Dodaj do ulubionych

PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry?

21.10.08, 23:56
z tym triupmhem to pewnie głupi pomysł, no ale mam tylko te dwa do wyboru :)
był ktoś w górach zimą z atlantico lub triumphem/questem (stelaż i kołka takie
same) ???
Jak pojedziemy w styczniu synek będzie miał prawie 3 lata, jak będzie śnieg to
ok - są sanki a jak nie? on daleko nie zajdzie... a nosić go nie mamy ani
ochoty ani siły... poza tym zawsze się coś upchnie pod wózek...
Dodam jeszcze że do bagażnika samochodowego zapakujemy się bez problemu nawet
z atlantico :)

Wiem że to dobry pretekst żeby kupić coś nowego na wyjazd ;) ale postanowiłam
że NIE !!!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 22.10.08, 00:26
      Bylam kiedys z atlantico w gorach i bardzo to przeklinalam. Bylam na
      siebie zla. Zaraz po powrocie sprzedalam ten wozek, bo sie tam
      bardzo do niego zrazilam (choc ogolnie ten model wczesniej b.
      lubilam).

Quest/Triumph to chyba jeszcze wieksza porazka w gory.

Przeciez ty masz jakiegos joggera na dzialce. TEgo bym wziela
      napewno.
      • magda79pn Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 22.10.08, 00:33
        już nie mam, sprzedałam, był to hauck roadster bez skrętnego koła i przepraszam
        użytkowniczki ale ja bym nim chyba na ulicę nie wyjechała ;) na działkę, w
        lesie, w samym środku puszczy mógł być ;)))
        • pstrabiedronka Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 22.10.08, 14:46

dobre nosidło sobie sprawcie :)

super sprawa - my mamy takie:
          picasaweb.google.com/JRJankowscy/KroCienko2008#5235767682906926898 firmy
          JackVolfskin czy jakoś tak.
          15-kilowe dziecko nosi się w tym super, pod siedziskiem jest taki jakby plecak,
          można sporo zapakować.
          Tylko, żeby naprawdę komfortowo nosić dziecko to trzeba kupić coś porządnego - z
          dobrymi szelkami, pasem biodrowym itp - jak dobry plecak. Nie żaden shit w
          rodzaju Chicco itp...

Bo ja szczerze mówiąc zimą w górach nie widzę żadnego wózka - no chyba że typowo
          terenowy w rodzaju Emmaljunga na pompowanych kołach ale to chyba nie ten etap u
          Was :)
          A żaden mały wózek, na małych kołach się nie sprawdzi - chyba, że będziecie
          zwiedzać miejsca w rodzaju Krupówek :)))
          • magda79pn Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 22.10.08, 16:08
            powiem ci że fajne to nosidło, tylko nie wiem czy mąż będzie chciał robić za
            osiołka ;)
            co do krupówek to jeszcze nie wiem gdzie jedziemy ale raczej nie do zakopanego
            bo byliśmy tam 2 lata temu, wszystko widzieliśmy i byłoby bez sensu snuć się
            znowu po tych samych miejscach.
    • magda79pn pstrabiedronka 22.10.08, 17:29
      a jaka firma jest dobra? fajny pomysł z tym nosidłem, naoglądałam się teraz na
      allegro i zostaje tylko przekonać męża do takiego wynalazku... (powiedział mi że
      mamy 2 wózki w domu a on ma nosić dziecko na plecach !!! )
      są na allegro takie po ok 800zł!!! dla mnie to zdecydowanie za dużo, w ogóle to
      patrzę na używane, poleć mi coś fajnego za rozsądną kwotę? chicco u mnie też
      odpada, po 4 wózkach "złomach" nie chcę już tej firmy widzieć na oczy ;)
      • pstrabiedronka Re: pstrabiedronka 22.10.08, 18:24

nie no Chicco to jak gdzies pisałam dla mnie firma nic nie warta - robią
        wszystko dla dzieci, a dla mnie jak ktoś się zna na wszystkim to tak jakby się
        nie znał na niczym... Nosidełka Chicco nie nadają się absolutnie do niczego.
        To musi być coś z firm turystycznych typu właśnie Jack Wolfskin, Tatonka - nie
        pamiętam które z nich jeszcze robią nosidła ale to w sklepach turystycznych
        trzeba patrzeć, firmy takie które robią dobre polary, plecaki itp.

My kupiliśmy w sklepie e-horyzont - tylko w stacjonarnym, ale on imają tez
        internetowy. To nasze nosidło jest niestety dość drogie no ale przekłada się to
        jednak na komfort noszenia... My uwielbiamy góry i w zeszłe lato już nosił mąż
        córkę (nawet spała sobie w tym nosidle:)) choć wtedy jeszcze mało bo dopiero
        zaczynała siadać. W to lato już więcej z tym chodziliśmy.

Tutaj jest link do sklepu e-horyzont, ale widze że mają mały wybór - tylko dwa
        rodzaje nosideł:
        dzieci.e-horyzont.pl/site/?mod=offers&subkat=192
        ten sklep też wypożycza nosidełka - tutaj jest regulamin wypożyczalni:
        e-horyzont.pl/site/?mod=content&path=173,254,289
        a tutaj lista sklepów w Polsce:
        e-horyzont.pl/site/?mod=content&path=53#sklepy
        Na pewno są jeszcze inne firmy produkujące takie nosidła ale nie pamiętam teraz
        nazwy.
      • sylver80 Re: pstrabiedronka 22.10.08, 18:27
        Właściwie to teraz przy córce nie miałam żadnego wózka z tej firmy (no, może
        poza caddy, który kupiłam i ani razu nie wyszłam nim na spacer - stoi w domu u
        rodziców i czeka do wiosny), ale zastanawia mnie, dlaczego teraz są one takiej
        słabej jakości... Syn w styczniu skończy 8 lat i jego pierwszym (i jedynym przez
        1,5 roku) wózkiem był Project Trekking właśnie z chicco. Dziś już go nie
        produkują, ale jak po półtora roku używania wstawiałam go do komisu, to pani
        pytała, dlaczego "tak szybko" pozbywam się wózka. Był jak nowy, nigdy w nim nic
        mi się nie zrobiło. Później mieliśmy rok londona i też nic się nie działo....

A co do samej firmy, to mam krzesełko Polly - jest świetne, i ubranka też są
        rewelacyjne. Kombinezon z zeszłego roku odsprzedałam za 200 zł!!! Kilka razy
        prany w pralce, bez oznak użytkowania.
      • aribeth1 Re: pstrabiedronka 22.10.08, 18:28
        Dobre nosidła turystyczne są drogie, to fakt. Dobre są np. nosidełka Himountain, to tak co mi do głowy przychodzi na szybko. Ale nie trzeba zaraz kupować, są wypożyczalnie - np. w Zakopanem na Krupówkach w jednym ze sklepów sportowych można wypożyczyć. Albo taką stronkę znalazłam: e-horyzont.pl/site/?mod=content&path=173,254,289
        • magda79pn Re: pstrabiedronka 22.10.08, 18:48
          dzięki, będę szukała w sklepach turystycznych :) wypożyczenie wychodzi drogo bo
          ok 20/dobę x8-9 dni= koszt używanego...
    • anusia_kra Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 23.10.08, 10:26
      w góry najlepiej 3-koła, nawet typu speedy czy slalom :). Nosidła są super ale w
      wysokie góry gdzie wózkiem nie dojedziesz a w styczniu może być zimno i lepiej
      zawsze dziecko w śpiwór i wózio.
      A w końcu którego zostawiłaś triumpha czy questa?
      • magda79pn Re: PP atlantico czy MAC triumph/quest w góry? 23.10.08, 12:12
        zostawiłam triumpha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka