ewazuza 09.04.09, 16:09 Noszę się z zakupem modelu Magic, moze ktoras z Was wie cos na temat tych wozkow, jakie są opinie? A moze w ogole jakis inny model tej firmy jest solidniejszy? Moja mała jeszcze nie siada, wiec wozek powinien byc dosc sztywny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_nikodemka Re: BABY DESIGN spacerówka 09.04.09, 16:14 mi tez sie podobal ten wozek (i w sumie nadal podoba) ale tu na forum przeczytalam dosc duzo negatywnych opinii o nim a wszystkie uzytkowniczki byly zgodne co do tego ze stelaz w nim sie obniza, nie wiem dokladnie o co chodz ale zdecydowalam ze nie kupie tego wozka, synek ma dopiero 8 m-cy a chce kupic wozek ktory starczy juz do konca okresu wozkowego, zdecydowalam sie na zooper hula, dzis bylam w sklepie i przymierzylam synka do tego wozka i jest po prostu boski, mega wygodny dla dziecka, super sie prowadzi, porownywalam z chicco multiway, liteway, inglesina trip i zooper bezapelacyjnie wygrywa! p.s. sorki ze napisalam troszke nie na temat ale moze cos ci pomoglam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: BABY DESIGN spacerówka 09.04.09, 16:23 wózki typu magic 3,4 obniżają się (ja miałam konkretnie titanium baby spider- ta sama konstrukcja stelaża) tzn, podczas użytkowania "siada" w nich amortyzacja która niby nadal działa z tym że wózek bardziej się ugina a co za tym idzie jak dziecko usiądzie to obniżają się też rączki do prowadzenia wózka, w moim jak go kupiłam rączki były na wysokości 104cm a jak sprzedawałam to ledwie 94cm (bez dziecka- z dzieckiem jeszcze niżej) i stelaż zaczął trzeszczeć i kółka piszczeć, miałam go coś ok 2 miesięcy i przez ten czas bardzo się zużył - ale ja opisałam mój wózek czyli titanium baby spider, espiro magic nie miałam ale chyba ma podobne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: BABY DESIGN spacerówka 09.04.09, 18:36 nie wiem jaki jest magic, ale ja z tej firmy mialam wozek mini i travel, travel uzytkowalam przez prawie 2 lata i do teraz sluzy dziecku znajomej czyli juz 3 rok jezdzi bez zastrzezen, mini mialam przez jakies pol roku i rowniez jezdzilo sie nim calkiem ok, oba sa malymi wozeczkami, rozkladaja sie do pozycji pollezacej, maja wyczuwalna amortyzacje jak na tego typu wozki, ja ogolnie bylam z nich zadowolona, nic sie nie psulo, nie trzeszczalo, nie sprzypialo, travela nigdy nawet nie samrowalam niczym bo nie bylo takiej potrzeby :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: BABY DESIGN spacerówka 10.04.09, 09:14 a może SPRINT ,duża spacerówka i twarde oparcie z miękką wyściólką,rozkłada się do leżenia,na dużych kołach.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: BABY DESIGN spacerówka 10.04.09, 09:44 Ja miałam Sprinta, jako drugi wózek u mamy. Kupiłam, bo po przeczesaniu tego forum okazało się, że to najbardziej polecany model w swojej grupie cenowej i wielkowej (dla dzieci niesiedzących). Trochę poużywaliśmy i na szczęście sprzedaliśmy go. Wg mnie był beznadziejny. Amortyzacja marniutka, rączka niewygodna, przednie koła krowiaste, za nic nie chciały jeździć po śniegu, piasku (miejskim, nie plażowym;) itd. Plastik, spojenia i materiały bardzo trąciły chińszczyzną. Jedyne co było ok to rozkładanie oparcia (choć też miałam wrażenie, że mechanizm długo nie pociągnie). Jestem pewna, że w innych modelach tej firmy nie może być inaczej. Ja jeszcze równolegle wpakowałam się w krzesełko do karmienia Baby Design za 3 stówki (bu) i to był dopiero błąd....:( Większego dziadostwa w domu nie miałam:( Biegałam za kółeczkami odpadającymi z nózek po całej kuchni...:( W końcu kupiłam Ikeę Antilope a Baby Design się kurzy w magazynku... Ja firmie Baby Design mówię zdecydowane nie. I Wam też radzę:( Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: BABY DESIGN spacerówka 10.04.09, 10:17 ja akurat miałam sprinta i bardzo mi się podobał, fajnie się jeździło i nic się nie psuło. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: BABY DESIGN spacerówka 10.04.09, 10:19 kwestia doswiadczenia i chyba szczescie troche :) ja jak pisalam mialam 2 wozki tej firmt, krzeselko do karmienia tez mialam baby design i zlego slowa powiedziec nie moge :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamam_net Re: BABY DESIGN spacerówka 10.04.09, 12:43 Ja mam dwa wózki tej firmy; espiro atlantic jako głęboki i spacerówka na dalsze wyprawy oraz właśnie magic. Atlantica używam już od ponad roku, sprawdził się w różnych warunkach, nic się nie zepsuło, pompowane koła nie poprzebijane i prowadzi się rewelacyjnie. Magica używam dosyć krótko, na razie jestem z niego zadowolona. Jedynie hamulec mnie denerwuje, ponieważ wystarczy lekko kopniąć i już się blokuje, ale nie jest to jakoś strasznie uciążliwe. Jednak dla niemowlaka który jeszcze nie siedzi nie kupiłabym tego wózka, ponieważ podnóżek się nie podnosi, a myślę, że taki maluch jeszcze często sypia na spacerach. Ogólnie nie mam do tej firmy żadnych zastrzeżeń. Jakoś bardzo dobra a i cena zadowalająca. Być może są lepsze wózki ale ich cena jest dwu- lub trzykrotnie wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś