asiulkawol 06.03.09, 09:32 Witam. Zamierzam kupic wozek chicco multiway. Napiszcie prosze czy istnieja one w kolorze czarnym lub czarno-szarym. Jak sie te wozeczki spisuja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusia_kra Re: chicco multiway 06.03.09, 09:53 z tego co pamiętam w kolekcji 2008 był czarny z zielonym paskiem nazywał sie chyba discovery Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: chicco multiway 06.03.09, 09:55 tu masz nawet real fote: allegro.pl/item570756774_chicco_multiway.html Nie moja aukcja od razu pisze :) Mój sprawuje sie super, ma naprawde ogromne siedzisko i jest mega wygodny no i bezproblemowy na wertepy. Aktualnie bedzie głównym wózkiem dla 15 msc + quest na bardzo małe wypady Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol Re: chicco multiway 06.03.09, 10:41 czesc. Moja coreczka ma roczek. Zastanawiam sie czy dziecko dwuletnie bedzie sie miescilo w tym wozeczku. Czytalam ostatno, ze w tych wozkach sa problemy z pasami i podobno zle sie z nim wchodzi na krawezniki. Napisz mi prosze czy zaglowek na oparciu jest sciagany. Jak dlugo go masz i czy jest bezawaryjny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: chicco multiway 06.03.09, 11:05 Ja kupiłam synkowi ten wózek jak miał roczek. Teraz ma ponad 2 latka i jest dośc sporym chłopcem - mieści się w nim spokojnie. Jest problem z pasem krokowym - trochę w złym miejscu jest przyszyty ale mi to nie przeszkadzało. Poprosru dziecko siedzi wtedy głębko na siedzisku. Zagłówek jest na rzep, można sobie regulowac wysokoścza pomocą pasów. My go nie używaliśmy bo on jest chyba dla mniejszych dzieci. Odnośnie podbijania to mi trochę ciężko było bo mam 155cm wzrostu, a raczki są na wysokości ok 104cm. Ja pomagałam sobie nogą, między kołami jest taki gadżet wystający - na to naciskałam nogą i podbijał się idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol Re: chicco multiway 06.03.09, 11:11 Dzieki. Ja jestem wysoka mamusia a wiec moze dam sobie rade. Moze znacie jakies inne spacerowki, ktore sa w kolorze czarnym i maja grube rurki, tzn. chodzi mi op to zeby byl masywny. Wiekszosc spacerowek jest taka "licha" Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: chicco multiway 06.03.09, 11:19 ct4 jest jeszcze masywny :) ale cięższy o ok 2 kg i ma krótsze oparcie i niżej rączki. Ja mam 176 podbija sie dobrze, nic sie nie dzieje z nim a mam go od roku Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: chicco multiway 06.03.09, 11:42 W kolorze czarnym kupisz maxi taxi citi www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=4&products_id=1054&%3CosCsid%3E citta www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=4&products_id=1381&%3CosCsid%3E cybez topaz www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=4&products_id=1394&%3CosCsid%3E to tak co na szybko znalazłam Dodam jeszcze, że oglądałam ostatnio multiwaya w sklepie i bardzo mnie rozczarował. Tak jak zew. wygląda super, tak kompletnie nie pasuje do niego moje dziecko (wogóle nie chciała w nim siedzieć, próbowała się wyrwać) środkowy pas jest za krótki, ciężko i niewygodnie jest go zapiąć. Dodatkowo czuć wyraźne drżenie rączek podczas prowadzenia wózka, mimo, że jeździłam tylko po sklepie !!!!. Siedzisko jest szerokie, ale niskie, dwulatek się w nim spokojnie zmieści, ale do spania nie będzie miał dużo miejsca. A. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella do Mamaly 06.03.09, 15:50 Mamaly a ile jeszcze znasz parasolek, które mają oparcie wysokie na 50 cm i szerokie na 38 cm? Wypisz proszę z chęcią kupie Multiway ma kilka wad jest np duży po złożeniu, nie do każedego bagażnika się zmieści ale siedzisko ma jedno z największych i najwyższych na rynku (sama go używałam). Pas krokowy nie jest jakoś bardzo niewygodny, kupiłam nawet materiał na przedłużenie sposobem Magdy, ale jakoś nigdy tego nie zrobiłam bo w uzyciu mi zupełnie on nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: do Mamaly 06.03.09, 17:10 Multiway raczej nie ma takich wymiarów 38x50 choć nie mierzyłam osobiście. Szeroki to on jest, ale przymierzyłam córkę do innego wózka (gesslein swift) i miała o niebo więcej miejsca, nie wiem być może jest to związane z głębokością siedziska, ale nad głową też miała więcej przestrzeni. Na mnie multiway na żywo wywarł kiepskie wrażenie, chyba nie każdemu musi pasować ???? Co do pasa środkowego to dla mnie zapięcie go było bardzo niewygodne, choć pewnie można się przyzwyczaić. Ja z multiwaya zrezygnowałam, każdy może dokonać wyboru według własnych potrzeb, a forum służy wymianie opinii. A. Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: do Mamaly 07.03.09, 13:10 > Multiway raczej nie ma takich wymiarów 38x50 choć nie mierzyłam osobiście. Ma takie ja go mierzyłam osobiście :) > Ja z multiwaya zrezygnowałam, każdy może dokonać wyboru według własnych potrzeb Jak najbardziej i zapewne każdy to robi tyle tylko, że nie każdy ma możliwość zobaczenia wszystkich wymienianych wózków na żywo i stąd to forum. Ja tylko nienawidze jak ktoś nie miał a się wypowiada i to dokładnie nie wie ile co ma/waży itp ale wie, że nie tyle co piszą właściciele :). > a forum służy wymianie opinii. Jak najbardziej myśle, że to właśnie robimy. Inny czarny wózek z całkiem sporym siedziskiem wys 49 cm szerokość między rurkami 35 cm to Mamas&Papas BEAT. Od niedawna mam bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: do Mamaly 09.03.09, 13:43 > Jak najbardziej i zapewne każdy to robi tyle tylko, że nie każdy ma możliwość > zobaczenia wszystkich wymienianych wózków na żywo i stąd to forum. No więc własnie ja zobaczyłam na żywo i napisałam jakie były moje wrażenia ????? Rozumiem, że to zabronione, trzeba mieć i wtedy dopiero można się wypowiadać ???? Ja tylko > nienawidze jak ktoś nie miał a się wypowiada i to dokładnie nie wie ile co > ma/waży itp ale wie, że nie tyle co piszą właściciele :). Owszem nie miałam i napisałam, że WYDAJE MI SIĘ, że nie ma takich wymiarów , naucz się czytać ze zrozumieniem. Na mnie Multiway, nie zrobił wrażenia wózka o dużej powierzchni i tyle. Zobaczyłam wózek w sklepie , obejrzałam, przymierzyłam dziecko, pojeździłam po sklepie i porównałam z innymi wózkami i Multiway mnie rozczarował, tyle napisałam. A. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: do Mamaly 07.03.09, 14:31 Ma takie wymiary :). Jak kupiłam questa i postawiłam je koło siebie to wydawało sie, że wielkiej różnicy nie ma. Zaczełam je dokładnie mierzyć i wyszła bardzo duża różnica. Wysokość siedziska faktycznie 50 cm szerokości nie pamiętam, ale coś ok 5 cm szerzej niż quest. Tyle, że multiway po złożeniu jest spory i waży też ok 8,5 kg. Alternatywa to chyba ct4, nie wiem czasem czy baby design nie ma podobnie dużej parasolki model chyba city (szybko sie zużywa i słychać ją w całej okolicy) i chyba saturn coneco też ma spore siedzisko. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik alternatywa 06.03.09, 16:57 Masywne rurki i duuuuze siedzonko ma wozek i'coo pluto (nowosc). Jest m.in. w kolorze czarnym. Mozna do niego dokupywac kolorwe wkladki (z jednej kolorowa, z drugiej kremowa). Wg. mnie b. udany wozek. I wyglada dosc masywnie, a sklada sie w malutki. Z czarnych to jeszcze mi bugaboo bee do glowy przyszlo. Maclaren techno XT teraz czarny wyszedl, ale on ma cienkie rurki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: alternatywa 06.03.09, 17:30 Mnie się bardzo podoba Frankie Ziko Mamas and Papas. On jest chyba na tym samym stelażu co Pluto. Planuję w tym roku wizytę w UK to może go sobie kupię :) A. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol :) 06.03.09, 18:25 Dziewczyny a moze znacie cos w przedziale cenowym co chicco? Odpowiedz Link Zgłoś
my-alena Re: :) 06.03.09, 21:31 A może zooper twist (albo inny zooper), jakość w stosunku do ceny została na forum oceniona bardzo pozytywnie i ma dużo fajnych funkcji (głęboka , naciągana buda, dobrze chroniąca od wiatru, czy siateczka na lato), tylko niestety , ale czarnego nie kupisz i stelaż też nie masywny. A. Odpowiedz Link Zgłoś
my-alena Re: :)polecam ten wątek 06.03.09, 21:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=92241482&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
blueaha Re: :) 06.03.09, 22:39 Od kwietnia będą Czarne zoopery twist z kolekcji 2009-widziałam pierwsze foty;-) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol Re: :) 07.03.09, 15:50 poczekam w takim razie do kwietnia i zobacze zoopera. Nie pali sie , Niunia ma w czym jezdzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
carol2010 Re: chicco multiway 06.03.09, 11:06 zaglowek jest sciagany a problem jest konkretnie z pasem krokowym, jest krotki niestety Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: chicco multiway 07.03.09, 19:18 Dzis widzialam w katalogu multiwaya czarnego z bezem lub jasnoszarym (trudno wywnioskowac ze zdjecia, ale w kazdym razie jest to nowy kolor). Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol Re: chicco multiway 07.03.09, 20:05 To jest chyba bezowy, szary bylby boski. Wlasnie o taki mi chodzi. Jakbyscie cos wiedzialy nowego PISZCIE!!!!Pozdrawiam, SLICZNY BOBASEK:) Odpowiedz Link Zgłoś
atwar1 Re: chicco multiway 08.03.09, 11:47 Hej Ja mam zeszłoroczny czarny model multiwaya. Jestem z niego bardzo zadowolona ale właśnie kolor jest mało praktyczny na lato- po pierwszym sezonie już niestety trochę wyblakł- dużo przebywal na słońcu i różnicę widać-może nie na pierwszy rzut oka ale ja widzę. No i jasny pasek na podnózku wypada akurat pod bucikami i strasznie się brudzi a ja nie znosze mieć brudnego wózka więc mam często dodatkową robotę ;) A jeśli chodzi o miejsce to moja prawie pięcioletnia córka jeszcze czasem próbuje nas namówić na przejażdzkę wózkiem isię w nim mieści a dwuletni syn ma tam b. wygodne :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymonia Re: chicco multiway 09.03.09, 10:16 Kupiłam Multiway'a po długich poszukiwaniach wygodnego wózka z dużym siedziskiem i taki właśnie jest ten wózek. Mam 172 cm wzrostu i nigdy nie miałam problemów z podbijaniem. Moja mama ma 160cm i tez nie słyszałam żeby narzekała. Do wózka bez problemy wchodzi mi teraz gruby spiwór z owczej wełny i dziecko w kombinezonie. Dlatego zgodzę się, że siedzisko może być aż tak szerokie. Na pewno jest wysokie. Dla mnie to super wygodny wózek, choć dość duży po złożeniu. Mam granatowy wózeczek z beżowymi wstawkami-manhattan. Jesli chodzi o pas krokowy, to faktycznie jest dość dziwnie wszyty. Kupiłam dodatkowy pas do wszycia, ale póki co przypinam małego w spiworze (ubranego w kombinezon) i nie ma potrzeby go przeszywać. Nie jest mu tez ciasno, bo by marudził. To naprawdę bardzo wygodny wózek. Polecam jesli ktoś chce kupić parasolkę do końca okresu wózkowego, w której maluszkowi ma być wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: chicco multiway 09.03.09, 10:34 Potwierdzam - ja też woziłam mojego synka w śpiworze z wełną i grubym kombinezonie. Mieścił się spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkawol Re: chicco multiway 09.03.09, 14:51 a z dodatkiem jakiego koloru go masz? Odpowiedz Link Zgłoś
atwar1 Re: chicco multiway 09.03.09, 20:01 Nie wiem czy to do mnie pytanie :) ale w razie czego odpowiadam- ja mam czarny z jasno zielonym Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymonia Re: chicco multiway 10.03.09, 08:40 ja mam Manhatan tj granatowy z beżowymi wstawkami Odpowiedz Link Zgłoś