Dodaj do ulubionych

BABY ACE - proszę o opinie użytkowników

10.06.08, 08:31
Zaintrygował mnie ten wózek. Wygląda fanie, ale jak z jakością,
wytrzymałością? Chyba na forum jest jedna użytkowniczka, ale może więcej? Czy
ktoś, kto jeździ tym wózeczkiem, może mi napisać, jak sie sprawuje?

Acha i pytanie odnośnie gondoli: czy można ją montować w obie strony, jak
spacerówkę? Wszędzie na zdjęciach jest tylko w jedną stronę i wtedy, nawet po
przełożeniu rączki te duże koła będą z przodu. A mogą być małe z przodu, a
gondola przodem do mamy?

Czy rzeczywiscie można go wciągać po schodach? Czy dam radę wciągać na 2
pietro w bloku? czy w wersji z gondolą też takie wciąganie jest możliwe?

Przepraszam, że tak duzo pytań. Ale może ktoś odpowie :)
Obserwuj wątek
    • territta Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 08:47
      up
    • fk4i4 Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 12:29
      Czy ktoś może porównać ten wózek z Bugaboo? Czy może ta dobrze
      wygladająca podróbka niczym nie ustepuje oryginałowi? Gdzie w
      Koszalinie można go obejrzeć?
      • anika1977 Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 15:15
        Witam :)
        Mam, używam, i jestem bardzo zadowolona :) Nie jest to też żadna podróbka
        Bugaboo, tylko zupełnie inna konstrukcja- według mnie dużo lepsza, bo nie kopię
        kolanami w wózek jak idę bo tak jest w Bugaboo.
        Poza tym cena bardzo atrakcyjna i wykonanie bardzo dobre. Kupiłam w Koszalinie
        na Gnieźnieńskiej. Naprawdę polecam !!!
        • territta do anika1977 11.06.08, 15:23
          A jak jest z tą gondolą? Można montować w obie strony?

I jeszcze jedno: wymiary siedziska, proszę :))))

A moze masz jakieś zdjecia na żywo i mogłabyś wkleić.
          • anika1977 Re: territta 11.06.08, 16:23
            Gondola, rączka i spacerówka przekładane są w każdą stronę. Tak jak sobie
            wymyślisz :)
            spacerówka wewnątrz (szerokość/długość): 34/83 cm;
            . spacerówka na zewnątrz (szerokość/długość): 38/87 cm;
            . wysokość oparcia: 50 cm;
            . długość podnóżka: 24 cm;
            To są dane ze strony www.babyace.pl czyli importera. Sama nie mierzyłam, ale
            wydaje mi się, że są poprawne.
            A zdjęcia? Niestety nie mam jeszcze- nie myślałam aby zrobić, poza tym aparatem
            bawił się ostatnio starszy synek i ... :(
            Pozdrawiam
    • territta BABY ACE made in Taiwan 11.06.08, 18:33
      Znalazłam w końcu stronę producenta. Niestety, Baby Ace to producent z Taiwanu.
      Robią różne rzeczy: chodziki, wózki, krzesełka, wanienki, i inne tym podobne.
      I kurczę, trochę się zawiodłam, bo choć teraz prawie wszystko w Azji
      produkowane, to jednak ten Baby Ace taki "no name" jest i wydaje mi się, ze moze
      być podobnej jakości jak np. rzekomo holenderskie wózki Titanium Baby i inne,
      podobne produkty.

A oto strona producenta:
      www.toy-go.com/tc/en/babyace/
      www.toy-go.com/tc/en/babyace/product/product.asp?classify=1
      Co sądzicie?
      • anika1977 Do: territta 11.06.08, 18:58
        A jak myślisz, skąd jest Bugabu, X Lander, Casual Play, Muttsy itd..?
        Tak samo jak wszystko obecnie wózek Baby Ace produkowany jest na Tajwanie.
        Zresztą w każdym sklepie gdzie znają się na rzeczy powiedzą Ci, że wszystkie
        wózki są Chińskie i Tajwańskie. Jak myślisz ile kosztował by taki wózek
        produkowany w Europie, gdzie praca i surowce tyle kosztują? Muttsy czy Casual
        Play pewnie po 5000pln o buga już nie wspomnę... Jak uważam, że dokonałam bardzo
        dobrego zakupu decydując się na Baby Ace. Nie żałuję i polecam.
    • anusia_kra Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 18:53
      Reklamowali go jako ultralekki 9 kg wózek a tyle fakt waży ale sam stelaż. No i
      cena tak sobie wg mnie atrakcyjna. Kosztuje ok 1600 zł podczas, gdy bugaboo 900
      $ co przy aktualnym kursie dolara jest bardzo atrakcyjne.
      • anika1977 Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 19:10
        www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=947
        cena 3200pln brutto. te 900$ to chyba cena w Stanach.
        • territta Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 19:25
          Przecież napisałam, ze większość rzeczy teraz pochodzi z Azji. Wózków też. Ale
          boję się, że takie firmy-widma jak Baby Ace (naprawdę trudno znaleźć w sieci
          cokolwiek na ich temat, nawet ich stronę ledwo znalzałam, a na stronie polskiego
          importera napisane jest tylko, ze to "wiodący na rynku producent artykułów
          dziecięcych", nic więcej, ani skąd, ani kto zacz), wypuszczają na rynek
          produkty, które potem, jakby co, nie wiadomo jak zareklamować, wymienić części, itp.
          No i może okazać się (oby nie), ze wózek Baby Ace wygląda ładnie i solidnie, ale
          po paru miesiącach użytkowania, zaczną wychodzić jego wady, jak to było w
          przypadku Titanium (ścierające się kółka, szybko robią się luzy na stelażu, coś
          się pruje, itp.).
          Jeszcze jak chińskie fabryki robią dla znanych firm, jak np. Baby Design,
          Coneco, to można być pewnym uznania reklamacji. No nie wiem, bo wózek wygląda
          naprawdę fajnie...

Acha, ja mam Maclarena i on też robiony w Chinach, ale tu np. obawy o ewentualne
          reklamacje nie ma.
          • anika1977 Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 19:32
            Ja też na początku byłam sceptyczna i nadal jestem w stosunku do nowości. Ale
            prawo jest prawem więc każdy importer i producent musi wszystko naprawić w
            ramach gwarancji. Zresztą ta firma, która importuje te wózki importuje też inne
            firmy np. Primi sogni
            A na ich firmowej stronie www.markas.koszalin.pl jest napisane, że działają na
            rynku dziecięcym od 1990 , więc serwis musi być dobry.
            • anusia_kra Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 20:17
              No dotychczas $ nie stał sie oficjalna waluta RP, jak mi wiadomo :)). Jasne ze
              chodziło o USA tu nawet troche taniej chociaż i tak pewnie nie bez zarobku
              allegro.pl/item377076683_nowy_gwarancja_bugaboo_cameleon_wozek_gratis_.html
              Nie wiem co ma wg Ciebie wspólnego załozenie firmy w roku 1990 a serwis wózków
              baby ace w Polsce. Większość sprzedawców odsyła wózki właśnie do serwisu danej
              marki, który znajduje sie w róznych miejscach Polski (np Jane to EuroTrade w
              Krakowie, Maclaren zdaje się gdzieś na Śląsku).
              • anika1977 Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 20:53
                Na myśli miałam to, że importer firmy Baby Ace musi świadczyć usługi serwisu tak
                jak EuroTrade dla Jane. Zresztą jak kupowałam wózek Baby Ace to informowali
                mnie, że serwis odbywa się w centrali firmy w Koszalinie. Poza tym jako wyłączny
                importer muszą to robić i raczej robią to dobrze, skoro mają wyłączność na kilka
                firm w Polsce.
                Pozdrawiam
                • anusia_kra Re: BABY ACE - proszę o opinie użytkowników 11.06.08, 21:12
                  Przepraszam nie doczytałam że ta firma z Koszalina to importer a nie sprzedawca.
                  Fakt powinni mieć serwis i mam nadzieje że nie taką totalną tragedie jak Jane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka