Dodaj do ulubionych

Bebe confort MURA

06.10.08, 11:09

Czesć dziewczyny własnie się zdecydowałam wybieram wózeczek dla
mojej dzidzi bebe confort mure wiem ze to nowośc i jeszcze nie ma na
temat tego wózeczka opinii ale znając tą firme myśle że będzie
dobry. A w sumie każdy wózeczek ma wady i zalety nie ma idealnego.
Jak będę go jużmiałanapewno poinformuje was o tym. Pozdrawiam pa
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: Bebe confort MURA 06.10.08, 13:19

a nie wolisz MURY ale od Maxi Cosi?
      Stelaż ten sam a gondolka o NIEBO lepsza. Przecież Windoo Bebe confortu to
      najmniejsza z możliwych gondolek...
      Moim zdaniem wersja MURY od Maxi Cosi jest fajniejsza a cena podobna.
      No ale to Twój wybór :)
      • beatka921 Re: Bebe confort MURA 06.10.08, 17:17

właśnie mura maxi cosi nie podoba mi się gondola taka wielka i
        kwadratowa ja mam termin na 3 marca wiec do nastepnej zimy i tak nie
        przewoze w gongoli a co do windo bebe conforta to widziałam na zywo
        bo moj chrześniak jezdzi w takiej i jest sporym chłopcem i juz ma 4
        miesiace i dalej jest ok. takze dlatego wybor pad na bebe confort a
        nie maxi cosi.
        • aribeth1 Re: Bebe confort MURA 06.10.08, 17:52
          Windoo ma tylko 67 cm długości... Kiedy pod koniec ciąży leżałam w szpitalu, dziewczyna z mojej sali urodziła malucha 64 cm... Dzieci rodzą się różnej wielkości, chcesz ryzykować, że mając 2 miesiące dzieć nie zmieści Ci się w gondoli?
          • ibiza777 Re: Bebe confort MURA 06.10.08, 21:24
            Ja mam Murę i nigdy bym nie powiedziała ze gondola jest kwadratowa. Dodam że
            moja córeczka kończy 6 m i dalej bez problemu sie w niej mieści( body kupuje na
            80 cm, jest naprawdę długa). A wykończenie gondoli w wewnątrz jest przytulne ;-))
            • sunsine26 Re: Bebe confort MURA 08.10.08, 16:34
              witam! ja tez mam bbc ale high treck z gondola windoo. maly urodzil sie 20 maja
              i juz w sierpniu przeszlismy na spacerowke bo sie nie miescil.( ur. 57cm, 3830
              kg).w spacerowce mialam miekki kocyk aby wyrownac siedzisko i jest super.teraz
              jezdzi juz bez kocyka. nie mam firmowego spiworku bo szkoda mi kasy, kupei
              poalrowy za 60 pln.teraz okrywam go kocykiem i jest ok.gondolka fakt jest
              malutka i waska.
              • mirtillo1983 Re: Bebe confort MURA 08.10.08, 19:05
                Mnie też bardziej podoba się fizycznie gondola bebe confort no i te
                kolorki ale praktyczniejsza jest Maxi-Cosi ze wzeglu na wielkość.
                Mam pytanie do posiadaczek Mury czy budka w spacerowce jest solidna?
                ochroni przed silnym wiatrem?
                • ibiza777 Re: Bebe confort MURA 08.10.08, 20:39
                  Ostatnio zajrzałam na stronę Maxi Cosi żeby zobaczyć nowe kolory Mury i
                  zwróciłam uwagę ze budka w spacerówce jest inna, mam wrażenie ze bardziej
                  solidna. Co do budki w moim wózku, to sie już do niej już przyzwyczaiłam, ale na
                  początku mnie denerwowała. Powiem tak, mogłaby być troszkę lepsza ta budka ;-))
                  • sunsine26 Re: Bebe confort budka spacerowki 09.10.08, 08:26
                    no wiec na zime do spacerowki przeklada sie budke z gondoli jak rowniez ochronną
                    nakładkę na nożki z gondoli. więc zabezpieczenie na zimę full profi!!
                    • pstrabiedronka Re: Bebe confort budka spacerowki 09.10.08, 08:33

hmy - a na tym zdjęciu całkiem inaczej to wygląda..
                      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=1_121&products_id=537&%3CosCsid%3E
                      budka w spacerówce ma po bokach przezroczyste części a w gondoli tego nie ma.
                      to jak to jest?
                      • sunsine26 Re: Bebe confort budka spacerowki 09.10.08, 14:42
                        sa dwie budki:jedna do gondoli a druga do spacerowki. obie sa zdejmowane i
                        naprzemiennie mozna je zakładac.ta od gondoli pasuje do spacerowki i takie jest
                        jej zastosowanie. co do przykrycia na nozki to pasuje wlasnie do spacerowki gdy
                        wlozysz budke od gondoli.
                    • kajka271 do sunsine26 09.10.08, 13:40
                      a to przekładanie nakładki na nóżki działa w wózku bebe confort czy
                      w maxi cosi? bo też myślę o murze, tylko mnie zastanawia okrycie
                      nóżek dziecka zimą...
                      • sunsine26 Re: do sunsine26 09.10.08, 14:43
                        ja mam bebe confort high treck optic chocolate.
                        • pstrabiedronka Re: do sunsine26 09.10.08, 19:43

i jesteś pewna że w Murze wszystko działa tak samo jak w High Treku....?
                          To jednak zupełnie inne modele...
                          • pstrabiedronka Re: do sunsine26 09.10.08, 19:50

i jeszcze co do okrycia na nóżki - nawet jeśli pasuje to od gondoli to jest
                            raczej mało praktyczne. Bo maleńkie. Gondola jest mała więc i okrycie jest krótkie.
                            Poza tym tego typu okrycia nadają się ewentualnie na jesień, jako ochrona przed
                            lekkim wiatrem. Na zimę w każdym wózku niezbędny jest śpiwór a nie szmatka,
                            czyli tzw. "okrycie na nóżki".
                            • ibiza777 Re: do sunsine26 09.10.08, 20:08
                              To co piszesz jest nierealne!!! Jak mogą być wymienne budki, widziałaś kiedyś na
                              żywo wózek Mura. Budka w spacerówce jest wsuwana na stelaż, przez specjalne
                              uchwyty, nie ma takiej możliwości żeby budka z gondoli je miała. A co do okrycia
                              na nóżki, to również odpada bo w jaki sposób można to okrycie przyczepić do
                              wózka??? U mnie nie ma takiej możliwości, a stelaż i spacerówka są identyczne w
                              maxi cosi i w bebe comfort
                              • ibiza777 Re: do sunsine26 09.10.08, 20:14
                                I jeszcze jedno , a jak przekładasz ta niby budkę z gondoli, to co robisz jak
                                rozkładasz spacerówkę na płasko?? Budka w spacerówce jest rozszerzana, przez
                                wyjęcie ortalionu z kieszonki, a gondola też to ma?????
                              • sunsine26 jezu kobiety!! 09.10.08, 20:57
                                mowie co wiem i sprawdzilam sama.
                                budkę od gondoli sie montuje na podobnych zatrzaskach.
                                zreszta chcialam pomoc a nie zaszkodzic jak widac niektore z Was maja cisnienie
                                i wiedza lepiej. więc robcie jak chcecie tylko nie pytajcie o opinie skoro nie
                                umiecie ich przyjac.

ibiza777 napisała:

> To co piszesz jest nierealne!!! Jak mogą być wymienne budki, widziałaś kiedyś n
                                > a
                                > żywo wózek Mura. Budka w spacerówce jest wsuwana na stelaż, przez specjalne
                                > uchwyty, nie ma takiej możliwości żeby budka z gondoli je miała. A co do okryci
                                > a
                                > na nóżki, to również odpada bo w jaki sposób można to okrycie przyczepić do
                                > wózka??? U mnie nie ma takiej możliwości, a stelaż i spacerówka są identyczne w
                                > maxi cosi i w bebe comfort
                            • sunsine26 do pstrabiedronka cd. 09.10.08, 20:54
                              ja nakladam okrycie na nozki poniewaz pasuje odealnie wielkoscia .wiem bo
                              probowalam i dla mnie jest ok. poza tym od poczatku planowalam kupic spiworek bo
                              spiworek i tak musi byc i nie zaprzeczalam temu!producent bebeconfort sprzedaje
                              oryginalne do tego modelu ale dla mnie za drogie wiec kupie normalny z polarkiem
                              w srodku,
                              --
                              ...nie ważne co, ważne z kim...
                          • sunsine26 do pstrabiedronka 09.10.08, 20:51
                            nie, nie zagwarantuje Ci ze działa tak samo ale jest duza szansa. warto sie
                            upewnic i samemu sprawdzic w sklepei lub zapytac,
                            • ibiza777 Re: filmik mura bc 09.10.08, 21:44
                              Oto filmik, gdzie w roli głównej jest Mura bebe comfort.
                              pl.youtube.com/watch?v=160j4QLn3UM&feature=related
                              Sorry ale na tym filmiku, nie jest pokazana żadna możliwość o której ty piszesz
                              • pstrabiedronka Re: filmik mura bc 09.10.08, 22:44

sunsine - chyba się zagalopowałaś :)

masz inny wózek, nie Murę, więc czemu się oburzasz? Wózki tej samej firmy ale
                                inne modele mogą mieć totalnie inne rozwiązania i coś co działa w jednym, może
                                nie działać w drugim.
                                :)
                                Człowiek pyta o opinie, słyszy coś nierealnego wiec dopytuje czy tak jest NA PEWNO.

To o śpiworku pisałam nie do Ciebie tylko do osoby, która pytała jak to jest z
                                tym okryciem na nóżki bo inaczej sobie zimy nie wyobraża. Chciałam wyrazić
                                opinię, że okrycie na nóżki zimy i tak nie załatwia.
                                Życzliwie zresztą wszystko piszę - niezależnie do kogo :))
                              • sunsine26 do ibizy i pstrejbiedronki 09.10.08, 23:09
                                od poczatku w pierwszym poscie napisalam jaki mam wozek i jakie ma on
                                mozliwosci. czytajcie uwazniej a nie miedzy wierszami. chyba wiadomym jest ze
                                napisalam o tym po to abyscie same mogly sprawdzic czy w tej Murze jest podobnie
                                bo mi np w sklepie nikt nie powiedzial, sama na to wpadlam dzieki bogu.koniec.
                                kropka.
                                • pstrabiedronka Re: do ibizy i pstrejbiedronki 09.10.08, 23:21

a potem napisałaś bez zawahania że budka się przekłada i że osłonka pasuje do
                                  spacerówki. Już bez dopowiedzenia że tak się dzieje w HighTrekui tylko BYĆ MOŻE
                                  w Murze.
                                  To wprowadza czytających w błąd bo zazwyczaj się nie zwraca uwagi kto pisze
                                  kolejne posty tylko czyta się informacje zawarte w postach.

Także to raczej Ty wprowadziłaś zamieszanie :)

Ale z drugiej strony nie ma się o co sprzeczać - dopytywałyśmy i teraz jest
                                  jasność, że w HighTreku tak się dzieje a w Murze niekoniecznie (na 85% nie
                                  dzieje się tak).
                                  • rubi88 Re: do ibizy i pstrejbiedronki 10.10.08, 11:48
                                    Co do High Treka: Czyli co z gondolki Windoo przekłada się budkę do
                                    spacerówki???Tu widać ze budka gondolki i spacerówki jest zupełnie
                                    inna
                                    www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=60&products_id=780

Nie bardzo chce mi sie wierzyć że osłonka z gondolki pasuje do
                                    spacerówki.Windoo to bardzo krótka i mała gondolka.Długość Od konca
                                    budki(podstawy) do końca podnóżka w spacerówce jest znacznie
                                    dłuższa.Więc jak ma ona ma przykryć całe nóżki maluszka???Pytam z
                                    czystej ciekawosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka