Dodaj do ulubionych

Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup.

21.09.08, 17:18
Ponieważ jest to nowy wózek, raczej nie kupię uzywanego. Proszę o
opinie użytkowniczki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.09.08, 19:52
      Witam. Posiadam ten wózeczek i jak narazie jestem bardzo zadowolona z jego
      użytkowania ;-)). Co dokładnie chciałabyś wiedzieć o tym wózku??
      • kontrr Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.09.08, 21:30
        Dołączę do wątku z moimi pytaniami :)
        Jak się sprawuje siedzisko specerowe? Czy dziecku jest wygodnie? Czy
        nie jest ciasne i za krótkie? Jak się prawdza po rozłożeniu na
        płasko?
        • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.09.08, 22:13
          Jak narazie moja córeczka ma 5 miesięcy, od niedawna jeździmy w spacerówce.
          Spacerówka jest wykonana z bardzo miękkiego i przytulnego materiału. Kilka razy
          już był wałkowany temat krótkiego oparcia, a ja zawsze pisałam ze to wszystko
          zależy od gabarytów dziecka. Moim zdaniem nie jest za krótkie, ani za ciasne.
          Moja córeczka lubi jeździć w spacerówce, jak i również spać. Wiele moich
          koleżanek jak zobaczyło pierwszy raz spacerówkę to mówiły ze jest świetnie
          wyprofilowana.
          • emamaa Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.09.08, 23:03
            czy to wszystko jest w standardzie przy zakupie?
            pompka do kół, moskitiera na
            gondolę, polarowy kocyk, adaptery do gondoli i fotelika,folia
            przeciwdeszczowa na spacerówkę.

Nasza Julcia ma już
            Do porodu zostało..
            Nasze listopadowe maleństwo
            • morcheeba77 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 22.09.08, 11:18
              ja również mam Murę4 wózek jest super i jestem bardzo zadowolona
              odradzam go jednak mamom, które mają w planie go wnosić na x-piętro- jest ciężki (pompowane koła)...ale prowadzi się rewelacyjnie:)
            • emamaa ponawiam pytanie 22.09.08, 20:10
              czy to wszystko jest w standardzie przy zakupie?
              pompka do kół, moskitiera na
              gondolę, polarowy kocyk, adaptery do gondoli i fotelika,folia
              przeciwdeszczowa na spacerówkę.
              • ibiza777 Re: ponawiam pytanie 22.09.08, 20:41
                Wszystko jest oprócz folii przeciwdeszczowej do spacerówki. Jest ale do gondoli.
                • emamaa czy potrzebne będą adaptery 26.09.08, 17:36
                  jeśli kupię mure i fotelik maxi cosi cabrio potrzebne beda adaptery
                  do zamontowania fotelika na stelażu?
                  • rubi88 Re: czy potrzebne będą adaptery 26.09.08, 19:36
                    Adaptery są już w komplecie,gdy kupujesz wózek.I nie wiem czy dobrze
                    pamiętam,ale chyba nie trzeba ich zdejmować/zakładać za każdym razem.
                    • mirtillo1983 Re: czy potrzebne będą adaptery 26.09.08, 19:41
                      A czy macie zdjęcia tego wózka? Jestem ciekawa jak wygląda na żywo ten
                      zielono-turkusowy...ja widziałam tylko fioletowy i szary. Ale wozek super!
                      • ibiza777 Re: czy potrzebne będą adaptery 26.09.08, 20:36
                        Adaptery ściąga sie tylko ze stelaża jak sie chcę zamontować siedzisko do
                        spacerówki. W komplecie są 2 zestawy adapterów. Moja koleżanka ma gondole
                        zielono-turkusową, prezentuję sie super ten kolorek. Mi sie podoba.A tu link ze
                        zdjęciami mojej Mury
                        fotoforum.gazeta.pl/5,2,ibiza777.html
                        • rubi88 Re: czy potrzebne będą adaptery 26.09.08, 21:28
                          Prosze bardzo o to zielono-turkusowy:
                          strollersandprams.com/forums/viewtopic.php?t=2464&postdays=0&postorder=asc&highlight=mura&start=15

Ja wczoraj widziałam mame z Czarną Murą4 i się zakochałam.W srodku
                          było może z 3-4 msc dziecko:)I wygodnie leżało sobie na rozłożonej
                          na płasko spacerówce.
                          • malwes "dziwna" barierka przednia? 27.09.08, 17:31
                            Dziewczyny - a jak się Wam sprawdza ta barierka z przodu. Przez to,
                            że nie jest od krawędzi do krawędzi to mam wrażenie, że może uwierać
                            dziecko, jak się przechyli. No i dzieci nie próbują "przepchnąć" się
                            bokiem?
                            • emamaa do morcheeba77 28.09.08, 16:35
                              Twoj kolor wózka na żywo jest inny niz na zdjęciu katalogowym, byłam
                              wczoraj w swiecie dziecka i bordow w rzeczywistosci wyglada na braz
                              a rozowy na czerwony?
                              Czy Twoj wózeczek też tak wyglada czy to jakas pojedyńcza sztuka.
                              Dodam, że wózek potzreabuję dla chłopca a w rzeczywistości ten kolor
                              by mi odpwiadal bo jak miala tylko zdjęcia z netu to wydawal sie
                              typowo dziewczecy
                              • ibiza777 Re: nowe kolory Mury 28.09.08, 20:52
                                www.maxi-cosi.com/maxicosi/productdetail.aspx?id=56
                                i trzeba dać na style
                                • emamaa Super te nowe kolorki 29.09.08, 21:24
                                  Czy ktoś wie kiedy będą dostępne?
                                  • ibiza777 Re: Super te nowe kolorki 30.09.08, 20:53
                                    Sądzę ze narazie sklepy posiadają stara kolorystykę Mury, ale zawsze możesz
                                    zadzwonić do jakiegoś sklepu i sie dowiedzieć kiedy można sie spodziewać nowych
                                    kolorów. Ja wózek zamawiałam w Dino, i wyglądało to tak ze zrobiłam zamówienie
                                    koloru, oni kontaktowali sie oficjalnym przedstawicielem Maxi Cosi w Polsce czy
                                    jest dostępny kolor i wtedy zamawiali.
                                    • emamaa Re: Super te nowe kolorki 02.10.08, 18:27
                                      a ja zamówię w 4kids chyba tam mają najtaniej. Czy znacie może
                                      tańszy sklep internetowy?
                                      • ibiza777 Re: Mura 02.10.08, 20:40
                                        Ja zamawiałam w Dino, za spacerówkę + gondole + fotelik Maxi Cosi City + torba
                                        do Mury zapłaciłam 2850. Dostałam 5% zniżki na spacerówkę z gondolą.
                                        • emamaa mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 10.10.08, 17:40

• ibiza777 Re: super kolor 10.10.08, 21:01
                                            Bardzo mi się spodobał, jak dostaniesz wózeczek do domciu to napisz czy budka w
                                            spacerówce jest inna. Bo ja mam wrażenie ze jest inna. Pozdrawiam
                                            • emamaa Re: super kolor 11.10.08, 13:37
                                              wozek bede miala za jakies 3 tygodnie a jaka inna budka
                                              • ostroda-kaczka DO 05.01.09, 18:07
                                                Witam. na zdjęciach które umieściłaś zauważyłam bardzo fajuską "rzecz" o którą
                                                chciałabym podpytać. Czy mogłybyśmy się skontaktować na maila bądź gg, gdyż moje
                                                pytanie nie dotyczy tematu forum i nie chciałabym tu burzy robić. podam swoje
                                                dane adres mailowy monika2308@interia.pl gg 6962580
                                          • mirtillo1983 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 10.10.08, 21:19
                                            A tak z ciekawości zapytam gdzie zamawiałaś Murę 2009 Adriatic BLue i jaka byla
                                            jej cena? Z gory dziekuje za info pozdrawaim
                                            • emamaa Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 11.10.08, 13:36
                                              zamówiłam w 4kids, po rabacie (a zamawiałam tam dużo innych rzeczy
                                              na łaczną wartość około 4tys) wyszła mnie 2252 + fotelik maci cosi
                                              cabrio 477zł
                                              • mirtillo1983 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 11.10.08, 20:54
                                                a jaka Mura jest do wglądu w 4kids?
                                                • emamaa Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 13.10.08, 10:42
                                                  ja murę ogladałam w Swiat Dziecka w Warszawie a zamówiłam kolor w
                                                  ciemno w 4kids
                                                  • kat-inka Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 18.10.08, 14:48
                                                    Witajcie dziewczyny....zdecydowałam sie na mure 4 ze wzgledu na
                                                    funkcjonalnosc...Zamawiam go na allegro co prawda niemiałam stycznoeci na zywo,
                                                    ale czytając to forum sie wkoncu zdecydowałam...mam nadzieje ze bede
                                                    zadowolona...kupilam zestaw "3 w 1" fotelik, gondolka i spacerówka...niema w
                                                    zestawie niestety tej bazy do fotelika, ale chyba wcale niemusze jej kupowac??
                                                    kolor czarny, uniwersalny....czy któraś z Was ma czarny?? boje sie zeby nie
                                                    "społowiał"...
                                                  • ibiza777 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 18.10.08, 21:22
                                                    Bazę możesz kupić osobno. Tylko zależy jeszcze jakie macie auto, czy posiada
                                                    system Isofix ( nie każdy samochód to ma). Co do materiału, to nie masz czym się
                                                    martwić, napewno nic sie z nim nie stanie. Ja mam niebieski i nawet nie widać
                                                    śladu użytkowania.
                                                  • pstrabiedronka Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 18.10.08, 21:37

no właśnie - gdybyś chciała brać bazę to uważaj bo są dwa rodzaje - do
                                                    samochodów z IsoFixem i do takich bez IsoFix. Musisz wiedzieć czy masz IsoFix w
                                                    samochodzie i w razie czego kupić odpowiednią bazę.
                                                  • kat-inka Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 19.10.08, 10:21
                                                    Dzieki Wam dziewczyny!!! z tą bazą juz własnie sie zorientowałam....wózeczek tez
                                                    juz kupiłam .Wyszło 2400 z fotelikiem:) w przyszłym tygodniu będzie juz u
                                                    mnie...Bardzo sie ciesze, bo w sumie wasze opinie zdecydowały o kupnie:) Jeszcze
                                                    raz dzieki:)
                                                  • mirtillo1983 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 19.10.08, 11:23
                                                    A z jakiegoś sklepu internetowego kupiłaś? Bardzo optymalna cena :)
                                                  • ibiza777 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 19.10.08, 16:45
                                                    Cena naprawę dobra!! A jaki fotelik zamówiłaś City czy Cabrio??
                                                  • kat-inka Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 19.10.08, 18:01
                                                    cabrio:) kupowałam u faceta z allegro.Koles kupił go za granicą i niestety wózek
                                                    niema gwarancji dlatego taka przyzwoita cena...Ale ja jestem bardzo
                                                    zadowolona....W przyszlym tyg zrobie pare fotek:)
                                                  • ibiza777 Re: mura 4 ADRIATIC BLUE zamówiona 19.10.08, 19:34
                                                    Ja też miałam kupować za granicą. Miał mi mój brat kupić w Anglii i wysłać,
                                                    wychodziło zdecydowanie mniej. Ale jednak zamówiliśmy w Polsce
                                                  • emamaa do ibiza777 20.10.08, 18:52
                                                    o co chodzi z inną budką?
                                                    fotelik w kolorze adriatic blue dostałam już w tamtym tygodniu
                                                    kolorek śliczny:)
                                                    Dostawa wóżków do Polski 2009 ma być 23 października, może na koniec
                                                    października wózek będę miała
                                                  • ibiza777 Re: do ibiza777 20.10.08, 20:41
                                                    Oglądając nowe kolory spacerówki, zwróciłam uwagę na inna budkę. Sama zobacz
                                                    www.maxi-cosi.com/maxicosi/productdetail.aspx?id=56 (dokładnie przypatrz
                                                    sie budce w spacerówce)
                                                    Moja budka ma po bokach i z tyłu okienka i ogólnie mam wrażenie ze jest lepsza.
                                                    A jak chcesz zobaczyć jak wygląda moja to wejdź na Instruction movie
                                                  • emamaa Re: do ibiza777 22.10.08, 12:58
                                                    Rzeczywiście budka jest inna. Nie zwróciłam uwagi. Jak bedę miała
                                                    wózek to dam znać jak jest w realu, bo nieraz zdjęcia się trochę
                                                    różnią.
                                                    www.kiddies24.com/shop/maxi-cosi-mura-adriatic-blue-2009-p-4548.html
                                                    Ja zamówiłam ten kolor.
                                                  • kat-inka Re: do ibiza777 22.10.08, 14:40
                                                    to fakt, ja mam inna budkę bardziej "materiałową" dziś własnie dostałam swoją
                                                    murę....REWELACJA!!! naprawde polecam...Jedyne co moge zarzucić,to że wózeczek
                                                    jest troszke szeroki...
                                                  • kat-inka Re: do ibiza777 22.10.08, 15:31
                                                    załączam pare fotek...karoty dla księciunia;)
                                                  • kat-inka Re: do ibiza777 22.10.08, 15:32
                                                    dopiero tutaj,....sorka:/ fotoforum.gazeta.pl/5,2,kat-inka.html
                                                  • ibiza777 Re: Nowa budka Mury 22.10.08, 22:41
                                                    Budka w nowej murze prezentuję sie o wiele lepiej. Napewno jest solidniejsza,
                                                    ale to było do przewidzenia że będą ulepszać wózeczek. A co do koloru to jest
                                                    rewelacyjny, jak bym miała teraz kupować to też bym wybrała ten kolor ;-)).
                                                    Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Pozdrawiam
                                                  • emamaa Re: Nowa budka Mury 27.10.08, 17:13
                                                    Napisałam do sklepu i czekam na odpowiedź kiedy mam się spodziewać
                                                    wózeczka, gdyż do Polski miał być wysłany 23 października:)
                                                  • ostroda-kaczka Re: Nowa budka Mury 16.11.08, 15:18
                                                    ja rózniez czekam na zdjęcia, zastanawiam sie nad kolorem adriatic blue lub
                                                    fantasy green. Ja mam jeszcze chwilkę bo rodzę w lutym. A co myślicie na temat -
                                                    braku osłonki na nóżki na jesień i zime do spacerówki? kombinezon i folia wystarczy?
                                                  • ibiza777 Re: do emamaa 17.11.08, 12:42
                                                    Czekam z niecierpliwością na zdjęcia!!!! I czy rzeczywiście budka w spacerówce
                                                    jest ulepszona????? Daj znać
                                                  • emamaa Re: do emamaa 18.11.08, 14:48
                                                    Dziś własnie dostałam gondole tyle, ze gondole mam brazową jakis
                                                    problem jest z adriatic blue, spacerówki jeszcze nie montowałam na
                                                    stelażu ale ta akurat mam adriatic blue.
                                                    Jak znajdę chwilkę to zamontuje spacerówkę i zrobię fotki.
                                                    Wy do gondoli tez nie miałyście pasów??
                                                    Moja uwaga do gondoli to ciężko zapinają się zatrzaski od nakrycia.
                                                    Czy też miałyście taka gabkę wokół gondoli od wewątrz?Zdejmowałyście
                                                    ją - ja tak - strasznie ciężko mi to szło.
                                                    Trochę napisałam nie pokolei i bez sensu ale się spieszę;/
                                                  • anadeny Re: do emamaa 18.11.08, 15:55
                                                    witam, czy któraś z mam ma może MURĘ, ale z gondolą WINDOO bebe
                                                    confortu? taką opcję widziałam i podobno gondola dużo lepsza od maxi
                                                    cosi, interesuje mnie, czy potrzebne są specjalne adaptery do jej
                                                    zamontowania ?
                                                  • ibiza777 Re: odp gondola Windoo 18.11.08, 21:08
                                                    Co do gondoli Windoo to pewne jest to że jest o wiele mniejsza od Mury, Maxi
                                                    Cosi Mura ma rewelacyjną gondole, bardzo dużą, moja 7 m córeczka bez problemu
                                                    sie w niej mieści ( Hania naprawdę jest długa). W inny wątku czytałam, że dzieci
                                                    mając 3 m już sie nie mieściły w gondoli windoo
                                                  • megi0879 Re: Prośba o zdjęcia!!! 22.01.09, 13:33
                                                    Czy mogę prosić o załączenie zdjęć nowej budki ze spacerówki (rozłożonej całkowicie z tyłu) dziewczyn, które może już otrzymały zamówiony wózek? To pytanie nurtuje wiele z nas przed zakupem Mury.
                                                    Z góry dziękuje :)
                                              • ostroda-kaczka DO EMAMAA 05.01.09, 18:02
                                                Witam serdecznie. Zauważyłam na fotkach które umieściłaś jedną fajuską "rzecz"
                                                która mnie bardzo interesuje. czy mogłybyśmy skontaktować się na maila bądź gg.
                                                podaję moje dane monika2308@interia.pl gg 6962580 serdecznie dziękuję
                                      • ostroda-kaczka kolor adriatic blue 18.11.08, 18:33
                                        no to czekam i ja na te zdjęcia koloru adriatic blue. Mi ten też się podoba
                                        chociaż będę miała córeczkę a mówią że niebieski to dla chłopca. A różni się
                                        kolor w rzeczywistości od obrazka na stronie maxi-cosi? mi przesłała Pani
                                        zdjęcie ze Smerflandu to albo taki beznadziejny aparat albo taki brzydki ten
                                        kolor. A zgodziłaś się na inną gondolę, pytali Cię w ogóle? Czekam na zdjęcie :)
                                        • emamaa Re: kolor adriatic blue 18.11.08, 18:48
                                          tak zgodziłam sie na brazową gondolę, mam chłopca i szczerze mówiąc
                                          rozważałam również ten kolor. Adriatic blue jest bardzo ładny, póki
                                          co mały spi w gondoli a spacerówkę mam wysoko schowaną więc nie mam
                                          mozliwości zrobienia zdjęcia, ale w wolnej chwili poprosze męża o
                                          pomoc i zamieszczę fotki.
                                          • mirtillo1983 Re: kolor adriatic blue 18.11.08, 20:00
                                            A widziałyście na Allegro Mura z 2008 za 1999zl i 1599zł -
                                            spacerówka gondola i spiworek niezle nie?
                                            • ostroda-kaczka Re: kolor adriatic blue 18.11.08, 20:21
                                              gdzie ta oferta za tak małe pieniądze?
                                          • ostroda-kaczka Re: kolor adriatic blue 18.11.08, 20:27
                                            Czyli Twój dzidziuś już na świecie, Gratuluję szczęśliwa mamusiu!!! I Ty masz
                                            czas przysiąść do komputera i nam/mi odpisywać! Szok!!! A ja ma termin na połowę
                                            lutego i już szaleję na tle wózka,chyba przeginam. czekam na zdjęcia tej
                                            spacerówki, a mocno odbiega kolor od oferty internetowej, no i co wzięłaś w
                                            zestawie i ile zapłaciłaś razem, bo pisałaś wcześniej że znalazłaś najtaniej w
                                            4kids. Podam też mój adres mailowy monika2308@interia.pl i poproszę o fotki za
                                            które z góry dziękuję
                                            • ibiza777 Re: do emamaa i ostroda-kaczka 18.11.08, 21:21
                                              Gratulacje dla rodziców ;-))
                                              O jakie pasy Tobie chodzi, ja żadnych pasów przy gondoli nie mam, co do
                                              zatrzasków to rzeczywiście troszkę ciężko sie zapinają, tylko że ja może 3 razy
                                              korzystałam z tej zasłonki. Moja gondola też jest wyłożona taką mięciutką
                                              gąbeczką w środku, tylko zastanawia mnie jedno, po co ją zdejmowałaś?? Czekam na
                                              zdjęcia ;-))

A teraz parę słów do ostroda-kaczka
                                              Moja córeczka jeździ w niebieskim wózku, i nie wiem dlaczego twierdzisz ze nie
                                              jest kolor dla dziewczynki, jeśli miałabym wybierać teraz kolor dla mojej Hani
                                              to wybrałabym właśnie Adriatic blue. Nie przejmuj sie ze szalejesz z wyborem
                                              wózka, ja też tak miałam, po nocach śniły mi sie wózki i foteliki ;-))
                                              • emamaa Re: do emamaa i ostroda-kaczka 19.11.08, 09:07
                                                Jak wyjmiesz wszystko z gondoli to na tym drewnie sa jakby końcówki
                                                do pasów i myslałam, że te pasy beda gdzies. Ale nie znalazłam,
                                                czyli nie wiem po co to :)
                                                Ja z osłonki bede musiała korzystać, bo mam noworodka, jest zimno a
                                                on jest wyjatkowym zmarźlakiem.
                                                Zdjęłam ta gąbkę, bo jakoś dziwnie by mi się z nią jeździło. Kółka
                                                też były tak zabezpieczone, więc moim zdaniem ta gabka to tylko do
                                                transportu, zeby to drewno sie nie poobijało:)
                                                Pamietam o zdjęciach, głupio mi, ale naprawdę póki co nie mam jak
                                                zrobić. Wózek mam w domku i Mały spi w gondolce:)
                                            • emamaa Re: kolor adriatic blue 19.11.08, 09:15
                                              Dziekuję bardzo:))
                                              Takie Maleństwo bardzo dużo w dzień spi.Np dziś wstał po 7 leżał
                                              sobie, potem w hustawce się bujał, najadł się włozylam go do
                                              wózeczka, pobujałam i usypia własnie teraz:)
                                              ja na tle wózka szalalam już w 16 tygodniu:)Już wtedy wiedziałam, że
                                              to będzie mura.
                                              Akurat mam faktury ze sklepu to podam dokladne kwoty:
                                              spcerówka 1656zł
                                              gondola 596zł
                                              fotelik maxi cosi cabrio 477zł (pokrowiec frotte gratis)
                                              • ibiza777 Re: kolor adriatic blue 19.11.08, 10:08
                                                Jeśli chodzi o wnętrze gondoli to jest ono rewelacyjne. Moja Hania w lecie
                                                jeździła w gondoli i ani razu nie była spocona, Mura ma świetną izolację. W
                                                największe upały, mała miała fajny chłodek w gondoli, a teraz na zimę, twojemu
                                                maleństwu będzie napewno cieplutko ;-))
                                                • emamaa Re: kolor adriatic blue 19.11.08, 12:09
                                                  Mam taką cicha nadzieję, że bedzie mu ciepło. W sobotę możw
                                                  wyjdziemy na pierwszy spacerek:)
                                                  • emamaa Real foto ADRIATIC BLUE w foteliku Maxi Cosi Cabr 19.11.08, 12:13
                                                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,1559949,2,1.html
                                                  • ostroda-kaczka Re: Real foto ADRIATIC BLUE w foteliku Maxi Cosi 21.11.08, 13:50
                                                    dzięki za fotkę młoda mamusiu, ależ Ty masz spokojne dziecko! Taki wyciszony
                                                    dżentelmen, a jaki zalotne spojrzenie, ho ho. Ciekawe kiedy pierwsza panna
                                                    cichaczem do domu przyjdzie!!
                                                    No i fotelik całkiem całkiem wygląda, czy identyczny jest materiał na
                                                    spacerówce??? i oceniasz ze zdjęcie ma taki sam kolor jak real sprzęt??? chyba
                                                    się też na ten kolor zdecyduję :) ani nie razi ani nie przytłacza, i dla chłopca
                                                    i dla dziewczynki, tak myślę że nie powinno być potem problemu ze sprzedażą, oby
                                                    Pozdrawiam i życzę powodzenia w wychowywaniu małego cudaczka, niech się dużo do
                                                    mamy uśmiecha!
                                                  • emamaa Gondola roasted brown - nasz pierwszy spacerek:) 23.11.08, 12:45
                                                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,1563879,2,1.html
                                                  • emamaa Gondola roasted brown - nasz pierwszy spacerek:) 23.11.08, 12:46
                                                    fotoforum.gazeta.pl/3,0,1563879,2,1.html
                                                  • jajciucha Siedzisko 23.11.08, 15:33
                                                    A jak spacerówka? Czytam, że jest krótka. Czy 2 letnie dziecko
                                                    będzie się swobodnie w niej czuło? Czy główka nie będzie wystawała?
                                                  • ibiza777 Re: Siedzisko 23.11.08, 17:47
                                                    Trudno sie nam wypowiadać, bo jak narazie mamy malutkie dzieciątka.
                                                  • ostroda-kaczka do emamaa 26.11.08, 09:41
                                                    Witaj. Jak Ci się jeździ wózeczkiem? Czy przednie skrętne koła to dobry pomysł?
                                                    Jak ruszasz z miejsca w śnieg to jadą tam gdzie Ty chcesz czy troszkę slalomem?
                                                    Nadal polecasz ten wózeczek?
                                                  • emamaa do ostroda-kaczka 27.11.08, 11:31
                                                    Wózeczkiem jeździ mi się super, oczywiście polecam póki co:)
                                                    Na spacerku z moim synkiem byłam dopiero 3 razy, ale naprawdę super
                                                    mi się jeździ.
                                                    Bardzo dobrze sie prowadzi, kółka jadą tam gdzie ja chce.
                                                    Jedyne co mnie niepoki to jak się jedzie to tak stuka nieraz i mam
                                                    wrażenie jakbym coś źle złozyła, ale to chyba własnie odgłos
                                                    przednich kółek.
                                                  • emamaa do: ibiza777 27.11.08, 11:32
                                                    Jedyne co mnie niepoki to jak się jedzie to tak stuka nieraz i mam
                                                    wrażenie jakbym coś źle złozyła, ale to chyba własnie odgłos
                                                    przednich kółek.
                                                    Czy u Ciebie też tak jest??
                                                  • ibiza777 Re: do: ibiza777 27.11.08, 11:52
                                                    Hmm, wiesz co jeśli byś coś źle złożyła, to wątpie żebyś mogła nim jeździć. Mi
                                                    czasem coś skrzypi, ale to przez chwilkę i później przestaje( sądze ze to przez
                                                    piasek). Ale nigdy mi nic nie stukało, albo nie zwróciłam na to uwagi. Ale stuka
                                                    ci to jak jedziesz po płaskim?? Może muszą sie wyrobić kółka z przodu, albo może
                                                    zablokowały ci się. Czasem jak wyjmuję stelaż z bagażnika, to podczas jazdy
                                                    zauważam że mam zablokowane przednie koła. Poobserwuj jeszcze
                                                  • ostroda-kaczka maxi cosi - colory 2009 05.12.08, 20:57
                                                    Witam. Moja dziewczynka urodzi się za jakieś 2 miesiące. Ja już od długiego
                                                    czasu szaleję za wózkiem i zdecydowałam na Murę 4. najpierw myślałam o starych
                                                    kolorach bo tańsze, teraz wiem że wybiorę któryś z nowych kolorów ze względu na
                                                    zmiany w budce, podobno lepsze zmiany. Jaki kolor??? Ot dylemat. Zachwycił mnie
                                                    kolor Adriatic Blue. Dziś widziałam na żywo na foteliku, bardziej mdły ten kolor
                                                    niż w ofertach sklepów z netu ale zamówię ten właśnie. Brązowy też mi sie bardzo
                                                    podoba ale mam obawy że za ciemny jednak, żółty jest strasznie dziki w
                                                    rzeczywistości, a tango red - smutny, ale w tym kolorze wezmę fotelik Cabrio bo
                                                    w foteliku materiał czarny ma śliczne świecące "łuski", w gondoli i spacerówce -
                                                    czysta, ciemna czerń i stłumiony czerwień. Ale poproszę tęż emmę o zdjęcia ze
                                                    środka tej gondoli brązowej monika2308@interia.pl. Pozdrawiam i życzę udanego
                                                    wyboru
                                                  • ostroda-kaczka do 01.12.08, 11:49
                                                    Witam serdecznie. Poza Tobą nie znam nikogo komu by się ten kolor Adriatic Blue
                                                    podobał :( a ja jestem nim taka zachwycona. Czy przy jakiejś wolnej chwili
                                                    zrobiłabyś zdjęcie spacerówki? Niestety byłam w Olsztynie i Gdańsku i nigdzie
                                                    nie mieli tych nowych kolorów. jestem strasznie niezdecydowana a wózek już mi
                                                    czas zamówić!!!
                                                  • ostroda-kaczka do emamaa 01.12.08, 11:51
                                                    to była gorąca prośba do emamaa, przepraszam za zerwany tytuł
                                                  • mirtillo1983 Znalezione przez przypadek - może komuś się przyda 01.12.08, 19:54
                                                    picasaweb.google.com/a.poshkurlat/BUMODL#
                                                  • zosiulenka nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 01.12.08, 21:55
                                                    Dziewczyny, w niemieckim sklepie internetowym www. mypram.de
                                                    mozna zamówić wózek, podobnie jak www.kiddies24.de, wysyłają do
                                                    Polski. A tu link do stronki z wózkami w nowej kolorystyce, dla
                                                    dziewczynek pozostaje chyba żółty i brąz ewentualnie:
                                                    www.mypram.de/Maxi+Cosi+Mura+4.htm
                                                    A jesli chodzi o budkę, pan ze sklepu Świat Dziecka potwierdził nam
                                                    dziś, że budka jest poprawiona i z lepszego materiału, nie jest to
                                                    taki cienki ortalion. Mieli na stanie adriatic blue i wózki z
                                                    kolekcji 2008, ale u nich sama spacerówka kosztuje ok. 1900pln.

• ibiza777 Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 01.12.08, 22:23
                                                    Właśnie ta nowa budka, bardzo mnie interesuję. Chciałabym zobaczyć co zmienili,
                                                    i w jaki sposób ją ulepszyli. Czekam na pierwsze zdjęcia spacerówki ;-)). Ja bym
                                                    dla dziewczynki zamówiła Adriatic blue, bardzo mi się podoba ten zestaw kolorów.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • rubi88 Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 04.12.08, 20:13
                                                    Dziewczyny mam małą prośbę.Możecie mi wkleić zdjęcie z budą
                                                    naciagniętą maksymalnie do przodu????Zarówno przy siedzonku
                                                    ustawionym w pozycji siedzacej jak i leżącej.Będę baaardzo wdzięczna
                                                  • zosiulenka Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 04.12.08, 22:19
                                                    Spróbuj tu:
                                                    www.maxi-cosi.com/maxicosi/productdetail.aspx?id=56
                                                    Polskie sklepy internetowe też już mają różne zdjęcia więc poszperaj
                                                    może znajdziesz:)
                                                  • rubi88 Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 04.12.08, 23:10
                                                    Gdybym znalazła to bym nie pytała:)
                                                  • zosiulenka Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 05.12.08, 11:40
                                                    Ciężka sprawa, bo nawet filmik na stronie maxi cosi pkazuje starą
                                                    budkę, ta nowa jest b. solidna, bez szybek na bokach cała z
                                                    jednolitego materiału. Mąż się wybiera do sklepu w przyszłym
                                                    tygodniu, jak mu się uda to sfotografuje ją przy rozłożonej
                                                    spacerówce:)
                                                  • rubi88 Re: nowe kolory mury 2009 i dobra cena:) 05.12.08, 14:31
                                                    Będę bardzo wdzięczna.Dziękuje z góry:)
      • julek_one Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 06.01.09, 19:17
        hej

Zastanawiam się kupnem mury 3.
        Czy jest jakaś różnica pomiędzy murą 3 a 4.np. w prowadzeniu?
        Może słyszeliście jakieś opinie o murze 3?

Nie mogę znaleźć jakiś porównań, głównie o murze 4 wszyscy piszą.

Dzięki za wszelaką pomoc.

• megi1979 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 05.12.08, 19:09
      Witam!
      Mam ogromną prośbę do -emamaa- szukam wózeczka dla dziewczynki, pierwotnie
      nastawiłam się na mutsy ale skompletowanie zestawu w jakimś przyjemnym kolorku
      graniczy z cudem. Zmuszona byłam rozejrzeć się za czymś innym i za namową
      znajomej wybór padł na Maxi Cosi Mura4... zastanawiam się tylko nad kolorem -
      podoba mi się cały brązowy, ale nie widziałam go na żywo a zdjęcie zamieszczone
      przez -emamaa- też mi nic nie ułatwiło. Czy kolorek nie będzie za ciemny dla
      dziewczynki? Mogłabym prosić o więcej fotek gondoli na maila m_bieniarz@o2.pl -
      z góry dziękuję!!!
      • ibiza777 Re: Do rubi 05.12.08, 20:29
        Witam. Ładny ten brąz, ale spacerówka może być za smutna jak dla dziewczynki.
        Całkiem niezły jest jeszcze kolor Tango red.
        A tak wygląda Hania w niebieskiej spacerówce, kolor Adriatic blue jest napewno
        jaśniejszy
        fotoforum.gazeta.pl/3,0,1581180,2,1.htm
        P.s Postaram sie jutro dać fotki budki
        • ibiza777 fotka 05.12.08, 20:32
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1581180,2,1.html
          • emamaa Link do filmiku prezentacyjnego 07.12.08, 10:44
            Chciałam Wam fotki wysłać, ale chyba jestem ciemna lub nie wyspana i
            nie umiem załozyć na stelaż spacerówki.
            Czy ktoś ma link do filmiku instruktazowego lub jakieś wskazówki?
            • ostroda-kaczka Link do filmiku prezentacyjnego 07.12.08, 13:14
              np. www.maxi-cosi.com/maxicosi/instructions.aspx?id=55

ja sobie weszłam na stronę sklepu www.dino.sklep.pl potem wybrałam zestaw 3 w
              jednym i tam w opisie jest filmik instruktarzowy

czekamy na fotki :)
              • emamaa Zdjęcia załączone w galerii 07.12.08, 20:33
                Dziekuję za pomoc, ale w miedzyczasie znalazłam płytę:) Nawet nie
                wiedziałam, a na niej jest wszystko jak złożyć wózek:)
                Zdjęcia jakie miałam załaczyłam. Moje dziecko cierpi na bezsenność i
                spało w dzien 30 minut i tylko tyle udało mi się zrobić.
                • emamaa Zdjęcia załączone w galerii - link 07.12.08, 20:34
                  fotoforum.gazeta.pl/5,2,emamaa.html
                  • ostroda-kaczka super spacerówka - Adriatic Blue 08.12.08, 10:46
                    Wielkie dzięki za te fotki. ja już zamówiłam w piątek ten wózek i dziś z rana
                    dostałam wiadomość że gondola i śpiworek są narazie niedostępne bo importer na
                    razie nie dostarcza (nie wiedzieć czemu!) ...... jestem zła, bo bardzo mi się
                    ten kolor podoba!!! Chwilkę jeszcze poczekam, potrenuję swoją cierpliwość, no
                    trudno.
                    • emamaa Re: super spacerówka - Adriatic Blue 08.12.08, 12:53
                      Ja czekałam i czekałam i w końcu wzięłam gondolę brązowa. Też jest
                      sliczna, więcej ubranek do niej mi pasuje hehe
                      • megi1979 Re: super spacerówka - Adriatic Blue 08.12.08, 20:07
                        Ładny ten brązik... różowe dodatki w środku napewno ożywią ten kolor :) dziękuję
                        za fotki, chyba właśnie na ten kolorek się zdecyduję... najtaniej widziałam na
                        bobowozki.pl -2650zł- tyle że z tym tańszym fotelikiem...
                        • ibiza777 Re: fotelik 08.12.08, 20:52
                          Ja właśnie kupiłam Fotelik z maxi cosi ten tańszy Citi, i teraz bardzo żałuję.
                          Cabrio jest o wiele lepiej wykończony, ma lepszy materiał i jest troszkę
                          większy. Ogólnie cabrio robi o wiele lepsze wrażenie
                          • issass Re: fotelik 09.12.08, 00:03
                            Ja też jestem w trakcie wyboru wózka. Zastanawialam się na d quinny
                            speedi sx, bazz 4 mutsy 4rider a teraz po przeczytaniu tych
                            wszystkich postów roważam i mure 4

Rozumiem, ze mam szukac z fotelikiem cabrio?

I jeszcze dwa pytania:
                            * ile waży?
                            * czy występuje tylko w wersji z kołami pompowanymi?
                            • m.suczynski Re: fotelik 10.12.08, 14:55
                              Na wyposażeniu są adaptery do maxi-cosi na pewno, ale te złącza są tak popularne
                              że masz bardzo dużą gamę, ja będę na tym stelażu korzystał z babysafe izi sleep
                    • m.suczynski Re: super spacerówka - Adriatic Blue 10.12.08, 14:52
                      Nie wiem czy nie jest za późno, ale w sklepie Mamaija.pl ( link do produktu:
                      mamaija.pl/index.php?ProductID=2225 ) jest dostępny ten kolor. Zresztą
                      zamówiłem tam Mura 4 w zeszły piątek, tyle że grey-slice (dla chłopca). Teraz
                      zastanawiam się czy spacerówka będzie się składać - krzesełko mam wrażenie jest
                      jakieś sztywne aby łatwo się składało. Ale sam stelaż składa się świetnie, jak
                      otrzymam będę się martwił. Po oglądałem sam wózek no i w szczegółach jest SUPER.
                      Ale jak w praktyce to dam znać po tygodniu użytkownika (na razie mam tylko 2
                      letnie doświadczenie w 3 kołowym x-landerze jak by kogoś interesowała opinia to
                      służę)
                      • alycja_83 Re: super spacerówka - Adriatic Blue 27.12.08, 16:14
                        witam, mam pytanie czy ktoś z Was widział na żywo kolor gold z
                        kolekcji 2009 ? w trójmiescie niestety nigdzie go nie ma. Szukam
                        koloru dla dziewczynki i ten wpadl mi w oko.
                        • mirtillo1983 Kolory w Krakowie 27.12.08, 17:45
                          A czy ktoś z Was się orientuje gdzie i jakie są kolory Mury w
                          Krakowie? Ja ostatnio byłam w Entliczku koło Krokusa był tam
                          Atlantic Slice i Blueberry ale to z kolekcji 2008.
    • kasienka80 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 31.12.08, 11:52
      Witam, tez mi sie bardzo Mura podoba, ale jak dotknelam raczki to
      strasznie klekocze !! Czy wszystkie Mury tak maja?
    • cui Do emamaa - ważne pytanko o gondolkę!!! 06.01.09, 13:48
      Witam!

Mam pytanie dotyczące gondolki do Mury. Na filmiku zauważyłam, że adaptery, na
      które klasycznie nakłada się fotelik Maxi-Cosi trzeba złożyć, żeby umieścić na
      stelażu gondolkę.

Jestem użytkowniczką Quinny Buzz i mam gondolkę Maxi-Cosi, którą teraz chciałam
      dać mojej szwagierce. Ona planuje zakup Mury. Na stelaż Buzza gondolka (jakiś
      stary typ) wchodziła w ten sam sposób jak fotelik - używałam tych samych
      adapterów do fotelika i gondolki. Ale na Murę stara gondolka Maxi-Cosi chyba nie
      wejdzie... Czy mogłabym prosić o sprawdzenie, czy gondolkę da się umieścić na
      adapterach bez ich składania (czyli na takie ich umiejscowienie jak do
      fotelika)? Chociaż z tego co widzę to chyba niemożliwe... Będę bardzo wdziećzna
      za pomoc.
      Pozdrawiam!
    • gos81 Mura 3 Atlantic Silce 07.01.09, 20:36
      Witam! Od wczoraj jestem posiadaczką wózka Mura 3. Jeśli by ktoś był
      zainteresowany to krótko go opiszę :)

Na pewno NIE jest to wózek, dla osób, które szukają leciutkiego wózeczka i muszą
      go wnosić na któreś tam piętro - wózek trochę waży, porównywalnie myślę do
      Casyalplay S4 lub Teutoni Mistral S (tymi jeździłam).

Natomiast jest bardzo intuicyjny, wszystko się wpina i wypina dosłownie jednym
      kliknięciem, fotelik samochodowy jest obszerny (cabrio fix), gondola dość duża -
      76 cm, siedzisko spacerowe obracane w 2ch kierunkach tak jak i budka do
      spacerówki, ciekawym rozwiązaniem jest możliwośc powiększenia budki poprzez
      wyciągnięcie ortalionowego przedłużacza :) Duże amortyzowane i pompowane koła
      sprawiają, że wózek jest stabilny, ale też stąd jego waga. PONIEWAŻ WCHODZI NOWA
      KOLEKCJA ZAKUPIŁAM TEN WÓZEK O 1000 ZŁ TANIEJ NIŻ CENA STANDARDOWA plus
      standardowe praktyczne dodatki, moskitiera, kocyk, folia na gondolę i gratis
      śpiworek (tak przemyślany, by móc w środku w śpiworku najpierw zapiąć dziecko w
      pasy a potem go zamknąć)myślę, że to świetna sprawa na jesień, tym bardziej, że
      jest on tak uniwersalnie uszyty, że pasuje na każdej długości dziecko - stópki
      śpiworka można rozpiąć i wyjąć stópki właściciela :)
      Po prostu wiele praktycznych rozwiązań. Nic nie trzeszczy, nie skrzypi, budka od
      gondoli składa się cichutko.
      Aha! Ta "kierownica" w spacerówce jest zdejmowana (jak prawie wszystko w tym wózku)

Minusy - brak hamulca ręcznego, brak siateczki w budce gondoli (nie wiem jak
      będzie latem z cyrkulacją powietrza), brak podnoszonego zagłówka w gondoli.

Poza tym wszystko jest wykończone na błysk, materacyk i boki gondoli wyściełane
      miękka, miłą gąbką, spacerówka również mięciutka, jak na razie - bez dziecka
      prowadzi się jedną ręką :)

Może komuś pomoże to podjąć decyzję.
      Pozdrawiam
      • ibiza777 Re: Mura 3 Atlantic Silce 07.01.09, 21:36
        Nie bój się cyrkulację powietrza w gondoli, dziecku będzie idealnie. Moja
        córeczka jeździła w upały w gondoli i nigdy nie była spocona. Więc siateczka
        jest zbędna. Ja również jestem posiadaczką wózka w tym kolorze ;-)). Gondola
        jest rewelacyjna pod względem wielkości, moja Hania za kilka dni kończy 9 m a
        nadal się w niej mieści ;-))
        • pstrabiedronka Re: Mura 3 Atlantic Silce 07.01.09, 21:46

ibiza - masz malutką córeczkę :)
          moja "mała" ma teraz 2 miesiące i ma juz 68 cm długości...
          mamy Emmaljungę, jedną z największych gondoli, ciekawa jestem na ile wystarczy...

wiem, że poza tematem piszę, ale nie mogłam się powstrzymać - tak mnie ostatnio
          fascynuje to, że dzieciaczki potrafią tak się różnić :))))
          • ibiza777 Re: do pstrabiedronka 08.01.09, 11:38
            Moja córeczka nie jest taka malutka, kupuję jej body na 80, a niektóre są już za
            krótkie. Hania leżąc wyprostowana zajmuję całą gondolę na długość, tak że są to
            ostatnie chwile kiedy mogę ją w niej powozić, a że na zewnątrz mrozy, a córka
            jeszcze jakoś w niej wytrzymuje( choć nie za długo)to korzystam na maxa ;-))
            Pozdrawiam
            • madzis12 Re: do pstrabiedronka 09.01.09, 19:40
              Dziewczyny powiedzcei mi jeśli wiecie czy jest mozliwość zamontowania gondoli
              Maxi Cosi na stelażu Bebe Confort?
              Mieszkam we Włoszech i nigdzie nie mogę znaleźć Mury Maxi Cosi są tylko Bebe
              Confort, a moje dzieci raczej duze wiec i duza gondola też by sie przydała
      • gutekfilm79 Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 06:08
        gos81 napisała:

> PONIEWAŻ WCHODZI NOWA
        > KOLEKCJA ZAKUPIŁAM TEN WÓZEK O 1000 ZŁ TANIEJ NIŻ CENA STANDARDOWA plus standardowe praktyczne dodatki, moskitiera, kocyk, folia na gondolę i gratis śpiworek

a gdzie kupiłaś ?

Właśnie poszukuję dobrej okazji na MURA 4.
        Jak wiecie gdzie dajcie znać ?

• pstrabiedronka Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 08:13

www.90n.pl/
          Mura 4 za 1999 a Mura 3 za 1599.
          to chyba dobra cena.
          • julek_one Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 10:56
            Dzięki gos81 za opis.

Wczoraj jeździłem murą 3 i bardzo mi się spodobał.
            ta stara budka rzeczywiście jakaś taka wiotka, ale ceny za kolory 2008 bardzo
            atrakcyjne: np. spacerówka, gondola i śpiworek za 1599 zł.
            allegro.pl/item516037279_maxi_cosi_mura_3_atlantic_gondola_spiworek_od_g7.html
            • lula_to_ja Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 11:02
              a widziałeś na żywo wózek z tą nową budką? czy jest naprawde lepsza??
              Na zdjęciach wygląda o niebo lepiej, ale jak jest naprawde...
              • julek_one Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 11:14
                widziałem na żywo, jest uszyta ze sztywniejszego materiału i ogólnie sprawia
                solidniejsze wrażenie.
                Ale ta starsza też nie jest taka zła, jak sobie odpowiednio pozapinałem i
                ponaciągałem z tyłu było też ok.

Zastanawia mnie promocyjna cena mury 3 w kolorze 2008 flamingo slice a z nową budką
                www.90n.pl/sklep/product/p/249/maxi,cosi,mura,3.html#
                • lula_to_ja Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 11:18
                  a cenowo duża różnica??
                • lula_to_ja Re: Mura 3 Atlantic Silce 08.01.09, 11:21
                  Też widziałam tą promocje ale ona raczej dotyczy modeli z 2008 a te
                  mają starą budke,chyba dali tylko takie zdjęcie, bo to model 2009.
                  • ostroda-kaczka do Megi1979 - roasted brown 12.01.09, 20:39
                    czy zdecydowałaś się na wózek w tym kolorze? kupiłaś już? moze masz jeszcze
                    jakieś fotki? mi również ten kolor się spodobała ale "boję" się ze taki ciemny
                    dla dziewczynki. A widziałaś go w realu? Nurtuje mnie jeszcze kolor Adriatic
                    Blue - hmmm
                    • ostroda-kaczka do emamaa 12.01.09, 20:44
                      czy zadowolona jesteś z wózka? ja nadal czekam, ani kolor Adriatic Blue ani
                      Roasted Brown nie są jeszcze dostępne? Ten brąz mnie zachwycił, ale czy to taki
                      ciepły kolor dla dziewczynki? masz jeszcze jakieś fotki to poproszę na maila
                      monika2308@interia.pl. Bardzo proszę Cię o kontakt na maila bo miałabym jeszcze
                      inne pytanko
                      • lula_to_ja Re: do ostroda-kaczka 15.01.09, 18:04
                        ja mam dla dziewczynki gondole blue Adriatic a spacerówka gray.
                        • ostroda-kaczka do: lula 15.01.09, 18:20
                          a czy mozesz powiedzić gdzie kupiłaś wózek, ja zamówiłam i czekam i czekam i
                          dziś znów mi powiedzieli ze nie ma bo importer nie dostarczył. A prześlesz mi
                          kilka fotek gondolki i spacerówki na maila monika2308@onteria.pl. Bardzo
                          poproszę. No i jeśli możesz to napisz czy rzeczywiście podoba Ci się ten wózek,
                          jak się go prowadzi. Jak dla mnie to drogi zakup ale w ciemno bo nie miałam
                          nigdy w rękach tego wózka
                          • lula_to_ja Re: 15.01.09, 19:14
                            kolorki dokładnie jak na stronach w internecie na żywo niczym sie
                            nie różnia, Atlantic blue jest naprawde ładny i jako gondola i jako
                            spacerówka, ja wziełam dwa rózne kolory tylko poto by miec tak jakby
                            dwa wózki hi hi. nie kupowałam przez internet ale jeden ze sklepów
                            internetowych www.90... coś tam, tez dał mi mozliwosc kupna gondoli
                            innego koloru i spacerówki innej, a w wiekszosci slkepów mozna kupic
                            tylko cały komplet(jeden kolor), na tej stronie(www.90..)
                            spacerówka+gondola za 1999zł(folia, moskitiera,pompka), na alegro
                            tez widziałam promocje na Atlantic blue 1895zł. ja kupilam w
                            hurtowni u nas w miescie za 1915zł Mure 4, jestem b.zadowolona wózek
                            super sie prowadzi, wszystko składa i rozkłada się błyskawicznie
                            tylko waga wózka jest spora wiec jak kros ma do pokonania iles
                            pięter to musi sie nad tym zastanowic.Jak coś to pytaj.
                            • lula_to_ja Re: 15.01.09, 19:19
                              Przepraszam ja mam gondole Atlantic Silce!!!!
                              • lula_to_ja Re: 15.01.09, 19:39
                                Ty opisujesz kolory z nowej kolekcji 2009 wiec są one droższe niż z
                                2008, ja kupiłam po takiej promocyjnej cenie ponieważ była
                                wyprzedasz wózków z 2008 i moje kolory to właśnie z tej kolekcji
                                oprócz kolorów różnica jest też w budce spacerówki.Kolekcji 2009 nie
                                widziałam na żywo.Z kolorów z 2008r. jak dla mnie najładniejszy
                                kolor to Atlantic Silce, Grey Silce,Bluebbery Silce i Flamingo Silce
                      • megi0879 Re: do emamaa 16.01.09, 15:45
                        Śledzę ten wątek od dłuższego czas i w końcu się zalogowałam, bo nadal nie mogę się zdecydować na 100% :) Intryguje mnie ta nowa budka w spacerówce: jak jest wykończona, czy ma też taki ortalion z tyłu, czy jest "szersza"? Niestety nigdzie w Krakowie nie można zobaczyć na żywo nowej kolekcji 2009.
                        Oglądałam twoje zdjęcia (dzieciaki cudowne!!!) ale nie ma tam dokładnie zdjęcia tej budki. Jeśli możesz dołączyć to proszę o taką fotkę
                        • meg1112 Re: do emamaa 21.01.09, 10:54
                          podobo i naocznie widziałam, ze nowa budka jest tylko w Adriatic
                          Blue, zamiast tego ortaliony jest materiał taki jak na górze budki,
                          jest tylko na końcu wąski pasek ortaliony, aby łatwo sie go ściągało.
                          Roasted Brwon ma nadal ortalion... przynjamniej pierwsza sztuka jaka
                          przyszła do Swiata Dziecka w W-wie takową ma, może kolejne nie będą
                          miały.
                          Ja sie wacham pomiędzy kolorem Fantasy Green a Roasted Brown.
                          Tylko cały czas myśle co z tą ceną - w świecie Dziecka cały komplet
                          z fotelikiem Top Line (tym lepszym- pod kolekcje wóżków) wychodzi
                          2850.
                          Powiedzcie czy to dużo, czy dobra cena?
                          Pozdrawiam,
                          Magda
                          • lula_to_ja Re: do emamaa 21.01.09, 19:59
                            cena która podałas to nowa kolekcja czy stara(budka ortalion)?? bo
                            jesli stara to mozna kupic spacerówke+gondole za 1999zł i fotelik za
                            499zł.
                            • meg1112 Re: do emamaa 21.01.09, 20:34
                              to cena nowej kolekcji.
                              Chyba jest ok, prawda?
                              • megi0879 Re: do emamaa 21.01.09, 21:30
                                To b.dobra cena za nową kolekcję. Ja znalazłam w 4kids komplet za 2868,- i się zdecyduję bo będę odbierać osobiście w sklepie. Ale trochę mnie przeraziłaś tą budką. Jestem zdecydowana na Roasted Brown ale chciałam tą nową budkę. Patrzyłam też na Fantasy Green ale ten środek we wzorki do mnie nie przemawia :)
                                Chcesz kupić Mure 3 czy 4?
                                • meg1112 Re: do emamaa 22.01.09, 11:00
                                  wiesz co, ja zdecydowanie Murę 4, jakoś 3 kołowiek, którego miałam
                                  ze Straszakiem (Buzz) nie przekonał mnie do 3-kołowców.
                                  Co do budki to sprawdz koniecznie te budkę. Podobno w brązie jest
                                  stara, nowa jest w tym jeansowym. W granatowym Fanatsy Green- niekt
                                  jeszcze nie wie. Podobno dziś lub jutro jest dostawa do Polski wiec
                                  w przyszłym tygdoniu sie okaże.
                                  Magda
      • mala_marianka Mura 3 Kolory 2008 08.04.09, 17:44
        Mi od poczatku najbardziej podobał sie właśnie ten wózek. Niestety
        żadne z kolorów z 2009 nie przypadł mi do gustu. Dzisiaj znalazłam w
        internecie ofertę tych wózków z 2008 i tam wprost zakochalam sie w
        kolorze Bluberry. Czy poza tą wiodką budka o której wszyscy pisza są
        jakieś róznice w modelu 2008 i 2009 ? Jest w czymś gorsza ? Czy ktos
        wie czy wogóle można gdzieś jeszcze kupić Mure 3 w kolorach z 2008 ?
      • agness131f Re: Mura 3 Atlantic Silce 20.04.09, 07:46
        a mogę wiedziec gdzie ten wózeczek kupiłas taniej aż o 1000zł?? też
        na niego poluje,
    • goska27711 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.01.09, 14:03
      Tez zdecydowałam się na ten wózeczek tyle,że Mura3.Mam pytanie o śpiworek...on
      jest do spacerówki?
      • lula_to_ja Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.01.09, 20:02
        śpiworek jest do spacerówki, ma specjalne wyciecie na pałąk między
        nogami, pałąk łatwo sie demontuje wiec śpiworek może byc tez innej
        firmy(bez wycięcia)
      • megi0879 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.01.09, 21:45
        Widziałam (na stronie producenta) też drugi rodzaj śpiworka Maxi-cosi bez tej
        przegródki na nogi i myślę, że jest on do gondoli bądź fotelika.
        • lula_to_ja Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 22.01.09, 11:16
          A kiedy rodzisz? zastanów sie dobrze czy potrzebny tobie śpiworek do
          gondoli czy nosidełka, zaraz wiosna a do tego czasu wystarczy kocyk,
          dla mnie sens śpiworka jest tylko zimą do spacerówki.
        • asterka05 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 21.02.09, 10:18
          Hej, dołączam do forum ponieważ też czekam na odbiór mury 4. Wczoraj jednak
          spotkałam koleżankę, która użytkuje ten wózek od pół roku i jest z niego b
          zadowolona, ale narzeka na dwie podstawowe sprawy a mianowicie na brak
          regulowanego dna w gondoli oraz BRAK OSŁONKI NA NÓŻKI. To mnie zmartwiło
          najbardziej ponieważ rodzę w kwietniu i przyjdzie mi przesadzić synka do
          spacerówki porą jesienno-zimową.. Inne śpiworki chyba nie będą pasować skoro
          pasy bezpieczeństwa przechodzą też między nóżkami.. Wydaje mi się, że śpiworek
          jaki czy któraś z Was ma pomysł jak rozwiązać ten problem??
    • megi0879 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup 22.01.09, 13:39
      Czy mogę prosić o załączenie zdjęć nowej budki ze spacerówki (rozłożonej
      całkowicie z tyłu) dziewczyn, które może już otrzymały zamówiony wózek? To
      pytanie nurtuje wiele z nas przed zakupem Mury.
      Z góry dziękuje :)
      • goska27711 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup 22.01.09, 22:46
        Nie miałam nic do gadania czy chce spiworek,bo po prostu go dostałam jako gratis
        do wózka:-)Tyle,że w innym kolorze niż wózek,ale co tam.Przy cenie 1600zl nie ma
        co wybrzydzać.
    • illa5 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 26.01.09, 20:03
      Witam. Mam pytanie do użytkowniczek tego wózka, bo nie mam
      możliwości obejrzenia go na ,,żywo". Interesuje mnie jaka jest
      wysokość rączki od podłoża. Jestem raczej niską osobą ( ok 160 cm),
      więc nie chciałabym mieć jej pod brodą.
      • molecularka Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 27.01.09, 15:01
        mam pytanie do użytkowniczek o MAXI COSI MURA 4

podobno budkę w gondoli można ustawić tylko w dwóch pozycjach tzn
        albo ją postawić albo złożyć zupełnie i żeby to zrobić trzeba
        wcisnąć przyciski jednocześnie po dwoch stronach. Jak to się
        sprawdza?

Czy budka w spacerówce nie jest za krotka?
        czy wogole chroni przed wiatrem? i jak Wam się sprawdza specerówka
        zimą bo mi się wydaja jakać taka ciasna, tym bardziej że dziecko
        trzeba ubrać w kombinezon i czymś okryć nózki.

Jeszce mam pytanie jeśli chodzi o kolor czy ktoś widział na żywo jak
        wygląda kolor ADRIATIC BLUE?

DZIEKI ZA WSZELKIE OPINIE.

aaa i jeszcze pytanie o torbę do wózka - to chyba fajna rzecz-na
        pieluchy, butelke itp..... czy jest dołączona do wózka a jak NIE to
        jak sobie radzicie -można dokupić orginalną czy jakąś inną?

• lula_to_ja Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 27.01.09, 19:39
          Tak budka od gondoli ma dwie pozycje które czynią budke stabilną
          jeśli ustawimy na innym poziomie nie jest już tak stabilna i może
          opadać na wertepach,spacerówki jeszcze nie używam ale nie wydaje mi
          się wązka, co do budki w spacerówce to w nowej kolekcji jest ona
          ulepszona, ja mam tą starą i na początku prawie nie kupiłam przez tą
          budke tego wózka, ale jednak jak dobrze ją się pozapina i ponaciąga
          jest OK ale jak to nędzie zimą to się dopiero okaze.Torba to
          dodatkowy zakup,orginalna to ok 200zł,ja kupiłam inną za 45zł i
          uważam że pasuje super.Wszystkie dodatki do tego wózka są w cenach
          porażających, folia 200zł,parasolka 200zł, trba 200zł itp.TO TROCHE
          CHORE,ale tak jest z orginalnymi "częściami" jak do mercedesa hihi.
          Co do koloru to wymieniasz ten z nowej kolekcji a ja widziałam
          wszystkie kolory ale ze starej.
      • lula_to_ja Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 27.01.09, 19:30
        od podłoż do "rączki" wózka 100cm, oczywiście można niżej ale 100cm
        jest na najniższym poziomie.
        • ostroda-kaczka Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 27.01.09, 20:52
          jeśli chodzi o kolor Adriatic Blue to "emamma" w wypowiedzi z dnia
          19.11.2008roku zamieszcza link do swojej galerii ze zdjęciami, gdzie jest
          spacerówka w tym kolorze. Ja widziałam na żywo fotelik samochodowy(początkowo
          ten kolor wózka chciałam bardzo) ale nieco odbiegał kolor od zdjęcia
          katalogowego. Osobiście zamówiłam Roasted Brown i do końca tego tygodnia mam go
          mieć to wtedy zrobię fotki i umieszczę.
          • megi0879 Mura w domu!!! 29.01.09, 01:40
            Dziś rano mój sklep poinformował mnie, że zamówiony zestaw Mura 4 Roasted Brown jest do odbioru :)
            Już jest w domu!!!
            Siedzę i nie mogę się nacieszyć ;)
            Przekonałam się nareszcie na własne oczy jak wygląda budka w spacerówce, jutro postaram się dołączyć fotki.
            • aniab29 Re: Mura w domu!!! 29.01.09, 11:14
              cześć dziewczyny!
              ja też zdecydowałam sie na spacerówkę mura 3 dla mojej 2letniej córci. w piątek
              lub w sobotę wózeczek będzie do odbioru, wyślę wam zdjęcia dwulatka w siedzisku.
              Przymierzałam już Olę i mimo ze ma juz 2 lata jeszcze ma duzo miejsca...
              • lula_to_ja Re: Mura w domu!!! 29.01.09, 20:16
                z niecierpliwością czekam na zdjęcia spacerówki z twoją 2-letnią
                córcią, też mam ten wózek ale dopiero zaczne używać gondoli, wiele
                osób pisze ze spacerówka jest mała dla większego dziecka dlatego
                jestem bardzo cikawa tych zdjęć.
                • meg1112 Mura w domu również i u nas ;) 30.01.09, 21:55
                  mam już u siebie cały komplecik wraz z fotelikiem Fantasy Green.
                  Kolor wyszedł im naprawde fajny.

a teraz odnośnie budki - Panowie ze Świata dziecka sprawdzili
                  wszytskie kolory z nowej kolekcji i tylko w Adriatic Blue jest cała
                  materiałowa, w pozostałych kolorach jest ten ortalion i sam importer
                  nie wie dlaczego tak jest, ze tylko ten jeden kolory jest inny.

zatem zachęcam, wszystkie wątpliwości budkowe rozwiane, kto się
                  wachał wie już wszystko ;)

• megi0879 Re: Mura w domu!!! ZDJĘCIA !!! 29.01.09, 12:40
              Jak obiecałam dodaje fotki.

fotoforum.gazeta.pl/a/28983.html
              Głównie skupiłam się na budce która wzbudzała wiele kontrowersji na forum.
              Jak widać budka 2009 różni się od modelu 2008 długością z przodu (jest opadający daszek który osłania dodatkowo wnętrze, całość dłuższa o ok 15cm), oraz brakiem przeźroczystych wstawek (pozostała jedynie jedna na górze).
              Z tyłu pozostał ortalion który normalnie schowany jest w estetycznej kieszonce, rozwija się go tylko w pozycji półleżącej lub leżącej jeśli potrzeba. Zapina się go zameczkami w koło i ściąga u dołu.
              Zdjęcia nie do końca oddają odcień brązu, w rzeczywistości jest bardziej stonowany i ciut ciemniejszy.
              Dziewczyny, sama wahałam się jeśli chodzi o zakup tego wózka, ale po nocce spędzonej na zabawie przy składaniu, rozkładaniu, zamienianiu elementów zestawu :-) polecam go w 100% (zobaczymy jak będzie w użytkowaniu)
              ps. w razie pytań służę pomocą
              • aniab29 Re: Mura w domu!!! ZDJĘCIA !!! 29.01.09, 14:37
                jeśli chodzi o model 2008 to z przodu też jest daszek, który powiększa
                powierzchnię budki, można go schować, po prostu odginając go do środka, bo jest
                miękki.
                • spa76 Re: do użytkowniczek 30.01.09, 21:40
                  biorę ten wózek mocno pod uwagę i mam do was kilka pytań:
                  - czy łatwo się na nim montuje gondolę i fotelik?
                  - jak radzi sobie na nierównym terenie typu dziurawe chodniki?
                  - jak przyczepię z boku buggypoda (www.buggypod.pl/) to da
                  się to prowadzić? pytanie dosyc abstrakcyjne ale moja stara teutonia
                  dryfowałaby wtedy na jedną stronę i czuć to bez przymiarek.
                  • ibiza777 Re: do użytkowniczek 31.01.09, 12:14
                    Bardzo łatwo się montuję, wszystko jest na kliknięcie, amortyzacja jest bardzo
                    dobra, prowadzi się bardzo lekko ten wózek, nie wiem co to jest buggypod(nie
                    otwiera tej strony co podałaś)
                    • ostroda-kaczka kolor Fantasy Grean 01.02.09, 13:34
                      Czy można prosić o zdjęcia wózeczka w kolorze Fantasy Grean?
                      • meg1112 Re: kolor Fantasy Grean 09.02.09, 17:56
                        postaram się zrobić zdjęcia w dniu jutrzejszym ;)
                        sorki ale nie zauważyłam postu ... upsss
                    • asterka05 Re: do użytkowniczek 21.02.09, 10:23
                      Hej, dołączam do forum ponieważ też czekam na odbiór mury 4. Wczoraj jednak
                      spotkałam koleżankę, która użytkuje ten wózek od pół roku i jest z niego b
                      zadowolona, ale narzeka na dwie podstawowe sprawy a mianowicie na brak
                      regulowanego dna w gondoli oraz BRAK OSŁONKI NA NÓŻKI. To mnie zmartwiło
                      najbardziej ponieważ rodzę w kwietniu i przyjdzie mi przesadzić synka do
                      spacerówki porą jesienno-zimową.. Inne śpiworki chyba nie będą pasować skoro
                      pasy bezpieczeństwa przechodzą też między nóżkami.. Wydaje mi się, że śpiworek
                      jaki czy któraś z Was ma pomysł jak rozwiązać ten problem??
                      • meg1112 Re: do użytkowniczek 21.02.09, 21:36
                        każdy uniwerslany śpiworek pasuje, a szczególnie od Quinny.
                        Spokojnie dasz sobie z tym rade.
                        Jesli rodzisz w kwietniu nie masz co sie przejmować niepodnoszonym
                        dnem gondolki. Już laetm będziesz pewnie przerzucać dzidzię do
                        spacerówki ;)
                        • asterka05 Re: do użytkowniczek 21.02.09, 22:36
                          meg dziękuję za odpowiedź. Na Allegro znalazłam już kilka śpiworków, które będą
                          pasować, bo są przystosowane do pasów bezpieczeństwa. Pozdrawiam
              • passionberry Re: Mura w domu!!! ZDJĘCIA !!! 09.02.09, 17:01
                Witaj Megi,
                Będę wdzięczna za info gdzie udało Ci się upolować Murę 4 w kolorach 2009. Ja
                swoiste polowanie rozpoczęłam początkiem tego roku - niby wszędzie są w ofercie
                te wózki, ale jak się dzwoni to się okazuje, że czekają na informację od
                dystrybutora kiedy się pojawią i jakie kolory,oraz ile kół - bo sam dystrybutor
                nie wie (!).

PA
                • ostroda-kaczka Re: Mura w domu!!! ZDJĘCIA !!! 09.02.09, 19:27
                  ja kupiłam Murę 4 w kolorze 2009 w sklepie Dino w Łodzi. Czekałam ok miesiąca od
                  złożenia zamówienia w konkretnym kolorze. Niestety akurat Roasted Brown był
                  niedostępny dość długo. Spacerówka, śpiworek były po tygodniu a na gondolkę
                  czekałam kolejne 3 tygodnie. Ale już mam wózeczek w domu i jestem bardzo
                  zadowolona z zakupu.
                • ostroda-kaczka gdzie kupić 09.02.09, 19:31
                  ok 20 stycznia dzwoniłam też do Rumi do sklepu Bobowózki i wówczas mieli na
                  stanie spacerówkę w kolorze Fantasy Green a na gondolkę trzeba by było czekać
                  ok. tygodnia. Nie wiem jak jest teraz
                  • meg1112 Re: gdzie kupić 10.02.09, 10:08
                    ja kupiłam wózek w W-wie (stąd jestem).
                    dokładnie w sieci sklepów Świat Dziecka.
                • megi0879 Re: Mura w domu!!! ZDJĘCIA !!! 10.02.09, 11:12
                  Cześć.
                  Jeśli chodzi o mój zakup to ja wybrałam sklep 4kids w Krakowie. Zdecydowałam się na odbiór osobisty ale mają też sprzedaż przez internet. Od pierwszego kontaktu ze sklepem na wózek czekałam ok. 2 tygodnie ale to zależy od tego jakie kolory i który model są w dostawie od dystrybutora. O wszystko możesz zapytać mailowo 4kids@op.pl lub telefonicznie Pan Sebastian Ślimak 012 290 81 21

Mam nadzieję, że trochę Ci pomogłam :)
                  Pozdrawiam
                • passionberry Re: Mura w domu!!! 17.02.09, 12:32
                  Dziękuję Wam wszystkim za info na temat dostępności wózków MURA ... wczoraj i on
                  , najpiękniejszy zawitał u nas w domu - długo wyczekiwany i upatrzony - jednak
                  kolor Adriatic Blue (choć zastanawiałam się jeszcze nad kolorem Roasted Brown..)
                  Teraz czekamy na moment przyjścia na świat Macka (termin 22.2), który chyba
                  postanowił prowadzić strajk okupacyjny mojego brzucha :).

Trzymajcie się wszystkie Mamcie cieplutko

Pozdrawiamy : E&M
                  • kgbkoc Re: Mura w domu!!! 17.02.09, 17:53
                    Witam. Mam pytanie odnośnie gondoli. Nie widziałam jej live, ale zzy
                    nie ma w niej mało miejsca i czy wewnątrz jest zwężana w kształcie
                    nerki?
                    • ibiza777 Re: Mura w domu!!! 17.02.09, 18:02
                      Witam. Gondola jest bardzo duża, i nie jest zwężana. Taką zwężoną gondolkę ma Quinny
                      • ostroda-kaczka TORBA MAXI COSI 02.03.09, 11:23
                        Dziewczyny która kupiła torbę do wózka, czy warto. Wydaje mi się być droga, może
                        ma coś specjalnego. Nie widziałam na żywo, środka nikt nie pokazuje na zdjęciach
                        :( pewnie ma przewijak. A czy da radę ją przypiąć do rączki wózka czy tylko
                        zawiesić? Proszę niech ktoś się wypowie, gdzie chowacie gadżety maluszków swoich
                        • zoyka-yoga Re: TORBA MAXI COSI 02.03.09, 14:10
                          Mam pytanie do tych, które już jakiś czas używają ten wózek. Kiedy
                          wzięłam go na "jazdę próbną" po chodniku przed sklepem, to
                          zaniepokoiły mnie dwie rzeczy. Po pierwsze aby podbić wózek musiałam
                          całą sobą naciskać na rączkę (a w wózku nie było dziecka!), po
                          drugie przednie koła, kiedy były niezablokowane, to najeżdżały na
                          siebie i wózek stawał dęba. Czy trafiłam na pechowy egzemplarz czy
                          te wózki tak mają? Zaczęłam zastanawiać się nad trójkołowcem, ale
                          przedawca powiedział, że właśnie one stają często dęba... Już sama
                          nie wiem
                          • ibiza777 Re: TORBA MAXI COSI 02.03.09, 16:30
                            Ja posiadam torbę Maxi Cosi i jestem z niej bardzo zadowolona, jest pakowna i
                            bardzo poręczna. Jak potrzebuje coś włożyć do kosza to torbę sobie przewieszam
                            przez ramię. Torba jest duża i płaska, dlatego fajnie się ją nosi przewieszoną ;-))
                            A teraz do zoyka-yoga, co do podbijania wózka, to z łatwością mi to wychodzi,
                            wszystko zależy od terenu, ale nie miałam nigdy z tym większego problemu. A
                            teraz sprawa kół, bardzo ale to bardzo rzadko zdarza mi się że zablokują mi się
                            przednie koła, wystarczy tylko do siebie pociągnąć wózek i wszystko wraca do normy.
                  • unholyone Re: Mura w domu!!! Do Passionberry 11.05.09, 13:58
                    Czy mogłabym prosic o zdjęcia wózka w tym kolorze (adriatic blue). Jestem
                    zdecydowana na zakup i myslałam własnie o tym kolorku, tylko nigdzie nie ma go w
                    sklepach do obejrzenia.
                    Z góry dziękuję.
    • nadzieja.28 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 06.04.09, 09:52
      Mam pytanie zwiazane z MURA 4, podobno z amortyzacja tego wózka jest
      kiepsko, co moze byc niezdrowe dla niemowlaka. I jeszcze jedno czy w
      instrukcji wózka producent przewidzial do niego torbę, którą mozna
      zawiesić na raczce?

Bo podobno w x-landerach jest tak, ze można dokupić sobie torbę, ale
      w instrukcji juz nić nie jest napisane i potrafi zdarzyć się tak, że
      jak cieższa torba to wozek się wywraca.

I właśnie prosba do tych które mają instrukcje do MURY 4 o
      sprawdzenie jak jest z tą torba, czy producent wziął ja pod uwage i
      wózek jest tak wyważony, ze jak się powiesi na rączce torbe to stoi
      stabilnie?

Czy hamulce są z przodu i z tyłu, bo skoro spacerówka jest montowana
      dwustronnie to wskazane byłby żeby hamulce były z jednej i z drugiej
      strony?

I czy hamulce są plastikowe czy metalowe?

Będe bardzo wdzieczna za odpowiedz, bo mysle dużo o tym wózeczku, a
      ostatni ktoś zadał mi takie pytania i teraz cały czas mam
      wątpliwosci.
      • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 06.04.09, 21:29
        Co za pytania!!!! Kto Ci je zadawał??? Wystarczy prześledzić ten wątek a
        znajdziesz kilka wpisów że Mura posiada bardzo dobrą amortyzację, ja nigdy nie
        miałam do niej zastrzeżeń.
        Na stelażu nie ma żadnych uchwytów , na których można byłoby zawiesić torbę,
        zresztą torba do Mury jest wydłużona i płaska ( nie jest to jakiś prostokąt).
        Swoja torbę zawsze wożę w koszu ale jak potrzebuję dać zakupy, wtedy torbę
        przewieszam sobie przez ramię. Moim zdaniem nie jest realne, aby torba mogła
        przeważyć wózek, to nie jest parasola, a wózek który wazy 15 kg.
        Ale pytaniem o hamulec mnie zastrzeliłaś. Co ma obracana spacerówka do hamulca??
        Wszystkie wózki maja blokowane tylnie koła, po co ci blokada jeszcze przednich??
        Jedynie co możesz zrobić to zablokować przednie koła, żeby nie nie obracały o
        360 stopni.
      • morcheeba77 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 08.04.09, 10:24
        Używam Mury4 od 9 mies.,właśnie córka przesiadła się do spacerówki.
        Jestem zachwycona tym wózkiem.
        Co do wątpliwości nadzieii.28:
        -amortyzacja- ja nie lubię wózków "bujających-balansujących" czyt. miękkich, w mojej ocenie zatem amortyzacji Mury jest ok
        -torbę bez problemu można powiesić na rączce-ja mam inną większą Cacualplay-wożę załadowaną i jest ok (pewnie gdybym ją załadowała kamieniami...ech wiadomo)
        -hamulce tył przód-nie są potrzebne,hamulce są z jednej strony-przekłada się siedzisko,a nie rączkę (która zawsze jest po stronie hamulca)

podsumowując to wózek dla ludzi z charakterem
        jedyna wada- jego waga!ale to nie jest parasolka z piankowymi kołami:)
        _
        • kanka9 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 08.04.09, 17:35
          witam. Coraz bardziej jestem przekonana do zakupu spacerówki Mury3
          ale mam pytanie. W jaki sposób zmienia się położenie iedziska? Czy
          na jaki pasek czy jak w emmie sa takie metalowe topnie nie wiem jak
          to opisać. I czy faktycznie spacerówka jest mała na więkze dzieci?
          Bo ja mam właśnie zamiar zakupić to na dłużej. A co do amortyzacji
          to czy jest porownywakna z emmaljungą? Mam emme i prowadzenie jej to
          bajka.Aha no i jeśli mam fotelik maxi cosi cabrio fix ale z 2007
          roku to czy dam radę do nowej mury go doczepić? Czy jak kupie samą
          pacerówkę to muze dokupić jakis telaz pecjalny czy jest w zetawie?
          Bardzo proze o pomoc bom coraz bardziej napalona na ten wózio ;-)
          • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 09.04.09, 19:38
            Spacerówkę kupujesz ze stelażem, razem z adapterami do wpięcia fotelika lub
            gondoli. Myślę że nie powinno być problemu z wpięciem foteliku, bo to przecież
            też maxi cosi, a rok nie ma tu znaczenia. Co do zmiany nachylenia oparcia w
            spacerówce, to Mura ma bardzo prosty sposób, wystarczy lekko podnieść do góry
            metalowy uchwyt. Murę prowadzi się bardzo lekko
            • morcheeba77 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 15.04.09, 09:49
              murę4 użytkuję już 10 miesięcy,z gondoli córka właśnie przesiadła się do spacerówki
              chciałabym Wam opisać moje wrażenia na temat słynnej budki

Od początku nie przypadła mi do gustu i zastanawiałam sie jak to będzie z tym
              ortalionem i ze to jakoś tak flakowato i kichowato wygląda...
              kilka tygodni użytkowania i zmieniłam zdanie...
              osoby, które ja wymyśliły miały niezły "łeb" bo...
              ...pogoda sprzyja spacerowaniu...piękne słońce ide sobie i obserwuję mamy, które
              do swoich spacerówek mocują dodatkowe parasolki chroniące przed promieniami
              słońca...a ja? aja nie muszę tego robić!!!!
              ta "nieszczęsna" budka, która wydawała się być klapą, dzięki temu flakowatemu
              ortalionowi ma tyle poziomów regulacji i ustawień,ze moje Dziecko jest osłonięte
              przed słońcem nawet w pozycji półleżącej i leżącej.Dzięki niej nie muszę
              montować dodatkowych parasolek przeciwsłonecznych!!!
              jak widać każdy kij ma 2 końce!!!
              Mura jest ok!Tym, które ją mają nie muszę tego mówić:)
              • kanka9 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 15.04.09, 22:11
                Ja już jestem prawie zdecydowana na mure 3 ale dziś koleżanka mi
                stwierdziła że oglądala w sklepie i ma zarzuty i chciałabym zapytac
                czy to prawda? Czy faktycznie cięzko sie podbija, ciężej niż quinny
                speedi sx, co z podnóżkiem czy ma jakąś regulacje bo jej się też w
                speedim bardziej podobał bo niby w murze nóżki zwisają i jeszcze to
                nieszczęsne siedzisko. Przez to że jest wyprofilowane że niby małe i
                wąskie? ?Czy ktoś woził już w murze dzieci 2-3 letnie? Jak to jest
                czy tą wkładkę sie wyciąga?
                Strasznie mi sie Mura podoba , nad quinnim też się zastanawiałam do
                tego jest tańszy ale mura ma przekładane siedzisko i lepiej
                rozkładane a nie na pasek ale troche nurtuje mnie to co ona
                powiedziała. Prosze posiadaczki o radę .
                • goska27711 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 17.04.09, 15:46
                  Czy do tego wózka pasuja jakies inne parasolki niz orginalne??
                  • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 17.04.09, 20:44
                    Pilnie potrzebowałam raz parasolki, więc kupiłam Tako. Montuje na stelażu
                    • ostroda-kaczka Mura 4 - REWELACJA 20.04.09, 19:10
                      Użytkuję ten wózeczek dokładnie od 8 tygodni. Opinia dla wszystkich i na
                      wszystko: REWELACJA!!!! wózek ciężki ale stabilny, to nie prawda ze coś klekocze
                      w kołach - wózek się pcha a nie naciska na rączkę ciężarem ciała i wtedy wózek
                      płynnie jedzie i bardzo cichutko. Mam kolor brązowy (kolor wyjątkowy, ładny)i w
                      ogóle w nim córcia nie jest zaparzona nawet na dużym słońcu - super materiał!
                      Obrotowość na najwyższym poziomie. Ja torbę wieszam na rączce i jakoś się trzyma
                      i nic nie przeciąża. Ktoś mnie kiedyś na ulicy prosił o opinie, na koniec
                      rozmówca ze śmiechem i zachwytem skomentował że wózek nie ma jedynie nawigacji,
                      no ale po co. Jeszcze ktoś inny zapytał czy są przerzutki, bo już nie wiedział o
                      co pytać!!!! Ten wózek wszystko ma na miejscu co niezbędne i co pomocne!!
                      Szczerze.... nie mam żadnego interesu w tym żeby wystawiać wózkowi reklamę ale
                      to prawda.
                      • mwilczur Re: Mura 4 - REWELACJA 23.04.09, 17:18
                        ja uzytkuję swoją Murę 4 już ponad 7 miesięcy i jestem w pełni zadowolona z wózeczka

gondola praktycznie bez zastrzeżeń...no może mały minusik za brak regulacji dna
                        gondoli ale to w sumie było mi nieprzydatne

od marca jeżdzimy w spacerówce i od razu zaznaczę, ze bez problemu pasuje każdy
                        uniwersalny śpiworek, ja pałąka nie użyłam jeszcze ani razu i na razie nie
                        zamierzam - może jak córcia będzie starsza :)

gondola duża, przestronna, wykonana z miłych materiałów, mięciutka w środku i
                        bardzo duży plus...gondola jest składana

wózek stabilny, świetnie amortyzowany (oczywiście nigdy nie dorówna tym wózkom
                        bez skrętnych przednich kół ;) )
                        rewelacyjnie się składa
                        wszystko jest montowane praktycznie jednym ruchem

budka w spacerówce też mnie na poczatku nie przekonywała ale tak jak ktoś już
                        wcześniej napisał ma wile możliwości regulacji i dzięki temu nie używam
                        parasolki (zamówiłam oryginalną ale coś sklep mi się opóźnnia z dostawą :/ )
                        mam torbę do Mury i wieszam ją na rączce i to bzdura że wózek może się
                        przewrócić!!! nie ma szans

bzdurą też jest że 7 miesięcznemu dziecku w spacerówce wystaje głowa ponad
                        oparcie...moja córka ma już 7 i pół miesiąca i nie należy do małych dzieci
                        (urodziła się ponad 4 kilo i 60 cm a teraz wazy ponad 10 kilo i ma już 75 cm )
                        i spokojnie mieści się w siedzisku ze sporym zapasem

duzo mogłabym jeszcze pisać i to w samych superlatywach

polecam ten wózeczek szczególnie do miasta bo prowadzi się rewelacyjnie (w ogóle
                        nie czuć ciężaru)
                    • ostroda-kaczka MANKAMENT MURY 4 20.04.09, 19:11
                      jest jeden mankament .... CENA!!!!! i to tyle :)
                      • kanka9 Re: MANKAMENT MURY 4 20.04.09, 22:03
                        ostroda-kaczka a nie jest mały? Tzn jak będzie się sprawdzał przy
                        większym dziecku np 2 latku? Aha no i czy nie jest ciężki przy
                        podbijaniu np na chodnik? w piątek wraca mąż to pojedziemy na żywo
                        obejrzeć ;)
                        • ibiza777 Re: MANKAMENT MURY 4 21.04.09, 11:07
                          pomimo wagi naprawdę bardzo lekko się podbija
                          • mala_marianka Moja Mura 3 juz w domu 21.04.09, 14:23

Wczoraj przywieźli moją murę . Zamówiłam tylko spacerówkę w kolorze
                            z 2008 roku bluberry. Do tego gondolę Dreami z Quinni Speedi w
                            kolorze Sail .
                            Co do Mury to kolor jest dużo ciemniejszy i mniej jaskrawy niż na
                            zdjęciach w internecie ale bardzo ładny.
                            Moja Mura ma daszek z 2008 roku więc trochę io nim opowiem.
                            Nie nazekam na jego twardość i stabilność. Wydaje się ok. Jedyne co
                            mnie martwi to to że w pozycji siedzacej niczym nie łaczy się z
                            oparciem spacerówki. W pozycji leżącej elementem łaczącym daszek z
                            resztą wózka jest ortalionowy materiał który nie wygląda ani ładnie
                            ani solidnie.
                            Po za tym wózek wydaje się być bardzo fajny. Nie będę opisywała jak
                            się nim jeździ bo jeżdziąłm tylko po mieszkaniu i to bez dzidziusia
                            więc mój zachwyt moze być pzredwczesny ;-) .
                            Zamówiłam tez torbe . Ładna ale dość duża. myslałam ze będzie
                            mniejsza i zgrabniejsza ;-). Zamówiłam też śpiworek . generalnie nic
                            specjalnego ale pomyslalam ze będzie przydatny.
                            Dodam ze pompka do kół była w komplecie w koszyczku na zakupy mimo
                            że na stronie nie było o tym informacji ;-)

• kanka9 Re: Moja Mura 3 juz w domu 21.04.09, 21:42
                              kurcze i nikt nie może odpowiedzieć czy nie jest maly dla większego
                              dziecka? Dziś widziałam dziewczyne na spacerze z murą 3 i jakoś tak
                              wydał mi się mały ;-(. No ale to mi tylko mignęła. no i w
                              użytkowaniu może być inaczej, może to tylko wrazenie. Dziewczyny
                              które go uzytkujecie jak jest z tym siedziskiem? Czy to tylko dla
                              mniejszych dzieci się nadaje?
                              • ibiza777 Re: do Kanka9 22.04.09, 11:17
                                Dodał 3 zdjęcia mojej rocznej córeczki w Murze, zobacz sobie
                                fotoforum.gazeta.pl/u/ibiza777.html
                                • kanka9 Re: do Kanka9 22.04.09, 17:55
                                  Dziękuje bardzo ;-). Ale kurcze troche chyba jest to czego sie
                                  obawiałam troche ciasnawy. Dzidzia roczna a już tak bardzo na styk.
                                  Kurcze a moja juz ma 7 miesięcy więc długo by nie pojeździła więc
                                  nie wiem czy jest sens. Gdyby nie to .... a tak mi się podoba ;-/
                                  • ibiza777 Re: do Kanka9 22.04.09, 20:46
                                    Ale moja Hania ma jeszcze sporo miejsca, na zdjęciach tego nie widać, dlatego ze
                                    ma puchatą bluzę. Musisz posadzić córeczkę w Murze i wtedy zobaczysz
                                    • kola2005 chyba też kupię 23.04.09, 20:43
                                      dzisiaj zrobiliśmy objazd z mężem po sklepach z wózkami i też
                                      zdecydowaliśmy się na mure 4
                                      wyglądam naprawdę bardzo dobrze i w porównaniu z innymi wózkami jest
                                      dość lekki
                                      mam czas do lipca to spróbuję upolować coś używanego
    • dorysa Re: Do użytkowniczek 27.04.09, 23:57
      Dziewczyny,
      Bardzo proszę napiszcie jak wygląda sprawa z gondolą...
      Tj. jak długo wasze dzieciaczki się w niej mieściły???
      Chodzi mi o to, iż poród mam na połowę września, a to przecież zima będzie tuż, tuż...
      Trzeba będzie bobaskowi założyć kombinezon itd.
      Nie chciałabym aby okazało się że po 3 mies. moje dziecko nie zmieści się do gondolki...
      Z góry serdecznie dziękuję;)))
      • ibiza777 Re: Do użytkowniczek 28.04.09, 09:13
        Mura ma bardzo dużą gondolę. Moja córeczka do 9 m mieściła się w gondoli
        • nadzieja.28 Re: Do użytkowniczek 28.04.09, 10:31
          ibiza tak się zastanawiam, co Ty masz z tego, że tak chwlisz tą
          Murę, bo na innych forach też opisujesz ją w samych 'różowych
          kolorach". Dla Ciebie ten wózek nie ma wad, mhm.... <br />
          A może jesteś po prostu jakimś przedstawicielem Maxi Cosi ;-)
          • ibiza777 Re: Do użytkowniczek 28.04.09, 10:51
            Nie jestem żadnym przedstawicielem, tylko jedna z pierwszych użytkowniczek Mury(
            zobacz zdjęcia mojej córeczki w Murze). Jeżdżę tym wózeczkiem już rok i naprawę
            jestem z niego bardzo zadowolona, a wiele osób odradzało mi ten wózek bo
            siedzisko nie takie, budka beznadziejna, a to że waga spora. Co do wad to owszem
            mógłby być troszkę lżejszy. A chwalę dlatego że bardzo duża liczba osób nie
            jeździ tym wózkiem, a ma dużo do powiedzenia na jego temat
            • nadzieja.28 Re: Do użytkowniczek 28.04.09, 11:22
              Właśnie zamówiłam Murę 4:-) Bo szczerze wachałam się pomiedzy Mutsym
              4riderem a właśnie Murą. Chciałabym być tak samo zadowolona jak TY.
              Trochę sie zastanawiam, czy przezimuje gondolą do np lutego (a mój
              dzieciaczek rodzi się w pierwszych dniach lipca). Bo jeśli nie to
              ciekawe jak zimą zachowuje się spacerowka, czy buda i ten
              ortalionowy otulacz spadający z budy, ochroni przed mroźnym wiatrem?
              • ibiza777 Re: Do użytkowniczek 28.04.09, 11:43
                Wszystko będzie zależało jakie będzie twoje dzieciątko. Co do zimowych spacerów,
                nie zawsze będziesz mogła wyjść na spacer. Ja bez większego problemu przetrwałam
                pierwsza zimę. Jak bardzo wiało, lub padał śnieg zakładałam folie
                przeciwdeszczowa z gondoli, pasuje idealnie. Na pierwszy rzut oka, budka wygląda
                na beznadziejną, ale tak naprawdę sprawdza się
                • goska27711 Re: Do użytkowniczek 13.05.09, 14:08
                  A jak napompowac koła?U mnie po 4 miesiacach uzytkowania ewidentne flaki we
                  wszystkich kolach.Probowalam pompka od roweru,ale nie idzie.
                  • ibiza777 Re: Do użytkowniczek 13.05.09, 15:06
                    Ale pompka jest przy koszu, dostosowana do kół mury
                    • goska27711 Re: Do użytkowniczek 13.05.09, 15:46
                      No ja niestety w zestawie nie mialam,bo mam okrojona wersje promocyjna.
                      • ibiza777 Re: Do użytkowniczek 13.05.09, 20:44
                        Hmm to bardzo dziwne, co to za promocja???????? Nazwałabym bym to kradzieżą, bo
                        pompka jest normalnie w zestawie, a nie jakiś dodatek
        • dorysa Re: Do urzytkowniczek 28.04.09, 15:34
          Bardzo dziękuję za informację;)
          Może ktoś ma inne doświadczenia???
          Trochę się waham bo maja córka była dosyć spora po urodzeniu a mieliśmy
          wcześniej Mutsy Urban Rider i niestety ledwo przejeździłyśmy w niej ok 5 mies.
          (mimo że była to pora wiosenno-letnia) ;(
          Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
    • alinaa_a Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 12.05.09, 13:19
      Czy ktos uzywa wozka w kolorze Fantasy green? Czy mogę prosic o wklejenie zdjecia? Czy wnętrze wózka nie jest zbyt pstrokate?
      • mikawro a moze ktos sprzedaje uzywana Mure4 ? 05.08.09, 23:22
        Witam wszystkie Mamy!
        I mam pytanie: czy ktoras z uzytkowiczek nie chcialaby moze sprzedac uzywanego
        wozka?! Tez zdecydowalam sie na Mure 4, ale cena nowego kompletu powala..Pozdrawiam!
    • luisalon Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 14.08.09, 13:18
      też bym chciala uzywana MURE 4, mail luisalon@onet.eu (okolice Wwy)
      Mam pytanko dot fotelika, czy rozklada sie go na plasko?
      • ibiza777 Re: Maxi-cosi Mura 4 zdecydowałam się na zakup. 14.08.09, 21:06
        Ja się zastanawiam nad sprzedażą Mury 4(ale się jeszcze zastanawiam)jak coś to
        na pewno dam znać ;-)), a co do fotelika to żaden z Maxi cosi się nie rozkłada
        na płasko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka