Dodaj do ulubionych

Nie zabijcie: ARIA pytanie

28.04.09, 23:22
Dziewczyny nie zabijcie mnie, przegladam kolejny raz watki o arii i juz nie
wiem. Ostatni raz pytam sie o arie prosze o odpowiedz, abym miala to skupione
w jednym watku, pewnie przeczytam z 10 razy i cos postanowię. A zatem mam duza
spacerowke ABC Desing, ktora uzywam tylko jak jade do lasu lub po ciezkie
zakupy po osiedlu, PP Pliko ktorym jezdze na codzien poniewaz jest mega
wygodny dla dziecka, mala siedzi w nim jak w fotelu, xlandera fun-ale z niego
korzysta starsza 3 letnia oraz M quest jutro ma dojsc do mnie- on bedzie do
galerii i na popoludniowe spacerki, tak przypuszczam, bo nie wiem czy bedzie
malej na dluzej wygodnie.
Moj dylemat. Korci mnie zamienic pliko na arie, przypuszczam, ze arią bedzie
lepiej sie jezdzic niz pliko( draznia mnie rozchwiane raczki i slabe
podbijanie) ale jest cudnie wygodny dla mojej corki i boje sie, ze zamienie
wozek, aby byl dla mnie wygodny, a corce bedzie gorzej, a tego nie chce
poniewaz pliko aktualnie jezdze najwiecej i tak byloby pewnie z aria. Corka w
maju bedzie miala roczek.
Prosze o odzew mam ktore maja/mialy oba i nie tylko :), czy siedzisko w arii
jest rownie komfortowe tj spore. Corka nie spi na spacerkach wiec odchylenie
oparcia nie ma znaczenia, ale zastanawiam sie jeszcze czy jak siedzi nie
bedzie mi zjezdzac z siedziska przez to ze nozki zwisaja, tzn corka jezdzi
zapieta, ale jak dzisiaj zlozylam podnozek, aby zobaczyc jak jej bedzie to
zjezdzala, czy siedzisko w arii jest głebsze?
Pomozcie cos postanowic:) A myslalam, ze jak zakupie quest to mi minie chec
na arie, a tu jeszcze nie doszedl, a juz kombinuje
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 08:07
      siedzenie w arii ma głębokość 27cm, o porównanie pliko i arii zapytaj LEILĘ bo
      ona miała obydwa i z tego co pamiętam bez żalu rozstała się z pliko :)
      • leila78 Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 21:54
        na moich zdjęciach zobaczysz porównanie arii z pliko. z tego co pamiętam, bo na
        początku miałam oba, to prowadzenie arii mnie zachwyciło. i po pierwszej
        przejażdżce odczyściłam pliko i wystawiłam na sprzedaż bez najmniejszego nawet
        żalu;) siedzisko na szerokość jest takie samo, za to na głębokość spoorooo
        większa. aria to taki fotel na kółkach i o ile w pliko zawsze miałam rozłożony
        podnóżek bo synek zjeżdżał to w arii nie ma takiej potrzeby. siedzi sobie
        panisko rozwalone i zadowolone z życia;) podbijanie na peno lepsze niż w pliko a
        ten kosz to istne marzenie. zamiast maca będziesz do galerii z arią jeździć;)
        jeśli masz tyle wózków, czyli duży do zadań specjalnych, maca i pliko to ja bym
        się nie wahała sekundy...
        • anm-aj Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 22:16
          Dziękuje dziewczyny za odpowiedz, a zatem po świetach sprzedaje, .....chyba, dam
          sobie czas do poniedzialku na wystawienie furki i pochwale sie jezeli dalacze
          do grona PP Aria
    • didilinka Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 14:42
      Mialam Pliko ale go nie lubilam i bardzo szybko sie pozbyłam. Nawet
      na forum wrzucilam kiedys haslo ze jest takie jakby rozchwiane i
      ciężko sie podbija, to wszyscy chwalili jaki to doskonały wózek.
      Potem duzo jeździłam Macami XT i Questem i Macopodobnym BEAT i musze
      pzyznac ze lubie ten typ wózków. Teraz mam Arie i w pierwszej chwili
      byłam niezbyt zadowolona, tzn trudniej pcha mi sie jedna reka Arię
      niż Questa. Teraz po 3 dniach dostrzegam jej plusy :)
      Siedzisko jest na pewno nie mniejsze niz w pliko, kosz większy.
      Zamaist pliko polecam zamiast questa nie. Po złożeniu Aria to spora
      kostka tyle że płaska także duzo zalezy od bagażnika, możesz sie
      zdziwić nieco
    • epreis Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 22:23
      a gdzie najtaniej kupić arię?
    • magda79pn Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 23:11
      na allegro pod nazwą mamas&papas aria :)
      • aleks2539 Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 23:18
        a ja mam trochę inne pytanie. Wózek jest dla dzieci do 15 kg. Moje 8,5 mies dziecko waży 9 kg. Na jak dlugo wystarczy ten wózek?
      • epreis Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 29.04.09, 23:29
        hehhe, dobre :)
        allegro to jak mój drugi dom ;p
        tylko ja mam lekkie opory przed kupowaniem wózków używanych, nie do końca ufam ludziom i "stan bardzo dobry, idealny" -jak taki nie bezie mąż mnie zabije za wyrzucone pieniądze :D :D :D

myślałam o sklepach internetowych, który jest najtańszy,bo ja np znalazłam tu-cena całiem ok i myślałam, może będzie gdzieś jeszcze lepiej? :)
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=215&products_id=22&%3CosCsid%3E
        • izz78 Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 30.04.09, 08:02
          a tu? www.babyland.lodz.pl/product.php?product_id=3064
          • magda79pn Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 30.04.09, 08:38
            na allegro są często nowe arie m&p za ok 300zł, aria starczy na długo bo ona
            ponad 20kg uwiezie bez problemu - sprawdziłam :)
            • epreis Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 30.04.09, 08:52
              ok, to rozpoczynam polowanie :)

byłam już zdecydowana na waltza ale...waltza używanego nigdy nie widziałam do "odsprzedaży", a arii jest pełno dlatego moim zdaniem jest solidniejsza skoro nadaje się do odsprzedaży ;)
            • samanta25 Re: allegro 30.04.09, 22:27
              magda79pn napisała:

> na allegro są często nowe arie m&p za ok 300zł, aria starczy na
              długo bo ona
              > ponad 20kg uwiezie bez problemu - sprawdziłam :)

Z tym allegro to uważajcie na sprzedawców bo znam takich co
              wystawiają wózek na sprzedaż (nowy itp.) ludzie licytują a jakieś 2-
              3 min. przed zakończeniem aukcji sprzedawca wycofuje wszystkie
              oferty z komentarzem "wózek uległ uszkodzeniu itp." a kilka dni
              później ten sam wózek jest wystawiany tylko pod innym sprzedawcom
              brrrr

• leila78 Samanta:) 30.04.09, 22:30
                a właśnie miałam pytać co u Cię;) nie tu oczywiście;)
              • marriposa Re: allegro 30.04.09, 22:50
                samanta25 napisała:

> Z tym allegro to uważajcie na sprzedawców bo znam takich co
                > wystawiają wózek na sprzedaż (nowy itp.) ludzie licytują a jakieś 2-
                > 3 min. przed zakończeniem aukcji sprzedawca wycofuje wszystkie
                > oferty z komentarzem "wózek uległ uszkodzeniu itp." a kilka dni
                > później ten sam wózek jest wystawiany tylko pod innym sprzedawcom

Ale nie bardzo rozumiem na co konkretnie mamy uważać?

Jak ktos wycofuje aukcje to albo sie "dogadał" poza allegro, albo nie ustawił
                minimum, cena sie nie rozkręciła i nie satysfakcjonuje go to. I w sumie chyba
                nie ma sposobu na udowodnienie czegokolwiek
                • epreis Re: allegro 30.04.09, 22:53
                  moim zdaniem to niesprawiedliwe, bo czeka na lepszą okazję, tak się nie robie- niech ustawi cenę minimalną i wtedy byłby ok..

nie wiem czy to zgodnę z netykietą to wkleiłabym linka do takiej własnie licytacji, kilka dni temu skończyła się bo wózek uległ uszkodzeniu a na drugi dzień cudem się naprawił i aukcja znów na stanie ;)
                  • marta2202 Re: allegro 30.04.09, 23:10
                    Wiem o której aukcji piszecie i jeszcze sprzedający nie zadał sobie
                    trudu żeby zrobić inne fotki wózka... jak dla mnie stracił
                    wiarygodność.
                    • pawimi455 Re: allegro 01.05.09, 01:26
                      ach ta aria ponownie :) my dzis znowu spacerek po galerii, maly
                      panoszy sie w tej arii jak na tronie, raczka jest rzeczywiscie ciut
                      niewygodna na dluzsza mete ale moje dziecko uwielbia siedziec w tym
                      wozku! Poniewaz mialam kilka spraw do zalatwienia ucielismy sobie
                      godzinna drzemke, bylaby dluzsza gdyby nie fakt ze musialam wracac
                      juz do samochodu... najwyrazniej jest mu w tym wozku wygodnie!
                      Naprawde nie lubie pegow a pliko to wrecz nie trawie, ale arie
                      goraco polecam. Prowadze ten wozek jedna reka z 13 kg klockiem,
                      obarczona zakupami, torba, dla mnie do jakis cud ze ten plastikowy,
                      niepozorny wozeczek na swoich malych koleczkach potrafi tak jechac.
                      Ani razu nie kapnelam w hamulec - a wiem ze na to skarzyly sie inne
                      mamy, nigdy nie zablokowalo mi sie ani jedno kolko a uzytkowanie to
                      sama przyjemnosc z jego waga piorkowa laduje w ulamku sekundy w
                      bagazniku i odwrotnie. W porownaniu do mojego Quinny Buzz czy
                      Bugaboo to pakowanie do samochodu jak niebo i ziemia :))))
                      amn-aj - POLECAM, spoko mozesz zamieniac pliko na arie.
                      • pinik Re: allegro 01.05.09, 15:25
                        Mnie tez aria b. pasuje i wlasnie jakos wozek np do galerii jest poprostu idealna.

Tylko my tu (niektore) tak ja zachwalamy i potem dziewczyny spodziewaja sie
                        chyba nie wiadomo czego po tym wozku i sa rozczarowane.

Dlatego zaznaczam: ten wozek jest super jak na swoja wage, rozmiary i cene!!!

Choc np. na wyjazd do galerii jest dla mnie fajniejszy niz np bugaboo cameleon
                        (super wozek, ale skladanie go do auta jest troche glupawe - dwie czesci) i
                        rozne inne "czolgi" :)
                    • samanta25 Re: allegro 01.05.09, 15:34
                      arta2202 napisała:

> Wiem o której aukcji piszecie i jeszcze sprzedający nie zadał
                      sobie
                      > trudu żeby zrobić inne fotki wózka... jak dla mnie stracił
                      > wiarygodność.

Dokładnie, po raz 3 jak nie więcej wystawia wózek i fotki są te
                      same, trzeba mieć tupet.
                      Jak go cena nie satysfakcjonuje to ustawiam cenę minimalną a nie
                      odwołuję oferty i to na 2 min. przed końcem aukcji
    • aniakoles mój patent na podnóżek 01.05.09, 16:45
      zazwyczaj ten podnóżek(a raczej brak)mi nie przeszkadza-córce też, ale dziś
      jestem u rodziców, mała zasnęła na spacerze, wniosłam wózio do domu no i nie
      mogłam patrzeć jak jej te nóżki wiszą:( podłożyłam poduszki i poleciałam do
      piwnicy szukać odpowiednich deseczek;) nic nie znalazłam, więc siedzę przed
      kompem i czytam co tam nowego na forum i nagle olśnienie!-podkładka pod
      myszkę!-poleciałam od razu przymierzyć-jak ulał:)rodzice mają(a raczej mieli bo
      ją rekwiruję;))taką prostokątną, sztywną,wymiarów na razie nie podam bo nie mogę
      znaleźć żadnej miarki w tym domu...ale jest super, wózek też dało radę złożyć.z
      góry w ogóle jej nie widać, akurat materiał zasłania:)
    • rubinowy-las Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 21.05.09, 23:07
      Witam
      Czy jest na forum wysoka mama-uzytkowniczka Arii?
      Jesli tak, to proszęo opinię czy Aria jest wygodna dla wysokich(180 cm).
      • mama_lena Re: Nie zabijcie: ARIA pytanie 22.05.09, 11:31
        Hej, ja mam 170 i założyłam niedawno oddzielny wątek na ten temat. Generalnie
        wysokie dziewczyny pisały, że dla nich jest bardzo wygodny. Ja też kupiłam i
        jeździmy tym wózkiem. Na pewno przy wzroście 170-180 nie trzeba się schylać.
        Mnie (i mężowi)jednak brakuje troszkę miejsca na nogi - czyli odkręcenie hamulca
        może być pomocne. Wysokość rączki jest ok, jednak mam na myśli jej
        odległość/wysunięcie.
        Porównując z innymi wózkami; wcześniej spacerowałam Bebecarem Trackerem i bardzo
        podobało mi się to, że rączkę można trzymać prawie przy brzuchu, wtedy łokcie
        przylegają do tułowia i to jest dla mnie najwygodniejsza pozycja, bo chodziłam
        wyprostowana i z wciągniętym brzuchem. Raz wyszłam też parasolką
        Tako-porażka!!!myślałam jedynie o tym jak najszybciej wrócić do domu. Z Arią już
        takie myśli mnie nie nachodzą i mogę jeździć na długie dystanse (czasem jednak
        kopię kółka).
        Jeśli chodzi o plastikową rączkę - wózek tak łatwo jedzie, że ja jedynie lekko
        opieram palce na rączce i nie mam żadnych odcisków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka