marta2202 09.05.09, 13:49 Dobrze zrobiłam? :) www.allegro.pl/show_item.php?item=631702352 Ech zobaczymy jak przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 13:53 tak, ja miałam od tego gościa, fajny i miły facet, szybka przesyłka, będziesz zadowolona... Odpowiedz Link Zgłoś
aniakoles Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 15:39 będzie dobrze:)widzę, że to jest ta z "lepszymi/nowszymi" kołami tylko opis produktu pozostawia trochę do życzenia...wózek od urodzenia;), raz napisane, że waży niespełna 5 kg, a potem, że 8,7 kg? ja ważyłam swój z ciekawości i waży 6,200.5 kg to bez kół i budy. Odpowiedz Link Zgłoś
didilinka Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 17:38 moja Aria miała zawartość netto na pudełku i było 5,200 kg. Próbowałam na wadze i podobnie mi wyszło. Może to zależy od rocznika ja mam 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 15:44 jestem zła na ciebie bo to miała być moja aria ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 16:11 widziałam ten opis przeczytałam dokładnie;) To że od urodzenia to chyba chodziło o fotelik wpinany na wózke, a waga hm może waga razem z kartonem? A nie wiem... Najważniejsze że nowa i wiadziałam zdjecia- te nowsze kółka przeważyły, ech teraz tylko żeby mnie rodzinka, a w szczególności mąż nie wyklął:/ Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Kupiłam Arię... 09.05.09, 16:36 ja moją arię ważyłam z kołami i budką ;) nie wiedziałam jak się za to zabrać więc zważyłam siebie a potem wzięłam arię i trzymałam :) wyszło mi równo 5kg myślę że więcej nie waży, ewentualnie można dodać 1kg tolerancji :) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: marta2202 13.05.09, 16:10 Tak chwalicie i kupujecie tą arię, że w końcu sama się połaszę, mimo, że mi niepotrzebna :P Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: marta2202 13.05.09, 16:57 Hej! Nie odzywałam się bo jeszcze wózek do mnie nie dotarł:( Ale jak tylko go dostanę to zdam relację. Odpowiedz Link Zgłoś
didilinka Re: marta2202 13.05.09, 17:58 matylda07_2007 napisała: > Tak chwalicie i kupujecie tą arię, że w końcu sama się połaszę, mimo, że mi nie > potrzebna :P Też myślałam ze mi niepotrzebna nawet zbedna, kupiłam na próbe głównie z myślą ze jak coś to sprzedam a tymczasem ona wyparła WSZYSTKIE moje wózki, a jest ich kilka różnej klasy, m.in. quest, beat, slalom :))). W zasadzie od 2 tygodni jeżdze tylko nią i nie użyłam innego wózka. Dzięki dziewczyny za Arię :))) bez Was bym jej w życiu do ręki nie wzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 Re: marta2202 14.05.09, 13:01 No tak, tylko, że my z Młodą robimy długaśne spacery. Łazimy pół dnia po różnym terenie. W trakcie takich wycieczek Mała musi wskoczyć do wózka, poleżeć, napić się. Potrafi leżeć tak z 15 minut. A w arii nie ma rozkładanego oparcia do leżenia i regulowanego podnóżka (do czego dziecię już przywykło), no i kółka maleńkie. Żałuję, że kupiłam już wózek do samochodu (choć też jest fajny), bo teraz na pewno rozglądałabym się już za arią OH. Najbardziej ekscytuje mnie ta tacka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07_2007 skąd taka różnica w cenie? 14.05.09, 13:14 Między arią kupioną przez autorkę wątku, a tą: www.allegro.pl/item631470245_wozek_peg_perego_aria_oh_super_lekki_3_kolory.html No chyba nie chodzi tylko o sposób składania/rozkładania? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: skąd taka różnica w cenie? 14.05.09, 13:41 ostatnio pojawilo sie duzo powystawowych arii wiec i cena nizsza no i to sa satrsze modele (o ile mam racje?), niektore mozesz kupic jeszcze z folia i oslonka na nogi wiec juz cena idzie w gore, a poza tym najwieksza roznice widac w nazwie :) nie kazdy wie ze mamas&papas to to samo co peg perego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinik do matylda 14.05.09, 14:30 Ja tez mam niezly skladzik wozkow. I u mnie aria wiele z nich wyparla. Jezdze teraz glownie nia. Wyparla troche moje ulubione joggery, ktorymi lubilam do miasta jezdzic, bo mialy duzy kosz (aria tez ma), ale za to nie dalo sie z nimi jezdzic ruchomymi schodami, a aria sie da. Wchodzi tez bez problemu i latwo (pod wzgledem podnoszenia ciezaru) do auta. Od parasolek jest wg. mnie lepsza przez ta pojedyncza raczke (kiedys mi dwie nie przeszkadzaly, ale odkad mam arie, to juz tak), wielki kosz i tak sie nie wywala jak reszta lepiej podbijajacych sie parasolek. Dla mnie aria jest aktualnie na topie :) I ja bym kupila arie OH. Jest drozsza, ale sie lepiej sklada i ma naciagana budke. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 już jest! 15.05.09, 17:10 Przyjechała dzisiaj:) Na spacerze jeszcze nie byliśmy, ale tak na pierwszy rzut oka masakrycznie mała budka:( Do reszty narazie nie mogę się przyczepić. Mięciutko jedzie i w domu wygodnie się manewruje. Po płytkach w domu ciszej jedzie niż Quest;) Oparcie rozkłada się naprawdę sporo! Zdjęci a i reszta relacji później:) Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 Re: już jest! 15.05.09, 17:47 Jezeli mozesz to napisz pozniej czym Ci sie lepiej jezdzi questem czy aria? Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: już jest! 16.05.09, 14:18 Hm... to jesteśmy po spacerze i nie wiem co powiedzieć:) Aria jeździ bez problemu, z podbijaniem troche gorzej ale katastrofy nie ma moze mi ciężej dlatego że ja niska jestem. Aria jeżdzi cieszej niż Quest i jest wyczuwalna amortyzacja. W prowadzeniu lepszy Quest jak dla mnie. Siedzisko ma faktycznie Aria fajne i wygodne. No i super kosz:) Ale jak bym miła wybierać czy Quest czy Aria to nie wiem zalezy od dziecka. Jak dal dwulatka to Quest, a dla roczniaka Aria-o tak najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: już jest! 16.05.09, 15:43 amortyzacja jest? a gdzie? u mnie nie ma.... ja o tym nie pisalam bo myślałam, że sobie wymyśliłam to, że miała być.. jak dla mnie tu duży minus bo amortyzacja zerowa... ale mi się dobrze podbijało (a ten sam wzrost mamy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: już jest! 16.05.09, 15:50 wiesz po pompowanych kołach tomożesz uważać że aria nie ma amortyzacj. Ja po Maclarenie Quest który ma zerową amortyzację mam inne odczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
sadzik81 Re: już jest! 16.05.09, 15:59 MARTA w Twoim opisie wyczuwam ze chyba sie troche zawiodlas,nie wiem moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: już jest! 16.05.09, 16:09 Nie nie zawiodłam się, bo też sobie niewyobrażalam niewiedomo czego:) Tylko tak jak napisałam nie wiem co o niej jeszcze myśleć tak do końca i w prowadzeniu jestem rozkapryszona po Quescie (ale on też ma minus wywala się). Tak jak napisałam dla roczniaka jest w porządku, ale dla cieżkiego dziecka jednak wybrała bym Questa. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: już jest! 16.05.09, 18:34 ale ja pompowanych kół to od kwietnia zeszłego roku nie używałam ;) teraz miałam/mam treeco emjota- przednie i tylne kółka piankowe, mało tego przednie niewielkie-wręcz wydaje mis ię, że mniejsze niż w mojej arii albo takie same.. i jednek amortyzacji nie widzę.. ale też jej brak jakoś szczególnie mi nie przeszkadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marriposa Amortyzacja w Arii 16.05.09, 16:29 Miałam w rękach już 3 Arie. M&P z 2005 na starych kołach, ona miała znikomą amortyzacje na tylnich kołach na przednich wg mnie nie M&P z 2008 na gładkich w pełni mocno amortyzowana, nie ma zachaczenia pasów na oparciu PP OH z 2009 ma amortyzacje i zachaczenie pasów Czyli podsumowujac amortyzacja w nowszych duzo duzo lepsza - to tylko moja ocena. A i nie wiem od którego roku ja poprawili i czy to czasem nie zalezy od kół albo od rocznika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Amortyzacja w Arii 16.05.09, 17:03 marriposa napisał: > Miałam w rękach już 3 Arie. > M&P z 2005 na starych kołach, ona miała znikomą amortyzacje na tylnich kołach n > a > przednich wg mnie nie > M&P z 2008 na gładkich w pełni mocno amortyzowana, nie ma zachaczenia pasów na > oparciu > PP OH z 2009 ma amortyzacje i zachaczenie pasów Może i masz rację moja jest M&P, pod podnóżkiem (tym materiałem) ma nalepkę Aria MT, Peg Perego, coś po włosku... a po prawej stronie tak bokiem jest 2008/20 czy to może być rocznik? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Amortyzacja w Arii 16.05.09, 18:17 > Może i masz rację moja jest M&P, pod podnóżkiem (tym materiałem) ma > nalepkę Aria MT, Peg Perego, coś po włosku... a po prawej stronie > tak bokiem jest 2008/20 czy to może być rocznik? ------------------------------------- TAK TO RAK, JA TEŻ TAKĄ MIAŁAM OD TEGO SAMEGO FACETA, TYLKO MOJA MIAŁA STARY TYP KÓŁ ALE AMORTYZACJA BYŁA NA TYLNE KOŁA SUPER, NA PRZÓD NIE PAMIĘTAM ALE CHYBA TEŻ BYŁA, MOŻE AMORTYZACJA JEST BARDZIEJ ODCZUWALNA PRZY CIĘŻSZYM DZIECKU? Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Amortyzacja w Arii 16.05.09, 18:19 magda79pn OCZYWIŚCIE ROK A NIE RAK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Amortyzacja w Arii 16.05.09, 19:17 Mi się ona nawet pusta wydaje "miękka" może dlatego że jest trochę rozchwiana nie to co Maclaren taka zbita konstrukcja:) Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 justa 16.05.09, 19:08 czy chcesz o coś zapytac czy ćwiczysz sobie suwaczki? Odpowiedz Link Zgłoś