Dodaj do ulubionych

co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ?

19.03.09, 17:57
witam Was znawczynie wózkowe :-)!!
Proszę Was o zdanie w kwestii wyboru wózka-parasolki dla mego dużego 22-miesięczniaka.
Szczególnie chodzi mi o faktyczne wymiary siedziska i długości oparcia obu wózków, bo co rusz spotykam się z różnymi wymiarami( nawet od sprzedawców) a dla mnie ma to duże znaczenie, bardziej dla wygody mego syna.Syn ma 15 kg i 92 cm wzrostu.
proszę, podpowiedzcie który wózio wybrac :MAMAS&PAPAS BEAT czy INGLESINE TRIP?
Dzieki za pomoc :-) w wyborze BEATA
Obserwuj wątek
    • hercia83 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 20.03.09, 15:57
      Z tego co wyczytałam na forum to zdecydowanie Beat!!! Inglesina zaczyna po jakimś czasie trzeszczeć i jest bardziej 'gołym' wózkiem niż Beat.
    • bebis72 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 20.03.09, 19:04
      dzieki za odp; tez bardziej skłaniam sie ku BEAT-owi,licytowałam jedna na
      allegro ale niestety nie miałam szczescia,jest pare INGLESIN TRIP ale w sumie
      waham sie...nie ma juz zadnej BEAT na allegro, i nie wiem czy sie jeszcze pojawi
      a ja juz bym chciała miec te parasolke ;-)...
      • hercia83 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 20.03.09, 19:35
        Słuchaj a może jeszcze coś innego??? Może Zooper Twist, ja tez go mami jest spoko zwłaszcza za te pieniądze!!! Poczytaj troszke o Zooperach, ew. załóż wątek w stylu 'parasolka dla 22 miesięczniaka, dwulatka itp' :-) - więcej dziewczyn się odezwie! Może jeszcze postaraj sie przeszukać to forum, dużo takich tematów się przewijało! A jesli Twist - to nie na Allegro tam są drogie, w sklepach intenetowych można za niecałe 400zł kupić. Powodzenia w szukaniu wózia, jak mi coś przyjdzie na myśl to napiszę :-)
    • hercia83 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 20.03.09, 19:37
      A może Aria?? Zbiera same pochwały na forum!!!! Napisz czego chcesz od wózeczka.
      • bebis72 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 20.03.09, 23:55
        w pierwszym poscie napisalam co jest dla mnie najwazniejsze przy kupnie
        parasolki - duze i szerokie siedzisko oraz oparcie :-).syn mimo niespełna 2 lat
        wazy 15 kg i mierzy 92 cm i jego wygoda jest dla mnie najwazniejsza.Obecnie
        jezdzimy M&P freestyler czyli nasze PEG PEREGO ATLANTICO,wóżek super wygodny w
        kazdym wzgledzie ale teraz chcialabym sie juz przesiąść do typowej parasolki -
        ale gabarytami duzo nie odbiegającej od atlantico :-).Duzo czytalam innych
        wątków dot m.in. parasolek i wózkow dla duzych dzieci i dlatego mam 2 powyzsze
        typy ,tylko z tymi parametrami "kiepsko" bo co rusz ktos podaje inne wymiary(
        czy to na forum czy sprzedawcy na allegro) a dla mnie róznica 2 czy 4 cm jest
        duzą róznicą.
        • zuchatka Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 21.03.09, 18:52
          mnie chyba bardziej przekonuje trip-i do niej sie chyba przymierze:)
          wsadzalam w nia corcie i ta wysokosc oparcia naprawde calkiem
          calkiem:) w M&P z tego co wyczytalam jest krotsze. trip ma tak duzo
          pozytywnych opinii ze skrzypienie raczej nie bedzie problemem-
          chociaz z tego co tu czytam to nie u wszystkich sie pojawia. a jesli
          juz to jak w kazdym wozku-silikon i cisza:). tylko problem dla mnie
          jest taki ze bardzo podobala mi sie ta rozowa z kolekcji 2008 a
          teraz nie za bardzo mozna ja dostac... siedze i szukam ale cos
          ciezko idzie... gdyby ktoras z was gdzies znalazla-bede wdzieczna za
          jakas wiadomosc na pw bo nie wiem czy tutaj jeszcze trafie:)
          • bebis72 Re: do Zuchatki 23.03.09, 14:11
            własnie pisalam z jednym ze sprzedających INGLESINE na allegro który odradził mi kupno tej parasolki dla duzego dziecka; jego córka 3,5 roku,15 kg i miała mało komfortowa jazde....A mój 22 m-ce, tez 15 kg i 92 cm wzrostu (wiec jeszcze troche pojezdzimy wózkiem) wiec gabaryty prawie te same ;-) to jak mu ma byc wygodnie???Ech, a juz myslałam ze trafiłam dobrze.To moze jednak M&P BEAT....Sama juz nie wiem...tylko ze M&P nie jest dostepny na allegro .....
            • maja3333 Re: do Zuchatki 23.03.09, 14:23
              a moze pp Aria (lub brytyjska wersja mamas & papas Aria) ?
              ja wlasnie zakupilam dla mojego duzego rocznego dziecka - 15kg, 90cm
              ma bardzo duzo pozytywnych opnii na necie, ale z tego co widze, to lepiej kupic
              najnowszy model (2008/2009) bo z poprzednich lat ze starymi kolami niektorzy
              mieli problemy.
              Dla mnie tez wazne jest to, zeby wozek mial szerokie siedzisko, poza tym, zeby
              byl lekki i latwy w manewrowaniu.
              • bebis72 Re: do Zuchatki 23.03.09, 15:08
                maja3333 napisała:

> a moze pp Aria (lub brytyjska wersja mamas & papas Aria) ?
                > ja wlasnie zakupilam dla mojego duzego rocznego dziecka - 15kg, 90cm
                > ma bardzo duzo pozytywnych opnii na necie, ale z tego co widze, to lepiej kupic
                > najnowszy model (2008/2009) bo z poprzednich lat ze starymi kolami niektorzy
                > mieli problemy.
                > Dla mnie tez wazne jest to, zeby wozek mial szerokie siedzisko, poza tym, zeby
                > byl lekki i latwy w manewrowaniu.

jeździmy juz M&P freestyler czyli nasze PP Atlantico :-) i nie znam lepszego wózka od niego.Wygoda suuuper!!!
                Ale chciałam sie przesiąśc do typowej parasolki, gabarytami nieznacznie rózniącej sie od atlantico, a M&P ARIA to tak jak obecny mój atlantico :-)))).
                Własnie dosłownie przed chwilą pojawila sie mozliwość zakupu M&P BEAT ale bez daszka - budki.Czy ktoś z Was wie czy mozna ja dokupić i jaka byłaby cena ? czy w ogóle mozna ją załozyc i zdemontowac?
                • magda79pn Re: do Zuchatki 23.03.09, 15:19
                  aria to mini atlantico jest dużo mniejsza po złożeniu, trochę niższa ale komfort
                  jazdy prawie taki sam, miałam 2szt atlantico :)
                  ten wózek bez daszka jest już dawno na allegro, jedyne co możesz zrobić to
                  dokupić uniwersalną budkę do parasolek, kiedyś były takie nowe nawet miały folię
                  dopinaną na zamek, ale teraz to już chyba ciężko będzie.
                  • bebis72 Re: do Magdy 23.03.09, 15:26
                    magda79pn napisała:

> aria to mini atlantico jest dużo mniejsza po złożeniu, trochę niższa ale komfor
                    > t
                    > jazdy prawie taki sam, miałam 2szt atlantico :)
                    > ten wózek bez daszka jest już dawno na allegro, jedyne co możesz zrobić to
                    > dokupić uniwersalną budkę do parasolek, kiedyś były takie nowe nawet miały foli
                    > ę
                    > dopinaną na zamek, ale teraz to już chyba ciężko będzie.

Czyli jest jakaś szansa ze dokupic mozna budke i jakos to bedzie wyglądać? a nie
                    wiesz jaki system "montowania " budki jest własnie w M&P BEAT? czy w ciemno
                    moge kupic taki daszek-budkę? a masz moze jakiegos linka przykładowego do takich
                    aukcji z budkami?

• magda79pn Re: do Magdy 23.03.09, 15:32
                      zaraz poszukam ci wózki które mają takie budki, musisz polować na allegro może
                      trafisz samą budkę, te które ja mam na myśli mają plastikowe "łapki" po 2szt z
                      każdej strony i po prostu wciskasz do stelaża ;) sama taką miałam kiedyś do
                      wózka bebe confort allegro ale to było jakieś 3,5 roku temu.
                      możesz też popytać w serwisach jakiś wózków, np bebe confort, budka od vivy
                      powinna pasować ale w kolorze czarnym to chyba dopiero kolekcję 2009 wypuścili.
                      • magda79pn Re: do Magdy 23.03.09, 15:35
                        oni mają taką budkę:
                        allegro.pl/item582397442_wozek_bebe_confort.html
                        warto kupić wózek dla budki :)
                        allegro.pl/item590702023_spacerowka_parasolka_bebe_confort_gratisy.html
                        allegro.pl/item586659691_wozek_bebe_confort_spacerowka_allegro.html
                        • magda79pn Re: do Magdy 23.03.09, 15:39
                          ta pierwsza aukcja za 50zł co kończy się za 6 godzin, napisz do nich czy za 30zł
                          sprzedadzą ci samą budkę ;)
                          • bebis72 Re: do Magdy 23.03.09, 15:46
                            magda79pn napisała:

> ta pierwsza aukcja za 50zł co kończy się za 6 godzin, napisz do nich czy za 30z
                            > ł
                            > sprzedadzą ci samą budkę ;)

super,dzieki za wszystko, jestes baaardzo pomocna,zaraz bede pisać do
                            sprzedającego,nawet odbior pasuje bo tez jestem z P-nia :-)
                            • magda79pn Re: do Magdy 23.03.09, 15:50
                              je też :))) pozdrawiam
                            • magda79pn Re: do Magdy 23.03.09, 15:50
                              miało być ja też z poznania :)
    • didilinka Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 23.03.09, 16:08
      Zdecydowanie M&P BEAT.
      Inglesiny nie skrzypią tak jak inne wózki tzn, że można psiknąć i po
      kłopocie w nich poprostu trzeszcza cale stelaże - miałam 2 i obie
      tak miały

Orginalny daszek do BEAT jest chyba najlepszym elementem wózka. On
      sięga prawie do końca rozłożonego podnóżka!!! Nie wiem czy
      zdecydowałabym sie na wózek bez daszka. Daszek od BEAT ma 4 zaczepy
      a nie jak pozostałe 2. Na stelażu są jakby dziurki w miejscu gdzie
      wczepiasz daszek - chyba w celu unieruchomienia go na stałe (w Macu
      np możesz daszek przesuwac w góre i dół po stelażu w BEAT nie).

Pewnie jakby sie dało dokupic budke to sprzedawca by to zrobił.
      Poszukaj jeszcze na ebayu może tam znajdziesz, chociaz pewnie z
      kosztami wysyłki może się zrównać z wózkiem.
      • bebis72 Re: co wybrać M&P BEAT czy INGLESINA TRIP ? 23.03.09, 16:13
        dzieki za kolejna pomoc :-). mam juz młyna,sama nie wiem co teraz zrobić z ta
        budką, mam pare godzin do namysłu ;-)...
      • bebis72 Re do didilinka 23.03.09, 16:17
        a jak myslisz - bo widze ze jezdzisz tym wózkiem M&P BEAT- czy memu duzemu
        maluchowi bedzie w nim wygodnie?
        mój mały ;-) mężczyzna ma 22 m-ce, 15 kg i 92 cm wzrostu.....
    • kornnella do Bebis 26.03.09, 09:56
      Mam BEAT dobrze mi się nim jeździ i przyznam, że budka jest jak dla
      mnie rewelwcyjna. Bez orginalnej budki nie wiem czy ma sens,
      kupwanie tego akurat modelu. Taki Maclarenopodobny masz np Polo czy
      Trafic i będziesz miała w komplecie wszystko i na gwarancji w tej
      cenie. Albo poczekaj cos sie pewnie z BEAT pojawi. Ostatnio
      kompletny poszedł za 330 o ile pamietam

PS: na aukcjach u tego sprzedawcy sa raczej modele z przeszłościa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka