wiem. On jest trochę
                      bardziej "bajerancki" ;) to może materiały, z których jest wykonany, są inne niż
                      np. w XT czy MX3. No ale to już muszą się wypowiedzieć ci, co mają, albo widzieli.
                      • aggussia quest mod i jego budka 28.03.08, 15:16
                        Dzisiaj, będąc w sklepie, przyjrzałam się tym budom dokładniej... I faktycznie
                        quest mod ma budkę wykonaną z innego materiału niż np. mx3 i xt. Quest mod ma
                        materiałową. Chyba podwójny ten materiał, bo niektóre miały różne kolory na
                        zewnątrz i od wewnątrz. Zresztą tak na wyczucie stwierdziłam, że są dwie warstwy
                        materiału. I na pewno jest to o wiele bardziej przewiewny materiał niż ten
                        gumowany i się tak nagrzewał chyba nie będzie. Tak mi się tylko wydaje, bo w
                        praktyce to już nie wiem. Solidnie te budki wyglądały i ładniej, szczególnie od
                        wewnątrz, niż te gumowane.
                        No taki czerwono-czarny quest mod z jakimiś mazami fajowo wyglądał :) Chociaż ja
                        do tych maclarenowskich parasolek chyba się na razie nie przekonałam. O ile w
                        ogóle się przekonam... Zresztą zakup parasolki jeszcze przed nami, bo póki co
                        Niunia ma niecałe 8 miesięcy.

W każdym razie quest mod, a dokładnie jego buda powinna być znośna podczas
                        upałów ;) bo gumowana nie jest.

Pozdrawiam :)
    • agni71 Re: budka z odpinanym tyłem 27.03.08, 18:02
      Jeszcze maclaren Volo
    • maadga Re: budka z odpinanym tyłem 28.03.08, 09:08
      chicco ct05
      peg-perego uno
      • pstrabiedronka Re: jeszcze o XT 28.03.08, 15:32
        to podgumowanie jest tylko na górnej części daszka, cała reszta to zwykły materiał.
        Też bym chciała żeby sie odpinała ta część ale myślę, że sobie poradzę -
        zamierzam w lecie podnosić ten materiał z tyłu i jakoś go zaczepiać. Nie wiem
        jeszcze jak - być może doszyję jakieś rzepy.
        • kamapyp Re: jeszcze o XT 28.03.08, 17:46
          ja też się nad tym zastanawiałam i nawet już próbowałam co z tym tyłem zrobić.
          Mozna jakoś zawijać tylko przez te kieszenie i wielkość to to niezbyt
          estetycznie wygląda. Trochę się czepiam... wiem:)
          • iza-r4 Re: jeszcze o XT 28.03.08, 21:52
            nie wiem, jak jest z tymi wózkami, ale czasem producent wypuszcza na
            rynek do sprzedaży budki letnuie. Tak jest chyba z bebe confort.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka