Dodaj do ulubionych

pomocyy!!! Może ktoś posaiada ten model.

28.09.08, 11:23
Hej mamuski.
Dziewczyny prosze o pomoc.Bo juz nie wiem jaki model mam wybrac.
Chce zmienic córci wózek i nie wiem jaki mam wybrac.
PEG PEREGO PLICO COM...3,albo nad tymi co podaje linki.
Przerylam całe Allegro w poszukiwaniu i doszłam do wniozku,że te
wózki sa podobne a może i takie same tylko,że inna "firma"?!
www.allegro.pl/item446415734_amerykanskie_luxusowe_spacerowki_everbright.html
www.allegro.pl/item444749970_2_funkcyjny_wozek_gondola_spacerowka_beticco.html
Prosze was o opinie.
Pozdrawiam.Nela
Obserwuj wątek
    • smeagoul Re: pomocyy!!! Może ktoś posaiada ten model. 28.09.08, 14:38
      bardzo wiele było na temat tego typu podróbek peg perego.Generalnie to sa
      chińskie(na pewno nie amerykańskie) bardzo słabe podróbki- łamią się stleaże,
      odpadają koła , tapicerka się pruje i blaknie. generalnie wózek może i ma fajne
      funkcje ale funkcjami się nie "jeździ" lepiej kupić w poobnej cenie używany peg
      perego.
    • smeagoul lepiej kupić np: 28.09.08, 14:48
      www.allegro.pl/item445094114_zestaw_chicco_ct_0_1_spacerowka_gondola_fotelik.html
      www.allegro.pl/item447960406_wozek_trojfunkcyjny_chicco_trio_enjoy_tanio.html
      www.allegro.pl/item443617237_wozek_peg_perego_pliko_p3_gondolka_gratis_wawa.html
      • roksanaa22 Re: lepiej kupić np: 28.09.08, 18:35
        To samo sprzedaje Arti pod nazwą Everflo.Straszne dziadostwo:)
    • anusia_kra Re: pomocyy!!! Może ktoś posaiada ten model. 28.09.08, 18:53
      w ten deseń to było swojego czasu też "polskie pliko", badziew totalny:

allegro.pl/item445248156_polskie_peg_perego_pliko_p3_zobacz_koniecznie.html
      allegro.pl/item438442742_polskie_peg_pereg_pliko_p3_rewelacja.html
      • magda79pn Re: pomocyy!!! Może ktoś posaiada ten model. 28.09.08, 20:21
        tylko PEG PEREGO - żadnych podróbek !!!
        • nela2008 Własnie!!!! 28.09.08, 20:51
          Dzieki dzewczyny za odp.Włesnie zastanawaiłam sie też nad chicco!! I
          teraz nie wiem co wybrać!! Chicco czy peg perego?
          Ehhhhh.
          Pozdrawiam.
          • nela2008 aaa moze CONECO SOLAR? 28.09.08, 20:51
            • pstrabiedronka Re: aaa moze CONECO SOLAR? 28.09.08, 21:11

Coneco to tez podróba.
              Ta firma niema własnych modeli - wszystko to kopie znanych i popularnych modeli.
          • smeagoul Re: Własnie!!!! 28.09.08, 21:26
            szukaj fajnych okazji- jak trafisz peg peregoto kuisz a jak spodoba ci się
            chicco to tak samo- generanie chicco wychodzi taniej. ja za komplet(kupowalam
            każdą rzecz osobno) dla dziecka które urodzi się w grudniu
            zapłaciłam fotelik z bazą 200zł gondolka 65zł spacerówka 300 - wszytstko udało
            się skompletowac w jednym kolorze:))
            u mnie ct 01 się sprawdził przy pierwszym dziecku więc teraz kupuję to samo ale
            tym razem ten model z odpinanym oparciem.
            moja koleżanka ma enjoy evolution i też jest zadowolona
            • magda79pn Re: Własnie!!!! 28.09.08, 21:36
              jak ja bym wybierała między tymi dwoma (ct01 i p3) to na pewno byłby to p3, ja
              miałam 4 wózki chicco i powiedziałam nigdy więcej chicco nawet jakby za darmo
              dawali... jak dla mnie wózki kiepskiej jakości, peg perego to porządna firma.
              Wiem że są użytkowniczki zadowolone z chicco i niezadowolone z peg perego jednak
              z mojego doświadczenia (miałam ct05, london, caddy i mulitiway) są to wózki słabe.
              Czytając ostatnio wątki zaczęłam się zastanawiać nad wózkiem na zimę dla 2,5
              latka i dziewczyny są zadowolone z ct04 który jest podobno bardziej udany od
              multiwaya którego miałam, ale jakoś nie mogłam się przemóc do tej firmy po raz
              piąty i wybrałam peg perego atlantico i jestem bardzo zadowolona mimo że używany
              kosztuje prawie tyle co ct 04 nowy nie żałuję ani trochę.
              Zresztą logicznie myśląc wózki chicco kosztują prawie tyle samo co coneco czy
              baby design więc jakim cudem mogą być lepiej wykonane?
              • aicha14041975 Re: Własnie!!!! 29.09.08, 00:32
                Magdo79pn te wózki które dałaś za przykład to nie są wózki do
                ciągłego wożenia dziecka. Nie powinnaś porównywać ct01 z
                caddy,london i tymi dwoma bo to sa te same wózki tylko albo nowsze
                albo starsze modele w dodatku z półki cenowej 1000 i 300. Ct01 jest
                zbudowany całkowicie inaczej. Miałam London i caddy, miałam s3
                (uwielbiałam go) a teraz mam ct01. Każdy ma inne zastosowanie.
                Generalnie ct01 miałam 4: starsze i najnowsze modele - taka ze mnie
                maniaczka, no i przeprowadzka też zrobiła swoje. Kupowałam na
                allegro jako używane i każdy spełniał swoja rolę bez zastrzeżeń. Peg
                perego też ma "swoje badziewia" :-), to zależy od modelu i powtarzam
                jeszcze raz, przeznaczenia tego wózka.
                Jeśli mogę coś doradzić to w Wielkiej Brytanii wózki peg perego
                nazywają się Mamas&Papas. Mogą różnić się tapicerką ale całość jest
                taka sama, rodzaj modelu, nazwa gondoli, fotelika do samochodu.
                pozdrawiam
              • berciunia1 Re: Własnie!!!! 29.09.08, 08:47
                co do chicco miałaś Madziu rczej te gorsze, modele- ja mialam ct 04własnie , c1
                starszy model ct 01ki-ten bez odpinanego siedziska a pierwszym wózkiem był
                chicco 6WD i żaden mnie nie zawiódł a 6 WD i c1 miałam używane. teraz mam caddy
                i jestem bardzo zadowolona ale ja należe do niskich mam. mąż jedzi aktualnie ct
                05 evolution bo ona ma bardzo wysoko raczki i też nie narzekamy- dodam ze syn ma
                teraz 18,5 kg wagi i wzrost 104:) do tego zawsze coś w koszyku i na rączkach.a
                te wózki sa przeznaczone do 15 kg.
                żaden się nie psuje itp. nigdy nie musiałam żadnego oddawac do naprawy.
                ct 01 jest naprawdę fajnym porządnym wózkiem i bardzo żałuję ze już go nie
                produkują a na jego miejsce chicco znów wypuściła tandetny for me:( coś ta firma
                schodzi na psy- jednak są jeszcze jej super modele i je polecam.
                • magda79pn Re: Własnie!!!! 29.09.08, 09:10
                  zgadza się, tak jak napisałam że chicco ma swoich zadowolonych użytkowników, w
                  moim przypadku żaden z 4 wózków chicco nie spelniał swojej roli (u mnie wózka
                  drugiego przewozowego)
                  • iwka.j.k Re: Własnie!!!! 29.09.08, 09:14
                    Z tego co pamiętam swego czasu strasznie chwaliłaś multiwaya.Prawie
                    tak jak ostatnio zoopera ;-)
                    • magda79pn Re: Własnie!!!! 29.09.08, 11:33
                      jasne do czasu, nowy wózek każdy jest fajny, wszystko wychodzi po ok 2
                      miesiącach... zdarzyło mi się już w ok 6 wózkach że jego wady wyszły później.
                      • nela2008 a ten..? 01.10.08, 12:16
                        www.allegro.pl/item442829749_wozek_chicco_for_me_kol_provence_cena_hurtowa.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka