Dodaj do ulubionych

Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być?

24.06.08, 22:18
Mam 5 miesieczną córcię- oczwiście tylko lezy, ale z uwagi na czas
częstych wakacyjnych wyjazdów chcę już kupić spacerówkę. Czyli na
wakacje i na potem jak już będzie elegancko siedzieć. Bo generalnie
koło domu to jeszcze w duży wóz będę ją pakować. W spacerówie
oczywiście tylko na leżąco. Co myślicie o tym:
www.allegro.pl/item381192651_najlzejsza_parasolka_jet_baby_design_7_kg.html

Bardzo proszę o Wasze opinie!
Obserwuj wątek
    • night_irbis Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 24.06.08, 22:28
      Mam córke w tym samym wieku i tez szukam jakieś przewozówki na wakacje i nie
      tylko. No i oglądałam wczoraj na zywo Baby Design - niestety, nie rozkłada się
      na płasko :(
      A więc po przegrzebaniu forum w tych granicach cenowych, ktore sobie ustaliłam i
      z tymi funkcjami, ktore mnie interesują, chodzi mi po głowie Chicco - albo
      Multiway (8 kg/369 zł Allegro), albo Enjoy (7,5/495), albo Liteway (6,9/385).
      Ale muszę zobaczyc na żywo obok siebie najlepiej ;) i porownać te modele. Bo, że
      rozkłada się na płasko - wiem na 100% - jestem bezczelna i od kilku dni nagabuję
      na ulicy wszystkich posiadaczy Chicco pytając o opinie ;) Generalnie ani jedna
      osoba jeszcze nie narzekała ze spotkanych :)
      • malowanka06 Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 26.06.08, 09:54
        Tylko że multiway ani liteway chyba nie mają pałąka.Ale ja tez
        wypytuję:)napotkane osoby z tymi wózkami
    • cambire Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 24.06.08, 22:56
      Dla tak małego dziecka Espiro Jet się nie nadaje,bo jak pisała poprzedniczka nie
      rozkłada się na płasko.
      Jeśli już chcesz Baby Design to bardziej nadawałaby się Espiro City,choć co do
      oparcia też nie jestem pewna...
      Najbardziej nadawałby się Maclaren Techno xlr,bo rozkłada się na płasko,budkę ma
      dużą i jest przystosowany dla takich maluszków,ale jest drogi.
      W tej cenie ja bym wzięła Chicco Multiway albo Ct 04-kółeczka mają większe od
      innych parasolek,a oparcie rozkłada się na płasko,no i są dosyć wygodne dla dziecka.
      • pstrabiedronka Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 24.06.08, 23:03

dziwi mnie to rozkładanie...
        tzn nie widziałam na żywo JETa ale jego konstrukcja to idealna kopia Maclarena
        Techno XT a ten rozkłada się na płasko.
        No w każdym razie - rozkłada się identycznie jak Techno XLR, więc skoro ktoś
        pisze, że XLR rozkłada się na płasko to musi tez przyznać, że XT tak samo się
        rozkłada. No a jak pisałam - JET to kopia Techno XT stąd moje zdziwienie.

Rzadko który wózek spacerowy, a już zwłaszcza parasolka rozkłada się na idealnie
        płasko. Zazwyczaj mały kąt jest.
        • cambire Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 24.06.08, 23:12
          Jet nie rozkłada się tak płasko jak Maclaren,jest to bardziej pozycja półleżąca
          i dla tak małego dziecka się nie nadaje,wiem,bo wczoraj miałam okazję zobaczyć
          go z rozłożonym oparciem i trochę mnie rozczarował...
          • marylux Hola, hola! 25.06.08, 14:08
            Dziewczyny, żeby wydać max 400zł, to nie proponujcie mi wózka z
            najwyższej półki. Pół lezace to są pozycje wózków do 250zł, droższe,
            takze i JET Baby Design jest prawie płasko leżąca. A to "prawie" dla
            5 miesiączniaka to chyba ok, co? Tym bardziej,że to tylko na 2
            tygodnie. Na dobre wsiądzie w niego moja córcia jak już oczciwie
            będzie siedzieć. Więc biorąc pod uwagę kryterium finansowe, a także
            ilość zajmowanego miejsca po złożeniu (w aucie), to chyba ten Jet
            nie wypada tak źle, prawda? Tym bardziej, że dziś zaczepiając
            wszystkich wózkowiczów na spacerku CT 04 wypadł fatalnie. DZiewczyna
            mówiła, że prowadzi się beznadziejnie, więc odradza pełną gębą.
            • pstrabiedronka Re: Hola, hola! 25.06.08, 14:17

jak dla mnie to JET byłby jak najbardziej spoko...
              cos mi się zdaje że mówic o nim że ma pozycję półleżącą to przesada.
              Może nie rozkłada się na idealnie płasko - ale tak nie rozkłada się
              ŻADNA parasolka, te z najwyższej półki tez nie.

Moim zdaniem bedzie spoko. W końcu to nie ma być wózek podstawowy a
              dziecko 5 miesięcy top tez juz nie noworodek.
              • aniac1 ja mam baby design bunny 25.06.08, 14:42
                niedawno kupiłam, i jestem bardzo zadowolona, leciutki, fajne pasy 5 punktowe,
                ładnie sie składa, dobrze prowadzi i tani był!! wady? mały koszyczek na zakupy i
                nieregulowany podnóżek, który fabrycznie zamontowany jest bardzo nisko (tak dla
                2-latka?) być może wezmę go na spotkanie chustowe w sobotę, albo możemy się
                umówić na spacerku :)
                ania - podushkowiec :)
                • koma.edziecko Re: ja mam baby design bunny 25.06.08, 15:13
                  proponujesz bunny dla 5 miesięczniaka? pomyłka to wózek dla starszaka.....
                  • aniac1 Re: ja mam baby design bunny 25.06.08, 15:37
                    mówię tylko, że mogę pokazać :)
    • koma.edziecko Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 25.06.08, 15:15
      Dobry by był też Chicco liteway, mam go rozkłada się niemal na płasko
      dobrze sie prowadzi ma fajny spiworek który na zimę by Ci isę pewnie przydał i
      budką naciąganą do przodu chroniącą od słońca.
      Ja myślę że Jet też spokojnie się nadaje.
      • night_irbis Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 25.06.08, 20:25
        A masz tego Liteway'a? Długo? Jak z podbijaniem na krawężnikach? Bo myślałam o
        tym. Na Allegro jest za 385 zł - czyli jakies 50 zł droższe niz Jet. A Baby
        Design naprawdę fatalnie sie rozkłada - wg mnie to juz dla dobnrze siedzącego
        dziecka...
        • koma.edziecko Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 25.06.08, 20:40
          Mam litewaya od miesiąca, dobrze się podbija, rozkłada jednym przyciskiem z tyłu
          oparcia, oparcie nie jest na tasmy tylko mechanizm, podnóżek regulowany jest w
          9ciu pozycjach, budka odpina się tylnią część a przednią można pochylać do woli.
          Jak każdy ma i wady - wąskie siedzonko chociaż od Jeta chyba niewiele ma 31cm i
          krótki podnóżek ale za to wysokie oparcie więc powierzchnia do spania jest
          przyzwoita ponad 80cm.
          te tańsze z allegro nie mają w zestawie śpiworka ale i tak wg mnie warto.
          Tylne kółka są spore a przednie dzięki temu że pojedyńćze super zwrotne.
    • kornnella Re: Baby design dla 5 miesieczniaka. Może być? 26.06.08, 10:19
      Jakieś nieco bajki dziewczyny wymyslacie :).
      Jet rozkłada się tak jak inne parasolki rozkładane jak się do pozycji leżącej
      (ok. 170 st)podobnie jak xlr, xt, mulitiway, litaway i wiele innych. Mnie
      osobiście nie podobało sie jego wykonanie i luzy w stelażu normalne dla
      regulowanych rączek.
      Multiway ma barierkę taką samą jak ct04 (nawet zreszta od ct04 - napis z
      opakowania). Liteway z tego co widze na allegro tez jest sprzedawany z barierką
      (to jest chyba wersja niemiecka). W Polsce liteway jest bez barierki za to z
      praktycznym śpiworkiem. W sklepie chicco pani twierdziła ze same barierki maja
      być w czerwcu (nie wiem czy sa nie sprawdzałam). Na plus multi i lite-waya jest
      daszek p/słoneczny który można dowolnie ustawiać. Super sprawa zwłaszcza, że mój
      młody szarpie parasolki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka