froobek 04.06.09, 10:27 Czy on naprawdę waży w całości 9 kg? Rozumiem, że spacerówka nie kładzie się na płasko i trzeba przy tym wózku dłużej zostać w gondoli? Jaką długość ma gondola? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 10:39 I jeszcze pytania: - czym się różni Fleece od Canvas? Który ładniejszy? Który bardziej praktyczny? - gdzie kupię go najtaniej? - czy gdzieś w Wawie jest do pomacania? Byłam zdecydowana na Nomada, ale wczoraj teść, fundator wózka, wyznał, że coś on jest mu za tani!!! :o No ja nie mogę - to może jak tak, to ja sobie zafunduję Cameleona i po prostu, zamiast się już przesiadać do spacerówki, pojeżdżę jeszcze chwilę z gondolą (2 m-ce, ale z obecnej na długość zaraz wyrośnie), a pozbedę się już z domu Bartatiny? Tylko, waga, waga! Czy naprawdę 9 kg? Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 10:54 Dzwoniłam do sklepu 4kids w Krakowie. Wymiar wewnętrzny gondoli 80 cm. Waga podobno naprawdę całości. No i nie wiem... Bartatina me ten sam wymiar gondoli, a ja widzę, że syn zaraz z niej wyrośnie. Czyli kupiłabym Cameleona, pojeżdziła, no maksymalnie dwa miesiące gondolą, a potem musiała przenieść go do spacerówki, która, jak rozumiem, będzie mniej wygodna od Nomada (nóżki w górze)? A jaki fotelik pasuje do Bugaboo? Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 10:55 > A jaki fotelik pasuje do Bugaboo? Dobra, już widzę: Maxi Cosi. Strasznie jestem dziś rozkojarzona... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Cameleon 04.06.09, 11:08 Latem, jak ciepło to dziecko powinno pojeździć dłużej w gondoli, bo jest cieniutko ubrane. 80 cm to mają mniej więcej półtoraroczne dzieci. Moja córka jest b. duża i ma coś pomiędzy 70-75 cm, mając 10 m-cy. Ja osobiście kubełkowej spacerówki nigdy nie miałam, ale obserwując w nich dzieci wydają mi się wygodne (mimo nóżek do góry), szczególnie Bugaboo (choć sam wózek mi się personalnie nie podoba). Bugaboo też się rewelacyjnie prowadzi. A. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 11:23 > 80 cm to mają mniej więcej półtoraroczne dzieci. On nie był mierzony od narodzin, ale wygląda na jakieś 60 cm (właśnie po gondoli patrzę), czyli zostaje po 10 cm po obu stronach - szczyt wygody to to za dwa miesiące chyba nie będzie...? To w sumie co byś mi radziła? Nomada czy Cameleona? Problemem pozostaje jeszcze fotelik, bo teraz mam Delti montowany do stelaża Jedo czyli albo muszę dokupić Maxi Cosi, albo zatrzymać jeszcze Jedo albo założyć, że nie będe korzystać z mozliwości wstawienia fotelika na stelaż... Widzę, że Cameleon ma mnóstwo bajeranckich akcesoriów - ktoś wie, co z tego jest naprawdę przydatne? Letnia budka? Torba do transportu wózka? Osłona przeciwsłoneczna? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Cameleon 04.06.09, 11:36 > On nie był mierzony od narodzin, ale wygląda na jakieś 60 cm > (właśnie po gondoli patrzę), czyli zostaje po 10 cm po obu stronach - > szczyt wygody to to za dwa miesiące chyba nie będzie...? 10 cm po obu stronach to bardzo duży luksus, i nawet jak mu zostanie po 5 cm z każdej strony to będzie komfortowo. Spokojnie też może nóżkami dotykać do końca gondoli, przecież to w komforcie nie przeszkadza. > To w sumie co byś mi radziła? > Nomada czy Cameleona? Nie umiem poradzić , bo nie miałam Cameleona, kuszą mnie trochę zachęty na forum (pozytywne opinie), prowadziłam go w sklepie i naprawdę prowadzi się rewelacyjnie, o wiele lepiej niż inne drogie wózki. Wizualnie jednak mi się nie podoba (sam stelaż, bo siedzisko już tak) Najlepiej gdybyś sama zobaczyła na żywo i oceniała, jeżeli masz taką możliwość. > Problemem pozostaje jeszcze fotelik, bo teraz mam Delti montowany do > stelaża Jedo czyli albo muszę dokupić Maxi Cosi, albo zatrzymać > jeszcze Jedo albo założyć, że nie będe korzystać z mozliwości > wstawienia fotelika na stelaż... To zależy jak dużo korzystasz z tej funkcji. Ja korzystałam tylko 3 m-ce , potem córka i tak mi się budziła jak samochód się zatrzymywał, więc wygodniej mi było wozić mniejszy i lżejszy wózek w samochodzie (pod fotelik miałam Teutonię Fun) i ją przełożyć. > Widzę, że Cameleon ma mnóstwo bajeranckich akcesoriów - ktoś wie, co > z tego jest naprawdę przydatne? Letnia budka? Torba do transportu > wózka? Osłona przeciwsłoneczna? Poszukaj w archiwum , jest sporo wątków nt cameleona, o akcesoriach też pewnie było. A. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 11:46 > 10 cm po obu stronach to bardzo duży luksus, i nawet jak mu zostanie po 5 cm z > każdej strony to będzie komfortowo. Spokojnie też może nóżkami dotykać do końca > gondoli, przecież to w komforcie nie przeszkadza. Skoro tak mówi doświadczona mama... Bo mnie to się już teraz wydaje niefajne. > Najlepiej gdybyś sama zobaczyła na żywo i oceniała, jeżeli masz taką możliwość. Mam, mam, nawet zaraz bym pojechała, gdyby nie to, że przed chwila spadł grad :-/ > > Problemem pozostaje jeszcze fotelik, bo teraz mam Delti montowany do > > stelaża Jedo czyli albo muszę dokupić Maxi Cosi, albo zatrzymać > > jeszcze Jedo albo założyć, że nie będe korzystać z mozliwości > > wstawienia fotelika na stelaż... > > To zależy jak dużo korzystasz z tej funkcji. Ja korzystałam tylko 3 m-ce , pote > m > córka i tak mi się budziła jak samochód się zatrzymywał, więc wygodniej mi było > wozić mniejszy i lżejszy wózek w samochodzie (pod fotelik miałam Teutonię Fun) > i > ją przełożyć. No właśnie tak myślę, że to nie jest niezbędne. > > Widzę, że Cameleon ma mnóstwo bajeranckich akcesoriów - ktoś wie, co > > z tego jest naprawdę przydatne? Letnia budka? Torba do transportu > > wózka? Osłona przeciwsłoneczna? > > Poszukaj w archiwum , jest sporo wątków nt cameleona, o akcesoriach też pewnie > było. Dzięki. A pomożesz mi jeszcze tu, dobra kobieto? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=96192224&a=96192224 Odpowiedz Link Zgłoś
qwsd Re: Cameleon 04.06.09, 14:00 Mam Cameleona. Corka (dosc duza) jezdzila w gondoli 5,5 miesiaca, potem spacerowka. Zasypiala spokojnie w kubelku. Prowadzi sie rewelacyjnie. Mam porownanie z Casualplay S4 - Cameleon gora!! Budka letnia - u nas sie sprawdza - latem w ogole nie zakladam normalnej. Fleece to po prostu polarek.Torba do tarnsportu - mysmy sie nie zdecydowali choc duzo podrozujemy i jak dotad nic sie ni dzieje. Polecam tez uchwyt na kubek. Teraz szykuje sie do zakupu nastepnego wozka i mam tylko jednego faworyta - Bugaboo bee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Cameleon 04.06.09, 14:15 Bardzo dziękuję za cenny komentarz :-) Jeszcze tu mam kilka pytań - zajrzysz? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=96215049&a=96215049 Odpowiedz Link Zgłoś