Dodaj do ulubionych

Kiddopotamus daszek do wózka ktoś ma, używał???

25.03.09, 14:56
Zastanawiam się nad kupnem tego "cuda" ma ktoś doświadczenie?? Nie mogę kupić
normalnej parasolki do wózka (bardzooo szeroka rama) a za oryginalną nie dam
180 zł :). Proszę jak macie jakąkolwiek wiedzę nt. tego daszka piszcie!! Dzięki!!
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Kiddopotamus daszek do wózka ktoś ma, używał? 25.03.09, 15:58
      Hej, ja używałam tego daszka przez 10 miesięcy.
      Z jednej strony byłam zachwycona, bo uratował mi życie - rama wózka
      szeroka i płaska, parasolki mi się z niej ześlizgiwały, mordowałam
      się jak nie wiem co, aż kupiłam daszek;)
      Ale kiddo ma też wady.
      1.nie na każdym wózku dobrze wygląda, na moim krótkim daszku
      wyglądał jak kaczy dziób;)
      2.sam się nie składa, a z krótkiego, płytko składanej budki może się
      wymykać i niespodziewanie nakrywać dziecko;) - u mnie to było
      nagminne
      3.materiał jest przemakalny, jeśli to ma dla kogoś znaczenie
      4.przy intensywnym użytkowaniu puszczają szwy - mnie z jednej strony
      wyłaził drut i musiałam ciągle zszywać dziurkę. Także kieszonka na
      portfel i komórkę się rozpruła...
      5.Nie na każdą ramę się nada - ja woziłam dziecko w spacerówce
      przodem do mnie i musiałam się nieźle nagimnastykować, żeby daszek
      się trzymał. W pozycji tyłem było już lepiej.

Generalnie oczywiście polecam, ale troszkę powkurzać się na niego
      mozna;)
      • kefkas Re: Kiddopotamus daszek do wózka ktoś ma, używał? 25.03.09, 16:36
        Ja go używałam (chyba nie tak intensywnie bo nic mi nie powyłaziło)
        i tak jak poprzedniczka porównywałam go do kaczego dzioba :)
        mnie się świetnie spisywał- miałam wózek dla dwójki i on prawie nie
        miał daszka a chciałam aby dziecko miało jakieś zabezpieczenie przed
        wiatrem i słońcem. Nigdy mi się też nie odczepiał... Ja polecam -
        jak mogę dodac coś jeszcze to nie czarny - bo on taki depresyjny
        jest. Jak ja zamawialam to nie mieli innego ale jakoś tak ciemno
        dziecko w środku.
        • kinder0610 Re: Kiddopotamus daszek do wózka ktoś ma, używał? 25.03.09, 17:22
          Ja też miałam i nadal mam daszek - jest świetny. Nic mi się nie popruło nie
          wyłaziły żadne druty, dobrze leży na wózku - budce. Nie wyobrażam sobie lata bez
          niego. Mam granatowy. Parasolki przerobiłam i bez porównania daszek jest lepszy.
          Daszek opada na dziecko tylko wtedy, kiedy budka od wózka jest za krótka, a
          podnosi się gdy jest mocno naciągnięty do przodu i zawieje wiatr.
          • sylver80 sprzedam :-) 25.03.09, 17:53
            Jeśli ktoś jest zainteresowany, to posiadam grafitowy użyty może z 2 razy i w
            tym roku nie będzie już nam potrzebny. Stan oczywiście idealny. Cena 60 zł.
            • driver_ka Re: sprzedam :-) 25.03.09, 18:47
              Dzięki wielkie będę intensywnie myśleć :). Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy
              dziecku nie jest za duszno no bo budka od wózka plus daszek. W moim wózku
              poszycie budy można zdjąć z ramy i tu się zastanawiam czy wówczas daszek
              nadawałby się na taką "gołą" ramę czy też MUSI się podpierać na budzie?? No i
              jak to jest z tym jego składaniem : składa się tylko razem z budą czy może sam
              niezależnie od pozycji budki?? Sorki, że Was tak męczę ale chcę dokonać dobrego
              wyboru :D
              • kroliczyca80 Re: sprzedam :-) 25.03.09, 23:50
                Kiddo to płachta materiału (miękkiego, dość przewiewnego, takiego
                trochę śliskiego w dotyku) i jeden dłuuugi miękki drut. Ten drut
                przechodzi przez brzegi płachty, kończy się w dwóch miejscach i tam
                są rzepy którymi przywiązuje się daszek do wózka.
                Daszek abslutnie musi się na czymś opierać. Nie da się też go samego
                złożyć, bo drut jest jeden i się nie zgina. Kiddo złożysz tylko
                razem z budką, on się schowa w załamania budki (o ile budka jest
                dość długa i się elegancko składa - z głębokimi fałdami;))).

Dośc obrazowo opisałam? Mam nadzieję;)
                • aribeth1 Re: sprzedam :-) 26.03.09, 08:13
                  Ja polecam daszek przeciwsłoneczny teutonii, taki:
                  www.teutonia.pl/index.php?menu=2&wyp=dodatkowe&wyswietl=daszek
                  Za namową Pinik kupiłam go sobie do MB i świetnie pasuje, zresztą, biorąc pod
                  uwagę jego konstrukcję, nie wyobrażam sobie, że miałby do jakiegoś wózka nie
                  pasować. To po prostu kawałek materiały (ja mam czarny), lekko ściągnięty
                  gumeczką na górze, z dwoma klipsami po bokach.
                  • driver_ka Re: sprzedam :-) 26.03.09, 10:36
                    OO!! Fajny a drogi??
                    • driver_ka Nie drogi sprawdziłam :) 26.03.09, 14:13
                      • kroliczyca80 Re: Nie drogi sprawdziłam :) 26.03.09, 14:27
                        No ale ile i gdzie? Są czarne?
                        • kroliczyca80 Re: Nie drogi sprawdziłam :) 26.03.09, 14:30
                          Już wiem, 50 plus wysyłka. Chyba sobie spróbuję sama taki uszyć, to
                          nie może być bardzo trudne;)
                          • aribeth1 Re: Nie drogi sprawdziłam :) 27.03.09, 13:32
                            Ja kupowałam tutaj:
                            www.malusin.pl/teutonia-uniwersalny-daszek-przeciws%C3%82%C5%82oneczny-p-867.html?osCsid=a506b00d53534219ce24db3b793db187
                            I żeby nikt mi nie zarzucił, że to reklama - nie mam nic wspólnego ze sklepem:)
                            • nissanmicra do aribeth1 27.03.09, 13:36
                              A jak się to montuje?
                              • aribeth1 Re: do aribeth1 27.03.09, 13:55
                                On ma takie 2 jakby klipsy (nie wiem, jak to lepiej nazwać), które się wsuwa po
                                prostu na budkę wózka. Na górze ma gumkę, dzięki temu dopasowuje się do kształtu
                                budki. Nie ma żadnych twardych elementów typu druty, to po prostu szmatka z
                                elementami mocującymi po bokach.
      • judi21_84 Re: Kiddopotamus daszek do wózka ktoś ma, używał? 14.04.09, 17:26
        Mam ten daszek od 2 tygodni, Jak dla mnei rewelka!!! Mam wózek baby design
        sprint, daszek wygląda na nim normalnie, nie rzuca się jakoś w oczy. Jestem w
        stanie daszek naciągnąć niemal do samego pałąka. Polecam, bo warto. Miałam
        parasolkę, chwiała się, przekręcała a w rezultacie po 2 miesiącach rozwaliła. Tu
        synek jest cały w cieniu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka