lordmama 07.02.09, 18:09 Czy ktoś używał spacerówki chicco S3 . Proszę o opinię na temat tego wózka. Jakie ma wady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka.j.k Re: Spacerówka chicco S3 07.02.09, 21:43 Ja używam od końca września, wcześniej używałam w wersji z gondolą. Jestem zadowolona, dla mnie wadą jest tylko brak regulowanego podnóżka. Na razie mi to nie przeszkadza, bo synkowi nogi jeszcze mieszczą się na siedzeniu, ale wydaje mi się, że niedługo może to być minus. Za wadę tego wózka można uznać też mały kosz na zakupy - mi akurat to zupełnie nie przeszkadza, bo nie robię nigdy zakupów będąc z dzieckiem na spacerze. No i jeszcze gdybym ponownie miała wybierać wózek to rozważyłabym mimo wszystko taki z opcją jazdy przodem do osoby prowadzącej wózek. No ale to jest z góry wiadome, że tu siedzisko montuje się tylko przodem do świata. Poza tym uważam, że s3 świetnie się prowadzi, bardzo lekko, synek waży obecnie 10 kilo i nadal jego waga nic a nic nie przeszkadza. No i wózek jest duży, myślę, że każde dziecko może mieć w nim luz. Ja nie mam też zastrzeżeń do jego jakości. Mój używany ponad 9 m-cy wcale nie skrzypi, mimo że nigdy nie był niczym smarowany. Ale akurat dziś w parku widziałam panią z s3 z gondolą, i ten jej skrzypiał. Był to co prawda stary model, taki ze srebrnym stelażem, nie wiadomo jak długo był używany. Mój w każdym razie póki co jakościowo jest bez zastrzeżeń, mam model 2008, z czarnym stelażem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: Spacerówka chicco S3 11.02.09, 18:32 Ja mam! Ja mam!! Zacznę od tego co mniej, czyli wady: brak regulacji podnóżka, mały kosz, niemożność ustawienia siedziska przodem lub tyłem do kier.jazdy. W tym mi przeszkadzało tylko to ostatnie. W zw. z tym musiałam kupić drugi wózek, bo córa nie tolerowała tego, że mnie nie widzi. Mimo wszystko s3 służył nam bardzo długo, bo przesadziłam Małą jak miała jakieś 5 miesięcy i chodziłyśmy na spacery głównie, kiedy spała. Na krótszych trasach wytrzymywała nawet, kiedy była on line ;) Nie było też raczej problemów na wyjazdach, bo oglądała nowe otoczenie, no i spała dużo zmęczona zwiedzaniem. Był z nami na kilku wyjazdach (w górach najczęściej). Wszystko wytrzymał, świetnie się prowadzi. Ma duże, wygodne siedzisko. Czasem wrzucałam Młodą w chustę, a wózkiem jeździł mój 4,5 letno siostrzeniec :) No ja go kocham poprostu (wózek ;)). Waży trochę, ale to cecha wózków z pompowanymi kołami. Z gondolą doświadczenia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś